DATUM: 2013-10-31 / TID: 13:56:12
KATEGORI: Gifs, Personligt, tankar, åsikter, The Vampire Diaries

Delena 2x01 / Stelena 5x04 spoilers.

    
Men ser du inte? Det är därför jag älskar Stefan så mycket. Han får sitt hjärta krossat ständigt av Elena och hans bror, men det betyder inte att han tar ut det på hennes nära och kära. Ja, han attackerade Jesse men vi kan inte glömma att han har blodtörst frågor. Men i slutet av avsnittet gick han borta ifrån dem och visste att Caroline skulle hjälpa honom. Låt oss inte heller glömma att när Stelena nästan kysstes, hade Stefan ingen aning om att hon dejtar Damon. Han har sina minnen raderade för fan. Men när Damon i princip tvingade sig på Elena, visste han att hans bror och Elena var i ett förhållande, men som alltid brydde han sig bara inte. Så när Elena avvisade honom, slutade det med att han dödade hennes bror och som faktiskt blev ett mönster med Delena. Varje gång Elena berättade för honom något han inte ville höra, skulle han handla impulsivt. Till skillnad från Stefan som har värdighet och klass att bara gå därifrån.
Källa: Tumblr
 
Så sant! Det här är en av orsakerna till varför Stefan är min absolut favorit om jag skulle välja mellan honom och Damon. Nu menar jag inte att dra ner på Damons karaktär för jag älskar honom också. Bröderna är olika på deras egna sätt. Jag menar bara att jag vill tala om varför jag värderar Stefan mer som karaktär än vad jag värderar Damon som karaktär :)
DATUM: 2013-10-31 / TID: 12:17:18
KATEGORI: Gifs, The Vampire Diaries

Stelena 5x04 ♥

DATUM: 2013-10-31 / TID: 12:09:00
KATEGORI: Gifs, The Vampire Diaries

Stelena parallellt 1x01 / 5x04 ♥


Även om jag är ledsen att Stefan inte minns nåt av tiden med Elena, gillar jag den här Stefan ändå! ;)
DATUM: 2013-10-31 / TID: 11:13:46
KATEGORI: Sammanfattningar, The Vampire Diaries

For Whom the Bell Tolls.

I helgens såg jag det senaste avsnittet av The Vampire Diaries 5x04 For Whom the Bell Tolls - och jag älskade det! Jag är glad att serien har verkligen skärpt sig nu med säsong 5 då säsong 4 har varit litelitelite av en flopp (den var bra, ja, men bara inte lika bra som de tre första säsongerna)! Markera texten för att läsa mina tankar :)
 
Först och främst börjar jag med Stelena! Åh herregud, vad jag log mycket under deras scener när Elena visade Stefan om hur de mötte första gången och berättade om några fina minnen. Mycket i parallellt med säsong 1. Fastän Stefan har minneförlust så blev han kär i Elena igen på nytt, vilket är så underbart att se! Detta bevisar att de är meant to be. Man kunde till och med se på Elena att hon egentligen fortfarande är kär i honom även om hon säger att hon inte är det nu när hon är kär i och är ihop med Damon nu. Förnekelse, ni vet. Såg ni inte scenen vid toaletten, sättet hon såg på honom när hon rörde honom? Eller scenen vid sjön? Det gick inte att undgå att hon fortfarande älskar honom djupt. 
Och ännu en gång blev jag också ännu mer kär i deras episka lovestory. Jag har aldrig, och kommer aldrig att förstå, hur man kan vara ett Delena-fan. Det är ju inget speciellt hos dem alls förutom kemin och sexuell spänning. Stelena därefter, de är perfekta och kommer alltid att höra ihop. De är meant to be, helt enkelt. Jag vet att det inte direkt har varit så bra mellan dem på sistone, men det är ändå fortfarande en episk lovestory som man sent kommer glömma. Liksom vad vore en lovestory utan lite hinder och hjärtesorg?!
Jag log tills scenen vid sjön när de nästan kysstes och Elena plötsligt sa "Jag är med Damon". Inte för att jag ville att de skulle kyssas. Jag ville faktiskt inte att de skulle det för det vore ju inte rätt mot Damon. Jag menar mer det faktumet hur Elena gjorde så. Stefan har ju minneförlust, så han visste därför inte det om Damon och Elena. Han hade bara förstått att han själv och Elena hade varit ihop eller så trodde han att de fortfarande var ihop. Elena bara flirtade vilt med honom på skolan och vid sjön och så föll han för henne och sedan helt plötsligt sa hon att hon var ihop med Damon. Det var, är, inte rätt mot Stefan. Så jag kan fullständigt förstå varför han blev sårad och stack.
Även om jag vill ha Stelena ihop igen, så vill jag inte att de riktigt än ska bli ihop nu. För Stefan behöver vara Elena-fri för ett tag nu och finna sig själv eller nåt. Han behöver det verkligen efter allt hemskt han har gått igenom sen första säsong. Är det nån som verkligen alltid har det värst i serien så är det Stefan om man tänker efter. I alla fall enligt mig. Han är en av de mest osjälviska karaktärerna liksom Bonnie. Jag bara "GO, GO STEFAN!" när han dumpade Damon och Elena i slutet genom att flytta ut från huset. Det var bra gjort. För han behöver vara fri från dem nu för ett tag efter allt smärta som de hade orsakat honom innan minnesförlust-grejen.
 
Och ja, en sak till... om ni fortfarande tror att Stelena är påtvingad på grund av universums vilja, så är ni dummare än jag tror. Bara för att det är universums vilja betyder det inte att deras kärlek inte är äkta. Den ÄR det, har ALLTID varit och KOMMER ALLTID att vara oavsett vad som än händer. Stefan och Elena visste ju inte precis om dubbelgångarnas öde när de först möttes? De blev kära själv, inte med hjälp av universum. Så då hur kan vissa påstå att deras kärlek är påtvingad när de inte ens visste om dubbelgångarnas ödet? Jag fattar det inte, jag fattar inte hur vissa tänker, haha. Självklart är Damon och Elena äkta också. Men Stefan och Elena är inte ett svagare par bara för det med universums vilja, som seriesnack sa. All right? ;)
 
Jesse och Caroline... jag gillar dem inte! Eller jag har inget emot Jesse personligen egentligen, men han och Caroline ihop? NEJ TACK. Och han kysste henne. Det gillar jag inte. Det ska vara Klaus och Caroline! Julie Plec, hallåååå när får vi våra crossovers med Klaroline som du har lovat oss? Jag väntar fortfarande! Åh, jag saknar dem så mycket. Det känns så tomt utan Klaroline i serien! :(
 
Och den andra halvan av avsnittet... herregud, vad jag grät och grät! Jag kan inte fatta att Bonnie verkligen är död nu. Jag trodde att hon skulle komma tillbaka på nåt sätt sen. Jag hoppades på det. Men efter begravningen ser det ut nu som hon aldrig kommer tillbaka som levande. Åh, vad jag grät. Hennes begravning var så sorglig (fast 4x15 är fortfarande seriens sorgligaste avsnitt)! Jag kommer att sakna henne.
Och Tyler kom dit under ceremonin! Jag blev så jätteförvånad! Jag trodde att vi skulle bli av med honom längre än så. Men nej, han är tillbaka nu. OGILLA! Killen gillar jag ju inte ens längre! Helt sjukt att jag faktiskt shippade Forwood en gång i tiden - i säsong 2 och i början av säsong 3! Jag fattar inte hur Caroline fortfarande kan vilja vara ihop med honom?
Och gud vad jag tyckte synd om stackars Matt som var femte hjulet på begravningen! Elena hade Damon, Caroline hade Tyler, Jeremy hade spöket-Bonnie och Matt ingen. Varför var det ingen som kramade honom? Han stod där helt ensam. Det var så grymt mot honom! Vilka vänner Elena, Caroline och Tyler är? Vore jag där, skulle jag krama Matt. Stackaren!
 
Och slutet... VAFAN!? Det slutade så himla spännande! Varför såg den där läskiga professorn till att Jesse blev vampyr? Men nu vet man åtminstone varför Jesse kommer hata vampyrer som vi hade fått veta att han skulle göra när han blev castad. Det ska bli intressant att få veta varför och vad professorn håller på med egentligen? Spännande slut som sagt!
 
Jag ser fram emot nästa avsnitt, som vanligt. Spännande det ska bli! ;D
DATUM: 2013-10-29 / TID: 10:25:00
KATEGORI: Sammanfattningar, The Originals

Girl in New Orleans.

I helgens såg jag det senaste avsnittet av The Originals 1x04 Girl in New Orleans - och jag älskade det! Den har blivit en av de serierna som jag ser fram emot mest varje vecka! Markera texten för att läsa mina tankar.
 
Som vanligt älskar jag när Klaus gör onda planer! I detta fallet hade han ögon på Davina, mäktigaste häxan som Marcel håller inlåst. Han utpressade henne med hjälp av hennes svaghet - den där killen som hon gillar väldigt mycket. Jag vill se honom och Davina ihop, för de ser ju så himla söta ihop ut! Älskade när killen sjöng för henne. Det var fint fastän jag tyvärr inte kan höra. Så förutom Marcel/Rebekah shippar jag nu Davina med killen. Jag hoppas på att se mer av dom i framtiden även om det kanske ser lite omöjligt ut nu med tanke på att Klaus raderade hans minne av att han hade träffat Davina den kvällen. Stackars Davina! Men man kan väl hoppas ändå på att killen kommer tillbaka igen snart? För jag vill verkligen, verkligen se dom ihop! Men en bra sak har iallafall kommit från allt det; nu vet originalvampyrerna vad för svaghet som Davina har. Bra att ha i framtiden ifall de ska utpressa henne eller nåt.
 
Elijah är äntligen vaken!!!! Fast inte riktigt. Ja, iallafall tills slutet. Nu är han vaken! Tror jag? Eller är de bara i Davinas hjärna? I vilket fall som, så ska Elijah försöka få Davina över på deras sida. Jag hoppas verkligen att han kommer lyckas! Jag hejar ju på originalvampyrerna, inte på Marcel. För honom gillar jag inte alls. Så det så.
 
Hayley börjar jag verkligen gilla mer och mer nu! Jag hatade henne i The Vampire Diaries, men inte i den här serien. Hon har inte gjort mig irriterad en enda sekund under de fyra avsnitten, vilket är så grymt skönt! Hursomhelst så växer min tycke för henne mer och mer för varje avsnitt nu. Jag hoppas att det fortsätter så på den banan! Kanske några avsnitt till, sen blir hon antagligen en av mina favoritkaraktärer också. Och bara det inte blir nåt mellan Klaus och Hayley, så är jag nöjd med hur hon än är och blir i serien. Sist men inte minst, det var kul att få se henne vara badass för en gångs skull. Hon kan ju ta hand om sig själv också, hon behöver inte skyddas hela tiden. Jag älskar att Klaus och Rebekah verkligen bryr sig om henne och skyddar henne och babyn allt vad de kan. Jag älskar att de är som en familj nu. Nu återstår bara Elijah kvar, sen kan de vara en finfin familj! Nu längtar jag som en galning tills babyn är född. Vill se Klaus vara pappa! Spännande det ska bli ;)
 
Fastän jag inte gillar Marcel, så shippar jag fortfarande honom och Rebekah. Jäklar, vilken sexuell spänning det var mellan dem! Helt fantastisk kemi! Jag hoppas att Marcel slutar fokusera på Cami och tar Rebekah istället! De kan vara badass och heta tillsammans. Man kan väl inte tacka nej till det? ;)
 
Jag tycker synd om stackars Cami som blir compelled av Klaus hela tiden. Gud vad han är envis med att göra tvång på hennes hjärna hela tiden, haha. Stackars tjejen. Och de får även starkare kemi. Jag gillar det inte. Det ska vara Klaus och Caroline! Inte Klaus och Cami! Gud nej, aldrig! Men jag ger inte upp hoppet om Klaroline och kommer aldrig att göra det, så länge båda serierna fortfarande finns kvar. För Klaus och Caroline är endgame, punkt slut! Jag shippar bara Klaus och Cami som vänner, inte mer. Snällasnälla låt dom bara vara vänner, inte mer! Annars får ni en arg Micaela på halsen! ;)
 
Jag längtar som vanligt tills nästa avsnitt! The Originals har verkligen blivit en av mina obsessions! ;)
DATUM: 2013-10-29 / TID: 09:35:00
KATEGORI: Gifs, Roswell

"Not like I love you." ♥

DATUM: 2013-10-25 / TID: 19:50:00
KATEGORI: Once Upon a Time, Sammanfattningar

Nasty Habits.

I måndags såg jag det senaste avsnittet av Once Upon a Time 3x04 Nasty Habits - och jag älskade det som vanligt! Grymt bra avsnitt! Markera texten för att läsa mina tankar :)
 
Som vanligt älskade jag alla scener med Hook, han är bara för underbar - och med Hook/Emma även om det var få scener med dem i det här avsnittet. Jag älskade "You alright here, Swan?" scenen, så fin och så rörd. Det märks verkligen att Hook bryr sig om henne, att han verkligen tycker om henne, att han kanske till och med håller på att kära ner sig i henne. Jag tyckte riktigt synd om Hook när Charming var taskig mot honom. Alltså när han fixade repet och elden. Stackars Hook som hade det svårt med bara en hand och en krok. Jag gissar på att Hook ville imponera lite på Emma ;)
 
Åh, kan inte bara Charming berätta för sin familj nångång att han är döende!? Det är bara jobbigt att de inte vet. Tänk er hur de skulle reagera om Charming bara plötsligt dog? Snövit skulle bli asförbannad, det slår jag vad om. Men jag tror inte att Charming kommer dö. Så det där är jag därför inte orolig för! Jag hoppas det är Hook som kommer rädda livet på honom. Jag är ju en Captain Swan shipper. Så jag vill han ska imponera på Emma ännu mer genom att rädda hennes pappa ;)
 
Jag blir mer och mer kär i Peter Pan. Han har blivit en av mina favoritkaraktärer nu i serien. Han är så ond, men ändå awesome och skön som fan! Att han är elak gör honom bara ännu mer attraktivare! Och Robbie Kay, som spelar honom, är ju verkligen en asgrym skådespelare! Jag nästan bokstavligen gapar varje gång jag ser honom bara för att han är så fantastisk på att spela den onda Peter Pan. Jag är glad att de har castat rätt skådis!
 
Jag älskade backstory med Rumple och Neil. Deras historia har alltid varit intressant för att deras relation till varandra är så trasig. Så därför är det intressant på ett sätt. Jag tyckte riktigt synd om Rumple när Neil gjorde det han gjorde i slutet. Det var verkligen inte snällt. För jag tror faktiskt på Rumple när han sa att han inte skulle döda Henry och att han skulle rädda honom (bäst för dig, Rumple, att du talade sanning). Men samtidigt förstår jag självklart Neil att han inte kan lita på sin pappa. Ni vet ju hur deras relation är.
 
Och på tal om Neil... TACK OCH LOV att han inte hittade Emma redan nu! Han var ju så nära på att hitta henne. Tack gode gud. För det ska vara Captain Swan punkt slut! Inte Neil och Emma, okej!? Fast jag måste erkänna att jag blev jätterörd av Emmas tal när hon berättade för Charming och Snövit om hur arg hon var och att hon aldrig hade slutat älska Neil. Jag vet att hon älskar honom och han älskar henne för det märks verkligen. Men ändå nej tack till dom. För de är tråkiga, och jag känner absolut ingenting när jag ser de två ihop. Ingenting. Jag typ bara aha till dem. Och ärligt, så tycker jag också att det är nästan noll kemi där. Eller jo, de har kemi. Men inte som Hook och Emma har, de har helt otroligt mycket mer kemi än vad Neil och Emma har. Hook och Emma är mitt nya Klaroline-par, jag känner för dom på absolut samma sätt som jag känner för Klaroline. Captain Swan FTW!!!!!!!
 
Jag är så jävla taggad inför nästa veckas avsnitt 3x05 på grund av Captain Swan! Fast jag har tyvärr sett sneak peek med dem, som släpptes i torsdags. Jag kunde inta låta bli! Men jag är ändå taggad trots det! ;D
DATUM: 2013-10-22 / TID: 11:59:00
KATEGORI: Gifs, Övriga tvserier

Robbie Kay.

Är det fullständigt galet att jag nu har fått en crush på Robbie Kay som spelar den onda Peter Pan? Att jag, som är 22 år, har en crush på en 18 åring? Är det galet? Jag har en crush på en kille som är fyra år yngre än mig! Galet, men jag kan inte hjälpa det. Han är ju så himla snygg på ett badboy sätt. Verkligen!
Och han är helt galet lysande i rollen som den onda Peter Pan. Seriöst. Den pojken kan verkligen skådespela! Det räcker bara att se i hans ögon för att veta hur otroligt bra han agerar. För även om han ibland ser snäll ut för ett ögonblick så kan man ändå se genom hans ögon att han är ond, att hans ögon ser ändå elaka ut. Så han är en fantastisk skådis helt enkelt. Jag blir bara så imponerad varje gång han dyker upp. Nu har han blivit en av mina stora favoriter tillsammans med Hook, Emma, Snövit, prinsen Charming, Regina och flera.
Jag hoppas verkligen på ett avsnitt snart som fokuserar på Peter Pan historia - alltså att vi ska få veta hur det kom sig att han blev så ond och hur han var innan dess. Det skulle bli jävligt intressant att få veta varför han är som han är. Och så hoppas jag också att han stannar i serien jävligt länge! Jag håller tummarna för det ;)
DATUM: 2013-10-21 / TID: 11:57:43
KATEGORI: Revolution, Sammanfattningar, The Vampire Diaries

Veckans tvserier #2 (v 42).

Revolution 2x04 Patriot Games:
Jag älskade när Monroe räddade Charlie från de där läskiga killarna. Så jävla badass! Jag älskar att de jobbar ihop. Som ett badass team. Bara det inte blir nåt mer. Visst har de kemi och allt. Men det är en sån enorm ålderskillnad och det skulle vara som om Charlie är ihop med hennes egen farbror Miles. Äckligt, så nej tack. Jag älskar Jason och Charlie och jag kommer alltid att vara dom trogen. Jag har fortfarande hopp för dom som många Jarlie-fans verkar ha tappat. Och på tal om Jason. Vad tusan har hänt med honom? Han bara försvann! Hoppas att Tom hittar honom snart!!! Bäst för alla att han är oskadd. Annars får man med mig att göra.
 
Och vad fan hände med de två män som bara helt plötsligt brann upp mitt framför näsan på Miles!? Det var Aaron som gjorde det. Så frågan är, HUR? Han verkar på nåt sätt styra eldflugorna? Det är en verkligen intressant storyline som jag ser fram emot att få svar på!
 
Jag visste och har vetat länge att det är nåt skumt på gång med dessa patrioterna! Att de är elaka och så. Så jag blev därför inte direkt förvånad när Miles fick reda på det. Att de inte är vad de påstår att de är. Ska bli intressant att se hur det här kommer utvecklas och hur det kommer att sluta!
 
Och gud vad jag blev glad i slutet! Monroe och Charlie är på väg till Willoughby för att möta de andra! Äntligen! Åååh, vad jag har saknat Miles och Monroe bromance så det ska bli så kul att se dom ihop igen! ;)
 
The Vampire Diaries 5x03 Original Sin:
Jävlar vad bra avsnittet var!!! Det bästa på länge faktiskt! Så överraskad jag blev när det visade sig att Tessa var Qetsiyah! Hon som var Silas sanna kärlek som vi fick veta om i säsong 4. Fast nu har hon berättat att det inte alls stämmer! Historien stämmer ja, men ändå inte riktigt - i alla fall den om sanna kärlek. Det visade sig att Silas var Qetsiyahs sanna kärlek ja, men hon var inte hans. Katherines och Elenas allra första ursprungliga dubbelgångare Amara var Silas sanna kärlek! Vilket ledde till den stora chocken; Tessa berättade att dubbelgångarna hör ihop och att universium har bestämt att de alltid hittar varandra. Att dubbelgångarna är sammankopplade på nåt sätt så att ingen annan kan komma emellan den stora kärleken.
 
Det betyder alltså att Damon inte har en chans mot Stefan och Elena! Även om jag är ett Stelena fan så tycker jag faktiskt riktigt synd om Damon. Det måste göra ont att veta sanningen. Fast den stora frågan är väl om det är sant eller inte. Jag själv tror det är sant. Det är ju faktiskt fan logiskt. Se bara på allt som Stefan och Elena har gått igenom och trots det så hittade de alltid tillbaka till varandra. Och så också sprang Elena först till Stefan för att se om han var okej medan Damon låg på golvet - som ÄR hennes pojkvän. Ändå brydde hon sig inte ens om Damon var okej, hon hade bara fokus på Stefan där man även kunde se i hennes ansikte att hon innerst fortfarande är in love med honom. Det gick inte alls att undgå hennes reaktion när hon såg Stefan. Det kunde man till och med se på Damon att han märkte det också. Jag tycker synd om honom. Och ang det om att de alltid hittade tillbaka till varandra, det kommer hända igen utan tvekan även om Elena är tillsammans med Damon nu. Det är bara en tidsfråga. Fast sanningen om dubbelgångarnas öde kommer inte att splittra på Delena. Det har Julie Plec själv sagt. Hon sa att de kommer splittras på grund av nåt "no supernatural" problem vilket jag slår vad om är antingen Stefan eller Katherine. För jag hoppas på Damon och Katherine. Bara en vild gissning.
 
Och på tal om hela grejen med att det är dubbelgångarnas öde att de är meant to be och så... jag älskar det! Inte för att jag är ett Stelena fan utan för att det faktiskt är logiskt på grund av allt som har hänt. För mig är Stefan och Elena meant to be. De hör ihop. Jag VET att de kommer bli endgame. Jag känner det på mig. Även om Damon och Elena vet om dubbelgångarnas öde nu och att de kommer nu kämpa hårt mot det, så kommer de ändå att förlora oavsett vad. Det är jag helt säker på. Jag vill inte göra er Delena fans arg. Det är bara vad jag tror, okej? :)
 
Så nu vet man att den där killen, som dödades av Nadia i förra avsnittet, är inne i Matt. Icke bra! Och vadan är det med lera hos honom? Vad har hänt? Läskigt! Stackars Matt som inte har en aning om vad som händer! På tal om Nadia, henne gillar jag inte! Jag hoppas hon försvinner snart! Och så saknade jag Caroline och Jeremy i avsnittet. Vart tog de vägen?
 
Och sist men inte minst, två saker. 1) så anledningen till att Silas jagar Katherine är för att hennes blod är botemedlet! VAAAAD!? säger jag bara. Blev så glatt överraskad! Jag gillar hela idén! Men en fråga, om hennes blod är botemedlet så betyder det att om alla vampyrer dricker hennes blod då blir de människor igen? Om det kan hända så, då får alla vampyrer akta sig! Alltså de som inte vill vara människor. Och på tal om Silas, nu är han inte mäktig längre. Qetsiyah, eller Tessa som hon nu heter, har länkat Stefan till Silas och tog bort hans krafter. Vilket leder till 2) STEFAN HAR FÅTT MINNEFÖRLUST! Fan vad chockad jag blev! Han minns inte Elena och han minns inte ens hans egen bror!!! Jäklar, vilket jävla öde! Hur ska det här sluta? Kommer Stefan få tillbaka minnen eller är de förlorade för alltid? Spännande att se hur alla kommer handskas med det!
DATUM: 2013-10-20 / TID: 23:45:00
KATEGORI: Film

Insidious (2011).

Den har jag sett förut några gånger för nåt år sedan och jag såg den i veckan - för att förberedda mig på tvåan när det går att se den online med svensk text. Ja, nu tillbaka till ettan. Den är fortfarande lika bra, om möjligt ännu bättre! Den är en av de bästa thrillerfilmerna som jag har sett! Mycket bättre än Paranomity någonting (har bara sett ettan och den sög och inte alls skrämmande som många säger, så jag ska inte se resten). Spännande story, bra skådisar och vissa scener kan vara sjukt läskiga! Och det slutar så spännande vilket förklarar varför det blev en uppföljare. Jag kan knappt bärga mig tills tvåan! Har hört att den ska vara bättre och läskigare än ettan. Spännande! Trailern till ettan kan ni se här och till tvåan här.
 
En berättelse om en ung familj som gör en fruktansvärd upptäckt. Deras medvetslösa sons kropp har förvandlats till en magnet som drar till sig onda väsen samtidigt som hans eget medvetande är fångat i den det mörka och lömska rike som kallas The Further.
 
 
DATUM: 2013-10-20 / TID: 23:40:00
KATEGORI: Film

Curse of Chucky (2013).

Den såg jag i veckan och jävlar vad dålig den var! Eller den kanske var lite bra, men de gamla filmerna är helt klart bättre! Det enda bra med den här nya filmen är dockan, Chucky är fortfarande lika läskig efter alla år. Men resten? Nej. Dåligt. Den kommer jag nog inte att se igen. Men uppföljaren kommer jag därefter att se självklart, jag kan inte låta bli. Det är upp till er om ni vill se den eller ej :)
 
När ett mystiskt paket levereras till Nicas hus tänker hon inte speciellt mycket på det. Men efter sin mors mystiska död börjar Nica misstänka att det är den talande, rödhåriga dockan hennes systerdotter lekt med som ligger bakom kaoset och blodspillet.
 
 
DATUM: 2013-10-20 / TID: 23:37:13
KATEGORI: Film

Forever Young (1992).

Jag kom bara att plötsligt tänka på den här filmen av en slump i förra veckan - och tänkte "Omg, det var ju längesen sist! Jag ska se den nu!" vilket jag också gjorde. Det var många år sedan sist jag såg den här filmen (lite mer än 10 år sedan sist om jag minns rätt) så jag kände därför mycket nostalgi när jag plötsligt tänkte på den för jag älskade den mycket sist jag såg den. Och nu när jag har sett den igen efter mer än 10 år var det som jag såg den på nytt. En underbar känsla! Jag hade totalt glömt hur vacker filmen var. Den är utan tvekan en av de vackraste kärleksfilmerna jag nånsin sett. Den kommer alltid att vara en av mina favoriter genom tiderna. Fantastisk film. Vacker story. Underbara karaktärer. Och bra insatser av Mel Gibson, Jamie Lee Curtis och Elijah Wood. Jag rekommenderar den varmt! :)
 
Det är 1939 och testpiloten Daniel McCormick är mycket framgångsrik. Trots hans förmåga att hantera faror, vågar han inte se sin flickvän i ansiktet och fria till henne. Han skjuter hela tiden upp beslutet till morgondagen men en dag händer det obegripliga och en i en tragedi omkommer hans käresta. Han vägrar att fortsätta leva ensam och ställer upp i ett topphemligt experiment där han blir nedfryst. Han vaknar igen 1992 och är totalt vilse. Genom vänskapen med ett faderlöst barn och dess moder, lär sig Daniel att tiden inte väntar på någon människa, men sann kärlek väntar för evigt. Mel Gibson gör en stark roll som Daniel McCormick.
 
 
DATUM: 2013-10-20 / TID: 16:23:00
KATEGORI: Film

Beauty Shop (2005).

Den hade jag aldrig sett förut så när jag fick syn på den på Netflix kollade jag och jag gillade den verkligen massor! Den kan kanske verka lite töntig ibland, men den är verkligen en bra, rolig och mysig film som jag absolut kommer att se igen. Filmen är hög mysfakta, helt enkelt! Härliga, färgstarka karaktärer. Helt okej story. Bra skådespelare. Bra slut. Den är helt perfekt en regnig dag, som tidsfördriv eller när man är sjuk. Queen Latifah rockar som vanligt. Jag rekommenderar den varmt.
 
En hårstylist, som har fått nog av sin chef, ger honom konkurrens då hon drar igång
sin egen skönhetssalong fylld med svassande stylister och fisförnäma kunder.
 
 
DATUM: 2013-10-20 / TID: 15:56:56
KATEGORI: Film

Stardust (2007).

Den har jag sett tusen gånger innan och varje gång älskade jag den lika mycket! Även de tre gångerna för två veckor som jag såg filmen älskade jag den (ja, ni läste rätt, jag såg den tre gånger)! Jag tröttnar aldrig på den! Det är en fantastisk, förtrollad film med en otroligt bra story, helt enkelt. Skådespelareinsatserna är fantastiska och effekterna är jättebra, nästan perfekta! Och kärlekshistorien är vacker. Sist men inte minst, att den manliga huvudrollen Tristan är grymt söt är ett plus i kanten! Han är så söt på ett nördigt sätt. Den här filmen kommer alltid att vara en av mina stora favoriter. Ni som inte har sett den ännu, fy skäms på er! Gå och se den nu på en gång! För jag rekommenderar den verkligen! Trailern kan ni se här.
 
För att vinna en vacker flickas hjärta lovar Tristan att ge henne en fallande stjärna. Men hans livs äventyr väntar honom när han upptäcker att stjärnan egentligen är en himmelsk skönhet vid namn Yvaine. När den åldrande häxan Lamia försöker att stjäla Yvaines ungdom måste Tristan skydda henne till varje pris. Denna unika och magiska berättelse kommer få dig att skratta högt och tro på kärleken igen.
 
 
DATUM: 2013-10-20 / TID: 01:16:18
KATEGORI: Film

Filmrecensioner.

Under de två veckorna har jag sett en hel filmer, både dåliga och bra, som jag glömt att recensionera. Men de kommer upp imorgon så var beredd på filmtips att ta en del av ;)
DATUM: 2013-10-18 / TID: 12:11:00
KATEGORI: Hart of Dixie, Once Upon a Time, Sammanfattningar, The Originals

Veckans tvserier #1 (v 42).

Once Upon a Time 3x03 Quite a Common Fairy:
Jag älskade alla scener med Hook som vanligt. Han är utan tvekan min favoritkaraktär! Han är så otroligt charmig, rolig, snygg och kaxig! Jag älskar att han har förändrats mycket sen säsong 2 och jag älskar att han hjälper gänget att hitta Henry. Helt underbar är han, all right!? Och gode gud, hur söt var inte den sista scenen med Hook och Emma när han hjälpte henne med att göra ett hål i vad det heter nu igen så att hon skulle dricka det? Och också det sättet som han tittade på henne precis efteråt...! Åh jag dör! Too many captain Swan feels!
 
Och fan det är såååå jävla jobbigt att se Charming döende. Är så rädd att han ska dö. Det får han bara inte! Varför berättar han inte för Snövit? Hon lär bli förbannad när hon väl får veta. Förbannad för att Charming har hållit det hemligt. Men jag gillar att Hook vet! Jag håller tummarna hårt på att vi får en finfin bromance mellan dem. Hur underbart vore inte det!? Eller rättare sagt, har vi det redan faktiskt. Jag vill bara att det ska växa mer och mer.
 
Och som vanligt älskade jag alla flashbacks scener. De är alltid intressanta att titta på. Och jag gillar att Robin Hood ska vara Reginas andra chans till kärlek som Tinkerbell sa. Jag börjar faktiskt shippa dem redan nu fast vi inte har fått en enda scen med dem ännu. Men jag kan inte hjälpa det. Det skulle vara grymt kul att se dom ihop. Jag ser fram emot det! Och Regina förtjänar ju kärlek också ;)
 
Gud så överraskad jag blev när det visade sig att det var Aurora som Mulan har romantiska känslor för. Så oväntat att hon skulle vara gay. Men är det nåt som jag nu har lärt mig av den här serien är att min barndom har varit baserat på lögner. Peter Pan god? Nej, han är ond. Och kapten Krok elak? Nej, han är faktiskt snäll innerst när han väl vill visa det. Och Mulan är inte gay? Nej, hon är faktiskt gay. Och många saker mer. Ja, bara en lögn där och där ;)
 
Och sist men inte minst, Neal är i Landet Ingenstans nu? NEJ! Han ska vara långt borta från Hook och Emma!
 
Hart of Dixie 3x02 Friends in Low Places:
Kaos, kaos, kaos i Bluebell! Det är vad som är så underbart med Bluebell. Det är alltid nåt som blir totalt kaos, haha. Gud vad jag skrattade mycket genom avsnittet så att jag grät.
 
Gud vad creepy den där Lylyn börjar bli. En stalkare nu? Icke bra! Stackars George som nu kommer att tvingas att bli hennes lärare för att hon vill lära sig juridik! Jag gillade dem faktiskt lite i förra avsnittet men efter vad som hänt i det här avsnittet ändrade jag mig. Lylyn skrämmer mig. Så nu vill jag inte ha dem ihop längre. No thank! Och gud, scenerna med Lavon och George var så sjukt jävla roliga när de var på jakt efter killen som sårade Lylyn. Lavon visste ju inte att det var just George som var killen, haha! Så roligt!
 
Jag är så glad att Zoe räknade ut snabbt att Wade och Lemon bara fejkade förhållandet. Skönt! Så nu fejkar de det inte längre. Nu kan jag andas ut för det kommer inte utvecklas till nåt äkta, tack och lov!!! Och jag börjar faktiskt shippa Lemon med Meatball lite. Varför inte liksom? Det var kul att se Meatball svartsjuk. Det visar att det är känslorna inblandade. Jag är inte direkt överraskad för jag hade förväntat mig att det skulle bli. Ska bli intressant att se hur det kommer utvecklas - om de kommer att spinna vidare på det? Det hoppas jag att det blir!
 
Och jag tycker verkligen synd om Joel som flyttade till Bluebell för Zoes skull bara för att hon inbillar sig en framtid med honom. Stackars killen som inte vet vad han har gett sig in på. Det kommer ju bli Wade och Zoe i slutändan. Och det var SÅ tydligt att hon var svartsjuk när hon såg Wade och Lemon ihop vilket hon erkände för Wade i slutet. Tänk att Joel inte märkte det! Det skulle jag ha gjort. Nu väntar jag bara på en återförening mellan Wade och Zoe, jag räknar ner dagarna ;)
 
The Originals 1x03 Tangled up in Blue:
Nu börjar jag älska serien mer och mer! Den är SÅ HIMLA bra! Verkligen! Mörkare och råare än The Vampire Diaries, må jag säga och jag älskar det!
 
Åh, jag ville verkligen inte shippa Marcel och Rebekah på grund av att jag är ett Mabekah fan. Men tyvärr så kunde jag inte hjälpa det. För nu shippar jag dom verkligen! De har kemi! Jag hoppas på de två faktiskt! För jag gillar inte riktigt Marcel och Cami ihop. Tyvärr. Hon är för bra för honom, enligt mig. Självklart har de kemi, men ändå gillar jag inte det jag ser. Tyvärr. Mycket för att jag shippar Marcel och Rebekah.
 
Detsamma med Klaus och Cami som hade deras lilla ögonblick i slutet - även om jag gillar dem ihop bättre än Marcel och Cami. De har verkligen kemi! Mycket mer än vad Marcel och Cami har. Det kan jag tyvärr inte förneka även om jag vill det så gärna. Jag är faktiskt okej med om det blir nåt mer - MEN BARA om det blir Caroline i slutändan, okej!!!!!???? Annars sliter jag ut mitt hjärta. För jag står inte ut med tanken på att Klaroline inte skulle bli av. För det måste de göra, det måste de bara, de är endgame för mig. Jag kommer aldrig att ge upp hoppet om Klaroline!
 
Jag älskar att Klaus alltid smider onda planer och att han senare alltid ser så nöjd ut när han har fått som han vill. Det är en av orsakerna till att jag älskar honom. Han är så elak, men ändå hatar jag honom inte. Det är svårt. Fast hatade jag bara honom för en enda sak i det här avsnittet - Thierry och Kate. Det var så ledsamt det som hände! Jag älskade dem trots att vi bara fick se dem ihop några få minuter, men det räckte för att jag skulle börja shippa dem. Jag tycker verkligen synd om Thierry, för nu får han ruttna i 100 år som en straff för att han bröt mot Marcels viktigaste regel - att inte döda en vampyr (en av Klaus onda planer). Men tyvärr så fick han ta smällan för att Klaus och Rebekah skulle få tillbaka Elijah. Stackars killen.
Fast det finns tyvärr ett stort problem. Klaus lyckades få Marcels förtroende, ja, och han skulle få tillbaka Elijah, ja, men Davina vill det inte. Hon vägrar. Så nu får Klaus och Rebekah inte Elijah tillbaka. Så hur gör de nu då? Shit, säger jag bara!
 
Och vad fan hände i slutet!? Jag blev ju fan jätterädd! Häxan som hjälpte Hayley att ta reda på könet hamnade plötsligt i trams och skrek "Barnet är ondskefullt! Det kommer att förinta oss alla!" Så barnet kommer bli ond? Det låter inte bra! Inte alls bra! Det får man hoppas att det inte blir så.
 
Höjdpunkten i det här avsnittet är när Klaus fick veta vilket kön det blir på hans barn med Hayley. Han log! Jag säger det igen, han log! Det var så fint. Och det blir en flicka förresten! Som jag faktiskt hoppades på. Det vore tråkigt med en mini Klaus. Så det är därför trevligt att det blir en flicka. Fast det finns nog ett problem med att det kommer bli flicka; hur kommer det bli med flickans framtids pojkvänner? Det kommer inte att sluta bra för dem, för jag kan tänka mig att Klaus kommer bli en överbeskyddande pappa! ;)
DATUM: 2013-10-17 / TID: 23:40:00
KATEGORI: Once Upon a Time, Serienyheter

Captain Swan is happening! ♥

Oh my god! Jag är såååå glad! Jag blev så jätteglad när jag såg bilden som Beatrice skickade på Facebook. Oh my god, de tar seriöst andan ur mig på samma sätt som Klaroline gör och alltid har gjort! Ååååh, jag flippar ut okej?! Captain Swan is finally happening, bitches!
 
"There’s a clear distinction between the ‘Captain Hook’ character and the man Killian Jones, and it’s definitely Killian who will be sharing a tender yet passionate moment with Emma – not ‘Captain Hook’ (…) It will be very interesting to see how Emma and Killian will move on from that kiss, which will undoubtedly mean so much for the two of them. Emma may want to keep focusing on saving Henry before moving forward with their relationship, but at least she’ll know that she is indeed very much loved."
 
DATUM: 2013-10-14 / TID: 12:01:00
KATEGORI: Serienyheter, The Twilight Saga, Övriga tvserier

The Tomorrow People.

Igår spanade jag in den nya tvserien The Tomorrow People - och av det jag såg gillade jag verkligen! Och ännu bättre är att den är skriven av Julie Plec som även skriver The Vampire Diaries och dess spinoff-serie The Originals om jag inte har uppfattat det fel.
Så ni kan nog förstå varför jag valde att spana in den nya tvserien. Och jag ångrar mig absolut inte! Den har en rätt bra storyline som kommer bli intressant att följa och även intressanta karaktärer. Och som vanligt älskar jag ju att jaga nya ships och jag ser två stycken här än så länge som har potential; John/Cara (redan ett par) och Stephen/Astrid. Och en rolig fakta som jag inte visste var med i serien är Sarah Clarke (som spelar Bellas mamma Renee i Twilight sagan). Så det var/är kul att se henne igen. Hon spelar Stephens mamma.
Och sist men inte minst, den påminner mycket om filmen Jumper med Hayden Christensen i huvudrollen - i alla fall när det gäller att teleportera och att fly från dom elaka som vill utplåna dom som kan teleportera. Ja, hur som helst, den här nya serien kommer att stanna på min schema! ;)
 
För ett år sedan var Stephen Jameson en helt vanlig tonårskille - tills han började höra röster och teleportera i sömnen. Det var då som John, Cara och Russell, de genetiskt avancerade framtidsmänniskorna med förmågor att teleportera och kommunicera telepatiskt, hittade honom. Framtidsfolket är jagade av en militär grupp vetenskapsmän, kallad Ultra, och deras ledare Jedikiah, och tvingas därför gömma sig i en övergiven tunnelbanestation. Jedikiah erbjuder Stephen ett normalt liv om han hjälper till i kampen för att isolera och utplåna framtidsfolket. Men samtidigt får Stephen ett erbjudande av Cara, John och Russell att leva med dem - där han verkligen hör hemma. Stephen vill varken vända ryggen åt mänskligheten eller framtidsfolket, så han väljer att gå sin egen väg - en resa som kommer att avslöja ett skumt förflutet där hans pappa mystiskt försvann eller in i en okänd framtid... med framtidsfolket!
 
DATUM: 2013-10-14 / TID: 10:29:00
KATEGORI: Hart of Dixie

Hart of Dixie 3x02 promo.


HAHAHAHAHAHA! Wades ansikte! Fyfan så roligt! Att se Wade och Lemon fejka förhållandet kommer att vara jävla underhållande att se! BARA det inte blir nåt äkta sen, okej!!!?? Låt dom stanna som bästa vänner! ;)
DATUM: 2013-10-14 / TID: 10:22:00
KATEGORI: Hart of Dixie, Sammanfattningar

3x01 Who says you can't go home.

I förra veckan såg jag även premiären av en av mina älskade tvserier Hart of Dixie säsong 3! Så glad att serien äntligen är tillbaka! Och jag älskade det! Markera texten för att läsa mina tankar!
 
Vilken chock jag fick när det visade sig att det hade gått fem månader och att Zoe hade flyttat tillbaka till New York på riktigt. Jag trodde ju att hon skulle komma tillbaka till Bluebell efter bara en sommar som hon skulle göra. Men nej, hon valde att stanna i New York. Och skaffade sig en ny pojkvän!? Vad fan hände med Jonah förresten? Och Wade då? Jag trodde hon skulle välja mellan Wade, George och Jonah. Men nej, istället har hon en fjärde kille som heter Joel som INTE ENS är hennes typ! Vad fan pågår? Hur hände det här? Och varför? Ja, ni kan nog föreställa er hur överraskad jag blev. Visst, Joel är en bra kille, men liksom kom igen! Han är inte Zoes typ och det är Wade och Zoe som hör ihop! Så nej. Nu räknar jag ner tills Joel och Zoe gör slut. Jag längtar dit!
 
Lemon och Meatball!!!!??? Så otroligt jävla otippat. Jag blev jätteöverraskad! Det var så oväntat men ack så kul också på en och samma gång! Av alla killar Lemon skulle välja i Bluebell så var det just Meatball? Intressant, intressant, jävligt intressant! Jag hoppas att vi får veta hur och varför det här hände. Överraskat nog, ser jag faktiskt fram emot att se Meatball och Lemon ihop. Det vore inte så dumt faktiskt. Och på tal om Jaime King som spelar Lemon... hennes babybula syntes faktiskt vid vissa tillfällen även om de försökte verkligen att dröja det. Skådespelerskan var gravid då på riktigt när de började filma i somras (barnet är fött nu ganska nyligen), just därför kommer vi räkna med att babybulan syns i några avsnitt framåt.
 
Stackars Wade som tvingas låtsas dejta Lemon för att inte verka ensam. Jag tycker så synd om honom att han behöver tvingas låtsas för Zoe. Varför Joel, Zoe? Varför, varför? Och det är faaaaaan bäst för manusförfattarna att det INTE utvecklas till nåt äkta för Wades och Lemons fejkade förhållande. Annars kommer jag bli jävligt förbannad! Skulle inte förvåna mig om detta hände för det vore faktiskt inte första gången som många serier har tagit den vägen. Wade och Lemon ska fortsätta vara bästa vänner, inte mer, tack!
 
Vilken överraskning när Zoe hittade George på motellet då deras rum låg jämte varandras, haha! Höll på att garva ihjäl mig när Zoe skrek och bankade på hans dörr om att sänka ljudet på tvn utan att hon visste att det var han som var därinne. Fan vad smutsig och hemsk han såg ut just då! Zoe bad Lemon om hjälp och hon fick honom slutligen att skärpa till sig. Bra jobbat, tjejen! Är det nån som kan få George att skärpa till sig så är det Lemon. Och på tal om George... blir det nåt mellan honom och Lavons kusin!? Kommer bli intressant att se hur Lavon kommer ta det haha!
 
Och nu sist men inte minst, jag sparade det bästa: nu är jag mycket mer säkrare än någonsin på att Wade och Zoe är helt klart endgame! Det är så tydligt! George och Zoe känns mer och mer avslutat nu, äntligen. Självklart kommer det nog hända nåt mellan dem i framtiden, men i slutändan KOMMERA det bli Wade och Zoe - utan tvekan! Helt jävla säkert! De kastade trånande blickar efter varandra i slutet. Det skriker verkligen "ENDGAME! ENDGAME!" Jag kan inte vänta tills Joel och Zoe gör slut så att hon blir tillsammans med Wade igen! Jag räknar ner dagarna dit! ;)
 
Jag ser fram emot säsong 3! Som vanligt kommer det bli en grym säsong! Det är ju Hart of Dixie som vi pratar om! Hög mysfakta! ;)
DATUM: 2013-10-11 / TID: 11:03:00
KATEGORI: Gifs, Jag älskar/hatar, Under the Dome

OTP #4; Jarbie.

Jag shippar dom så mycket! Det har jag gjort ändå sen deras första scen när Julia frågade Barbie vem fan han var och han presenterade sig som Barbie och hon bara log och sa "Barbie?" och han sa "Det är ett smeknamn." Då bara smälte jag som smör och visste att det skulle bli nåt mer och att jag skulle älska dom mer och mer för varje avsnitt - vilket jag också gjorde. Jag älskar dom så mycket, de är så finfina ihop. Även om Barbie dödade Julias man - i självförsvar. Jag älskar att när han väl börjar umgås med Julia så börjar han förändras till det bättre även om han faktiskt har varit en bra man innan. Och jag älskar att Barbie alltid blir mjuk i närheten av Julia. Han är inte en sådan som visar känslor särskilt ofta egentligen men det gör han när han är med Julia och han kan vara sig själv med henne. Och för att inte tala om vilken fantastiskt fin kemi de har också! Och Barbie har räddat Julia många gånger och hon har räddat honom tillbaka. Det är några av många saker till varför jag shippar dom och alltid kommer göra. De är mitt OTP i Under the Dome! ♥
 
    
DATUM: 2013-10-09 / TID: 12:08:00
KATEGORI: Gifs, Once Upon a Time

"Just who are you, Swan?"

DATUM: 2013-10-09 / TID: 10:38:00
KATEGORI: Gifs, Once Upon a Time

"Other than a villain? Handsome, I gather."

DATUM: 2013-10-09 / TID: 10:29:00
KATEGORI: Once Upon a Time, Sammanfattningar

The Heart of the Truest Believer / Lost Girl.

Något som jag också verkligen tycker om är Once Upon a Time. En fantastisk serie, helt enkelt, som sker parallellt i både verkligheten och sagovärlden. I förra veckan såg jag premiären 3x01 The Heart of the Truest Believer och igår såg jag det senaste 3x02 Lost Girl och jag älskade båda! Markera texten för att läsa mina tankar!
 
Jag älskar hur säsong 3 har börjat. Den har verkligen börjat så grymt bra! Jag älskar att de har bytt miljö! Så det är bara skönt att vi inte kommer att se Storybrooke hela tiden nu för guds skull. Jag gillar att Regina, Mary, David, Emma och kapten Hook befinner sig på Landet Ingenstans och samarbetar tillsammans för att hitta Emmas son Henry som blivit kidnappad av Tamara och Owen i säsongsfinalen och sen av de borttappade pojkarna på order av Peter Pan. Och på tal om trollen! Han är verkligen ond! Riktigt elak! Det känns så himla konstigt och ovant med tanke på att vi har ju växt upp med den goda Peter Pan (som också är min absolut favoritsaga). Och nu plötsligt har vi med en elak Peter Pan att göra. Men jag gillar faktiskt omväxlingen. För det känns fräscht och roligt och mer spännande då. Samma sak med kapten Hook. Han är elak i sagoberättelser medan här i serien är han lite mer snällare. Så ja, det är trevligt med lite omväxling!
 
Jag älskade alla scener med Hook och Emma, särskilt i 3x02. Första och sista scenen, oh my god! I den första scenen frågade Hook Emma om hur Hook var i sagoberättelser. Fan vad jag dog. Den var ju till och med tusen gånger bättre än den med Neal och Mulan i 3x01!
"Tell me something, love. In these stories, what was I like? Other than a villain? Handsome, I gather." och Emma svarade "If waxed mustaches and perms are your thing." och gick iväg medan Hook stannade med ett riktigt roligt ansiktuttryck och bara sa "I take it by your tone, perms are bad?" Hahaha! Så rolig! Och sen i den sista scenen, oh my! Jag dog ännu mer just då. De delade rommen och Hook frågade Emma hur hon lyckades med kartan. Hon sa att hon bara gjorde vad Peter Pan bad henne. Och då frågade Hook "Just who are you, Swan?" och Emma svarade flirtligt "Wouldn't you like to know?" och då plötsligt såg han så värst seriös ut och bara sa "Perhaps I would." De såg på varandra en kort stund. Man kunde se på Emma att hon blev överraskad av svaret. Hon bara gick iväg medan Hook hängde kvar och kollade efter henne.
Jag älskar det faktumet att Hook faktiskt redan visste svaret när han frågade henne, men han frågade Emma ändå för han ville att hon skulle öppna sig för honom. Det märks verkligen tydligt att han verkligen försöker lära känna henne. Och jag älskar det! Och för att inte tala om vilken fantastisk kemi de har. Vilka gnistor! Jag håller tummarna hårt på att det blir nåt mer än bara lite flirt där och där!
 
Jag älskade scenen med Mary och Emma när Emma berättade hur hon kände sig. Om att hon var föräldralös och så. Jag fällde ett par tårar när hon bara satt där och pratade och själv fällde ett par tårar. Helt fantastisk skådespel av Jennifer Morrison, verkligen! Jag kan inte föreställa mig hur Emma måste ha känt sig. Men huvudsaken är att hon åtminstone har hittat sina föräldrar till sist nu. Hon är med David och Mary nu.
Och på tal om David. Snälla säg att han inte ska dö!!! Han är skadad. Snälla gode Gud, jag hoppas att han inte dör. Varför berättade han inte direkt för Mary? Det borde han ha gjort. Då kanske kan han klara sig. Det sägs ju att en viktig karaktär ska dö. Tänk om det är David som dör? Hoppas inte! För han tillhör en av favoriterna och så shippar jag ju Snowing också! Inte bara Captain Swan!
 
Var är Henry? Varför vill Peter Pan ha honom? Vad är hans planer egentligen? Hur blev han så ond? Kommer de hitta Henry? Blir det nåt mer mellan Hook och Emma? Vad kommer hända med David? Så många frågor som jag hoppas få svar på snart!
 
Jag är säker på att säsong 3 kommer bli grym! Jag är så förväntad! Spännande! ;D
DATUM: 2013-10-08 / TID: 17:13:00
KATEGORI: Sammanfattningar, The Originals

Always and Forever.

The Vampire Diaries spinoff-serie The Originals med ursprungsvampyrerna startade även i fredags också med sin första säsong - och jag älskade det faktiskt! En del i det här avsnittet har vi redan sett i våras i The Vampire Diaries 4x20 (recensionen kan ni läsa här) men den här gången är avsnittet ur Elijahs perspektiv och det var mycket bättre! För det fick mig äntligen att acceptera allt och för att jag förstod lite mer. Markera texten för att läsa mina tankar.
 
Som jag redan har skrivit förut, gillade jag att Klaus ska bli pappa. Och det gör jag fortfarande nu också. Jag har bara fortfarande problem med det faktumet att det är just Hayley som bär barnet. För henne gillar jag verkligen inte! Överhuvudtaget. Inget emot skådespelerskan Phoebe Tonks, bara karaktären. Fast det kanske, kanske kan ändras senare? Man vet aldrig. För Tonks själv har sagt att vi som hatar henne kommer antagligen att älska henne sen i serien när man väl har lärt känna henne. Det kanske kan stämma för vi har ju inte direkt fått lära känna henne så värst mycket i The Vampire Diaries. Så jag hoppas att miss Tonks har rätt. Att jag kommer gilla Hayley sen. Eller annars får jag stå ut!
 
Det ska bli sååå spännande att se hur Klaus kommer att utvecklas som person under seriens avgång. Poängen med barnet och allt är ju att han ska förändras till det bättre. Om jag har förstått rätt! Det är iallafall vad Elijah själv har sagt. Som många redan har skrivit i deras bloggar som jag också håller med om, så är han mycket för sin familj och vill verkligen se Klaus förändras. Men det finns ett litet problem; Elijah har inte riktigt rätt i allt som han tror att han har. Att Klaus är dålig och sånt. För han har nämligen faktiskt inte sett de bra sidorna hos Klaus än som vi fick se i säsong 3 och 4. Elijah har verkligen inte fått en rättvis bild av sin bror för han har inte sett vad Klaus har gjort för Caroline. Klaus är ju inte en sån som visar känslor, det har han bara gjort med Caroline. Det borde man tänka på. Åh, jag kan inte vänta tills det blir crossovers så man får lite Klaroline som det har pratats om. Älskar dom sååå mycket!
 
Marcel är elak, honom gillar jag inte så mycket heller. Vem är tjejen som han pratade med i slutet förresten!? De verkar ha nåt skumt på gång. Spännande! Och häxorna är grymma och läskiga och det gillar jag faktiskt! Det är alltid kul med häxor med mörka krafter. Och Klaus, MEN KOM IGEN! Varför dolkade du Elijah? Kan du inte lägga av med att dolka dina syskon? Det är fegt att göra så. Men jag är säker på att Elijah kommer att vakna igen redan i nästa avsnitt eller åtminstone om ett par avsnitt med tanke på att Rebekah ska ju komma. Och då kommer hon antagligen att ta bort dolken från Elijah. Det återstår att se!
 
Den här är en serie som jag självklart ska fortsätta se. För första gången är jag faktiskt positiv till allt med serien nu. Det är ju en tvserie om Klaus som är min 1a favoritkaraktär! Älskar honom! BARA DET ENDA NEGATIVA nu med serien är ingen Klaroline! Kan inte de ta in Caroline? ;)
DATUM: 2013-10-08 / TID: 14:19:53
KATEGORI: Sammanfattningar, The Vampire Diaries

I know what you did last summer.

I fredags kom The Vampire Diaries äntligen tillbaka efter fem jobbiga månader - med säsong 5! Jag älskade det. Jag tycker att säsong 5 har börjat bra! Markera texten för att läsa mina tankar.
 
Först och främst börjar vi med Damon och Elena som är jättelyckliga och kära. Jag är glad för alla Delena fans även om jag är team Stelena. Jag gillade alla scener med dem, de var inte så dumma ihop faktiskt, de var söta - utom den första scenen som bara VAR SÅ PINSAM att titta på. Fast jag är irriterad på en sak. Måste Damon och Elena hångla och ha sex överallt?! Allt de bara gör är att hångla och ha sex, sex, sex, sex, sex. Var är djupet? Tröttsamt. Och jag säger det absolut inte för att jag är team Stelena. Jag säger det för att kärlek är mer än bara sex. Den är djupare än så - såsom Stefan och Elena alltid hade, har och alltid kommer ha. Och vad är det för ett förhållande om man ljuger? Som båda gjorde. Damon ljög för Elena om Silas, Stefan, Katherine, Jeremy och så. Många saker på en och samma gång, wtf? Så ska man inte göra. Och Elena berättade inte för Damon att hon har drömt om Stefan hela sommaren. Wtf ännu en gång? Vet ni vad jag tror? Orsaken till att hon inte har berättat är för att hon älskar Stefan fortfarande djupt även om hon inte tänker på det (hon har ju Damon i tankar, så). Men som sagt, jag är självklart glad för er Delena fans skull. Och snälla bli inte arg på mig nu, men jag slår vad om att Delena håller ihop i en halvsäsong ungefär. Minst. Och jag är ganska säker också på att Stefan och Elena kommer att återförenas igen innan säsong 5 är slut eller åtminstone i säsong 6 om serien blir förnyad. För de är INTE över. Jag vet det av hela mitt hjärta.
 
Till skillnad från de flesta, så är jag tyvärr fortfarande irriterad på Elena. I alla fall bara under en scen, annars har jag inte irriterat mig på henne en enda gång under hela avsnittet. Vilket är så fan skönt! Och nu tillbaka till vad jag blev irriterad på; när Elena frågade Caroline och Megan om hon borde ringa till Stefan. Herregud, vad fan tror du? Det är INTE okej att ringa honom. Du krossade hans hjärta. Oavsett om Stefan ligger i kistan under vattnet eller ej, så har du inte rätt att ringa honom. Låt honom komma till dig själv. Pressa honom inte. Ja, det är det enda som jag blivit irriterad på Elena för under avsnittet.
 
Och på tal om Stefan... Stefan, Stefan, stackars Stefan! Min fina Stefan! Jag grät under hans vattenscener, det var så jävlans svårt att titta på. Tänk att han har drunknat om och om och om och om igen i tre månader! Tre månader! Det är bara för mycket. Stackars honom. Stackars honom att han har drunknat om och om igen medan Damon och Elena bara knullat runt och inte brytt sig om var han var. Ursäkta för mitt ordval, men allvarligt talat, jag hatar verkligen att se Stefan vara sårad.
 
Det var kul att se Elena och Caroline på college. Vilken fräsch start på serien faktiskt! Nu har serien en chans att börja om efter att säsong 4 inte har varit en fantastisk säsong. Jag gillar att de är rumskompisar! Och de hade även en tredje rumskompis, Megan. Men tyvärr blev hon mördad senare på en fest. Av en vampyr! Så Caroline och Elena verkar inte vara ensamma om att vara vampyrer på college. Så vem fan var det som mördade Megan och varför? Och sen fick vi ett nytt mysterium. Elenas pappa och Megan kände varandra! WTF!? Blev jättechockad när Elena hittade en bild på hennes pappa och Megan i Megans mobil. Hur fan kände de varandra och vad hade de för en koppling till varandra? Spännande!
 
Och på tal om Caroline. Hon blev dumpad av Tyler via ett röstmeddelande. Vilken kille att göra slut på det sättet! Nu gillar jag honom inte längre. Jag kan inte fatta att Tyler valde en varulvflock framför hans egen flickvän!? Så jävla lamt och fegt! Snälla Caroline, åk till New Orleans. Klaus kan trösta dig. Jag saknar Klaroline! Men än ger jag inte upp hoppet om dem! Inte förrän båda serierna blir nedlagda! Tänk dig vilken stor skillnad på Klaus och Tyler? Klaus gjorde allt för henne i förra säsong och han lämnade även New Orleans bara för att se Caroline ta examen. Och vad gjorde Tyler? Jo, han flydde och hörde inte av sig. Han kom inte ens och tog examen. Han kom inte ens för att fira med Caroline och dom andra. Och nu kommer han inte till college för att vara med nån töntig varulvflock. Vilken jävla kille.
 
Vilken klockren start på säsong 5 när vi fick se Matt ha trekant. Med Rebekah och en tjej, Nadia. Det är nog höjdpunkten i avsnittet. Jag trodde aldrig att Matt skulle vara en sån person som har trekanter, haha. Jag fick mig ett gott skratt i alla fall. Jag älskade att vi fick en massa heta Mabekah scener innan Rebekah åkte till New Orleans för att vara med Klaus och Elijah. Snyft! Jag kommer att sakna Mabekah såsom jag kommer sakna Klaroline! Jag håller tummarna för några crossovers! Mest med Klaroline! Och på tal om Matt, vad fan hände i slutet med Nadia!? Hans ögon blev helt svarta och sen normala igen och sen föll han ihop. Spännande!
 
Silas gick runt som Stefan. De är ju dubbelgångar, inte så konstigt. Och vi fick veta en och annan sak om honom; han är riktigt stark nu. Han kan kontrollera hela stan och få dem att göra som han vill. Läskigt! Usch, det var så hemskt när han dödade Bonnies pappa mitt framför näsan på henne! Stackars Bonnie! Och varför vill han ha Katherine? Varför är hon så himla viktig för honom? Spännande för Silas verkar så fast besluten att hitta henne! Ser fram emot att få veta varför. Och på tal om Silas. Skönt att Damon vet nu att det inte är Stefan. Nu gäller det bara för honom att hitta den riktiga Stefan!
 
Och så sist men inte minst, vi fick en episk Stelena scen som vi alltid får i varje premiär av varje säsong! Stefan hallucinerade ett samtal med Elena. Åh, det var en så fin scen. Elena bara "Stanna med mig, Stefan. Jag vet att det är tortyr, men snälla stanna med mig. Din mänsklighet gör dig till den du är." och så. Jag grät. Hur kan det vara möjligt att Stefan och Elena hade så mycket kemi i den scenen, en enda scen, än vad Damon och Elena nånsin haft under hela deras relation under de fyra säsongerna? Wow, helt otroligt. Så klart, de har ju en djup kärlek till varandra och de är ju endgame! Inte så fan konstigt faktiskt! Damon och Elena kommer aldrig ha vad Stefan och Elena har. Aldrig. Stelena forever!
 
Jag ser fram emot att se säsong 5! Jag tror den kan bli en grymt bra säsong! ;D
DATUM: 2013-10-08 / TID: 10:41:00
KATEGORI: Revolution, Sammanfattningar

There will be blood.

I torsdags såg jag det senaste avsnittet av Revolution 2x02 There will be blood - och som vanligt älskade jag det! Till skillnad från de flesta så gillar jag verkligen den vändningen säsong 2 har tagit. Jag älskar att den är råare, sjukare, smutsigare, farligare, spännande och, ja en lång lista! Markera texten för att läsa mina tankar.
 
Så Aaron hade varit död i 2½ timmar!? Oförväntat. Och nu lever han! Helt sjukt. Vad var det som hände egentligen? Jag tror helt klart att det är nåt med eldflugorna att göra. Det måste det ju vara! Eller så är det nåt annat. Men det är nåt skumt med det hela i alla fall. Och nu ser han också saker som inte andra ser. Han såg Ben dö i korridoren. Varför hallucinerar han saker? Det är en spännande storyline som jag ser fram emot att få svaret på!
 
Jag vill att Charlie ska gå tillbaka till Miles! Jag saknar dom två så mycket trots att det bara har gått två avsnitt! Det känns tomt utan lite scener med dom! Älskar deras relation helt galet mycket. Jag hatar att hon är så besatt av att döda Monroe då han också är en av mina favoritkaraktärer (men jag är inte orolig för hon kommer inte lyckas). Kan hon inte bara gå vidare, gå tillbaka till Miles (ja, Rachel bryr jag mig tyvärr inte om. Har inte förlåtit henne för det med Nora än) och sen hitta Jason?
Jag vill se Jarlie igen! Saknar dom! Jag shippar ju dom som fan! Jag vet att de ska ses igen, som Eric Kripke har sagt. Men när? Snälla låt inte dra ut på det för länge, bara! För jag vet inte hur länge till jag ska stå ut med att vänta! Jag har tre teorier om varför Jason och Charlie gled isär. En är att Charlie tror Jason är död eller vice versa eller både och. Den andra är att Jason blev arg och trodde att Charlie hade nåt med bomberna med att göra (hans mamma är ju troligen död). Och den tredje är att Charlie kände sig förrådd av Jason för att han tog över Monroes milis tillsammans med Tom. Eller så är det nåt annat. Det återstår att se. Jag gissar på det första! Vi fick ju se en flashback scen från slutet av säsongsfinalen där vi såg att Jason och Charlie aldrig såg varandra för att ljuset släcktes och gänget flydde.
 
Jag älskade när Charlie slog Monroe och han skrek "Sluta!" Som han faktiskt inte vill skada henne. Det märks verkligen att han bryr sig. Det kan bero på att Charlie är ju Miles brordotter och Monroe älskar Miles. Så klart att Monroe inte vill göra Miles förbannad. Jag älskar verkligen den nya sidan av Monroe. Han är så annorlunda på nåt sätt. Jag ser fram emot att se hur han kommer utvecklas som karaktär denna säsongen! Det kommer bli en bra och intressant resa att följa!
Och på tal om Miles! Stackars honom!!!!!! Jag hoppas att Rachel och hennes pappa och de andra lyckas rädda honom! Eller att Monroe på nåt sätt hittar honom och räddar honom! Jag dör om Miles dör! Han får inte dö. Han är ju min 1a favorit och sen kommer Charlie, Monroe, Jason och Tom. Nej, det kommer han inte. Men ändå, jag kan inte låta bli att vara rädd om honom!
 
Som vanligt är Tom alltid uppe i nåt. Och stackars Jason får stå ut med honom även om han själv har valt att vara med sin pappa. Hur mycket jag än hatar Tom, så är han ändå en av favoriterna. För han är verkligen en intressant och väldigt komplicerad karaktär. Och jag gillar också relationen mellan Tom och Jason även om den är helt upp och ner - det är en väldigt hemskt komplicerad relation som de har. Jag vill se mer av det denna säsongen!
 
Och sist men inte minst, vad är det med råttorna!!!!? Det var så läskigt när Rachel, hennes pappa och de andra stirrade på tusentals döda råttor. Vad är det som pågår egentligen? Spännande!
 
Två dagar kvar tills nästa avsnitt kommer. Jag längtar! Det slutade ju så himla spännande! ;D
DATUM: 2013-10-07 / TID: 23:10:00
KATEGORI: Gifs, The Vampire Diaries

The epic moment with Stelena in 5x01.

Allvarligt talat, Stelena ÄGER ALLTID varje premiär av varje säsong! I första premiären har vi "We have history together", i andra premiären har vi "I love Stefan. It's always going to be Stefan", i tredje premiären har vi "I love you, Stefan. Hold on to that. Never let that go." och i fjärde premiären har vi "I was coming back for you. I had to choose and I picked you because I love you. No matter what happens it's the best choice I ever made." Och nu i premiären av säsong 5 har vi "Stay with me, Stefan."
Det säger allt! Stelena är och kommer bli endgame. De har en alldeles för stark förbindelse till varandra som aldrig kommer att ta slut - på samma sätt som Max och Liz i Roswell har till varandra. Damon och Elena kommer ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG att ha vad Stefan och Elena har (ja, har som i nutid för SE är inte över än).
Jag kan inte vänta tills den dagen Stefan och Elena återförenas igen. Det kommer att bli episkt som fan, jag längtar dit redan! Sammanfattningen av 5x01 I know what you did last summer kommer nog imorgon! :)
DATUM: 2013-10-05 / TID: 22:56:00
KATEGORI: Pretty Little Liars, Serienyheter

Pretty Little Liars.

Jag har funderat i nästan en vecka nu och nu har jag bestämt mig! Jag lägger av med Pretty Little Liars för gott! Om jag ska vara ärlig om varför efter att ha kommit ikapp i säsong 4 nyss, så har mitt intresse tyvärr dött nu igen. Jag känner ingen ork att fortsätta se serien för jag känner mig tyvärr inte så förväntad efter ett nytt avsnitt längre. Jag känner ingenting, jag är helt enkelt inte intresserad längre.
Rättare sagt, så dog mitt intresse helt när man fick veta att Caleb ska lämna serien. Men jag såg de tolv avsnitten i säsong 4 ändå bara för att jag kände att jag måste. Mycket tack vare att det är han och Haleb som ju faktiskt håller mig kvar som tittare, annars hade jag faktiskt lagt av med PLL för längesen - typ redan efter halva av säsong 3. Det var nånstans mitt i säsong 3 som jag började tappa intresse och sedan efter säsong 3 var slut när man fick veta att Caleb ska lämna då PANG så dog mitt intresse helt! Ni alla vet nog varför. Man får ju bara flera frågor än svar. Blablablabla och så. Det börjar bli så himla jävla tröttsamt att se tjejerna vara så dumma och svaga gång på gång och att få ett nytt mysterium nästan jämt och ständigt. Och nu ska Caleb sticka - den enda personen som faktiskt är vettig i huvudet i serien!
Så nej tack, jag tänker inte fortsätta titta bara för att jag känner att jag måste. Nu räcker det. Och jag har ändå ingen anledning att fortsätta titta heller då Caleb och Haleb var ju den enda anledningen. Så halloweenavsnittet blir det sista jag ser och sen slutar jag. Jag kommer att ta upp serien igen när och om Caleb kommer tillbaka eller annars väntar jag tills den blir nedlagd! Det är det bästa beslutet jag har gjort i år! :)
DATUM: 2013-10-04 / TID: 23:56:00
KATEGORI: Gifs, Jag älskar/hatar, Roswell

OTP #3; Dreamers.

Här har vi Max och Liz från Roswell!
De är ett av tv-historiens vackraste paren med en vacker men hjärtskärande kärleksberättelse! Som ni vet shippar jag många men de här två är med på topp tio. Man kan omöjligt avsky deras kärleksberättelse även om den innebär många heartbreaking ögonblick. Det går helt enkelt inte. De har helt otrolig kemi, det kan man inte förneka, och de delar många, många fantastiska ögonblick. De delar en djup, mystisk förbindelse med varandra och de går igenom så mycket under de tre säsongerna och ändå älskar de varandra trots allt som hänt på vägen. Det finns så många saker mer som man bara älskar med dem om. Man måste se serien för att förstå min kärlek för dom. De var, och är, verkligen episka och alltid kommer att vara hur många gånger jag än ser om serien! ♥
 
       
 
Max har varit kär i Liz sedan han såg henne för första gången när han bara var åtta år gammal. Dock höll han sig på avstånd från henne - främst på grund av hans bekymmer om att han är en utomjording och hon en människa. Liz visste inte om hans känslor. Denna hemligheten avslöjas i pilotavsnittet när hon blir skjuten vid Crashdown café och han räddar hennes liv, riskerar allt för henne och startar den ledande handlingen av serien.
Liz blir kär i Max när hon får chansen att se hans själ och verkligen känner vad han känner. Detta händer när Max ger henne en chans att få kontakt med honom genom en omvänd anslutning som skapas av hans utomjordnings krafter i syfte att göra dem ännu mer - eftersom samma sak hände när han botade henne och han fick blixtar från henne om hennes liv och hennes inre känslor. Så i detta ögonblicket kan Liz se hans tankar, speciellt om henne själv, och hon inser att han är ensam, att han älskar henne och att han inte vill såra folk. Så hon börjar hjälpa honom och hans vänner som från början fattar beslutet att avstå sin normalitet.
De delar en djup, mystisk förbindelse. Det är med hennes ofrivilliga hjälp som han börjar att hitta flera ledtrådar om hans ursprung. Dessutom kan Liz också känna om Max är i fara eller är sårad (i den tredje säsongen känner hon när han dör) och de räddar varandras liv flera gånger mer än en gång.
För detta kraftfulla samband mellan dem och deras djupa och naturliga samhörighet och komatibilitet, anses de som själsfränder av båda karaktärerna i berättelsen och skaparna av serien.
(översätt från wikipedia)
DATUM: 2013-10-01 / TID: 11:03:43
KATEGORI: Gifs, Under the Dome

Jarbie moments ♥