DATUM: 2014-01-31 / TID: 10:39:00
KATEGORI: Citat, Gifs, Övriga tvserier

"And then once you've had that kind of love, It never goes away. It just gets stronger."

DATUM: 2014-01-31 / TID: 10:37:00
KATEGORI: Citat, Gifs, Sammanfattningar, Övriga tvserier

Threshold.

Jag såg det här avsnittet 4x07 Threshold i ondags som jag nämnde om igår. Och jag liksom bara måste få skriva av mig om det här avsnittet. Jag grät nonstop i över en timme. Det var ett jävla sorgligt och hjärtkrossande avsnitt! Så här har ni mina tankar. VARNING FÖR SPOILERS!
 
Jag visste redan långt innan att Jim skulle dö då jag hade sett det avsnittet (4x06 Imaginary Friends and Enemies) tusen gånger när det var på tv för några år sedan. Men avsnittet efter, alltså hur det gick efter att han dog, hade jag aldrig sett innan. Så ni kan bara föreställa er hur det här avsnittet krossade mitt hjärta nu när jag äntligen såg det för första gången i onsdags. Och jag grät nonstop under hela avsnittet och lite längre efteråt så att jag till slut fick huvudvärk! Till och med min mamma hörde mig snyfta högt också så att hon vaknade av oro och frågade hur det var med mig. Jag bara pekade på tvn och fulgrät, haha.
Och Jims begravning!? Herregud. Först var det så fint och så härligt på ett sorgligt sätt i början när alla bara dansade i äran till honom men sedan i slutändan blev det bara tragiskt och sorgligt att det inte var roligt längre att se alla dansa. Och Melinda på vis och sätt blockerade hennes gåva så hon kunde därför inte se Jim eller andra spöken sen han dog under några dagar - förrän alla började dansa på Jims begravning. Då såg hon honom äntligen. Och då blev det bara ännu jobbigare och mer känslosamt att se! Hur hon stod där, helt förstörd, och bara var glad att se honom trots att han var död. Och de dansade. Jag var bara så helt förstörd av att se allt det här!
 
Och efter begravningen när Melinda försökte få Jim att gå över, så vägrade han blankt. Han ville stanna med henne. Alla scener efter begravningen var bara jobbigt att se! De kunde inte röra varandra, hålla om varandra eller ens kyssa varandra. De kunde bara prata med varandra. Det var allt som de kunde göra. Så jag kunde fullständigt förstå varför Melinda envisades så med att få Jim att gå in i ljuset. För det var ju bara jobbigt för henne att ha honom runt där när allt de bara kunde göra var att prata med varandra och för att han faktiskt var död. På det sättet skulle hon aldrig kunna gå vidare alls. Och hennes tal senare? Så hjärtkrossande! "Maybe she was scared. So scared that her whole life she would never be truly loved, not completely. Not for really who she was. Maybe now she see's that she was loved in that way and that it was real. And then once you've had that kind of love, it never goes away. It just gets stronger. And it means that she can move on. And so can you."
 
Och så i slutet... jag bara what?! Jag visste också långt innan att Jim skulle gå in i Sams kropp, men jag visste inte att det skulle resultera i att han glömde Melinda. Det var ännu hemskare att se! Så att jag blev därför bara ännu mer förstörd! Tänk dig att veta att din makes själ har gått in i en annan kropp men han ändå inte minns dig!? Bara så hemskt! Och tänk er hur jobbigt jag sedan hade det att se resten av säsongen med Jim som inte minns något :'(
 
DATUM: 2014-01-31 / TID: 09:34:05
KATEGORI: Sammanfattningar, Övriga tvserier

Ghost Whisperer säsong 2-3 sammanfattning.

Jag blev klar med säsonger 2 och 3 av Ghost Whisperer denna veckan. Jag är jätteledsen för ett försenat inlägg, men det är bättre sent än aldrig! Eller hur? Hur som helst, här är min sammanfattning av båda säsonger. Som vanligt måste jag varna er för spoilers om ni har planer på att se serien! ;)
 
Bästa avsnittet: Det är många avsnitt som är jättebra! Många av mina favoriter i säsong 2 är 2x01 Love Never Dies, 2x02 Love Still Won't Die, 2x06 The Woman of His Dreams, 2x08 The Night We Met (älskar detta! Vi får se hur Jim och Melinda träffades), 2x15 Mean Ghost, 2x17 The Walk-In (haha, ett jävla roligt avsnitt!!!), 2x18 Children of Ghosts, 2x19 Delia's First Ghost och säsongsfinalen 2x22 The Gathering. Och mina favoriter i säsong 3 är 3x02 Don't Try This at Home, 3x05 Weight of What Was, 3x08 Bad Blood, 3x10 Holiday Spirit (ett jävla mysigt jul-avsnitt!), 3x13 Home But Not Alone, 3x14 The Gravesitter, 3x15 Horror Show (rätt läskigt avsnitt som fan), 3x16 Deadbeat Dads, 3x17 Stranglehold och säsongsfinalen 3x18 Pater Familias (vilken chock när en del hemligheter avslöjades!!! Jag liksom bara WHAAAAAT!?).
 
Bästa karaktären: Jim, Melinda och professor Payne! Tre underbara indiviella personer! Och sen är Delia och Ned inte så fel heller! :)
 
Värsta karaktären: Ingen.
 
Snyggaste karaktären: Fortfarande Jim! Han är bara så charmig, så perfekt, så omtänksam, så snäll och så underbar. Den finaste maken man kan ha. Melinda är en lycklig tjej! :)
 
Bästa paret: Jim och Melinda! Hur kan man INTE älska dem? Hur kan man seriöst shippa Melinda med Payne som en del gör?! Det förstår jag bara inte! Jimel aka Jim och Melinda därefter är bara så jävla fina ihop. Det går inte att beskriva hur mycket jag älskar det paret!
 
Värsta paret: Inget.
 
Bäst i säsongen: Varje avsnitt i båda säsongerna lyckas även med att beröra mig djupt i mitt hjärta och att få mig att gråta precis som säsong 1! Ett öga är aldrig torrt!
 
Värst i säsongen: Ärligt talat? Ingenting!
 
Övriga kommentarer: Säsong 2 var helt fantastisk och så jävla spännande ju mer Melinda fick reda på en hel del saker omkring mysterierna om fem tecken som var huvudtemat i denna säsongen som slutade med en spännande cliffhanger! Som ledde till fortsättningen av säsong 3 som var ännu mer spännande! Efter vad som hänt i slutet av säsong 2, var Melinda på ett envist jakt efter svar om hennes familjs förflutna och om hennes försvunna pappa - bara för att sedan få ett riktigt chockerat besked. Vilken chock det var när några hemligheter till slut avslöjades i slutet av säsong 3. Allt det som avslöjades förväntade jag mig aldrig, så ni kan bara föreställa er hur chockad jag blev. Det var ett fantastiskt twist, säger jag bara. Och även varje avsnitt i båda säsongerna lyckades också få mig att gråta. Serien lyckas alltid få mig att känna med alla huvudkaraktärer och även de karaktärerna som kommer och går i varje avsnitt. En helt underbar serie, helt enkelt!
 
Betyg: 5/5
DATUM: 2014-01-31 / TID: 08:56:12
KATEGORI: Bloggutmaning 365

28-31 av 365; Sociala medier.

VECKA 5 - SOCIALA MEDIER 
027. Är du noga med vad för slags bilder och information du delar med dig av (och inte) på sociala medier?
028. Finns du på några andra ställen än bloggen som du vill göra lite reklam för?
029. Vilken Facebooktyp är du, och hur många av de 12 typerna finns bland dina facebookvänner?
030. Om du bara fick välja ett socialt medium att vara på, vilket skulle det bli?
031. Länka till en person / företag som du tycker sköter sig bra i sociala medier
032. Hiss & Diss - Sociala medier
033. 5 slags statusuppdateringar / inlägg du stör dig på på sociala medier
 
028 Finns du på några andra ställen än bloggen som du vill göra lite reklam för?
Jag finns på facebook, twitter, tumblr och instagram. Micaela Sundberg på facebook, SEepicc på twitter och leoomii på instagram. Och så är min tumblr här. Det är bara att följa mig om ni vill :)
 
029 Vilken Facebooktyp är du och hur många av de 12 typerna finns bland dina facebookvänner?
Jag förstår inte den här frågan riktigt. Liksom, vad menas det? Jag får hoppa över den här.
 
030 Om du bara fick välja ett socialt medium att vara på, vilket skulle det bli?
Åh, vad svårt det är. Jag älskar alla sociala medier som jag är inne på, dagligen; blogg, facebook, twitter, instagram och tumblr.
 
031 Länka till en person/företag som du tycker sköter sig bra i sociala medier.
Jag har ingen aning om vem jag ska länka.
DATUM: 2014-01-30 / TID: 14:17:07
KATEGORI: Gifs, Övriga tvserier

The saddest scene in TV history.

Jag har sett det här avsnittet tusen gånger när det var på tv - och jag blev lika förstörd varje gång. Jag blev lika förstörd när jag väl kom till det här avsnittet igår. Jag grät i över en timme för att jag också såg avsnittet efter som jag aldrig hade sett. Jims begravning var bara så jävla ledsamt. Det skriver jag om senare eller imorgon. Tänk er att liksom kunna se spöken plötsligt får besked att ens make just dött genom att bara hjälplöst se hans spöke. Det är bara så hemskt att se! Därför vinner den lätt som den sorgligaste scenen i tv historien för mig </3
DATUM: 2014-01-30 / TID: 13:26:33
KATEGORI: Sammanfattningar, The Vampire Diaries

The Vampire Diaries 5x11 500 Years of Solitude.

I förra veckan sände The Vampire Diaries sitt 100:e avsnitt! Jag såg 5x11 500 Years of Solitude direkt det första jag gjorde när jag satt mig vid datorn och jag älskade det fullständigt! Grymt bra avsnitt för att vara ett speciellt 100:e avsnitt! Markera för att läsa vad jag tyckte ;)
 
Så mycket hände och jag har mycket att säga. Jag vet inte vart jag ska börja egentligen! Jag får framför allt börja med Damon först då jag störde mig mest på honom i detta avsnittet och Elena kommer tätt efter.
 
Fyfan så elak Damon var mot Katherine. Jag förstår självklart att han är bitter över vad hon har gjort mot honom alla dessa år. Men att ta ut det på henne, skylla allt han har gjort på henne och inte kunna stå för det man själv gjort? Patetiskt! Jag stod bara inte ut med honom i detta avsnittet. Jag förlorade bara min respekt för honom. Jag fattar inte hur den mannen lyckas få mig att ändra min uppfattning om honom hela tiden. Ibland hatar jag honom, ibland älskar jag honom, ibland tål jag honom bara inte, det går liksom bara upp och ner när det gäller Damon. Det är tyvärr verkligen svårt att hålla sig till EN uppfattning om honom. I detta avsnittet hatade jag honom så mycket. Lika mycket som jag verkligen, verkligen hatade honom i säsong 1 när han var som värst. Även om jag faktiskt föredrar honom som den i säsong 1 än vad han är nu. Men ändå... fan ta Damon ibland.
 
Jag var så glad över att se de andra döda karaktärer även om det bara varade några sekunder. Som Jenna, John, Alaric, Vicki osv. Det var så härligt att se dem alla. Särskilt Alaric och Jenna. Jag saknar båda så mycket! Jag älskade scenen med Damon och Alaric även om Damon inte kunde se honom. "Cheers, buddy". Åh vad jag önskar att de kunde ta tillbaka Alaric liksom de gjorde med Jeremy och Bonnie! Snälla Julie Plec, ta tillbaka honom!!! Damon behöver honom! Och jag behöver deras bromance!
 
Jag var också så glad att se ursprungsvampyrerna tillbaka i Mystic Falls även om de bara var på besök. Jag älskade scenen med Matt och Rebekah, de var så jävla söta även om scenen bara varade några sekunder med söta leenden! Jag önskar att vi hade fått en scen till med dem där de faktiskt pratade. Men det fick vi inte. Synd! Men att bara le mot varandra är ändå bättre än ingenting! Sedan så älskade jag scenen med Elijah och Katherine. Den var så äkta och bara så full av kärlek. Det märktes så tydligt att Katherine verkligen älskar honom. Taskigt bara att det inte var på riktigt för det var Damon som mixade med hennes hjärna så att hon såg Elijah. Väldigt taskigt gjort! Och Klaus!!! Läs längst ner, jag sparar honom till sist!
 
Jag var inte bara irriterad på Damon. Jag var även irriterad på Elena också. När hon fick veta att Stefan låg med Katherine, var hon arg. HALLÅ!? Hon var på honom för det, men hon har väl inte med det att göra!? Han är ju inte precis hennes pojkvän och hon valde Damon. Så låt Stefan vara ifred och låt honom få gå vidare också. Så tröttsamt att hon måste alltid jämt tro att hela världen kretsar omkring henne. Det gör det INTE. När ska hon inse det? Bäst var ju Stefans kommentar. Elenas ansikte, haha. Ärligt talat är det SÅ tydligt att hon fortfarande är kär i honom djupt och dolt i hennes hjärta och att hon anser Stefan vara ett förbjudet frukt för alla andra tjejer. Varför skulle hon vara på honom för att han låg med Katherine annars? Exakt!!
 
Och sedan så bevisade detta avsnittet ännu en gång att Stefan alltid kommer att vara den bättre brodern. Han gav Elena råd att inte ge upp Damon. Wow, säger jag bara. Trots att Stefan fortfarande älskar och är kär i Elena och har ett brustet hjärta på grund av henne, så ger han henne råd om Damon ändå. Så fint gjort av honom att sätta henne före sig själv. Även om jag vet att Stefan alltid har varit osjälvisk, så slutar han ändå aldrig att förvåna mig! Till skillnad från Damon. Minns ni när Stefan dumpade Elena i säsong 4? Då sa Damon att han borde säga att han var ledsen för det men att han inte var det. Så totalt själviskt! Jämfört med Stefan som nu gav Elena råd om Damon. Han gav även Damon råd också om Elena senare. Så totalt osjälviskt gjort av honom. Det är varför Stefan alltid kommer att vara min favorit om jag måste välja mellan bröderna!
 
Och så slutet... WTF!? Katherine bytte kropp med Elena. Jag liksom bara WHAAAT? Men fast samtidigt var jag faktiskt inte så överraskad direkt. Det är ju sån Katherine är, en överlevare. Klart att hon skulle göra vad som helst för att få fortsätta leva. Men att ta Elenas kropp av alla bara så där!? Wow! Och vad tycker jag om allt det här egentligen? Jag är inte riktigt så glad faktiskt. För jag var så beredd hela avsnittet på att hon faktiskt skulle dö. Och det ville jag också faktiskt. Missförstå mig inte nu. Jag älskar att hata och att älska henne och hon är en av mina absolut favoritkaraktärer och jag vill självklart se henne leva. Men då hon har varit döende sen säsong 5 började och allt pekade hela tiden på att hon skulle dö, så då förväntade jag mig därför verkligen att hon skulle dö på riktigt. Det känns som manusförfattarna fegade ur i sista stunden och vågade inte ta död på Katherine för att de är rädda att förlora bra ratings. Men de borde våga riskera lite. Så det är verkligen synd att inte så skedde, tycker jag. De har ju fuskat med Jeremy och Bonnie och så. Så varför inte våga att faktiskt döda en karaktär på riktigt? Det gjorde de ju med Vicki, Anna, Pearl, Isobel, John, Jenna, Alaric, Finn, Kol osv. Att de fuskade med Jeremy och Bonnie och inte också ta tillbaka de andra döda också - det är bara så orättvist. Så jag är därför rätt så besviken faktiskt. Men ja, man kan inte göra nåt åt det.
 
Och vad tror jag kommer hända nu när Katherine har stulit Elenas kropp? Det kommer bli riktigt, riktigt, riktigt dåligt! Jag har en hemsk känsla av det. Min magkänsla säger att Katherine kommer låtsas vara Elena i ett par avsnitt och leka med bröderna Salvatore. Jag känner på mig att nåt sånt ska hända. Om det nu kommer att ske så, så tänk er bara hur Stefan kommer känna sig när det väl visar sig att det inte har varit Elena som han tillbringat romantiskt med (om nu Katherine bestämmer sig för att leka med bröderna ja)? Han älskar ju henne fortfarande så obeskrivligt mycket. Så jag kan bara tänka mig hur förkrossad han kommer bli när sanningen kommer fram. Damon också för den delen. Men mest Stefan. Så jag är verkligen grymt orolig för det nu! :(
 
Och så sist men inte minst, jag sparade det bästa till sist; Klaroline! Ett ord? ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNTLIGEN!!!!!!! SÅ SOM JAG HADE VÄNTAT JÄVLA LÄNGE! Två säsonger och en halv säsong senare kysstes de äntligen! Fem dagar har gått nu sen avsnittet sändes och jag befinner mig FORTFARANDE i en lyckobubbla! Än idag har jag fortfarande inte slutat titta på den sista scenen om och om igen. Jag kan bara inte sluta titta! Jag kan fortfarande bara inte smälta att det äntligen har hänt på riktigt nu! Att de äntligen kysstes! Jag tror fortfarande att allt här bara är en dröm. Jag vill liksom inte våga tro att det här faktiskt är på riktigt. För jag är rädd att om jag tänker att det här är riktigt, så skulle det bara visa sig att det bara har varit en dröm hela tiden. Ni, som inte är Klaroliners, förstår bara INTE hur jag faktiskt känner mig nu. Det skriker bara "Lycka! Lycka! Lycka!" om hela mig varje gång jag tänker på denna sista scenen!
Och oavsett vad Julie Plec sa i intervjun som kom efter det här avsnittet om att den sista scenen var en goodbye mellan Klaus och Caroline och att det var deras "avslut" tills vidare, så kan hon inte förstöra min lycka ändå. De är mitt största ship, helt enkelt. Det spelar ingen roll vad hon än sa. För jag VET att Klaus och Caroline kommer träffas igen i framtiden. Jag hoppas iallafall. För jag ger inte upp hoppet om dem och jag vägrar göra det tills båda serierna är nedlagda. Och bara för att Klaus sa om att han lovar att aldrig komma tillbaka, så känner jag på mig att nästa gång de träffas så kommer det vara Caroline som jagar honom. Det skulle vara väldigt passande!
Och så har jag heller inte glömt vad Klaus sa till Caroline på examen. "I intend to be your last. However long it takes." Det skriker ju verkligen "De är endgame!" Så nej, jag tror inte att det här är deras avslut. Jag vägrar. Jag är 99% säker på att de är endgame. Klaus är ju villig att vänta hur lång tid det än tar. Och även om det här är deras avslut tills vidare och Klaus börjar se sig åt andra tjejer, så kommer Caroline ändå alltid att vara hans första hand. Men tills vidare, är jag helt okej med att här är deras "sista" scen för jag har ändå det här avsnittet att leva på tills de får flera scener i framtiden. Åh, jag är verkligen så jävla glad över att de äntligen kysstes! Och att de också hade hot hybrid sex. Det fick mig att tänka på 4x01 när de kysstes då Klaus var i Tylers kropp. Då sa Klaus "Maybe I'll take you up on that offer of hot hybrid sex". Nu har Klaus äntligen fått det, haha! Jag tänkte också på "Wrong time, wrong place, wrong equipment", "Your mouth was all over me. I was an innocent victim" och "You are a glorious kisser" Måste se denna scenen snart! ;)
Och åh en sak till. Bara jag som älskade när Caroline försökte springa iväg och Klaus jagade ifatt henne tre gånger i skogen? Haha, I love it! Särskilt första gången då Klaus bara log roat och han tänkte nog "Det där är min Caroline. Hon är sig lik". Haha, så himla söt! Och också efter att Caroline kysste honom, så log Klaus stort och sedan log Caroline också. Äkta leenden och allt. Älskade det fullständigt! Epic!
 
Och Carolines bortförklaring när Matt frågade vart hon har varit? Haha, epic! "I got lost". Hahaha visst, världens bästa bortförklaring! Bara om de andra visste vad hon gjorde i skogen, haha! Och bara jag som märkte att det var mörkt ute när hon kom tillbaka? Min första tanke var att hon hade sex i flera timmar med Klaus i skogen. Love it! Och då kom Tyler tillbaka och Caroline var typ "Skit!" Jag undrar om Tyler kände lukten av Klaus? Det måste han ha gjort. Klaus kände ju lukten av Tyler när han var i New Orleans för att hämnas på Klaus i The Originals. Det återstår att se om det tas upp eller inte. Och ja just det, en sista sak: hur reagerade jag när Tyler kom? "NEEEEEEEEEEJ!" Jag är inte okej med det! Inte alls! Ni anar inte hur mycket jag avskyr honom nu! Liksom vad fan hände i säsong 2 då jag verkligen älskade honom? Den killen är borta, död. Jag hoppas han dör snart. Starkt ord kanske, men jag bara tål inte honom längre. Jag känner inget för honom. Jag tycker inte ens synd om honom att Klaus och Caroline har fått det ihop. Överhuvudtaget. Jag till och med hatar honom mer än vad jag hatar Damon. Tyler hela tiden och Damon ibland.
 
Jag ser fram emot att se nästa avsnitt! Ska bli spännande att se vad K kommer hitta på nu! ;)
DATUM: 2014-01-27 / TID: 23:59:00
KATEGORI: Bloggutmaning 365

27 av 365; Sociala medier.

VECKA 5 - SOCIALA MEDIER 
027. ÄR DU NOGA MED VAD FÖR SLAGS BILDER OCH INFORMATION DU DELAR MED DIG AV (OCH INTE) PÅ SOCIALA MEDIER?
028. Finns du på några andra ställen än bloggen som du vill göra lite reklam för?
029. Vilken Facebooktyp är du, och hur många av de 12 typerna finns bland dina facebookvänner?
030. Om du bara fick välja ett socialt medium att vara på, vilket skulle det bli?
031. Länka till en person / företag som du tycker sköter sig bra i sociala medier
032. Hiss & Diss - Sociala medier
033. 5 slags statusuppdateringar / inlägg du stör dig på på sociala medier
 
Det här är en mycket bra fråga. Ja, jag är noga med vad jag delar ut och inte delar ut. Men jag tänjer oftast på gränsen, det beror egentligen på om vad det handlar om. En sak är iallafall säker; jag ger ALDRIG ut min adress och mitt personnummer, aldrig nånsin.
Men bilder på mig eller mina nära och kära visar jag gärna. Tyvärr är jag väldigt dålig på att fråga mina nära först om jag får publicera bilder som de finns med på - MEN om det skulle hända att jag publicerar en bild de är med i som de inte vill ska visas offentligt och de ber mig att radera, så gör jag det absolut. Säger man bara till mig, så gör jag som de önskar. Det är det viktiga.
Allt som handlar om mig, tänker jag till lite först innan jag lägger upp nåt. Alltså är det nåt som inte är så privat, då berättar jag gärna utan problem. Men är det nåt som är på vis och sätt privat, så tänker jag extra noga på om jag verkligen vill berätta eller inte. Detsamma gäller för mina vänner men då tänker jag mycket, mycket, mycket mer extra noga på i deras fall om vad jag får och inte får berätta. Tex när en mycket god vän till mig fick diagnosen att hon hade elakartat cancer bara veckor innan vi tog studenten, så var jag skitledsen och förtvivlad och ville verkligen explodera mina känslor här. Men ändå i samma stund som hon berättade om diagnosen för mig och vår klass, visste jag att även om jag ville berätta hur arg jag var på att denna finaste människan i världen fick cancer så skulle jag ändå inte berätta om det - av respekt för henne och för att det inte var rätt att göra det heller då det inte handlade om mig.
Så ja, jag tänker noga på vad jag delar ut och inte delar ut. Men samtidigt tänjer jag lite på gränsen ibland, det beror som sagt på om vad. Anser jag det privat, då berättar jag inte. Anser jag det inte privat, då berättar jag. Nåt sånt!
DATUM: 2014-01-27 / TID: 13:39:00
KATEGORI: Sammanfattningar, Serienyheter, Övriga tvserier

Ghost Whisperer.

I fredag fick jag äntligen min samlarbox av Ghost Whisperer. För något år hade jag maraton men jag fick sluta tvärt efter säsong 2 på grund av att svensk text saknades. Jag hade alla säsonger, redo och så. Men så visade det sig att säsonger 3-5 inte hade svensk text trots att det stod swesub. Jag blev irriterad för då var jag tvungen att sluta titta trots att jag inte ville!
Så jag bestämde mig att vänta tills jag skulle ha råd att köpa samlarboxen. Jag hade ändå tänkt göra det då serien är en av mina absolut favoritserier. Jag brukade alltid jämt se den på tv när det inte fanns något annat bättre. I onsdags köpte jag äntligen samlarboxen när jag såg att det hade sänkts till 479 kr (508 kr med frakt) från 1 499 kr på kvarnvideo. Fynd! Då var det ju ingen tvekan om att köpa den! Så nu har jag äntligen fått den till min seriesamling i fredags.
Jag är redan klar med säsong 1 och är halvvägs i säsong 2 nu. Äntligen snart kan jag se säsonger 3-5 som jag aldrig har sett - iallafall inte ALLA avsnitt. Det finns många avsnitt i varsin av dessa säsonger som jag har sett tusen gånger när det sändes på tv. Men de osedda avsnitten? Spännande att se! Så vitt jag vet, slutar det inte bra och borde ha fått säsong 6. Men jag bryr mig inte! Den är ju ändå underbar, en av de bästa tvserierna ♥
 

 
Bästa avsnittet: Det är många avsnitt som är jättebra! Några av mina favoriter är 1x01 Pilot, 1x03 Ghost, Interrupted, 1x04 Mended Hearts, 1x05 Lost Boys, 1x10 Ghost Bride, 1x14 Last Execution, 1x15 Melinda's First Ghost, 1x16 Dead Man's Ridge, 1x20 The Vanishing, 1x21 Free Fall och 1x22 The One.
 
Bästa karaktären: Jag älskar alla tre - Jim, Melinda och Andrea! Men måste jag välja en, så får jag nog säga Melinda. Jag älskar att hon tar sig tid att hjälpa alla spöken att få ett avslut som de behöver av sina nära anhöriga. Det är bara fint att se!
 
Värsta karaktären: Ingen.
 
Snyggaste karaktären: Jim! En väldigt charmig och perfekt man! :')
 
Bästa paret: Jim och Melinda! Har alltid älskat dem. De är bara så himla jävla fina! De stöttar varandra och finns alltid där för varandra och de kan prata om exakt allting och de bråkar sällan. De är ett väldigt stabilt gift par. De har det perfekta äktenskapet, helt enkelt!
 
Värsta paret: Inget.
 
Bäst i säsongen: Varje avsnitt lyckas alltid med att beröra mig djupt i mitt hjärta och att få mig att gråta! VARENDA avsnitt. Ett öga är aldrig torrt! :)
 
Värst i säsongen: Ärligt talat? Ingenting!
 
Övriga kommentarer: En grymt första säsong, helt enkelt! Som jag sa ovanför, varje avsnitt lyckas alltid få mig att gråta. Serien lyckas alltid få mig att känna med alla huvudkaraktärer och även de karaktärerna som kommer och går i varje avsnitt. En helt underbar serie, helt enkelt!
 
Betyg: 5/5
DATUM: 2014-01-26 / TID: 23:59:00
KATEGORI: Bloggutmaning 365

26 av 365; Djur.

VECKA 4 - DJUR
020. HAR DU KLAPPAT ETT VILT DJUR?
021. VAD ÄR DET ROLIGASTE DU SETT ETT DJUR GÖRA?
022. FINNS DET NÅGOT DJUR DU KAN HA IHJÄL UTAN ATT MÅ DÅLIGT EFTERÅT?
023. OM DU FICK VÄLJA FRITT PÅ ALLA DJUR I HELA VÄRLDEN, VILKET SKULLE DU HA SOM HUSDJUR?
024. LÄNKA DITT FAVORITDJURKLIPP PÅ YOUTUBE
025. HISS & DISS - HUSDJUR
026. 5 DJUR DU TYCKER SER RIKTIGT ROLIGA UT
 
Jag vet tyvärr inte. Jag har nu bara kommit på ett enda djur som jag tycker ser riktigt roligt ut, men jag vet inte vad det heter. Det är apor med stora, långa näsor som sticker ut. Vet ni vilket djur jag menar? Isåfall hojta till! :)
 
Update! En tjej kommenterade. Det är Nasenaffe jag snackar om! Klicka här för att se hur det ser ut :)
DATUM: 2014-01-25 / TID: 23:59:00
KATEGORI: Bloggutmaning 365

25 av 365; Djur.

VECKA 4 - DJUR
020. HAR DU KLAPPAT ETT VILT DJUR?
021. VAD ÄR DET ROLIGASTE DU SETT ETT DJUR GÖRA?
022. FINNS DET NÅGOT DJUR DU KAN HA IHJÄL UTAN ATT MÅ DÅLIGT EFTERÅT?
023. OM DU FICK VÄLJA FRITT PÅ ALLA DJUR I HELA VÄRLDEN, VILKET SKULLE DU HA SOM HUSDJUR?
024. LÄNKA DITT FAVORITDJURKLIPP PÅ YOUTUBE
025. HISS & DISS - HUSDJUR
026. 5 djur du tycker ser riktigt roliga ut
 
Jag får köra på tre punkter den här gången. Lägg märke till att en samma sak står på båda hiss och diss - det är för att det är båda en fördel och en nackdel :)
 
Hiss:
+ Man är inte ensam
+ Man får en bästa och trogen vän
+ Husdjur bevarar ens hemligheter
 
Diss:
- Husdjur som inte är rumsrena
- Man får inte vara ensam
- Det kostar pengar
DATUM: 2014-01-24 / TID: 18:00:00
KATEGORI: Bloggutmaning 365

24 av 365; Djur.

VECKA 4 - DJUR
020. HAR DU KLAPPAT ETT VILT DJUR?
021. VAD ÄR DET ROLIGASTE DU SETT ETT DJUR GÖRA?
022. FINNS DET NÅGOT DJUR DU KAN HA IHJÄL UTAN ATT MÅ DÅLIGT EFTERÅT?
023. OM DU FICK VÄLJA FRITT PÅ ALLA DJUR I HELA VÄRLDEN, VILKET SKULLE DU HA SOM HUSDJUR?
024. LÄNKA DITT FAVORITDJURKLIPP PÅ YOUTUBE
025. Hiss & Diss - Husdjur
026. 5 djur du tycker ser riktigt roliga ut
 
Så svårt att välja bland tusentals favoritdjurklipp! Ja, jag har typ tusen favoriter! Men den här får det
bli, jag kan ju ändå alltid länka flera random inlägg med djurklipp i framtiden :)
DATUM: 2014-01-24 / TID: 14:25:01
KATEGORI: Revolution, Sammanfattningar

Revolution 2x11 Mis Dos Padres.

Jag såg precis Revolution 2x11 Mis Dos Padres och det var ett bra avsnitt! Anledningen till att jag inte såg den förrän idag var för att svensk text kom igår/idag, serien är en av de få som jag bara ser med svensk text. Den är ju ganska komplicerad ibland och just då därför blir det svårt för mig med engelsk text. Så det är enklare med svensk text. Hur som helst. Markera texten för att läsa mina tankar!
 
Storyn med nanobots är ju riktigt intressant! Nu vet man varför Aaron har "krafter" och att han styr nanobots. Det är för att han skrev koden som de från Tornet stal och de använde den till nanobots också. Även Aarons exfru Priscilla har det också då hon hjälpte till lite med koden. Och nu visar det sig att de har en vän, Peter, som också hjälpte till. Så jag antar att vi snart får träffa honom. Det ser jag fram emot. Och på tal om Priscilla, vilken överraskning när det visade sig vara hon på soffan! Efter sist vi såg henne så hade jag verkligen inte förväntat mig att vi skulle se henne igen. Det kanske kan bli Aaron och Priscilla igen? Det skulle jag gilla! ;)
 
Sedan så älskar jag storyn med Monroe och hans son också! Vad fan jobbigt det var att se när Connor piska Monroe. Det var hemskt! Men man fick se att Connor kände nåt för Monroe och det älskade jag!!! Och ännu bättre var att Connor i slutet bytte sida och är nu med Miles och Monroe. Spännande!!!
 
Jag gillade scenerna med Tom, Julia och Jason också. Och åh jag fick faktiskt lite fjärilar i magen när Jason berättade om vilka städerna de skulle samma omskolningsprogram i som Jason var på i början av säsong 2 och en av dom som han nämnde var Willoughby. Det är ju där som Miles, Charlie, Rachel och Aaron alltid befinner sig i. Jason vill ju göra nåt åt det och om de ska göra det, då skulle de ju förr eller senare komma till Willoughby. Och då får Jason och Charlie återse varandra! Därför fick jag lite fjärilar i mage bara av tanken på en återförening mellan de två. Jag vet jag är knäpp att jag fick fjärilar i magen på grund av det. Men jag kan inte hjälpa det för jag har ju fortfarande inte gett upp hoppet om Jarlie, helt enkelt!
Men nu har de elaka tagit Jason i slutet. Så jag antar att de nu vet att det var han som bröt sig in på Julias mans kontor. Inte bra, inte bra! Nu är jag så rädd för hans skull! Hoppas inte de gör nåt hemskt mot honom! Nu när Jason är tillfången, då antar jag att kanske Tom kommer att gå till Willoughby ensam nu? Det hoppas jag! För jag vill så gärna se hela gänget jobba ihop igen! :D
 
Och sist men inte: JÄVLAR VAD SNYGG CONNOR ÄR!!!!!!! Det är ju bra gener i familjen Monroe! ;)
 
Kan inte vänta att se nästa avsnitt! Det slutade ju riktigt spännande! :)
DATUM: 2014-01-24 / TID: 10:20:03
KATEGORI: Sammanfattningar, Teen Wolf

Teen Wolf 3x15 Galvanize.

Jag såg just det senaste avsnittet av Teen Wolf 3x15 Galvanize och jävlar vilket spännande avsnitt! Jag älskade 3A, ja, men jag måste erkänna att serien verkligen har skärpat sig nu med 3B. Det är inte lika stökigt som 3A var även om jag faktiskt älskade det ändå. Markera texten för att läsa mina tankar!
 
Serien har blivit riktigt scary i denna 3B! För i detta avsnittet hoppade jag fan till några gånger (liksom i 3x13 och 3x14 också); det har väl bara hänt två eller tre gånger totalt under de två första säsongerna och i 3A. Men jag älskar det! Jag älskar att serien har blivit riktigt scary!
 
Den här mördaren vars namn jag glömt var ju fan läskig och äcklig! Scenen på sjukhuset när han opererades? Herregud! Jag blev ju verkligen rädd! En massa flugor bara helt plötsligt flög upp från hans mage när Scotts mamma och ett par kiruger opererade honom. Så himla äckligt och så creepy! Skönt att han är borta nu! Hoppas jag...
 
Jag älskade alla scener med Scott och Kira! De var så sjukt söta tillsammans. Det var dock väldigt sött av Kiras pappa att bjuda in Scott på middag hemma hos familjen Yuikemura! Men måste pappan skrämma ut sin dotter inför Scott som hon råkar gilla? Stackars Kira, haha! Och Scotts olycka med sushi? Hahahaha, jag dog, stackars honom! Jag börjar shippa Scira mer och mer för varje avsnitt som går. Jag kan inte vänta att få se mer av dem i de kommande avsnitten, det ser jag fram emot. Och Kira i slutet!? Vad fan var hon för nåt? Så oväntat och spännande! Men hoppas bara inte att hon blir 2,0 Jennifer!
 
Jag är glad att tvillingarna äntligen är tillbaka på riktigt. Jag gillar dem ju! Och jag gillar faktiskt Aiden och Lydia tillsammans, jag tycker att de är roliga och rätt söta ihop. Men det är allt för jag är en stor Stydia shipper. Jag väntar fortfarande på att det ska hända något på den romantiska fronten för dem! De är ju bara så fina ihop! När ska Lydia inse att Stiles är helt perfekt för henne och att de hör ihop? Och alla scener med dem i detta avsnittet? Jag älskade alla särskilt den i Stiles rum! Så himla fin! För i den scenen betedde de sig verkligen nästan som ett par! Men tills vidare får väl Aydia duga - men bara så länge vi får flera fina scener med Stiles och Lydia i de kommande avsnitten. Jag hoppas verkligen att Stydia händer på riktigt senare i 3B, jag håller tummarna för det! ;)
 
Hahaha, den sista scenen med Isaac, Allison och hennes pappa i hennes rum var ju bara så jävla rolig så att jag skrattade! "ANOTHER WEREWOLF!?" Hahaha jag älskar Allisons pappa! Jag shippar Allisaac mer och mer nu! De vore inte så dumma tillsammans! Och jävlar vilket spännande slut med Isaac! Det var så himla creepy, jag blev fan rädd! :O
 
Jag kan inte vänta att se nästa veckas avsnitt! Spännande! :D
DATUM: 2014-01-23 / TID: 14:54:15
KATEGORI: Sammanfattningar, The Originals

The Originals 1x11 Apres Moi, Le Deluge.

Veckans avsnitt av The Originals 1x11 Apres Moi, Le Deluge såg jag igår och vilket intensivt avsnitt! Jag älskade det fullständigt! Vilket fantastiskt avsnitt, det är säsongens bästa avsnitt hittills! Och det är också säsongens mest heartbreaking avsnitt! Markera för att läsa mina tankar :)
 
Är det bara jag som tyckte att det var lite skönt att inte Cami var med? Även om jag faktiskt gillar henne och tycker att hon är en tuff tjej. Men ibland tycker jag att det faktiskt är rätt poänglös att ha henne i serien. Hon är ju inget annat än bara en tjej som Klaus gärna utnyttjar. Men hur som helst, det var ändå härligt med ett avsnitt utan henne.
 
Jag trodde inte att de skulle genomföra Harvest ritualen redan nu! Och det resultade i att Davina dog! Åh varför!!!? Hon som var en av mina stora favoriter! Jävlar vad jag grät mycket under alla hennes scener med Marcel! Det var bara så ledsamt! Vilket otroligt skådespel av Danielle som spelar Davina! Väldigt begåvad! Men jag vägrar tro på att hon är död! Hon måste komma tillbaka! Varför inte göra som dom i Mystic Falls med Jeremy & Bonnie och fuska med döden? Det måste de göra! För som sagt så vägrar jag tro att Davina är död! Men jag tror att hon kommer tillbaka, jag har en känsla av det. Hoppas det blir det också!
 
Elijah blev arg som jag förväntade mig när Hayley berättade sanningen om Celeste. Och han hade all rätt att vara arg på henne, men det värkte i mitt hjärta att se dom vara osams för det! Och åh, så nära de var på att kyssas i slutet! Så så så jävla nära! Jag blir galen snart, kan de inte få ihop det nu!? Det bara skriker sexuell stämning om dem! ;)
 
Och så det bästa; Klaus! Hur fin var inte han i detta avsnittet!? Man såg så mycket mänskligt hos honom! Åh, den mannen tar seriöst snart kål på mig! Och när han kramade och tröstade Marcel i slutet? Åh, det var så fint! Jag grät floder som fan under den scenen! Det var en väldigt heartbreaking scen!
Och också när Klaus gav Hayley ett råd om Elijah? Så fint gjort av honom! Det trodde jag aldrig att Klaus skulle göra med tanke på att han har gjort det klart förut på att han inte gillar tanken på Haylijah tillsammans då Hayley bär hans barn. Att han gav ett råd måste självklart inte betyda att han nu är okej med dem tillsammans, men ändå! Det är själva tanken som räknas! Så det var fint gjort av honom. Och att skydda hans släktningar aka varulvar var också fint! Han bryr sig verkligen innerst inne! När han vill visa det, vill säga!
Efter allt gott han har visat i detta avsnittet, så förtjänar han verkligen en kyss av Caroline som vi 99% säkert ska få i veckans avsnitt av The Vampire Diaries imorgon. Åh jag är såååååå excited! Och på tal om Klaus, hur sexig var inte han i detta avsnittet?! Skinnjackan ser verkligen sexig ut på honom och han såg så gudomligt sexig ut i regnet!
 
Och slutet!!!? Vilken intressant och spännande twist! Sabine visade sig vara Celeste! Vad i helvete! Jag blev så chockad för detta hade jag verkligen inte förväntat mig! Jag är verkligen mållös! Och har jag förstått det här rätt? Att Celeste har all magi nu och att nu när Davina och de andra tre tjejerna är döda så måste magin ha hamnat någonstans? Som Rebekah sa till Klaus. De såg lite oroliga ut, så nu är jag nervös för vad det kan betyda. Spännande! ;D
 
Jag behöver nästa veckas avsnitt NUUU efter att ha sett promon! Det ser ju riktigt spännande ut!
DATUM: 2014-01-23 / TID: 13:49:12
KATEGORI: Bloggutmaning 365

23 av 365; Djur.

VECKA 4 - DJUR
020. HAR DU KLAPPAT ETT VILT DJUR?
021. VAD ÄR DET ROLIGASTE DU SETT ETT DJUR GÖRA?
022. FINNS DET NÅGOT DJUR DU KAN HA IHJÄL UTAN ATT MÅ DÅLIGT EFTERÅT?
023. OM DU FICK VÄLJA FRITT PÅ ALLA DJUR I HELA VÄRLDEN, VILKET SKULLE DU HA SOM HUSDJUR?
024. Länka ditt favoritdjurklipp på youtube
025. Hiss & Diss - Husdjur
026. 5 djur du tycker ser riktigt roliga ut
 
En tiger, lätt! En av mina lilla hemligheter som inte nämns ofta är att jag är väldigt tokig i tigrar! De är bara så gudomligt vackra med sitt stora huvud, sina stora tassar, sina svarta/orange/vita färger och sina svarta ränder. Det går inte att beskriva hur mycket jag älskar dem! Det vore en fantastisk dröm att ha en tiger som husdjur! ♥
DATUM: 2014-01-22 / TID: 18:22:37
KATEGORI: Bloggutmaning 365

22 av 365; Djur.

VECKA 4 - DJUR
020. HAR DU KLAPPAT ETT VILT DJUR?
021. VAD ÄR DET ROLIGASTE DU SETT ETT DJUR GÖRA?
022. FINNS DET NÅGOT DJUR DU KAN HA IHJÄL UTAN ATT MÅ DÅLIGT EFTERÅT?
023. Om du fick välja fritt på alla djur i hela världen, vilket skulle du ha som husdjur?
024. Länka ditt favoritdjurklipp på youtube
025. Hiss & Diss - Husdjur
026. 5 djur du tycker ser riktigt roliga ut
 
Åh ja, det här är ju lätt! Insekter utan fjärilar! De kan jag ha ihjäl utan att må dåligt efteråt, jag menar de är ju bara äckliga småkryp och som jag dessutom är rädd för också (förutom fjärilar, små mygg och små flugor som jag inte alls fruktar). Nu undrar ni nog vad jag menar med "Insekter utan fjärilar!" Jo, om jag har ihjäl en fjäril mår jag dåligt efteråt. De är ju vackra och underbara som jag inte har nåt emot ;)
DATUM: 2014-01-21 / TID: 23:30:00
KATEGORI: Bloggutmaning 365

21 av 365; Djur.

VECKA 4 - DJUR
020. HAR DU KLAPPAT ETT VILT DJUR?
021. VAD ÄR DET ROLIGASTE DU SETT ETT DJUR GÖRA?
022. Finns det något djur du kan ha ihjäl utan att må dåligt efteråt?
023. Om du fick välja fritt på alla djur i hela världen, vilket skulle du ha som husdjur?
024. Länka ditt favoritdjurklipp på youtube
025. Hiss & Diss - Husdjur
026. 5 djur du tycker ser riktigt roliga ut
 
Jag har växt upp med djur hela mitt liv och det kommer jag att fortsätta göra och så har jag vänner som också har växt upp med djur liksom jag. Så ja, jag har sett en massa roligheter som djur har gjort. För många olika saker för att bara välja en. Jag minns särskilt en rolig sak som Leo har gjort. Alltså min lilla, goa hund. Rättare sagt så har det här faktiskt hänt många gånger, inte bara en gång.
När vi är ute på promenerad, så "springer" han alltid än går; så på grund av det händer det därför ibland att när han får syn på nåt intressant, då bromsar han så plötsligt och tvärt att hans bakben står upp i luften och stannar i några sekunder, sen står han på alla fyra ben på marken igen. Också när han hör hundar skälla från youtubeklipp i min mobil eller dator eller från tv:n, då gör han alltid den där grejen med sitt huvud. Jag vet inte hur jag ska förklara, men jag hoppas ni hajar! Det finns massor mer! :)
DATUM: 2014-01-21 / TID: 14:27:39
KATEGORI: Gifs, The Vampire Diaries

"I'll take you. Wherever you want." ♥

DATUM: 2014-01-21 / TID: 13:45:00
KATEGORI: Film

Remember Me (2010).

I lördags såg jag en av de bästa dramafilmerna genom tiderna, Remember Me, för femtioelva gången! Gud, den tröttnar jag aldrig på. Den är så sjukt jävla bra film som jag kan se hundra gånger till! Den är lätt en av de bästa och vackraste dramafilmerna någonsin - med ett riktigt tragiskt och oväntat slut! Jag gråter lika mycket varje gång i slutet! Den såg jag till och med två gånger på bio! Robert Pattinson är en helt jävla otrolig skådis och han gjorde en fantastisk insats som bråkmakaren Tyler! Jag önskar bara att alla hade kunnat se honom som det, som en otrolig skådis, än bara hans utseende som de flesta gör. Även Emilie De Ravin, Pierce Brosnan, Chris Cooper, Lena Olin, Ruby Jerins och Tate Ellington gjorde fantastiska insatser också! Och så hade Rob och Emilie en fantastiskt fin kemi! En vacker lovestory till och med! Jag rekommenderar den verkligen om ni inte redan har sett den!
 
Tyler Hawkins (Robert Pattinson) lever ett rotlöst liv och släpper ingen inpå livet. Kärlek står långt ner på önskelistan - tills han träffar Ally (Emilie de Ravin). Hennes mod och spontanitet inspirerar Tyler att släppa efter och tillåta sig att känna lycka och mening med livet. Men både Tyler och Ally bär på hemligheter som snart kommer att ställa deras förhållande och kärleken på hårda prov...
 
 
 
DATUM: 2014-01-21 / TID: 13:23:47
KATEGORI: Film

Frozen (2010).

Denna filmen Frozen såg jag även i fredags - och precis som senaste gången jag såg den för några år sedan gillade jag den. Okej, den är kanske inte en av världens bästa filmer egentligen, men den är rätt bra ändå. Tillräckligt bra för att vilja se den igen nån gång i framtiden och att gilla den. Jag själv tycker den är rätt skrämmande! Tänk er att bli fast i stolliften och inte kunna göra någonting? Läskigt som fan! Jag kan dock rekommendera den för en regnig dag eller när man är sjuk eller nåt. Dock måste jag varna er för ett par äckliga scener om ni är så pass känsliga! ;)
 
En kylig vinterkväll, tre skidåkare i en stollift blir förvirrade när deras resa till toppen plötsligt avstannat. Den isande vinden förvärras när strålkastarna släcks och lämnar dem strandsatta i mörkret. När de väntar på hjälp, inträffar den verkliga mardrömmen för dem. Skidorten har just stängts för helgen och lämnat gruppen strandsatta högt över bergssluttningarna i en mötande snöstorm. Med olycksbådande ylanden som ekar genom den omgivande skogen, kommer de att behöva ta några tuffa beslut för att överleva.
 
 
DATUM: 2014-01-21 / TID: 13:10:48
KATEGORI: Film

Frozen (2013).

I torsdags såg jag äntligen Frozen som jag väntade länge på - och jag älskade den massor! Så sjukt jävla söt film som jag lätt kommer att se om och om igen (den såg jag igen i fredags)! Jag skrattade väldigt mycket, den var ju bara så sjukt söt och ack så bra film också! Jag älskade renen och snögubben, skönaste karaktärer i filmen! Den är en av de bästa animerade filmerna som jag nånsin sett och det märks verkligen att det är samma skapare till Trassel som gjorde denna filmen vilket det ÄR också! Och förutom en underbar story och roliga karaktärer, är det helt fantastiska effekter också! Jag rekommenderar den verkligen om ni älskar disney! ♥
 
Filmen handlar om prinsessan Anna som ger sig ut på en magisk resa tillsammans med bergsmannen Kristoffer och hans ren Sven, för att hitta hennes syster Snödrottningen Elsa. Elsa förvisade sig själv till bergen efter att hennes dolda krafter uppenbarade sig under kröningsceremonin, och nu måste Anna hitta henne för att rädda kungariket Arendal från en förbannelse om evig vinter.
 
 
 
DATUM: 2014-01-21 / TID: 12:58:48
KATEGORI: Gifs, Teen Wolf

Stydia ♥

 
Kolla på de här två! Så himla söta ihop och beter sig som ett par fast de inte är det. Åh, de måste bli ihop snart! Det är verkligen på tiden för det nu! Så, Lydia, dags att göra slut med Aiden nu och bli ihop med Stiles som är så himla fin! Ser du inte? Han är precis framför dig! ♥
DATUM: 2014-01-21 / TID: 12:07:00
KATEGORI: Gifs, Teen Wolf

Allisaac.

Jag shippar dem nu! Jag var verkligen tveksam till dem förut i början av säsong 3 men efter 3x13 var det ingen tvekan längre! Jag börjar gilla dem mer och mer nu! De kan nog bli rätt söta tillsammans! Men den här scenen, haha jag dör, bara så hilarious! ♥
DATUM: 2014-01-21 / TID: 11:48:28
KATEGORI: Gifs, Teen Wolf

My new ship; Scott & Kira.

 
 Jag börjar shippa de här två! Så otroligt söta ihop! Allvarligt talat, den här tjejen Kira är bara så jävla pinsamt adorable! Stackars henne också som har en pinsam pappa, haha. Scott och Kira aka Scira kan nog bli fina tillsammans! ♥
   
DATUM: 2014-01-21 / TID: 00:15:48
KATEGORI: Övriga tvserier

Skate eller Jate?

Jag är nästan klar med säsong 3 av Lost nu så nu är jag därför jättenyfiken på en sak! Jag riktar bara till er Lost-fans. Vem shippar ni? Sawyer/Kate (Skate) eller Jack/Kate (Jate) och varför?
Jag själv är en Skate shipper. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara varför. Jag har helt enkelt bara alltid känt nåt mer för dem än vad jag har känt för Jack och Kate. Mitt hjärta hoppar över ett slag varje gång jag ser Skate ihop och det värker också i mitt hjärta att se dem ihop särskilt i säsong 2 och 3 och det gör det aldrig med Jate alls (har alltid bara sett dem som vänner)!
Jag skiter blanka fan i att Skate inte blev endgame i efterlivet, för vem bryr sig? Endgame eller inte, så älskar och shippar jag dem ändå. Jag älskar Sawyer/Juliet också, men jag älskar Skate mer och det har jag alltid gjort! För även om de har en väldigt kort lovestory så är det ändå en episk lovestory, helt enkelt. Deras lovestory är en av mina favoriter i serien ♥
DATUM: 2014-01-20 / TID: 22:41:00
KATEGORI: Bloggutmaning 365

20 av 365; Djur.

Det är en ny vecka nu vilket betyder ny tema nu för denna veckan! Den här gången blir det djur. Roligt då jag älskar djur! Vill du vara med på 365 dagars bloggutmaningen? Klicka här! :)
 
VECKA 4 - DJUR
020. HAR DU KLAPPAT ETT VILT DJUR?
021. Vad är det roligaste du sett ett djur göra?
022. Finns det något djur du kan ha ihjäl utan att må dåligt efteråt?
023. Om du fick välja fritt på alla djur i hela världen, vilket skulle du ha som husdjur?
024. Länka ditt favoritdjurklipp på youtube
025. Hiss & Diss - Husdjur
026. 5 djur du tycker ser riktigt roliga ut
 
Räknas elefanter som ett vilt djur? Om svaret är ja - så ja, jag har klappat och även ridit en elefant på en cirkus! Annars så är min stora dröm när det gäller djur är att klappa en tiger eller en delfin! ;)
DATUM: 2014-01-19 / TID: 23:30:00
KATEGORI: Bloggutmaning 365, Film

19 av 365; Film.

VECKA 3 - FILM
013. Vilken är din favoritfilmgenre?
014. Ser du helst på film hemma eller på bio?
015. Vilken är din favoritskådespelare?
016. Om du fick leva i en film, vilken väljer du?
017. Tipsa om vad du vill som har med film att göra
018. Hiss & Diss - Filmer
019. 5 FILMER MAN INTE FÅR MISSA
 
Man får absolut, absolut INTE missa Titanic! En klassisker som för alltid har en stor plats i mitt hjärta! Den har jag sett över 200 gånger och jag har fortfarande inte tröttnat ännu. Nej, jag skojar inte! Sedan får man absolut inte missa A Walk to Remember och 10 orsaker att hata dig heller! Sedan så får man inte heller missa Remember Me som är en av de bästa dramafilmerna med ett sant, tragiskt slut genom tiderna! Och sist men inte minst, en klassisker från när man var barn får man inte heller missa; The Goonies! Den såg jag första gången nyss i höstas, jag önskar verkligen att jag hade sett den redan när jag var barn. Men bättre sent än aldrig, okej? ;)
DATUM: 2014-01-19 / TID: 17:30:00
KATEGORI: Allmänt, Random

Google Analytics.

 

Efter att seriesnack berättade om Google Analytics, blev jag sugen på att göra detsamma! Så här ser det alltså ut. Jag har 77 unika besökare och gen längd på besöken i min blogg är en minut och tretton sekunder. Mycket intressant!
Och det är inte bara 93,33% folk från Sverige som besöker min blogg. Tydligen besöker folk från Finland (4,44%), Australien (0,74%), USA (0,74%) och Slovakia (0,74%) min blogg också! Det visste jag inte så jag är glatt överraskad!
Man kan också se vilka städer mina läsare i Sverige kommer ifrån. Stockholm står på första plats, Växjö på andra plats och Örebro på tredje plats! Sedan kommer Halmstad, Kristianstad, Västerås, Helsinki, Jönköping, Göteborg och Ulricehamn i ordning. 37,78% av mina läsare använder Chrome. 26,67% använder Safari, 18,52% Firefox och 7,41% Internet Explorer. Riktigt intressant! :)
DATUM: 2014-01-18 / TID: 23:30:00
KATEGORI: Bloggutmaning 365, Film

18 av 365; Film.

VECKA 3 - FILM
013. Vilken är din favoritfilmgenre?
014. Ser du helst på film hemma eller på bio?
015. Vilken är din favoritskådespelare?
016. Om du fick leva i en film, vilken väljer du?
017. Tipsa om vad du vill som har med film att göra
018. HISS & DISS - FILMER
019. 5 filmer man inte får missa
 
Hiss:
+ Att man får uppföljare på filmer man älskar
+ Filmer som utspelar sig på andra platser än jorden (tex Avatar)
+ Filmer som utspelar sig i framtiden
+ Verklighetsbaserade filmer
+ Drama filmer
+ Sorgliga filmer
+ High school filmer
+ Disneyfilmer
+ Romantiska filmer
+ Fantasy filmer
+ Filmer med övernaturliga varelser som vampyrer, varulvar, häxor och mer
+ Filmer med katastrofer som tema (Day after Tomorrow, 2012 bl.a.)
+ Massor mer!
 
Diss:
- Att behöva vänta länge på premiären av uppföljare på filmer man älskar
- Filmer som hoppar fram och tillbaka för mycket så att man inte hänger med
- Filmer som är filmade på det jobbiga sättet som tex Rec från 2007 (jag är alltid noga med att inte se såna filmer)
- Svenska filmer (jag avskyr dem verkligen! Med ett undantag från Ondskan och Hip hip hora)
- En dvdfilm kostar pengar
- Att gå på bio kostar
DATUM: 2014-01-18 / TID: 16:38:00
KATEGORI: The Vampire Diaries

Så här har jag känt sen igår.

AFGHJIFGHDKJHLGKDIJFGSJFLKLIAJJGFSGHILJKLAFDG!!!!!!! IGÅR FICK MAN SE EN GLIMT AV NÅT STORT I TRAILERN FRÅN AUSTRALIEN TILL 5X11! JAG KAN FAN DÖ LYCKLIG! Av spoilers skäl vill jag inte sätta in en gif av det här i inlägget då ni vill säkert bli överraskade! Nåt ship-par som slutar på E. Vill ni se? SE DÅ PÅ EGEN RISK! Klicka HÄR! MEN EN GÅNG TILL, SE PÅ EGEN RISK! Jag menar det verkligen! Se på egen risk! Kom inte sedan och säg att jag inte varnat er! Jag önskar verkligen att de inte har visat det i trailern, men jag kunde verkligen inte hålla mig efter vad alla skrev på Twitter! Omg, jag kan ju dö lycklig! Har ju väntat aslänge på detta! Om det VERKLIGEN händer, ja! ♥
DATUM: 2014-01-17 / TID: 23:30:00
KATEGORI: Bloggutmaning 365, Film

17 av 365; Film.

VECKA 3 - FILM
013. Vilken är din favoritfilmgenre?
014. Ser du helst på film hemma eller på bio?
015. Vilken är din favoritskådespelare?
016. Om du fick leva i en film, vilken väljer du?
017. TIPSA OM VAD DU VILL SOM HAR MED FILM ATT GÖRA
018. Hiss & Diss - Filmer
019. 5 filmer man inte får missa
 
Har ni sett Sagan om ringen trilogin? Eller de två första av The Hobbit trilogn? Eller Pirates of the Caribbean trilogin? Inte? Se dem för fan! Absolut sevärd! Man måste ha sett båda innan man dör, punkt slut. Sedan så vill jag också tipsa Titanic, Elvis and Anabelle, The Princess Bride, Avatar, Stardust, The Frozen Ground, Insidious, Insidious Chapter 2, Twilight filmerna, The Mortal Instruments City of Bones, Hur man blir av med en kille på 10 dagar, 10 orsaker att hata dig, The Impossible, Frozen (den nya animerade filmen som jag ska recensionera om senare), Tangled, My Sister's Keeper, ja listan kommer bli evig om jag fortsätter! ;)
DATUM: 2014-01-16 / TID: 21:52:40
KATEGORI: Bloggutmaning 365, Film

16 av 365; Film.

VECKA 3 - FILM
013. Vilken är din favoritfilmgenre?
014. Ser du helst på film hemma eller på bio?
015. Vilken är din favoritskådespelare?
016. OM DU FICK LEVA I EN FILM, VILKEN VÄLJER DU?
017. Tipsa om vad du vill som har med film att göra
018. Hiss & Diss - Filmer
019. 5 filmer man inte får missa
 
Det här är ju lätt! Jag säger Avatar utan den minsta tvekan! Herregud, jag vill verkligen leva i Pandora som världen kallas där. Den är helt magisk och helt otroligt vacker! Kärlek till Pandora! ♥
 
DATUM: 2014-01-16 / TID: 19:02:19
KATEGORI: Sammanfattningar, The Originals

The Originals 1x10 The Casket Girls.

Till att börja med, är jag så glad att The Originals äntligen är tillbaka igen! Jag såg just det senaste avsnittet 1x10 The Casket Girls och det var så sjukt bra! Serien blir ju bara bättre och bättre, det händer alltid så mycket saker. Det händer så mycket i seriens säsong 1 än vad det gjorde i The Vampire Diaries säsong 1. Iallafall så känner jag. Markera texten för att läsa mina tankar ;)
 
Alla scener med Cami var riktigt spännande när Davina hjälpte henne med att minnas allt. Alltså oj vad den där bruden är tuff! När hon hotade Klaus i slutet om Josh och Davina, blinkade hon inte ens för en sekund! Hon är tuff! Och det gillar jag! Det behövs verkligen flera tuffa tjejer i serier ;)
 
Och på tal om Josh och Davina... fan vad jag älskar deras vänskap! De växer i mina ögon och de är ju underbara tillsammans! Om Josh inte vore gay, så hade jag shippat dem romantiskt! Jag älskade deras kramar i detta avsnittet, bara så jävla sött! Mer av deras vänskap, tack!
Och fyfan vad jag grät när Tim dog. Det var så tragiskt. Liksom varför!? Jag som ville se mer av honom och Davina tillsammans. Fan vad surt att jag aldrig kommer att få se det nu! Stackars Davina! :(
 
Jag älskade alla scener med Elijah och Hayley. Jag älskar dem mer och mer för varje avsnitt som går! De har helt fantastisk kemi! I den första scenen... Jäklar! Så mycket sexuell spänning, wow! Kan det inte hända nåt där snart!? Och nu är jag rädd för hur Elijah kommer reagera när han får reda på vad Hayley har gjort bakom ryggen på honom. En sak är iallafall säker; det kommer verkligen inte bli en kul reaktion att se. Men även om det inte blir det, så kommer Elijah att förlåta henne förr eller senare. För det är ju sådan han är. Så jag är inte orolig. Allt kommer att ordna sig i slutändan om Elijah nu skulle bli arg på Hayley!
 
Tack gode Gud att Davina inte dog på riktigt! Jag blev ju fan rädd där ett tag! Men då fick man reda på att Elijah och Marcel hade fått hjälp av en häxa med en skydd-förtrollning på Davina då de inte kunde lita på Klaus, då blev jag så lättad! Tack och lov för det! Det var verkligen så fan smart gjort av båda! Fast jag önskar att de hade tänkt på Tim också då de visste hur mycket han betydde för henne. Men hur skulle de kunna veta att Klaus hade förgiftat vattnet? Det fick gå som det gick. Tragiskt!
 
Och fan vad spännande det slutade!!! För nu är Celeste hittad! Och fan vad chockad jag blev över Davinas målningar för jag hade inte förväntat mig att det var Celeste som hon hade målat av! Undra vad det är med den döda tjejen som dessutom också var Elijahs gamla kärlek? Vilken överraskning! Och nu kommer något hemskt att hända som Davina har sagt! Undra vad?! Nu är jag lite nervös! Och det ska bli så spännande att se Thierry och Rebekah jobba som ett team! Undra vad de ska hitta på? :)
 
Jag längtar som en galning tills nästa avsnitt nu! Spännande saker på gång! ;D
DATUM: 2014-01-16 / TID: 17:07:37
KATEGORI: The Originals

The Originals idag på TV11!

För er alla som inte har sett The Originals ännu; serien har premiär idag på svensk tv! Slå på TV11 kl 21:00! ;)
DATUM: 2014-01-15 / TID: 23:26:00
KATEGORI: Bloggutmaning 365, Film

15 av 365; Film.

VECKA 3 - FILM
013. Vilken är din favoritfilmgenre?
014. Ser du helst på film hemma eller på bio?
015. VILKEN ÄR DINA FAVORITSKÅDESPELARE?
016. Om du fick leva i en film, vilken väljer du?
017. Tipsa om vad du vill som har med film att göra
018. Hiss & Diss - Filmer
019. 5 filmer man inte får missa
 
Svårt! Jag har många favoritskådsar, men måste jag, så... Jag får nämna fyra manliga skådisar och fyra kvinnliga skådisar. Eller så är det enklare så här; se bilderna på dem här nedanför. De här fyra killarna och tjejerna var de första som dök upp i skallen på mig när jag försökte välja ;)
 
Jag orkar inte berätta varför. Men de här är bara helt jävla talangfulla skådisar helt enkelt! ♥
DATUM: 2014-01-14 / TID: 23:30:00
KATEGORI: Bloggutmaning 365, Film

14 av 365; Film.

VECKA 3 - FILM
013. Vilken är din favoritfilmgenre?
014. SER DU HELST PÅ FILM HEMMA ELLER PÅ BIO?
015. Vilken är din favoritskådespelare?
016. Om du fick leva i en film, vilken väljer du?
017. Tipsa om vad du vill som har med film att göra
018. Hiss & Diss - Filmer
019. 5 filmer man inte får missa
 
Båda och! Jag älskar att gå på bio men även att se på film hemma också! För på bio har man bas och skärmen är sjukt stor och det är mysigt i mörkret med många folk och så får man dessutom se filmerna först innan de släpps på dvd några månader senare. De enda två negativa sakerna med bio är att man måste betala för att se en film och man kan inte gå på toaletten utan att missa lite av filmen. Hemma kan man pausa för att gå på toaletten, man kan bestämma när man vill se filmen, man kan även pausa filmen för att ha något gott att äta och så, man får ha vad man vill och man kan se filmen med någon/några man tycker om. Så jag tycker om båda! ;)
DATUM: 2014-01-14 / TID: 17:43:44
KATEGORI: Revolution, Sammanfattningar

Revolution 2x10 Three Amigos.

Äntligen är Revolution tillbaka i torsdags efter två månaders uppehåll! Jag såg just det senaste avsnittet 3x10 Three Amigos nyss och det var ett rätt bra avsnitt! Markera texten för att läsa mina tankar.
 
Det som familjen Neville håller på med börjar bli intressant nu. Tom är verkligen riktigt duktig på att göra planer! Hemsk, men duktig och grym. Han lyckas alltid att få allt han vill, det beundrar jag honom för även om jag inte är ett jättestort fan av honom egentligen. Jag gillar honom ja, men bara inte tillräckligt mycket för att han ska vara en av favoriterna som Miles, Charlie, Jason och Monroe är. Och förresten på tal om Jason, jag är så glad att han verkar vara sig själv igen! Inte som den kalla och hjärntvättade mördaren som vi fick möta för bara några avsnitt sedan. Tack och lov för jag älskar den ödmjuka Jason och inte tvärtom. Fast jag önskar att det hade varit Charlie som fick honom att bli sig själv igen och inte Tom, haha. Men hur som helst... på tal om Jarlie; jag vet att jag tjatar mycket om dem, men jag bara måste säga det här igen. Jag saknar dem tillsammans så jävla mycket så att jag funderar på att se om säsong 1 efter Lost först innan jag ger mig på att ha maraton av nästa serie. De som var ju så jävla fina ihop och det är de fortfarande även om de är väldigt långt ifrån varandra nu! Och jag har börjat gilla tanken på Monroe och Charlie tillsammans nu - men bara så länge tills Jason och Charlie återses och då ska det vara de två, punkt slut! ;)
 
Äntligen fick vi träffa Monroes son Connor! Jag hade väntat på detta ögonblick sen Monroe fick reda på att han hade en son i säsong 1. Det var så spännande när de äntligen väl träffades. Jag skrattade mycket när Monroe bara fortsatte att förolämpa Connor utan att han visste att det var just hans egen son som han förolämpade medan Miles bara sa "Bass" några gånger för att sedan säga "Det är han". Jag skrattade också när Miles sa "Han, typ, låter som du". Han har ju så jävla rätt. Mitt första intryck av Connor var att han är rätt lik Monroe och det gillar jag verkligen! Sådan far, sådan son! Men tyvärr gick mötet inte som Monroe hoppades på heller. Fast vem skulle bli förvånad över det egentligen? Jag ser fram emot att se deras relation byggas upp, det kommer bli så spännande! Jag är ju rätt så svag för familj- och släktrelationer. Och sist men inte minst; Connor är ju snygg som sin pappa! ;)
 
Vad spännande det slutade! Aaron hittade Spring City till slut! Undrar vad det är med den staden som är så speciell? Spännande! Och Grace! Jag blev jätteglad att se henne, för henne gillar jag också. Hon är intressant! Och patrioterna, vad fan håller de på med!? Vad fan injicerar de in i apelsinerna och vad kommer dessa att göra med dom som äter dem!? :O
 
Jag längtar som fan tills nästa avsnitt! Jag ser fram emot 2B denna våren! ;)
DATUM: 2014-01-13 / TID: 23:46:52
KATEGORI: Gifs, Supernatural

A hilarious moment ♥

DATUM: 2014-01-13 / TID: 21:13:54
KATEGORI: Citat, Film

Citat #39.

Plio: "Vårt nya hem."
Zini: "OCH DET KOMMER MED EN POOL!!!"
- Dinosaurier
DATUM: 2014-01-13 / TID: 17:51:00
KATEGORI: Bloggutmaning 365, Film

13 av 365; Film.

VECKA 3 - FILM
013. VILKEN ÄR DIN FAVORITFILMGENRE?
014. Ser du helst på film hemma eller på bio?
015. Vilken är din favoritskådespelare?
016. Om du fick leva i en film, vilken väljer du?
017. Tipsa om vad du vill som har med film att göra
018. Hiss & Diss - Filmer
019. 5 filmer man inte får missa
 
Den här veckans tema är så rolig då jag älskar film! Hur som helst så är svaret att jag älskar alla genrer! Drama, komedi, skräck, thriller, action, romantik, familj, äventyr, fantasy, sci-fi, disney, animerat, mysterium, krig och sport. Det som avgör för att jag ens ska se en film i nån av dessa genrerna är handlingen. Men måste jag välja en ändå, så får jag nog säga romantik. För jag är en riktigt sucker för kärlek! Jag älskar att se på när kärleken utspelas på film och tv - jag får en vacker känsla varje gång jag ser det så att jag själv längtar efter att få uppleva det också en vacker dag ♥
 
 
DATUM: 2014-01-12 / TID: 22:55:00
KATEGORI: Gifs, Jag älskar/hatar, The Originals, The Vampire Diaries

Min favoritkaraktär #1; KM.

Jag har en stora kärlek till Klaus Mikaelson. Hur kan man inte älska honom liksom?! Hur kan man inte? Han är ju helt underbar! Visst, han är en hemsk person men det är inte allt som han är. Han har väldigt många bra sidor också än vad man tror. Han visar det bara inte särskilt ofta - förutom för Caroline förstås.
 
Han är bara en så förbannat intressant och komplicerad karaktär. Anledningen till att många tycker att han är bara hemsk och inget annat är bara för att han är en missförstånd person. De missförstår honom och hans motiv. De förstår inte riktigt varför han gör det han gör.
Jag minns när han först kom till The Vampire Diaries, då var jag jätterädd för honom trots att han bara är en fikitiv karaktär. Jag skojar absolut inte. Han var verkligen elak och ond och hans motiv var hemska! Jag hatade honom som pesten!
Tills säsong 3 började. Ju flera avsnitt gick, desto mer började man upptäcka många nya sidor av honom som man inte visste att han hade och man började också då äntligen förstå honom, förstå varför han är som han är. Hans pappa Mikael hatade honom. Han hade jagat Klaus i tusen år för att han ville döda honom - typ bara för att han inte var hans biologiska son. Och så hade Klaus blivit sviken så många gånger också. Allt Klaus ville ju bara ha var en familj. Då är det inte direkt så jättekonstigt att han är som han är. På grund av allt det. Han vill ju som sagt bara ha en familj. Även om han ofta är rätt hemsk, så är han egentligen en bra person innerst. Han visar det bara inte. Han har bara svårt för att lita på någon för att våga visa det - förutom för Caroline, han kan vara sig själv med henne.
 
Jag älskar bara honom mer och mer för varje avsnitt som går, min besatthet och kärlek för honom slutar aldrig att växa! Jag är så glad att Joseph Morgan har sin egen spinoff-serie The Originals nu för han förtjänar det verkligen! All credit till honom som är så jävla brilliant på att spela Klaus som är en fantastisk, intressant, komplicerad och missförstånd karaktär ♥
 
DATUM: 2014-01-12 / TID: 18:59:00
KATEGORI: Gifs, Övriga tvserier

One of the amazing moments! ♥

 
Jag såg just Lost 3x10 nyss som det här ögonblicket kommer ifrån. En av de sakerna som jag älskar med Lost är att även om det bara händer dåliga, hemska saker där så ägnar alla sig tid åt att skaffa många fina ögonblick också ändå som den här till exempel. Jag älskar det här ögonblicket bara så himla mycket, det är ett av de bästa ögonblicken i serien! Bara så lyckligt och härligt! ♥
DATUM: 2014-01-12 / TID: 00:24:00
KATEGORI: Bloggutmaning 365

11 av 365; Barndomen.

VECKA 2 - BARNDOMEN
006. Vad var populärt när du var barn?
007. Hur var du som barn?
008. Var det något du gillade som barn som räknades "höra till det andra könet"?
009. Om du fick chansen att gå tillbaka till att vara barn igen, skulle du ta den?
010. Tipsa om en lek du lekte som du tycker barn idag borde testa på också.
011. HISS & DISS - HÄNDELSER FRÅN BARNDOMEN.
012. 5 leksaker du tyckte extra mycket om som barn.
 
Hiss: Vänerskolan! Det var ett underbart äventyr under min tid på Vänerskolan! Det hände så mycket roligt där! Jag kan nämna en händelse på rasterna. Det var så här att klass 1 till 6 måste vara ute på rasterna medan klass 7-10 fick bestämma om de ville vara ute eller inne. När jag gick i klass 1 till 6 hände det rätt ofta att jag och mina kompisar inte alls ville vara ute. Då brukade vi alltid springa runt på hela skolan och gömde oss medan våra rastvakter jagade och letade efter oss. Haha! Åh, jag saknar den tiden på Vänerskolan ibland! Och så blev jag dessutom storasyster tre gånger under 1993-2000. Varje gång jag var sjuk, tog min mamma hand om mig och hon gav mig allt som jag ville ha, hehe. Disneyfilmer. Bekymmerfri. Och mycket, mycket mer ;)
Diss: Att min familjs underbara hund, en leonberger, Axess dog i sommar 2007. Vi hade haft honom sen 1998. Jag blev väldigt förkrossad så att jag grät från ca kl sju på morgonen tills efter tolv på natten utan några avbrott. Och också en av våra katter, Smulan, försvann plötsligt helt spårlöst i juni 2004. Än idag vet vi fortfarande inte vad som hände med henne. Om hon blev påkörd, eller om hon blivit uppäten av nåt vilt djur, eller om nån tog henne eller nåt. Ingen aning! Och så hade jag fruktansvärt fula kläder ibland eller hade helt fel kombination av färger på kläderna. Ett exempel är att jag ibland hade på mig en röd t-shirt och lila byxor! Wtf? Pinsamt! Det finns mer, men det är allt som jag kom på nu.
DATUM: 2014-01-11 / TID: 19:15:00
KATEGORI: Böcker, Divergent, Film

Divergent stills.

 
DATUM: 2014-01-11 / TID: 18:57:00
KATEGORI: Böcker, Divergent, Film

Divergent Character; posters.

 
DATUM: 2014-01-11 / TID: 18:56:00
KATEGORI: Böcker, Divergent, Film

Divergent official poster.

 
DATUM: 2014-01-11 / TID: 18:44:00
KATEGORI: Böcker, Divergent, Film

Divergent.


Jag längtar verkligen, verkligen som en galning tills Divergent har biopremiär i mars! Den ska jag absolut se på bio i Jönköping .- med eller utan någon! Nu får inte "jag kan inte för jag har inget sällskap" hindra mig. Jag ska absolut fråga runt först och om inte nån vill följa med, då går jag ensam. Ingen diskussion om saken!
Den här trilogin av Veronica Roth tillsammans med Hush Hush trilogi av Becca Fitzpatrick är min andra stora kärlek efter Twilight. Jag har läst den första boken som filmen är baserad på för ett par månader sedan (jag glömde tyvärr recensionera den) och den är helt sjukt jävla bra! Jag blev fast direkt! Nu läser jag den andra boken i triolgin; Insurgent som har biopremiär i mars 2015. Och så den tredje som kommer ut på svenska i höst, Allegiant, har biopremiär i mars 2016. Underbart! ♥
 
En särskild dag varje år måste alla sextonåringar välja vilken grupp de vill tillhöra för resten av livet. För Beatrice Prior står valet mellan att stanna kvar med sin familj eller att vara den hon innerst inne är. Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Beatrice försöka avgöra vilka som är hennes verkliga vänner. Vågar hon lita på sin karismatiska, men mycket hemlige instruktör Four? Hon bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först.
 

VILL NI LÄSA BÖCKERNA? (BÅDA SVENSKA OCH ENGELSKA HAR SAMMA TITEL)
Bok 1: Divergent
Bok 2: Insurgent
Bok 3: Allegiant
DATUM: 2014-01-11 / TID: 16:50:00
KATEGORI: One Tree Hill, Serienyheter, Övriga tvserier

Chicago PD.

Jag såg piloten av Chicago PD igår och jag gillade det massor! COPD är en spinoff serie från Chicago Fire om ni inte vet. Och trots att jag inte följer COF valde jag att se COPD ändå av två anledningar; underbara Sophia Bush är en av huvudkaraktärerna och för att jag gillar polisserier. Gud vad jag har saknat att ha Sophia Bush på TV igen! Hon är en fantastisk kvinna och en klockren skådis.
Jag älskar hennes karaktär Brooke Davis i One Tree Hill och jag gillar henne även här också som Erin Lindsay. En riktigt cool polis och en härlig kvinna. Precis som Brooke är. Jag ser ett möjligt ship här också, nämligen Erin och hennes polispartner Jay Halstead. I ship it! Men jag har hört rykten att Erin kommer ha en romans med nån Sevide i COF. Men man kan alltid hoppas på Jay och Erin ändå!
Hur som helst, jag kommer naturligstvis att börja följa COPD! Det är ingen tvekan om det! Det slutade så spännande i piloten! Jag ser fram emot att följa Sophia Bush igen ♥
 
DATUM: 2014-01-11 / TID: 00:52:57
KATEGORI: Film

Elvis and Anabelle (2007).

Elvis and Anabelle såg jag just nyss och den är fortfarande lika underbar!!! Sist jag såg den många gånger var för 2,5 år sedan. Jag blev nostalgisk när jag plötsligt tänkte på denna filmen, så jag såg denna nyss. Och åh den är fortfarande lika underbar, som sagt!
Så jävla fin och vacker film som jag kan se oräkneliga gånger utan att tröttna. Den är hjärtskärande vacker rakt igenom! Helt otroligt fin film, verkligen! Och är du känslig, kommer du att fälla ett par tårar i filmen vilket jag gör varje gång jag ser om den!
Grymt bra casting av alla skådisar och även en finfin kemi mellan Elvis och Anabelle som spelas av Max Minghella och Blake Lively. En fantastisk, mirakulös och vacker kärlekshistoria! Och så älskar jag också relationen mellan Elvis och hans pappa som spelas av Joe Mantegna. En jävligt fin pappa-och-son-relation som man inte kan annat än att älska också!
Jag rekommenderar den verkligen! Ni kommer inte att bli besvikna! Det lovar jag er! Se den, se den, se den! :)
 
Anabelle drivs på hårt av sin mamma för att bli perfekt. Hon lider av ätstörningar och just när hon vunnit en skönhetstävling klappar hon ihop. Hon återupplivas mirakulöst av unge Elvis på en begravningsbyrå och får en ny chans till ett bättre liv, i närhet av Elvis.
 
 
 
DATUM: 2014-01-10 / TID: 18:58:32
KATEGORI: Bloggutmaning 365

10 av 365; Barndomen.

VECKA 2 - BARNDOMEN
006. Vad var populärt när du var barn?
007. Hur var du som barn?
008. Var det något du gillade som barn som räknades "höra till det andra könet"?
009. Om du fick chansen att gå tillbaka till att vara barn igen, skulle du ta den?
010. TIPSA OM EN LEK DU LEKTE SOM DU TYCKER BARN IDAG BORDE TESTA PÅ OCKSÅ.
011. Hiss & Diss - Händelser från barndomen.
012. 5 leksaker du tyckte extra mycket om som barn.
 
Tack gode jävla Gud att jag födde på 90-talet och inte på 00-talet! För jag har märkt att dagens barn idag inte leker lika mycket längre som barnen gjorde på 90-talet, vilket är så jävla trist tycker jag. Nu menar jag inte att ALLA barn inte leker mycket. Men de flesta, ja. De som inte leker sitter bara vid datorn, tittar på tv, spelar tvspel och sånt som har med teknik att göra och så får de också deras första mobiler redan vid typ fem års ålder. Trist att det är så här nu och inte som på 90-talet. Men ja, hur som helst...
När jag var barn, var jag ofta ute och lekte mycket. Jag hade även en hörande bästa vän, som också var granne, som jag lekte mycket med också. Jag brukade leka kurragömma, katt- och musjakt och kull (kallas det så? Ni vet, när en person jagar många personer och "slår" en annan på armen och då är den personens tur att jaga dom andra och så vidare. Kallas det kull?) med mina kompisar. Och så lekte jag mycket med Barbie också. Och när det var vinter, så åkte vi alltid pulka på backarna eller gjorde snögubbor och sånt. På somrarna badade vi mycket och lekte eller gungade eller hoppade hopprep osv osv. Och massor mer! :)
DATUM: 2014-01-09 / TID: 23:44:00
KATEGORI: Citat, Gifs, Prison Break

I miss them ♥

 
Michael och Sara, min finfina ship i Prison Break. "The first thing they tell you
when you take the job is never to fall in love with an inmate." ♥
DATUM: 2014-01-09 / TID: 22:43:53
KATEGORI: Citat, Gifs, The Vampire Diaries, Tidsfördriv, listor

#8; topp tio bästa kärleksförklaringar.

"Vet du varför jag ens var på den bron? Jag kom tillbaka för dig. Jag var tvungen att välja och jag valde dig för att jag älskar dig. Oavsett vad som än händer, det är det bästa valet jag någonsin har gjort."
- Elena till Stefan, The Vampire Diaries säsong 4 avsnitt 1.
 
Så otroligt fint och rört! Det här är nog min 1a favoritscen med Stefan och Elena. Gråter varje gång jag ser denna scenen! Jag förstår fortfarande inte varför Elena valde Damon när hon har sagt det här till Stefan. Jag kommer aldrig att nånsin fatta det. Men jag är inte orolig för jag vet att det kommer bli de två igen i slutändan, det är ju alltid så uppenbart om det i varje säsong. Och jag ger inte upp hoppet heller. Stelena är endgame, helt enkelt! ♥

Tidigare: #10 Delena #9 Klaroline
DATUM: 2014-01-09 / TID: 22:02:26
KATEGORI: Film, Under the Dome

Carrie (2013).

Carrie såg jag just nyss och den var så himla bra! Den var verkligen riktigt bra! Jag satt på helspänn under hela filmen för att den var så spännande. Av att döma handligen kan den kanske verka lite "meh", men den var inte det alls. Den var verkligen bra! Och inte för mycket heller som det kanske kan verka i handlingen då det handlar ju om en häxa som hämnas. Den är lätt en av de bästa drama- och skräckfilmerna som gjorts i 2013.
Och jag har dock tyvärr inte sett originalet så jag kan därför inte säga om den här är sämre eller bättre. Men jag ska absolut se originalet snart, det ska jag se till. Och gissa om hur överraskad jag blev när det visade sig att filmen är baserad på en av Stephen Kings romaner. Jag visste inte att Carrie var hans verk så jag var verkligen positivt överraskad. Nästan alla filmer som är baserad på hans böcker är ju mina absolut favoritfilmer plus tvserien Under the Dome. Underbart!
Julianne Morre var helt lysande och övertygande i sin roll som en religiös fanatiker. Till och med Chloe Moretz var helt klockren i sin roll som Carrie! Finalen av filmen när man såg hatet i Moretz's ögon då hon släppte sina paranormala förmågor fria var otroligt! Hon ändrade personligheten totalt från en svag brud till en väldigt tuff och farlig brud. Det var fantastiskt!
Jag kan verkligen rekommendera denna filmen, den är bra! Se den om ni gillar Moore eller Moretz eller Stephen King! ;)
 
Den blyga Carrie White blir konstant mobbad och förödmjukad av sina klasskamrater och sin mamma Margaret, en religiös fanatiker med vanföreställningar. När hennes plågoandar en natt går för långt visar sig Carries övernaturliga krafter och hon slår tillbaka med full kraft.
 
 
DATUM: 2014-01-09 / TID: 21:27:29
KATEGORI: Bloggutmaning 365

9 av 365; Barndomen.

VECKA 2 - BARNDOMEN
006. Vad var populärt när du var barn?
007. Hur var du som barn?
008. Var det något du gillade som barn som räknades "höra till det andra könet"?
009. OM DU FICK CHANSEN ATT GÅ TILLBAKA TILL ATT VARA BARN IGEN, SKULLE DU TA DEN?
010. Tipsa om en lek du lekte som du tycker barn idag borde testa på också.
011. Hiss & Diss - Händelser från barndomen.
012. 5 leksaker du tyckte extra mycket om som barn.
 
Absolut ja! Jag skulle ta chansen att vara barn igen om jag fick den. Jag skulle göra vad som helst för att få vara barn igen. Att få vara bekymmerfri igen och att inte behöva tänka på såna vuxna saker som jag gör nu. Att bara få vara fri från allt jobbigt. Jag saknar den tiden då jag var barn. Verkligen! Men det här är verkligheten och att åldras och sedan dö hör till livet. Så det är bara att bita ihop och fortsätta leva så där 50-60 år till :)
DATUM: 2014-01-08 / TID: 19:51:00
KATEGORI: Film, Serienyheter, Övriga tvserier

Veronica Mars official trailer.


Äntligen en officiell trailer av Veronica Mars! Den här trailern kom egentligen ut för några veckor sedan, men jag glömde bara att lägga upp den. Men här är den nu. Som ni vet, hade jag äntligen Veronica Mars maraton nyligen. Och den är ju sjukt bra - en av de bästa tvserierna som nånsin har gjorts. Jag ångrar verkligen att jag inte såg serien redan från början i 2004! Men bättre sent än aldrig, eller hur! Jag är så grymt jävla glad att jag slutligen gav den en chans i höstas! Säsong 3 slutade spännande men serien fick inte säsong 4 ändå som ni vet, så därför kan man säga att säsong 3 slutade dåligt. Så jag är bara glad att det nu blir en film! Till slut efter 6,5 år! Jag längtar riktigt mycket nu tills vi kan se filmen så att serien äntligen kan få slutet som den förtjänar! Och medan nästan alla bryr sig bara om vem Veronica slutar upp med nu när filmen faktiskt kommer, är jag taggad på att se Veronica igen och själva storyn! SÅ JAG LÄNGTAR, OKEJ!? ♥
DATUM: 2014-01-08 / TID: 19:30:42
KATEGORI: Bloggutmaning 365

8 av 365; Barndomen.

VECKA 2 - BARNDOMEN
006. Vad var populärt när du var barn?
007. Hur var du som barn?
008. VAR DET NÅGOT DU GILLADE SOM BARN SOM RÄKNADES "HÖRA TILL DET ANDRA KÖNET"?
009. Om du fick chansen att gå tillbaka till att vara barn igen, skulle du ta den?
010. Tipsa om en lek du lekte som du tycker barn idag borde testa på också.
011. Hiss & Diss - Händelser från barndomen.
012. 5 leksaker du tyckte extra mycket om som barn.
 
Jajamänsen! Som barn när jag gick på dagis i Jönköping älskade jag att leka mycket med bilar och såna killsaker med några andra killar ;)
 
DATUM: 2014-01-07 / TID: 19:40:08
KATEGORI: Bloggutmaning 365

7 av 365; Barndomen.

VECKA 2 - BARNDOMEN
006. Vad var populärt när du var barn?
007. HUR VAR DU SOM BARN?
008. Var det något du gillade som barn som räknades "höra till det andra könet"?
009. Om du fick chansen att gå tillbaka till att vara barn igen, skulle du ta den?
010. Tipsa om en lek du lekte som du tycker barn idag borde testa på också.
011. Hiss & Diss - Händelser från barndomen.
012. 5 leksaker du tyckte extra mycket om som barn.
 
Som barn var jag enormt envis! Verkligen, verkligen envis, typ envis som en åsna! Jag var också elak ibland. Jag läste i min babybok att jag kastade saker och så på min lillasyster när hon var nyfödd för att jag var svartsjuk på att hon fick mer uppmärksamhet än vad jag fick. Haha herregud, säger jag bara! Men annars var jag väl rätt så go också :)
DATUM: 2014-01-07 / TID: 19:08:00
KATEGORI: Allmänt

My first day.

Min första dag på äldrehem Dalen idag gick så grymt bra! Jag trivs redan och jag har lärt mig mycket bara idag. Alla var så välkommande och trevliga mot mig. Jag hade inte en tråkig stund idag alls, vi bara pratade och pratade hela tiden. Normalt brukar jag vara blyg inför nya människor, men personalen på Dalen? Det försvann i samma ögonblick som vi presenterade oss för varandra. Hur kom det sig? För att de var så välkommande mot mig helt enkelt, det syntes direkt i deras ansikte. I samma ögonblick som vi presenterade oss för varandra, kände jag mig genast välkommen. Det gick inte att undgå det.
Jag tror att det kan bero på att alla praktik som jag haft i hela mitt liv hade bara varit med hörande som inte kunde teckenspråk. Så vi pratade därför inte så mycket med varandra på grund utav det. Och min praktik på Dalen som jag har nu; det är allra första gången jag får använda teckenspråk på heltid när jag praktiserar. Detta kan förklara varför. Vi alla använder samma språk. Det finns hörande arbetare där också men de kan teckenspråk. Alla som arbetar där måste kunna det då de har med döva pensionärer att göra. Det är bara underbart! Jag tror verkligen att jag kommer att trivas båda veckorna! :D

Idag fick jag se på när två personaler bytte blöja och kisspåse på en och sedan torka henne och så. Ni vet sånt som sond? Jag vet inte hur jag ska förklara, men ni fattar nog vad jag menar! Jag har sett sånt på film många gånger och då hade jag alltid tyckt att det var äckligt på grund av tanken och för att man kunde ibland se deras privata delar och så. Men idag när jag fick se på i verkliga livet med mina egna ögon, hur tror ni att jag reagerade? Ingenting. Jag bara stod där och såg på vad och hur de gjorde, tyst. Jag reagerade knappt, jag tänkte inte ens "Vad det är äckligt! Jag måste titta bort!" Istället stod jag bara där och tänkte "Nu fattar man ju hur det där verkligen funkar. Intressant. Nu har jag lärt mig nåt nytt idag". För jag insåg att det inte är äckligt alls och att det bara är naturligt. Man förstår ju att det faktiskt finns människor som inte ens kan klara sig och att de då måste få hjälp. Och det är ju vad personalen gjorde när de bytte på henne. Så jag har lärt mig nåt nytt idag. Jag lärde mig att se förbi det äckliga (och hur man gör det också, förstås!) ;)

Jag slutade halv tre. Jag åkte buss hem och lämnade min väska och sedan åkte jag buss igen direkt - till Triangeln. För att shoppa. Det är ju en massa rea. Jag shoppade runt i två timmar. Jag köpte med mig ett vitt linne, en grön tröja, en grymt fin tight med fantastiska mönster, ett hårband och ett par kängor. Jag är jättenöjd! Jag är helt kär i dessa saker jag köpte idag. Jag ska försöka ta ett kort sen och visa er. Jag ska även ha på mig kläderna och kängorna imorgon ;)

Nu är jag på vandrarrummet och har just ätit middag. Nu slappar jag bara och surfar runt!
DATUM: 2014-01-07 / TID: 07:19:13
KATEGORI: Allmänt

Helt galet trött.

Jag kunde knappt sova i natt. Jag försökte och försökte. Men jag kunde inte för att jag var för pigg så jag tog upp Insurgent igen och läste några kapitel till och till slut vid halv tre lyckades jag somna! Jag vaknade kl 06:00 och åt frukost direkt. Sedan fixade jag mig i ordning. Jag är klädd och sminkad och jag har just borstat tänderna nyss och så. Nu snart åker jag och börjar praktisera. Jag är rätt nervös! Önska mig lycka till ;)
DATUM: 2014-01-06 / TID: 23:07:38
KATEGORI: Allmänt

Vandrarhem Bosses.

Jag har gjort mig hemmastadd här på vandrarhemmet Bosses nu. När jag var framme i Malmö C, tog jag pågatåget till Triangeln station och gick direkt in i centrum för att jag ville till en bokaffär. Jag var ute efter att köpa Insurgent vilket jag hittade och köpte! Sedan gick jag till vandrarhemmet och fick trycka portkod för att komma in.
Jag vilade en stund och sedan gick jag till Lidl för att handla mat. När jag var hemma igen, såg jag på Dirty Dancing 2 Havana Nights och efteråt har jag bara suttit vid datorn och surfat ;)
Jag ska gå och borsta tänderna nu och sedan ska jag lägga mig och sova. Klockan är mycket! Jag är lite nervös inför imorgon att börja på min praktik. Men samtidigt ser jag verkligen fram emot det! God natt och sov gott ;)
DATUM: 2014-01-06 / TID: 21:43:26
KATEGORI: Film

Dirty Dancing 2 Havana Nights (2004).

Dirty Dancing 2 Havana Nights såg jag just nyss och den är fortfarande lika underbar! Den har alltid varit en av mina absolut favoritfilmer. Den är en förbannat vacker och underbar film som jag aldrig kommer att tröttna på att se om och om igen. Otroligt vacker och gammaldags miljö för att vara 1958, sexiga kubanska danser och sånt. Diego Luna och Romola Garai har grymt fin kemi också och jag älskar Javier och Katey tillsammans. De är bara perfekta! Skådespeleriet är också ett stort plus! Älskar ni dansfilmer så rekommenderas denna verkligen! För den är tveklöst en av de bästa filmerna som nånsin gjorts - och att den bygger på en sann historia är bara ännu bättre! ♥
 
När 18-åriga amerikanskan Katey Miller flyttar till Havana med sina föräldrar i november 1958 förväntar de sig att hon ska frotteras med överklassungdomarna. Men när hon träffar den lokala kyparen Javier förändras allt när han introducerar henne för den sensuella kubanska dansen och musiken. När han blir av med sitt arbete indirekt på grund av henne övertalar Katey honom att de ska ställa upp i en stor danstävling och vinna så att han har råd att ta sin familj till Amerika.
 
 
DATUM: 2014-01-06 / TID: 21:17:00
KATEGORI: Bloggutmaning 365

6 av 365; Barndomen.

VECKA 2 - BARNDOMEN
006. VAD VAR POPULÄRT NÄR DU VAR BARN?
007. Hur var du som barn?
008. Var det något du gillade som barn som räknades "höra till det andra könet"?
009. Om du fick chansen att gå tillbaka till att vara barn igen, skulle du ta den?
010. Tipsa om en lek du lekte som du tycker barn idag borde testa på också.
011. Hiss & Diss - Händelser från barndomen.
012. 5 leksaker du tyckte extra mycket om som barn.
 
Beverly Hills 90210 - när jag växte upp började jag kolla på den på teven. Den var den första tvserien jag nånsin började följa. Tyvärr missade jag ibland och ibland satt jag bänkad. Jag ska köpa samlarboxen snart och då jävlar ska jag ha maraton! Jag längtar! ;)
Teckenlådan - jag älskade teckenlådan.
Kurragömma - att leka kurragömma var populärt när jag var liten.
Barbie - åh vad jag älskade att leka med Barbie! Jag slutade när jag var tolv år gammal och sen lekte jag bara då och då tills... öh... femton år gammal. Sedan slutade jag för gott ;)
Lunarstorm - lunarstorm var den första sidan som jag blev medlem på. Många goda minnen därifrån! :D
Date parfym - väldigt billiga men populära parfym. Nu när jag tänker tillbaka, tänker jag bara "Gud hur kunde jag?" För om jag minns rätt, så luktade det inget vidare faktiskt.
DATUM: 2014-01-05 / TID: 23:30:00
KATEGORI: Bloggutmaning 365

1-5 av 365; 2013/2014.

VECKA 1 - 2013/2014
001. Hur tror du den här 365dagarsutmaningen kommer gå för dig?
Jag tror att det kommer både att gå bra och dåligt. Ibland kommer jag missa ett inlägg och ibland inte. Men jag ser fram emot det ;)
002. Ser du ett nytt år som en chans att börja om eller är det bara som vilken tid på året som helst?
Jag ser det som vilket år som helst. Men man kan se det som en chans att börja om också om man vill - vilket jag ser med det här året nu ;)
003. Länka till ett inlägg du skrivit från 2013 som du tycker borde läsas igen.
Läs här. Egentligen är inlägget från december 2012. Men jag orkar inte leta igenom hela 2013 så här är den. För jag vet att jag har fått nya läsare detta året och att de förmodligen har missat det här inlägget så därför vill jag att ni ska få chansen att läsa det för jag är alltid nyfiken på den här frågan ;)
004. Hiss & Diss - 2013
Diss: Att min älskade vän Anna gick bort i cancer. Jag saknar henne så jävla mycket att det inte finns ord! Hiss: Många nya bra tvserier.
 
005. 5 SAKER DU VILL GÖRA UNDER 2014.
Plugga, få körkort, få en pojkvän, bli av med skulder och flytta.
DATUM: 2014-01-05 / TID: 23:13:00
KATEGORI: Bloggutmaning 365

BLOGGUTMANING 365 DAGAR.

Gissa vad, gissa vad!? Jag har hittat något roligt här där man har en bloggutmaning som går ut på att skriva ett inlägg om dagen i 365 dagar. Det är väldigt passande då bloggtorka kan ju slå till då och då. Så när det väl händer, så har man ändå nåt att skriva om tack vare bloggutmaningen. Häftigt, eller hur? Jag antar utmaningen och ska försöka vara med! Gör detsamma ni! Ju flera deltar, desto bättre! ;)
 
"Det finns inga speciella regler för att få vara med, det enda du inte får göra är att påstå att du skapat denna utmaning själv. Läs gärna mina frågor & svar med tips på hur man kan skriva och vad du gör om du inte kan / vill svara på någon av frågorna.
 
Utmaningen är upplagd så här: Varje vecka har vi ett tema, och de fyra första dagarna svarar vi på random frågor inom temat, om oss själva eller våra åsikter. På torsdag drömmer vi oss bort lite eller blir ställd inför ett val, alla torsdagsfrågor börjar på "Om...". På fredag länkar eller tipsar vi om något, på lördag kör vi en hiss & disslista och på söndag en 5-i-topp-lista.
 
Om du bloggar om utmaningen och länkar hit så får du en länk hos mig hela året! Om du berättar för dina läsare att du ska vara med (eller i alla fall försöka vara med, man måste inte svara på alla frågor om man inte vill) på BLOGGUTMANING365 och länkar hit så länkar jag tillbaka till dig i ett inlägg med alla som antar utmaningen så vi kan kika in hos varandra. Det är inte nödvändigt att kopiera över hela frågelistan till din egen blogg, du kommer alltid kunna hitta den här hos mig, men vill du absolut göra det så får du så länge du anger att den kommer från mig. Kommentera här när ditt inlägg ligger uppe så lägger jag till dig på listan!"
DATUM: 2014-01-05 / TID: 00:57:20
KATEGORI: Allmänt

Malmö.

Snart ska jag till Malmö igen för tredje gången i rad nu! Jag åker nämligen iväg nu på måndag och kommer inte hem förrän den 17 januari. Jag ska börja praktisera på tisdag på ett äldrehem Dalen där det finns döva pensionärer. Det ska bli jättekul! Jag ser verkligen fram emot att börja där. Jag kommer att bo på samma vandrarhem Bosses som vanligt.
Jag ska praktisera där, sen hem till Vaggeryd ett par veckor och sen ska jag till Malmö igen och börja praktisera på en annan plats - med utvecklingsstörda, funktionshindrande människor med teckenspråk. Jag kommer att ha fullt upp fram tills början av februari, men jag kommer definitivt att ha tid för serier ändå. Jag har ju min fritid på kvällarna, så det är inget problem med det. Hur som helst, ska det bli så spännande att praktisera! 2014 SKA bli mitt år! ;)

Mina 10 största ships.

Jag har jättemånga shippers som ni flesta vet. Här listar jag ut 10 stycken, 10 topp, som är mina största ships utan inbördes ordning. Några av dem har jag redan skrivit om under OTPs i kategorin "Jag älskar/hatar". De som jag inte har skrivit något om kommer inom framtiden! ;)
 
1. Nathan & Haley (Naley), One Tree Hill
2. Klaus & Caroline (Klaroline), The Vampire Diaries
3. Stefan & Elena (Stelena), The Vampire Diaries
4. Hook & Emma (Captain Swan), Once Upon a Time
5. Francis & Mary (Frary), Reign
6. Chuck & Blair (Chair), Gossip Girl
7. Barbie & Julia (Jarbie), Under the Dome (läs OTP här)
8. Seth & Summer (Sethummer), The OC
9. Wade & Zoe (Zade), Hart of Dixie
10. Max & Liz (Dreamers), Roswell (läs OTP här)
 
DATUM: 2014-01-03 / TID: 00:44:42
KATEGORI: The Vampire Diaries

Klaroline 5x11 spoiler.

Jag har på sistone börjat tveka lite nu om Klaus verkligen kommer att vara i det 100:e avsnittet som det påstås. För alla säger olika saker. Vissa säger att det är bekräftat och vissa säger att det inte alls är bekräftat. Och vissa säger att han bara kommer att vara med i flashbacks med Katherine och inte i nutid.
Så jag valde därför att inte ha för höga förväntningar om det 100:e avsnittet som sägs vara nåt väldigt speciellt för oss fans. Ja, TILLS detta kom. Nu har jag höga förväntningar. På grund av dem. Det är ju så jävla svårt att låta bli att ha förväntningar när det gäller Klaus och Caroline då de är en av mina största ships någonsin.
Den här nya spoilern låter ju rätt underbart (men frågan är bara om man ska tro källan). Men är det något jag har lärt mig från Julie Plec så är det att man inte bör ha höga förväntningar. Men som sagt, det är svårt att låta bli när det gäller Klaroline. Jag vill ju så, så, så gärna av hela mitt hjärta att det ska bli nåt mer där! Jag hoppas att denna nya spoiler är riktig. Och jag hoppas att det verkligen är sant att Klaus ska komma och besöka Mystic Falls. Att Klaus och Caroline verkligen kommer att ha en scen tillsammans. Att Caroline "gör ett överraskande beslut" är verkligen nåt bra och att beslutet handlar om Klaus.
OM, och då menar jag verkligen om, allt det här nu är sant, så är jag väldigt så excited! Men om inte, så är jag ändå excited för det här 100:e avsnittet kommer ju handla om Katherine under 500 år. Så jag ser verkligen fram emot det ändå! Spännande! Jag har inte sett det senaste avsnittet så jag ska se det i veckan, har jag tänkt. Iallafall innan serien kommer tillbaka efter uppehållet ;)
DATUM: 2014-01-01 / TID: 19:40:00
KATEGORI: Serienyheter, Tidsfördriv, listor

Serielista: December 2013.

Det är 1 januari nu. Ny månad. Det betyder att det är dags att uppdatera serielistan nu om hur det har gått med tvserier i december! Det som har skett förändringar är i fetstil (jag har antingen börjat följa nån ny tvserie, har/hade/fortsätter maraton eller så har jag kommit ikapp). Och de som är genomstruken slutar jag med för gott. Så här är den! ;)
 
Serier jag är up to date med:
The Originals (säsong 1)
Once Upon a Time (säsong 3)
Under the Dome (säsong 1)
Teen Wolf (säsong 3)
Revolution (säsong 2)
Twisted (säsong 1)
Reign (säsong 1)
Hart of Dixie (säsong 3)
 
Serier jag ligger efter i:
The Vampire Diaries (säsong 5)
Greys Anatomy (säsong 10)
Sleepy Hollow (säsong 1)
Supernatural (säsong 9)
Buffy the vampire slayer (säsong 4)
New Girl (säsong 2)
90210 (säsong 4)
Arrow (säsong 2)
True Blood (säsong 4)
Criminal Minds (säsong 5)
Pretty Little Liars (säsong 4)
Beauty and the Beast (säsong 2)
Awkward (säsong 3)
Dexter (säsong 2)
Desperate Housewives (säsong 5)
Revenge (säsong 2)
The Lying Game (säsong 2)
The Tomorrow People (säsong 1)
Grimm (säsong 2)
Suits (säsong 1)
Ghost Whisperer (säsong 2)
Sons of Anarchy (säsong 4)
Nikita (säsong 2)
American Horror Story (säsong 2)
Ugly Betty (säsong 2)
 
Serier jag sett klart från början till slut:
One Tree Hill
Gilmore Girls
Hellcats
Lost
OC
Veronica Mars
Vänner
Kyle XY
Prison Break
Harper's Island
Gossip Girl
Roswell
Förhäxad
The Secret Circle
Don't trust the bitch in apartment 23
21 Jump Streets
Privileged
The Gates
 
Serier jag vill titta på:
Beverly Hills 90210 (brukade alltid se den på tv, men vill se hela från början tills slut)
Brothers & Sisters
Homeland
The Walking Dead
Scandal
Switched at Birth
Breaking Bad
Everwood
DATUM: 2014-01-01 / TID: 19:16:37
KATEGORI: Film

Stuck in Love (2012).

Stuck in Love såg jag äntligen igår och jag gillade den massor! Det är en riktigt bra, romantik, känslosam och jättefin film med ett djup och ett väldigt lugnt tempo och den handlar om första kärlek och andra chanser. Och slutet med Stephen King? Klockrent! Helt klart en sevärd film som jag lätt kommer att se igen! Greg Kinnear, Logan Lerman, Lily Collins, Jennifer Connelly och Kirsten Bell gjorde jättebra rollpresentationer som alltid. Gillar ni typ A lot like Love, The Perks of Being a Wallflower och He's Just Not That Into You? Då är Stuck in Love ett måste! ;)
 
Handlar om en framgångsrik författare vars besatthet av hans ex-fru har sänt sin splittrade familj in i en destruktiv känslomässig kollaps.
 
 
DATUM: 2014-01-01 / TID: 18:55:02
KATEGORI: Böcker, Film

The Lord of the Rings trilogy.

I helgen hade jag The Lord of the Rings maraton. I lördags såg jag ettan, i söndags såg jag tvåan och så i måndags såg jag den tredje och sista delen. Precis som alltid var alla tre filmer så himla jävla bra och precis som alltid har jag fortfarande inte bestämt mig ännu om vilken av de tre som är bäst! Det är så svårt då alla är lika bra tycker jag! Men allvarligt talat, de är en av de bästa trilogierna som jag nånsin har sett i hela mitt liv! Man måste ha sett filmerna nån gång, annars är man en idiot ;)
Ett par gånger varje år har jag alltid maraton och än idag har jag inte tröttnat på att ha det. Det är omöjligt helt enkelt. Och då jag hade värsta abstinens i helgens, beställde jag hem den första boken. Jag hade aldrig velat läsa böckerna av två anledningar; 1) det är inte min typ av böcker att läsa och 2) av rädsla att böckerna skulle förstöra min upplevelse av filmerna. Men efter att ha haft maraton nu, insåg jag att jag faktiskt vill läsa dem. Jag insåg att det faktiskt är omöjligt för böckerna att förstöra allt då jag älskar ju filmerna högt. Hur ska jag kunna sluta älska trilogin efter att ha läst böckerna? Omöjligt. Och så blir jag oftast inte besviken på bok-till-film-versionerna heller. Den enda som jag nånsin blivit besviken på är Beautiful Creatures (filmen är ju nästan inte ens i närheten av boken som är tusen gånger bättre!).
Har ni inte sett The Lord of the Rings filmerna? Jag rekommenderar trilogin högt! ♥
 
 
DATUM: 2014-01-01 / TID: 18:28:19
KATEGORI: Allmänt

Hejdå 2013, hej 2014!

Jag kan knappt fatta att det är 2014 nu! Tiden går bara så himla jävla fort att man knappt hinner med! Det känns som om 2013 bara har bestått av ett par månader istället för tolv månader! Hur som helst, så är det ändå ett stort plus eftersom många tvserier som står på uppehåll nu kommer snart tillbaka, de flesta i januari. Äntligen, säger jag bara. Och så har detta varit ett riktigt bra serie-år (ett inlägg kommer)! ;)