DATUM: 2015-03-29 / TID: 20:51:00
KATEGORI: Once Upon a Time, Pretty Little Liars, Sammanfattningar

Veckans tvserier (v 13).

Once Upon a Time 4x15 "Poor Unfortunate Soul":
Helt grymt bra avsnitt! Inte så konstigt egentligen med tanke på att alla avsnitt med Killian i centrum är alltid bra, enligt mig. I detta fallet är det båda Killian och Ursula i centrum. Jag fullkomligt älskade deras backstory! Alla flashbacks med dem var intressanta att se. Äntligen vet man nu också vad exakt han har gjort mot henne som han vägrade berätta om för Emma för två avsnitt sedan. Jag blev arg på honom för vad han gjorde, men å andra sidan var jag samtidigt inte särskilt arg egentligen heller. Han är ju inte precis sån längre och det som han gjorde mot Ursula tillhör det förflutna. Huvudsaken är åtminstone att han faktiskt har dåligt samvete för det, vilket räcker för mig. Nu har han iallafall gottgjort henne genom att ge henne sitt lyckliga slut. Jag blev så glad för hennes skull att hon fick sin röst och sin pappa Poseidon tillbaka. Nu är det en mindre i queens of darkness-gänget att oroa sig för.
 
Fan vad glad jag blev också att se Ariel tillbaka även om det bara var för en kort stund. Jag blev väldigt lättad att hon räddade Killian från att drunkna trots vad han gjorde mot henne med prinsen Eric i det saknade året. Haha, stackars honom också som måste stå ut med hennes örfilar! Jag tycker synd om Colin O'Donoghue som också är den enda som har fått örfilar i serien om jag minns korrekt, haha! Det är iallafall bra mellan dem nu, så det som hände är glömt nu. Skönt! Det var även Ariel som tog Poseidon till vår värld. Vore det inte för henne, så skulle Ursula inte ha fått sitt lyckliga slut. Så det var ju tur att Ariel dök upp! ;)
 
Jag hatar Rumple så mycket! Han är helt enkelt inte längre en av mina favoritkaraktärer nu. Han är självklart en grymt bra skurk, men han är bara ingen favorit hos mig nu. Jag ville bara skrika på honom för vad han gjorde mot stackars August! Även om det var också så sjukt underhållande att se hans näsa växa varje gång han ljög då han är ju Pinocchio, jag skrattade väldigt mycket! Men annars, fan ta dig, Rumple! Våga inte tortera August igen! Jag blev så glad att Emma, Charming och Snövit slutligen kom och räddade honom. Tack gode för det. Och återföreningen mellan August och Emma!? Varje sekund var perfekt! Jag har alltid älskat deras vänskap!
 
Jag blev också jätteirriterad på Charming och Snövit när de tjatade om Killians mörker och jag är också så trött på dem och deras hemlighet nu. Varför kan de inte bara berätta för Emma!? Det är inte okej att hålla det hemligt för henne! Och det var en lättnad också att se henne försvara sin pojkvän. "It's also not Hook! Relax. I'm just saying I understood where he was coming from."
Och Captain Swan!!!!! Hur är det möjligt att de bara fortsätter att bli finare och finare tillsammans!? Jag älskar deras lovestory så mycket, en av de bästa som hänt serien! Och jag skämtar inte, jag grät faktiskt när Killian sa att hans lyckliga slut var Emma! "Don't you know, Emma? It's you." Så jäkla, jäkla, jäkla fint! Bästa scenen hittills med dem! Det är ingen fråga om det! Hela scenen, bara AJFKGLJGKGILK! Jag fullkomligt älskade hur Emmas enda tår rann när de kysstes. Fantastiskt gjort av Jennifer Morrison! Varenda sekund var bara perfekt! Allvarligt talat, det är helt klart bästa scenen med dem hittills! Jag har typ sett om den hundra gånger nu och den är fortfarande lika vacker varje gång! :') 
 
Äntligen berättade Ursula också för Killian vad Rumples plan var. Så deras plan är att göra Emma ond. För att skurkar ska kunna få deras lyckliga slut, så måste frälsaren - vilket Emma är - därför bli ond. Icke bra! Hur ska detta sluta? Men det blir också grymt intressant att se om Rumple lyckas eller ej, spännande! Jag hoppas att Killian berättar om detta direkt för Emma och att han inte håller det hemligt som sist bara för att skydda henne. Hon förtjänar ju att veta särskilt när planen handlar om henne! Men jag tror att han kommer naturligtvis att berätta för henne, det hoppas jag! Spännande det ska bli att se nästa avsnitt! :D
 
Pretty Little Liars 5x25 "Welcome to the Dollhouse":
Vilket galet bra avsnitt! Det var så spännande, varenda minut! Helt jävla sjukt att A har satt tjejerna i ett jäkla dockhus som han har skapat och alla deras sovrum är exakt som dom de har hemma. Och också ligger det mitt i ingenstans med en massa skogar runtomkring och även en stängel av el, så tjejerna kan alltså inte fly! Alltså bara WOW, det var väldigt noga genomtänkt av A! Han måste vara mentalt, psyktiskt sjuk. Och ja, det är en han. Äntligen vet man vem A är nu, iallafall bara hans namn. Charles DiLaurentis. Jasons okände tvillingsbror. Say what!? Blev väldigt chockad - och lite besviken också för jag var ju så säker på att det var nån av karaktärerna som vi redan har sett och nu helt plötsligt är det en helt random ny karaktär som vi aldrig har sett.
Men då frågade en fan Marlene, skaparen bakom serien, på twitter om varför hon valde en helt random ny karaktär som A och hon svarade nåt i stilen med "Vem sa att Charles är nån vi inte har träffat?" Så nu är jag inte besviken längre. Vi kommer att få se vem han är, alltså hans ansikte, nån gång i de tio första avsnitten. Mina pengar ligger på att det är Andrew som är Charles, för han är sååå jäkla skum! Han satt ju och lyssnade på Spencers föräldrars samtal med Melissa! Så jag misstänker att det är han, få se om jag har rätt eller inte. Hela historien om A från säsong 1 kommer även också äntligen att lösas i de tio första avsnitten. 6x01 kommer att heta "Game on, Charles" och 6x10 kommer att heta "Game over, Charles". Spännande!!! Blir intressant att se!
Och på tal om Spencers föräldrar, jag är så glad att de nu vet om A och att de samarbetar med pojkvännerna! Och med pojkvännerna snackar jag alltså om Caleb, Toby och Ezra! Äntligen, säger jag bara! Äntligen går det väldigt framåt nu på riktigt med serien! Jag längtar som fan tills säsong 6 nu!
Och åh, vi får absolut inte missa att prata om det viktigaste också: Mona lever!!! Jag blev väldigt chockad, men samtidigt var jag inte så överraskad heller egentligen. För jag misstänkte ett tag att hon kanske kan ha fejkat sin död trots allt och mycket riktigt hade man rätt! Jag är hursomhelst så himla jäkla glad att hon är vid liv, för tro det eller ej så är hon faktiskt en av mina favoritkaraktärer. En av anledningarna är att hon är så förbannat jäkla smart! Tillsammans med Spencer, som också är lika smart, är de smartare. Så jag slår därför vad om att tjejerna kommer på nåt sätt att lyckas fly från dockhuset trots stängeln av el, tack vare Mona och Spencer. Spännande det ska bli med säsong 6! Kan inte juni komma NUUUUU!?
Postat av: matilda

Kollade på PLL avsnittet igår, och det var verkligen riktigt spännande, hela tiden! Tyckte att serien bara blivit dåligare nu i slutet av säsong 5, men detta avsnittet kan nog ändra på det! Jag tror att säsong 6 kommer bli riktigt bra!

Svar: Jaså? Jag tycker tvärtom, jag tycker att hela säsong 5 har varit så bra ;) ja, jag tror också att säsong 6 kommer bli riktigt bra! :D
Micaela Sundberg

2015-03-29 @ 20:58:14
URL: http://matiiildaa.blogg.se
Postat av: FrökenTV, bloggen om tv och film

tror också de är andrew haha

Svar: Eller så är det Jason efter att ha läst en mycket intressant och övertygande teori på pll svenska blogg (http://pprettylittleliars.blogg.se/2015/march/teori-jason-ar-charles.html)! Så antagligen Andrew eller Jason!
Micaela Sundberg

2015-03-30 @ 02:23:00
URL: http://efji.blogg.se/

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: