DATUM: 2013-11-28 / TID: 13:19:00
KATEGORI: Serienyheter, Övriga tvserier

Gossip Girl.

 Jag har Gossip Girl maraton nu och jag är redan halvvägs in i säsong 1. För att i måndags fick jag plötsligt en massa nostalgi. Serien, Chuck/Blair och allt annat! Särskilt Chuck och Blair som är det största hjärtat av serien för mig. Gossip Girl kommer alltid att vara en av mina favoriter och Chuck och Blair kommer alltid att vara ett av mina favoritpar!
 
Det känns verkligen som allra första gången jag ser serien nu när jag har maraton nu för jag fick exakt samma känsla nu som då. Fast egentligen inte för jag har följt serien i fem år - sen den hade premiär första gången 2007 fram tills slutet 2012. Förutom i den andra halva av säsong 5 som jag slutade se bara för att jag inte stod ut med att se Dan och Blair tillsammans (för Dair är seriöst fan det största misstaget som manusförfattarna nånsin har kommit på!). Löjligt jag vet, men jag kunde tyvärr inte hjälpa det. Tanken på dom tillsammans äcklade mig, fråga inte varför för jag vet inte, de äcklade mig helt enkelt bara. Ingen kemi alls och de var också BARA SÅ SÅ SÅ fel! Det förstörde serien lite. Men nu när jag har maraton, kommer jag naturligtvis att bita ihop och se de avsnitten jag skippade att se pga Dair när jag väl kommer dit! ;)
 
Hur som helst så är jag halvvägs in i säsong 1 nu. Bara tre avsnitt kvar, sen är jag på säsong 2. Det gick snabbt! Men ni känner mig - så går det alltid när jag har maraton. Jag kan ALDRIG hålla mig till bara ett par avsnitten om dagen ;)
DATUM: 2013-11-26 / TID: 14:12:51
KATEGORI: Tidsfördriv, listor, Övriga tvserier

Beauty and the Beast säsong 1 bloopers.

HAHAHAHA OMG! Fast jag inte kan höra vad de säger så skrattade jag mycket ändå! Deras skratt smittade verkligen av sig till mig! Och den kan vara den roligaste bloopers jag sett på länge! Från 6:11 till 7:24 är, herregud, bara för awesome! Kunde inte sluta skratta åt att Kristin Kreuk inte kunde sluta skratta! Hon och Jay Ryan är så adorable tillsammans! :')♥
DATUM: 2013-11-26 / TID: 12:03:00
KATEGORI: Citat, Gifs, Serienyheter, Övriga tvserier

90210 Lianne & Liomi (spoilers).

 
Ni som har följt 90210 vet att Liam och Annie slutade upp tillsammans. Även jag vet fast jag slutade titta nånstans mitten i säsong 4 - jag vet en hel del saker som har hänt sen dess fram tills den sista säsongen :)
 
Jag är en hardcore Liomi shipper. Alltså Liam och Naomi. De har alltid varit mitt favoritpar i serien. De var faktiskt den största anledningen till att jag slutade titta, om jag ska vara ärlig. Nej, inte för att de gjorde slut. Jag kommer till varför nu.
 
Vi fick de två fina, första säsongerna med dem. I den andra halva av första säsongen kämpade Naomi hårt att vinna Liams tillit och hans hjärta och i den andra säsongen kämpade Liam hårt att få tillbaka Naomi. De var helt kära i varandra och de var lyckliga tillsammans. Ja, tills Naomi ljög om den där läraren och även blev självupptagen på grund av Jen. Så Liam fick nog och gjorde slut med henne. Men det är inte det som är poängen. 
Poängen är att när de gjorde slut, så gick Liam nästan så plötsligt vidare direkt i säsong 3 till Annie och Naomi till andra killar. Det var som om Liam och Naomi aldrig ens hade varit tillsammans, aldrig ens varit kära i varandra. Deras känslor för varandra bara försvann upp i rök, de bara glömde allt de hade gått igenom tillsammans. Vad i helvete? Vad hände med allt som de gjorde i de två första säsongerna? Kämpade för varandra, var kära i varandra osv. Hur fan förändrades allt till ingenting? Jag blev verkligen så jättebesviken på manusförfattarna och det är jag än. Jag är inte ensam om det, det är många Liomi shippers som också är väldigt besvikna på dem.
 
Och vet ni vad det värsta är? Jag fick reda på en sak nyligen. Om vi hade fått säsong 6, så skulle Liam och Naomi ha slutat upp tillsammans. Manusförfattarna skulle ta upp dem igen i säsong 6 och då skulle de bli endgame. Åååh varför!? Varför lade CW ner serien? Det borde ha kommit säsong 6 för då skulle Liomi ju ha varit endgame. Åh, varför! Det gör mig verkligen ledsen att veta nu att de skulle ha varit endgame om det inte vore för att serien blev nedlagd innan säsong 6. Men i mitt huvud och hjärta är de endgame ändå tack vare att Matt Lanter, som spelade Liam, berättade om slutet. Så nu vet jag slutet och då därför är de endgame för mig ändå ♥
 
 
DATUM: 2013-11-25 / TID: 13:53:00
KATEGORI: Tidsfördriv, listor

En "topp tio"-lista.

 Kommer ni ihåg det här inlägget? Jo, det är dags för den första listan nu. Först ut är topp tio bästa kärleksförklaringar! Jag har många favoriter, mer än tio stycken, så det kommer bli jättesvårt att välja bara tio stycken och sedan lista ut vilken plats de ska hamna i! Jag jobbar i alla fall på det nu ;P
DATUM: 2013-11-24 / TID: 23:27:00
KATEGORI: Serienyheter, Övriga tvserier

90210.

Just nu har jag 90210 maraton. Blir dock bara två första säsonger då jag inte har resten på dvd och då det inte finns svensk text nånstans. Blev ju klar med Veronica Mars nyss och jag skulle egentligen fortsätta med Criminal Minds efteråt, men jag valde att ta paus med den lite längre till och köra på med 90210 istället. Det var ju ett tag sedan sist!
Jag slutade titta på serien nånstans mitten i säsong 4. Nej, det var inte för att den var dålig utan för att jag tröttnade på att alla skulle jämt få ihop det med alla och också för att den plötsligt inte gick på tv11 en dag så jag tappade koll om när den skulle börja igen. Och ja, resten är historia.
Jag började ha maraton i helgen av två skäl - 1) jag saknade den, den är ju faktiskt bra om man tänker efter och 2) för att jag helt plötsligt började få Liam/Naomi-nostalgi! De kommer alltid att vara min 1a OTP i serien, efter dom kommer Navid/Adrianna som tvåa och sen Teddy/Silver som trea ♥
DATUM: 2013-11-24 / TID: 00:35:00
KATEGORI: Gifs, The Vampire Diaries

Silas & Amara ♥

DATUM: 2013-11-23 / TID: 23:55:00
KATEGORI: Once Upon a Time, Sammanfattningar

Once Upon a Time 3x08 Think Lovely Thoughts.

Detta avsnittet var verkligen bra och spännande som fan! Fan, vad säsong 3 har varit riktigt bra! Och så ska den förbli i Storybrooke också nu när de snart kan åka hem igen, hoppas jag! Jag kan förlåta säsong 2 nu som var halvbra, hehe. Markera texten för att läsa mina tankar :)
 
Först och främst vill jag börja med en chockerande twist om Peter Pan. Jävlar, vad fan chockad jag blev över twisten att Peter Pan var Rumples far! Mina ögon hotade att hoppa ut när sanningen kom fram. Jag liksom bara "VAD!?" Men samtidigt älskade jag det också! Vilken fantastisk twist! Det kan nog vara den bästa twisten som serien nånsin har kommit med! Samtidigt var det också helt galet på grund av släktträdet. Släktträdet är verkligen galet och helt "messed up". Men hur konstigt deras släktträd än är, så är det faktiskt det som är charmen med serien, tycker jag. Unikt, eget och annorlunda ;)
 
Och på tal om Pan. Nu är han odödlig. Hur sjutton kommer de nu att göra med det? Bara de inte dödar honom, så är jag nöjd haha. Hur mycket jag än älskar Pan, så måste jag säga att Henry var sååå jävla dum som gick på hans lögner! Hur kunde han vara så dum? Regina, Neal och Emma hittade äntligen honom till slut men så gav han hans hjärta till Pan ändå! Så, så, så dumt! Han går mig verkligen på nerverna ibland med hans jobbiga tro och allt! Det gör mig galen! Sämre skådis får man också leta! Tack gode Gud att jag ändå har vant mig vid hans dåliga skådespel och hans jobbiga karaktär sen säsong 1, men bara för det betyder inte det att jag tycker om honom nu. För det gör jag faktiskt inte och har aldrig gjort. Det är bara nåt särskilt med honom som irriterar mig ibland. Tack och lov bara att jag tolererar honom tillräckligt för att fortsätta se serien ändå!
Men trots att han verkligen går mig på nerverna ibland, så fällde jag ändå ett par tårar när han gav hjärtat till Pan och dog. Det var verkligen en ledsam scen. Jag fick gåshud när vi fick se allt det gröna och när föräldrarna sprang fram till Henry. Han kommer så klart inte att dö, verkligen inte. Inte för att jag skulle sakna honom om han faktiskt dog på riktigt.
 
Vi fick tyvärr inte många scener med Hook och Emma i detta avsnittet, suck. Bara en scen. Men det gjorde ändå inget för mig, även om jag hade velat ha flera, för manusförfattarna har ju ändå varit väldigt generösa med dem i säsong 3. Scenen som vi fick var ändå bra och perfekt. Jag älskade att det var Hook som Emma vände sig till om hur de skulle rädda Charming. Detta bevisade hur mycket hon faktiskt litar på honom nu och det älskar jag! Och det faktumet att Emma har hopp tack vare Hook? Det är bara så underbart! Jag älskar att han ger henne hopp! Och jag älskade också när Emma sa till Hook att Charming berättade för henne om hans bror. Jag gillar att hon vet om det. Åh vad jag önskar att vi hade fått se den scenen när Charming berättade för Emma om Liam! Skulle ge allt för att få se det! Kanske finns det en deleted scen som vi får se sen när säsong 3 är slut? :)
 
Och sist men inte minst, bara jag som tyckte synd om stackars Hook när Rumple tog hans svärd? Förutom Rumples roliga kommentar, var det bara så elakt gjort av honom haha! Men det värmde mig i hjärtat när Charming gav hans svärd till Hook som sa "Thank, mate". Åh, jag älskar verkligen deras bromance! De är bara så awesome tillsammans! Jag hoppas att vi får se mer av deras bromance ju längre i säsong 3, jag ser fram emot det. Deras bromance är ju helt klart det bästa i serien! Nån som håller med mig? :)
 
Den har även uppehåll i två veckor också (bara en vecka kvar nu, rättare sagt). Fan vad jag hatar uppehåll verkligen!!!! Det är det värsta jag vet, haha. Jag kan inte vänta att se nästa avsnitt! Efter detta uppehållet kommer det bara att bli tre avsnitt, sen kommer det bli uppehåll igen tills mars 2014, åh! Så nu förstår ni väl varför jag hatar uppehåll? ;)
DATUM: 2013-11-23 / TID: 22:56:05
KATEGORI: Sammanfattningar, The Vampire Diaries

The Vampire Diaries 5x07 Death and the Maiden.

Jag är också ledsen för detta försenda inlägg, men bättre sent än aldrig som sagt! Jävlar, det var ett verkligen jättebra avsnitt! Är det bara jag som tycker att säsong 5 har varit riktigt bra? På grund av att säsong 5 är och har varit så bra hittills, har jag nu förlåtit att säsong 4 var halvdålig, haha. Markera texten för att läsa mina tankar! :)
 
Vad många som dog! Tessa, Silas och Amara. Det var väntat, men jag blev ändå jätteledsen. Över Silas, inte de andra. Hade liksom inte blivit fast vid dom som jag blev fast vid Silas. Så därför tog jag hans död lite hårt. Han hade varit en så rolig karaktär att följa (haha han var så jävla rolig med sitt snack på busshållplatsen!). Han var intressant och hade en tragisk story som ändå slutade ganska bra även om det ändå var väldigt tragiskt, han fick ju åtminstone återförenas med sin true love till sist precis så som han alltid hade velat i över 2000 år. Jag kommer att sakna honom väldigt mycket. Paul Wesley är en väldigt fenomenial skådis, det är bara så otroligt jävla synd att han är så sjukt underskattad av många ändå trots det. Det gör mig ledsen.
Och på tal om att bli fast, så blev jag som sagt inte fast vid Amara - men jag föll pladask för Silas och Amaras lovestory trots att vi bara fick se det i TVÅ avsnitt (vad jag önskar att vi hade fått se mer av dem). Herregud, vad tragiskt och fint det var under deras sista scen ihop innan de båda dog. Jag grät floder som fan. Vilken fantastisk kemi också!!! Paul Wesley och Nina Dobrev är både en fenomenial skådis! Se bara på Stefan/Elena, Stefan/Katherine och Silas/Amara. Stefan och Silas spelas av Wesley medan Elena, Katherine och Amara spelas av Dobrev - men ändå har de alla paren olika slags kemi! HUR FAN LYCKAS DE EGENTLIGEN? Jag slutar aldrig fascieneras av det! ;D
 
Och på tal om död. Det var inte bara tre dödscener i detta avsnittet. Det var även en död person som kom tillbaka levande. Bonnie. Hon kom tillbaka! Fan vad jätteglad jag blev över det! Fast jag blev samtidigt lite sur också. Vi var ju på hennes begravning där jag alltså grät helt i onödan! Åh! Därför var jag sur.
Men annars blev jag ändå glad att hon kom tillbaka. För till skillnad från många har jag alltid gillat henne. Hon är inte en favorit men ändå väldigt omtyckt av mig. Liksom Stefan är Bonnie en väldigt osjälvisk karaktär som har offrat så mycket för alla andra. Det är precis därför jag aldrig har förstått, och kommer aldrig att förstå, varför så många inte tycker om henne ändå. Det fattar jag bara inte. Hon har ju offrat så mycket för alla. Det är bara så sorgligt att alla karaktärer i serien inte tackar henne för det tillräckligt ofta, det borde de verkligen satsa på att göra. Stefan och Bonnie är de mest osjälviska karaktärerna i serien - seriens hjälte och hjältinna.
Och som resultatet av att Bonnie kom tillbaka från döden, kommer hon nu att kunna känna när varenda övernaturliga varelse dör. Åh, stackars henne! Hur kommer hon att klara av detta? Hur kommer hon att hantera detta? Det ska bli spännande att se! :)
 
Och nu vill jag tala om Jeremy och Bonnie aka Beremy. Jag har alltid shippat - och kommer alltid att göra det - Jeremy med Anna. Ingenting kommer nånsin att förändra det. Oavsett hur fina Beremy faktiskt är tillsammans.
Jag shippade dem som fan i säsong 2 även om mitt hjärta alltid var med Jeranna ändå hela tiden. Men Anna var ju död, så därför shippade jag Beremy som fan. Så när Anna kom tillbaka i några avsnitt i säsong 3, var jag så glad att jag glömde bort Beremy, slutade shippa dem och tänkte bara på Jeranna. Det har ju ändå alltid varit Jeremy och Anna för mig som sagt. Men ännu en gång försvann hon igen och jag blev förkrossad. Trots det började jag ändå inte shippa Beremy igen, inte förrän nånstans mitten i säsong 4.
Vart jag vill komma med detta är att jag självklart älskar Jeremy och Bonnie tillsammans och att jag självklart shippar dem också (bara inte lika mycket som jag shippar Jeranna). Men jag kan bara inte släppa taget om Jeremy och Anna. Det kommer jag aldrig att göra. Jag älskar dem för mycket för att kunna ge upp. Jag har fortfarande hopp för Jeranna; hur galet det än låter då Anna är ju död och kommer förmodligen aldrig att komma tillbaka ändå. Men jag tänker inte ge upp hoppet ändå. De lyckades ta tillbaka Jeremy och Bonnie från döden. Så jag hoppas därför hela tiden på att det ska hända med Anna också (och till och med Alaric, Lexie och Rose). Tills det att serien blir nedlagd, ger jag inte upp. Någon där ute som också fortfarande shippar Jeremy och Anna som jag gör? Känns som jag är den enda!
 
Jag hoppas verkligen att Katherine kommer hitta något botemedel så att hon kan leva. Jag klarar verkligen inte av att hon är typ döende! Tänk vad sjukt att när vi fick se Katherine första gången så hatade jag henne, sedan började jag älska henne från och med säsong 2, sen hatade jag henne igen efter det hon gjorde med Jeremy på ön i säsong 4 och sedan när vi fick träffa henne igen i New York kunde jag inte låta bli att börja älska henne igen och då pang när hon blev människa älskade jag henne igen så som jag älskade henne i säsong 2 och 3. Nu älskar jag henne bara mer och mer. Så därför står jag bara inte ut med att hon nu är döende. Jag vill inte att hon ska dö!
 
Jag är så glad att Stefan äntligen fick sina minnen tillbaka, det fick han i förra avsnittet. Eller bara halvglad, rättare sagt. För jag önskar att han hade kunnat slippa att minnas all smärta som Damon och Elena hade orsakat honom. Åh vad jag dog när Stefan sa att han önskade det var Damon och Elena som hade kommit och rädda honom. Fan, varför måste han alltid lida så här mycket? Stackars Stefan som jämt och ständigt måste lida. Jag önskar bara att Damon och Elena slutar säga att allt kommer bli okej igen. För det kommer det INTE att bli. Inte på ett tag. Stefan behöver helt enkelt bara lite tid att bearbeta en och annan sak, okej?
 
Jag har egentligen mycket att säga om Elena också, men det tar vi sen när jag ska skriva mina tankar om nästa avsnitt istället som nog kommer efter helgen! För jag är helt säker på att jag kommer tycka likadant om henne där som jag tyckte om henne i detta avsnittet.
 
Grymt bra avsnitt som sagt! Jag ser fram emot att se nästa som kom ifredags som jag ska se imorgon! ;)
DATUM: 2013-11-23 / TID: 21:10:00
KATEGORI: Sammanfattningar, The Originals

The Originals 1x07 Bloodletting.

Till att börja med, vill jag säga att jag är så ledsen för ett väldigt försenat inlägg. Men bättre sent än aldrig, all right? Jag valde att skippa skriva om det förra avsnittet 1x06 och bara fokusera på det senaste 1x07 istället. Är det nåt särskilt i 1x06 som ni verkligen vill veta vad jag tycker om, så är det bara att fråga! Jag bits inte ;) Markera texten för att läsa mina tankar!
 
Okej, nu kör vi. Vilket otroligt bra avsnitt det var! Så otroligt spännande, bästa avsnitt hittills! Jag räknade inte alls med att Tyler skulle dyka upp redan nu, så det var en glad överraskning när han helt plötsligt dök upp! Nej, inte för att jag gillar honom för det gör jag INTE längre och har inte gjort sen säsong 3, utan för att hans uppdykande var väldigt underhållande att se! Det var bara så löjligt att han verkligen trodde att han hade en chans mot Klaus.
Fan vad jag skrattade när de väl äntligen mötte öga mot öga för när de gjorde det så sprang Tyler iväg som en fegis pojke. "Vad i helvete? Var det inte vad du ville?" tänkte jag då. Allvarligt talat, vad fan trodde han att han höll på med egentligen? Ledsen, men jag tolerar bara inte hans beteende längre. Vad tusan har hänt med honom egentligen? Han var så fin i säsong 2 men nu...? Nu är han bara en patetisk kille och en sån pinsam tönt som tror att han har en chans mot Klaus. Och precis som jag förväntade mig, vann Klaus fighten mot Tyler.
Och vad nervös jag blev när han var så nära att slita ut Tylers hjärta. Jag trodde för ett ögonblick att Klaus verkligen tänkte döda Tyler på riktigt. Jag bara "tänk på Caroline, tänk på henne." Fast jag tvivlade ändå aldrig på honom för jag visste djupt inom mitt hjärta att han inte skulle döda Tyler - vilket han också inte gjorde. Han älskar verkligen Caroline tillräckligt för att inte döda Tyler. Han har ju valt Caroline över hämnd till skillnad från Tyler som valde hämnd över Caroline. Vilken kille Tyler är, va? Så detta gör Klaus till en bättre man än Tyler är. Jag önskar bara så, så, så att alla Tyler-fans kunde se det så som hemskt blinda de är.
 
Och vet ni vad det värsta var efter fighten med Klaus? Tyler sprang till Marcel och skvallrade. Om Hayley, barnet och så. Jag bara "Shit, det är inte bra!" Marcel såg ganska förbannad ut och när han är förbannad brukar det aldrig sluta bra. Se bara vad som hände med Thierry när Klaus vände Marcel mot honom. Men det ska bli iallafall intressant att se Marcel och Tyler jobba tillsammans. Jag vet att Klaus kommer vinna, det känner jag på mig. Och även om jag faktiskt inte vill se Tyler i New Orleans så har jag hellre honom här än i Mystic Falls med Caroline. För han förtjänar henne inte så att han behandlade henne. Bara han håller sig borta från henne, så är jag nöjd. Som sagt ska det bli intressant att se Marcel och Tyler jobba ihop. En sak vet jag - det kommer förmodligen inte att sluta bra!
 
Åh, Elijah och Hayley är så fina tillsammans! När de kramades i skogen, oh my god! Åh vad jag dog! Det var så fint! Hayley som var så lättad att se Elijah och han som bara typ "Trodde inte du kunde klara dig själv, men jag hade fel" De har fantastisk kemi och vilka värsta blickar de brukar ge varandra. Allvarligt talat, bara kyss varandra nån gång, haha! ;)
Och för ett ögonblick började jag nästan shippa Davina och Josh. Ja, tills det visade sig att han är gay. Fan också. Men de får gärna vara bästa vänner, jag vill se det! Så tills vidare shippar jag alltså fortfarande Davina och den där killen, vars namn jag glömt nu igen, som hon är förälskad i. Hoppas han dyker upp snart! :)
 
Och Klaus, Klaus, Klaus... jag älskar dig, det gör jag verkligen, men kan du sluta vara så här barnslig nån gång för en gångs skull? Bita Elijah bara för att han tvivlade på dig? Kom igen, börja bete dig som en man därefter! Men samtidigt tycker jag också att Elijah var för hård mot Klaus ang det där om barnet och att göra hybrids. Kom igen liksom? När ska du nånsin se Klaus som den han egentligen är innerst? Bra saker som sorglig nog bara Stefan och Caroline kunde/kan se. Det gör mig bara så ledsen att alla jämt ska ta Klaus för givet, att alla jämt ska missförstå honom och hans handlingar. Hoppas det blir en ändring på det en vacker dag!
 
Uppehåll i två veckor nu, hur fan ska jag orka vänta!? Eller nej, nu bara en vecka kvar, rättare sagt, det har ju gått en vecka nu. Åååh, 1x08 kom nu, kom nu! ;)
DATUM: 2013-11-21 / TID: 12:45:34
KATEGORI: The Twilight Saga

The Twilight Saga.

Idag är det exakt fem år sedan den första filmen Twilight hade världspremiär. Fem år sedan alla blev som galna och kära i sagan. Fem år sedan som alla blev förälskade i Edward och Bella och deras lovestory. Fem år sedan som alla blev förälskade i Robert Pattinson, Taylor Lautner och Kristen Stewart och övrigt. Fem år sedan som alla antingen blev team Edward, team Jacob eller team Switzerland. Fem år sedan som sagan blev ett fenomen som ledde till att sagan vann varenda pris de var nominerade i på MTV Movie Awards och People Choice Awards nästan varje gång tack vare dess sannaste trogna fans. Så det blir att fira det genom att ha maraton i helgen! ;)
DATUM: 2013-11-19 / TID: 13:31:00
KATEGORI: Gifs, The Originals

Dagens skratt.

DATUM: 2013-11-19 / TID: 13:17:00
KATEGORI: Once Upon a Time, Serienyheter

This made my day! ♥ (CAPTAIN SWAN SPOILERS).


Den gjorde min dag igår! Jag ser fram emot det, det kommer 
i 3x12 där de befinner sig i New York! Åh, mars är för långt borta! ♥
DATUM: 2013-11-15 / TID: 16:52:17
KATEGORI: Böcker, The Mortal Instruments

Recension: Stad av aska.

Handlingen:
Clary Fray önskar att livet bara kunde återgå till det normala. Men vad är normalt när du är en demondräpande skuggjägare vars mamma ligger medvetslös i en magipåverkad koma och du plötsligt kan se varulvar, vampyrer och älvor på gatorna? Clary försöker dra sig undan från skuggvärlden för att kunna hänga mer med Simon (är han kanske mer än en vän?), men Jace tänker inte släppa henne så lätt. Och den enda chansen Clary har att hjälpa sin mamma är om hon söker upp Valentine, den ondskefulle skuggjägaren som mördat hennes morföräldrar - och dessutom är hennes pappa...
 
Vad jag tycker:
Jag läste klart boken i tisdags. Och den är ännu bättre än ettan! Riktigt spännande! Fan vad det var smärtsamt med Jace och Clary! Har egentligen inte så mycket att säga mer än så, jag är inte bra på att uttrycka mig haha. Men annars älskade jag boken fullständigt! Kan inte vänta att få se den här tvåan som film, jag längtar som en galning! ;D
 
Betyg:
5/5
DATUM: 2013-11-13 / TID: 14:13:51
KATEGORI: Film, The Mortal Instruments

The Mortal Instruments: City of Bones (2013).

I torsdags såg jag äntligen The Mortal Instruments: City of Bones och jag älskade det! Så sjukt bra! Självklart är boken bättre, men filmen är ändå så sjukt bra också! Jag är jättenöjd med allt i filmen! Jag tycker att den har följt boken ganska bra även om det tyvärr saknas lite saker. Men så är ju det alltid för böcker som blir film. Men jag bryr mig inte, för jag är hur nöjd som helst med allt ändå!
Effekterna är grymt coola, storyn är fantastisk och det är många jättebra skådisar. Kemin mellan Jamie Campbell Bower och Lily Collins, som spelar Jace och Clary, är WOW! Jace och Clary är så fina ihop, de har en tragisk och komplicerad kärlekshistoria (vänta tills slutet, så förstår du varför) och jag kan också förstå varför de är tillsammans IRL! De har ju, som jag sa, grym kemi! Och de båda är som gjorda för rollerna! Grymt bra castat! Men jag önskar bara att Jace hade varit mer sassy i filmen som i boken. Men annars är jag mer än nöjd! ;D
Sen i torsdags tills nu har jag sett den fyra gånger. Bara för att den är SÅ bra! Den är till och fan bättre än Twilight faktiskt, enligt mig - även om The Twilight Saga kommer alltid att vara min första kärlek. Så fantastiskt bra film som jag tveklöst kommer att se om och om igen! Jag längtar som en galning nu tills tvåan (som jag läste fördigt igår, förresten) ♥
 
På en nattklubb i New York blir Clary vittne till ett mord som begås av tre tonåringar som bär svärd och vars kroppar är täckta av märkliga tatueringar. Offrets kropp går upp i rök och det verkar bara vara Clary som kan se vad som händer. Dagen efter försvinner även hennes mamma spårlöst. Det visar sig att tonåringarna är Skuggjägare, ett släkte vilkas uppgift är att försvara mänskligheten mot demoner, och att Clarys mamma har burit på en hemlighet - även hon är en Skuggjägare. En helt ny värld av demoner, vampyrer och varulvar öppnar sig för Clarys ögon.
 
 
DATUM: 2013-11-13 / TID: 13:49:00
KATEGORI: The Originals

The Originals får full säsong!

Jag glömde nämna den underbaraste nyheten på länge som bekräftades för ett par dagar sedan! Tidigare hade The Originals bara fått 13 avsnitt, sedan beställde CW tre manus till (blev 16 avsnitt istället då) men nu bekräftades det att serien får full säsong på 22 avsnitt! Fan, föreställ er min lycka när jag fick veta! Jag blev överlycklig! För serien är så helt sjukt bra! Det är fan tusen gånger bättre än The Vampire Diaries! Missförstå mig inte nu, jag älskar TVD fortfarande och kommer alltid att göra det - men det är bara det att jag älskar The Originals så mycket mer, den är mer vuxet och den handlar för det mesta om familj vilket jag älskar ♥
DATUM: 2013-11-13 / TID: 12:43:00
KATEGORI: Once Upon a Time, Sammanfattningar

OUAT 3x06 / OUAT 3x07.

Jag bara visste efter det förra avsnittet att Hook skulle göra det rätta och berätta att Neal fortfarande lever och att han är på ön vilket han också gjorde. För jag tvivlade aldrig på honom. Han vände sig direkt till Charming och Snövit. Och det fina var att han ändå inte ville Emma skulle få veta - inte förrän de var säkra på att Neal verkligen lever för han ville inte att hon skulle få falska förhoppningar och sedan bli sårad om det visade sig inte stämma om Neal. "Why hurt her unnecessarily?" Han bryr sig verkligen. Så fint!

 

Och gänget hittade Neal. För att få komma hela vägen och fria honom var alla tvungna att berätta varsin mörkaste hemlighet. Inte vilka hemligheter som helst. Inte typ "I sjuan snattade jag godis", utan verkligen djupt seriösa hemligheter. Så jävla bra att Charming berättade slutligen för Snövit om att han inte kan lämna Landet Ingenstans. Det var på tiden! Och Snövit berättade att hon ville utöka familjen. Och så slutligen, det bästa, vackraste och underbaraste: Hook bekände sin kärlek för Emma! "It's what the kiss exposed. My secret is, I never thought I'd be capable of letting go of my first love, of my Milah. To believe that I could find someone else. That is until I met you."

Jag dog, så fint! Men det sorgligaste var att Emma bara väntade på att få krama Neal (åh, Hooks ansikte när de kramades, jag dog). Eller inte riktigt. För efter att Hook bekände sin kärlek när Charming tänkte vara nästa med att berätta sin hemlighet men Snövit ville vara först, då såg man att Emma verkligen tänkte säga nåt till Hook; men så blev de avbrytna. Men tack och lov så spelar det ändå ingen roll att Neal och Emma återförenades nu. För det finns fortfarande problem; Emma tvivlar på Neal och man vet också att kyssen med Hook egentligen betydde nåt innerst för henne (hon vill bara inte erkänna det). Varför skulle hon annars berätta för Snövit om det inte betydde nåt? Ärligt talat, varför berätta då? Så det var klart och tydligt att kyssen betydde nåt för henne när hon berättade för Snövit! Inget snack, den saken är klar! ;)

 

Och så sist men inte minst; äntligen fick man träffa sjöjungfrun Ariel för första gången! Så som jag hade väntat på det länge! En av mina absoluta favoritstory! Storyn med hennes prins Eric var så gudomligt fin att jag blev jätteledsen när det slutade dåligt för henne! Regina tog hennes röst, äsch och fy det var så elakt. Stackars Ariel att inte plötsligt kunna ropa på Eric! Och Regina var även Ursula, det var riktigt kul! ;)

 

Jag har faktiskt saknat Storybrooke lite efter att vi bara har varit på Landet Ingenstans i sex avsnitt, så jag blev riktigt glad när vi fick se Storybrooke i det här sjunde avsnittet. Jag älskade att se Belle vara en hjälte! Och jag älskade alla scener med henne och Ariel. Jag hoppas på en fin vänskap i framtiden! Haha vad jag skrattade när Ariel frågade Belle om varför de skulle göra som bröderna Darling sa och Belle sa det var för att de hade en pistol, då hon bara "Vad är en pistol?" haha så söt!
 
Och på tal om bröderna Darling... jag visste direkt när jag såg dom i början av avsnittet att de var Wendys bröder. Och jag hade rätt. Så det var kul att se dem. Är det nåt ni bör veta så är det att Peter Pan är min ABSOLUT favoritstory av alla andra disneyfigurer. Så ni kan förstå varför jag är extra glad nu när vi hade fått alla i ett och samma avsnitt - Peter Pan, kapten Krok, Wendy, Johan och Michael. Men dock är det lite skumt samtidigt också att de är äldre med tanke på att Wendy fortfarande bara är en liten flicka. Eller inte så konstigt egentligen med tanke på att Wendy ju hålls fången på Landet Ingenstans av Peter Pan. Man åldras ju inte där. Men hursomhelst var det ändå kul att se alla i ett och samma avsnitt oavsett ålder.
Men jag måste erkänna att jag blev lite besviken på en sak också - jag är en hardcore shipper när det gäller Peter och Wendy. Så när man fick se att det inte är nåt romantiskt mellan dem i detta avsnittet så... ja ni förstår. Men det kan fortfarande finnas hopp för det. Jag håller tummarna att det blir nåt romantiskt sen eller att Pan faktiskt är och har varit kär i henne länge! Jag shippar dom nu ändå för man såg lite kemin där. Henry och Wendy därefter? NEJ TACK! Men Peter och Wendy? JA TACK! ;)
 
Och på tal om Wendy.... JAG VISSTE DET! Jag visste att det var hon som var i den andra boxen som vi fick se i det 5:e avsnittet. Och inte bra att Henry gick på Peters lögn om att rädda Wendy. Inte smart! Rakt i fällan! Bra jobbat, jag trodde du var bättre än så, Henry! Men man kan ändå inte låta bli att älska Pan! Han är en av mina favoritkaraktärer. Älskar att se honom så ond! ;)
 
Och sist men inte minst, det var roligt att se Emma samarbeta med Neal och Hook. Hahahahaha, fan vad jag skrattade så att jag grät när killarna bråkade över tändaren fast de i själva verket egentligen tävlade om Emma! De var som 10 åringar inför henne, haha så jävla kul! Och jag äääälskade att Emma skrek "HOOK!" när Pans skugga tog honom, men inte Neals namn när han blev tagen! *devil face* Det bevisar att hon också har känslor för Hook. Det känns så bra att veta! Och ännu en kärleksförklaring igen av Hook? Fan vad underbart! Till och bättre än den första kärleksförklaringen i förra avsnittet. "So when I win your heart, Emma, and I will win it, it will be not because of any trickery, it will be because you want me."
Så jävla fint att jag inte orkar mer! Hook är bara så fin!!! Så, så, så jävla fin! Hur kan man inte heja på honom liksom? De hör ihop! Visst att Emma valde Henry nu, men förr eller senare kommer hon bli tvungen att välja. CAPTAIN SWAN IS SO ENDGAME! ;)
DATUM: 2013-11-13 / TID: 09:44:14
KATEGORI: Sammanfattningar, Övriga tvserier

Veronica Mars säsong 3 sammanfattning.

Skådespelare: Kristen Bell, Jason Dohring, Francis Capra, Percy Daggs III, Enrico Colantoni, Chris Lowell, Julie Gonzalo bl.a.
Skapare: Rob Thomas
Genre: Drama, kriminal
Åldersgräns: 11 år
Speltid: 16 timmar
Produktionsår: 2006-2007  
 
LÄS INTE VIDARE OM DU HAR PLANER PÅ ATT SE DEN HÄR SERIEN!
 
Bästa avsnittet: Blev klar med säsong 3 igår. Det gick snabbt! Efter 1½ vecka är jag klar med serien, gött! Det är många bra avsnitt denna säsongen, några av mina favoriter är 3x01 Welcome Wagon, 3x06 Hi, Infidelity, 3x07 Of Vice and Men, 3x09 Spit & Eggs, 3x10 Show me the Monkey, 3x14 Mars, Bars, 3x15 Papa's Cabin, 3x16 Un-American Graffiti, 3x17 Debasement Tapes, 3x19 Weevils Wobble but they don't go Down och säsongsfinalen 3x20 The Bitch is Back.
 
Bästa karaktären: Fortfarande Veronica! Allvarligt, hon är verkligen en smart detektiv för att vara 19 år :)  
 
Värsta karaktären: Dick. Jag störde mig så mycket på honom. Han var bara... så jobbig, så irriterande, så dum och en fullständigt idiot. Gillade inte honom alls denna säsongen heller och det har jag aldrig gjort faktiskt, inte ens i de två första säsongerna. De få tillfällen som jag bara gillade honom var när han ENS visade lite känslor över pappan och Beaver. Men annars har jag aldrig gillat honom.
 
Snyggaste karaktären: Piz, Piz och återigen Piz! Har och hade alltid haft en crush på honom, ändå sen Life as we know it (åh, saknar den serien! Varför, varför blev den nedlagd!!?). Han är bara så himla söt!
 
Bästa paret: Logan/Veronica och Piz/Veronica. Jag förstår inte varför alla är så emot Piz och Veronica!? De är ju så himla söta ihop! Piz är en helt otrolig fin kille. Så jag kan bara inte förstå varför alla är så emot honom? Vad har han gjort egentligen? Och han är inte alls tråkig heller. Han är bara en vanlig och fin kille. De vann mitt hjärta också. Jag slits faktiskt mellan båda två då jag älskar båda lika mycket. Så vem Veronica än kommer sluta upp med i filmen som kommer i vår, Piz eller Logan, så kommer jag bli nöjd ändå. Så jag är bara glad att jag slipper vara orolig över vem som kommer bli endgame då jag ju älskar båda lika mycket. Så det ska bli spännande att se vem hon kommer välja :)
 
Värsta paret: Inget.
 
Bäst i säsongen: Allt! Och då menar jag verkligen allt!
 
Värst i säsongen: Att det slutade så otroligt jävla dåligt! Nu förstår jag varför alla fans hade velat ha en film i så många år! Och att polisen Lamb dog. Vart så jävla chockad, för det förväntade jag mig verkligen inte! Även om han ibland var ego, så gillade jag honom verkligen. Han var jätterolig. Så att han dog var bara så ledsamt! :(
 
Övriga kommentarer: Säsong 3 är ÄNNU BÄTTRE! Min favoritsäsong! Som jag sa ovanför, förstår jag nu varför alla hade velat ha en film i så många år. Det slutade verkligen dåligt! Nu längtar jag som en galning tills filmen kommer! Jag är excited! ;D
 
Betyg: 5/5
DATUM: 2013-11-12 / TID: 13:27:00
KATEGORI: Sammanfattningar, Övriga tvserier

Veronica Mars säsong 2 sammanfattning.

Skådespelare: Kristen Bell, Jason Dohring, Francis Capra, Percy Daggs III, Enrico Colantoni bl.a.
Skapare: Rob Thomas
Genre: Drama, kriminal
Åldersgräns: 11 år
Speltid: 16 timmar
Produktionsår: 2005-2006  
 
LÄS INTE VIDARE OM DU HAR PLANER PÅ ATT SE DEN HÄR SERIEN!
 
Bästa avsnittet: Blev klar med säsong 2 i torsdags, bara ett par dagar efter säsong 1. Och precis som säsong 1, hade denna säsong många bra avsnitt! Några av mina favoriter är 2x01 Normal is the Watchword, 2x07 Nobody puts Baby in a Corner, 2x09 My mother, the Fiend, 2x11 Donut Run, 2x15 The Quick and the Wed, 2x16 The Rapes of Graff, 2x19 Nevermind the Buttocks, 2x21 Happy go Lucky och säsongsfinalen 2x22 Not Pictured..
 
Bästa karaktären: Fortfarande Veronica! En väldigt smart tjej!  
 
Värsta karaktären: Jag störde mig inte på nån denna säsongen, vad jag minns. Eller jo, Logan i början. Men annars ingen. Logan vann mitt hjärta slutligen efter den privata balen hos honom på hotellet. Väldigt sen, jag vet. Men bättre sent än aldrig, all right? Kommer till varför snart!
 
Snyggaste karaktären: Duncan, Leo, Wallace :)
 
Bästa paret: Duncan/Veronica. Jag gillade dem faktiskt, de var söta ihop. Men sedan flydde han med dottern, så jag glömde bort dem ganska fort. Och då på den privata balen hos Logan på hotellet vann Logan/Veronica äntligen mitt hjärta fullständigt till sist precis efter hans fina tal (som han tråkigt nog inte mindes dagen efter, men ändå fortfarande)! Också väldigt sen med att älska LoVe, men bättre sent än aldrig ;)
 
Värsta paret: Inget.
 
Bäst i säsongen: Allt! Och då menar jag verkligen allt! Särskilt säsongsfinalen... vilken säsongsfinal! Herregud, säger jag bara. Jag var verkligen så jättechockad! Allt som hände var verkligen oväntat, jag såg inte det komma! Så det var ju bra att jag blev ordentligt chockad denna gången som jag inte blev i den första säsongens final då jag ju misstänkte rätt mördare ;)
 
Värst i säsongen: Att Beaver faktiskt våldtog Veronica. Äsch, vilken skitkille! Tänk att han ljög rakt upp i ansiktet på henne när hon frågade i den första säsongen. Så jag blev bara glad när han tog självmord. Skönt att bli av med honom!
 
Övriga kommentarer: Säsong 2 är ÄNNU BÄTTRE! Mycket spännande till och med! ;)
 
Betyg: 5/5
DATUM: 2013-11-07 / TID: 13:13:38
KATEGORI: Sammanfattningar, Övriga tvserier

Veronica Mars säsong 1 sammanfattning.

Skådespelare: Kristen Bell, Jason Dohring, Francis Capra, Percy Daggs III, Enrico Colantoni bl.a.
Skapare: Rob Thomas
Genre: Drama, kriminal
Åldersgräns: 11 år
Speltid: 16 timmar
Produktionsår: 2004-2005
 
LÄS INTE VIDARE OM DU HAR PLANER PÅ ATT SE DEN HÄR SERIEN!

Bästa avsnittet: Många bra avsnitt! Några av mina favoriter är 1x04 The Wrath of Con, 1x08 Like a Virgin, 1x10 An Echolls Family Christmas, 1x11 Silence of the Lamb. 1x14 Mars vs Mars, 1x15 Ruskie Business, 1x19 Hot Dogs, 1x20 M.A.D och säsongsfinalen 1x22 Leave it to Beaver.

Bästa karaktären: Veronica! En väldigt smart tjej som även är en riktigt duktig detektiv!
 
Värsta karaktären: Logan. Störde mig på honom många gånger under denna säsongen särskilt i den första halva. Han var så enormt elak och irriterande. Men han blev något bättre i den andra halva, särskilt mot slutet när han blev ihop med Veronica. I alla fall tills de gjorde slut, då föll han tillbaka lite och då började jag störa mig på honom igen. Man kan säga att det går upp och ner när det gäller hans karaktär - ibland gillar jag honom och ibland inte.

Snyggaste karaktären: Kan inte välja en, så jag säger Duncan, Leo och Wallace :)

Bästa paret: Här är det svårt! Nästan alla VM-fans älskar LoVe. Men inte jag. Inte än. Jag GILLAR dem bara. Än så länge, hoppas jag. Egentligen har inget par vunnit mitt hjärta helt riktigt ännu, rättare sagt. Jag slits mellan Logan/Veronica, Duncan/Veronica och Leo/Veronica. Jag hoppas att jag bestämmer mig för nåt par i säsong 2, haha! 
 
Värsta paret: Troy/Veronica. Gillade dem i början, men sedan kände jag att nåt bara var så fel. Och mycket riktigt stämde det. Troy var inte den man trodde att han var. Vilken skitstövel.

Bäst i säsongen: Allt! Hemligheterna, när Lillys mördare avslöjades, när Veronica var deckare åt många, hennes vänskap med Wallace, Keiths och Veronicas far-och-dotter-relation och massor mer.

Värst i säsongen: Inget!

Övriga kommentarer: Överraskat bra serie! Säsong 1 har varit fullkomligt fantastisk, så många bra avsnitt. Jag är på säsong 2 nu som också är riktigt bra! ;)

Betyg: 5/5
DATUM: 2013-11-07 / TID: 12:47:00
KATEGORI: Gifs, The Originals

Haylijah är mitt nya ship ♥

 
DATUM: 2013-11-06 / TID: 14:21:00
KATEGORI: Serienyheter, Övriga tvserier

Veronica Mars.

I söndags började jag äntligen ha Veronica Mars maraton - efter att ha velat göra det i många år. Men på grund av att alla fans sa att säsong 3 slutade dåligt blev det därför aldrig av. Ja, iallafall tills för några månader sedan när alla fick reda på att det äntligen skulle bli en film efter alla år. Men jag valde ändå att vänta lite till bara för att slippa vänta länge på filmen. Men nu vet jag att den ska ha premiär i februari 2014 vilket inte är så långt kvar, då började jag i söndags ha maraton. Jag blev klar med säsong 1 igår efter bara två dagar. Nu är jag på säsong 2, avsnitt 4.
Serien är så otroligt bra, så smart och så spännande! Den där Veronica Mars är helt seriöst en smart tjej, en jätteduktig detektiv! Hon är min absolut favoritkaraktär. Och när det gäller hennes kärleksintresse, så kan jag tyvärr inte välja vem jag gillar bäst. Jag gillar verkligen alla - Duncan, Logan och Leo - på olika sätt. Men måste jag välja, så gillar jag Duncan bäst just nu då de är ihop nu och till och med så grymt söta ihop också i säsong 2. Och angående Logan, vill jag verkligen älska honom lika mycket som många av er gör. Men det gör jag inte. Inte än. Än så länge GILLAR jag honom bara, för jag är inte helt nere i honom. Så han är ingen favorit ännu, bara en karaktär som jag ibland gillar och ibland avskyr som en pest. Logan-fans, anfalla mig inte bara för att jag säger så ;)
Sammanfattningen av säsong 1 kommer imorgon! Jag ser fram emot att se resten av säsong 2! Jag ska faktiskt fortsätta nu då jag är hemma idag med mensvärk ;)
DATUM: 2013-11-05 / TID: 17:12:00
KATEGORI: Tidsfördriv, listor, Övriga tvserier

Två nya listor på G.

Jag har två roliga listor på G. När de kommer att publiceras vet jag inte, men snart! En sak kan ni lita på - det handlar självklart om tvserier! Det är topp tio "Bästa ----" i båda listor som handlar om kärlek. Jag fick inspiration från det finaste shipet Captain Swan i Once Upon a Time faktiskt! Jag gör det bara för att jag tycker det är roligt ;)
DATUM: 2013-11-04 / TID: 21:23:27
KATEGORI: Gifs, Revolution

A few of my favorite moments ♥

Åh vad jag saknar Jason och Charlie aka Jarlie ihop! Jag kan inte vänta tills de återser varandra igen! ♥
DATUM: 2013-11-04 / TID: 20:57:00
KATEGORI: Tidsfördriv, listor

Serier jag ser fram emot mest.

Jag blev inspirerad av seriesnack och seriebloggen att göra samma sak. Att skriva en lista på serier i följd ordning som jag ser fram emot mest varje vecka! Alltså de som står i min serieschema, de som är aktuella. Jag räknar inte med de som har uppehåll (Teen Wolf och Under the Dome). Då kör vi nu! Och ja, en sak till... jag kommer troligen lägga upp en likadan lista igen på våren bara för att se hur mycket mina åsikter har förändrats sen idag eller om det inte har förändrats nåt alls. Vore ju kul att se ;)
 
1. The Originals
2. Revolution
3. Hart of Dixie
4. Once Upon a Time
5. The Tomorrow People
6. The Vampire Diaries
7. Sleepy Hollow
8. Supernatural
9. Beauty and the Beast
10. Greys Anatomy (följer säsong 10 på kanal5)
 
Vem hade kunnat tro att The Originals faktiskt skulle hamna på första platsen? Jag var ju lite skeptisk mot den i början på grund av Klaroline men med tiden lärde jag mig att acceptera serien under sommaren och då kom premiären och jag gillade det bättre än The Vampire Diaries 4x20 The Originals men sen då såg jag avsnitt 2 och då föll jag verkligen pladask för serien! Sen dess har jag bara älskat serien mer och mer! Nu är den som jag ser fram emot mest varje vecka! Den är hela tiden på topp och Klaus hittar alltid på nåt spännande! ;)
 
Till skillnad från många så älskar jag den vändningen säsong 2 av Revolution har tagit! Jag älskar att säsong 2 har blivit råare, hemskare, smutsigare och mörkare än säsong 1. Självklart saknar jag känslan av hela gänget tillsammans som i säsong 1 - som tex Tom, Jason, Miles, Aaron, Nora, Rachel, Charlie har jobbat tillsammans i många avsnitt osv. Det och Jarlie är de enda sakerna som jag saknar mest i säsong 2. Men tänk efter lite nu - att gänget är splittrat nu tillfälligt ger ju många spännande storylines på en och samma gång! Och serien kan ju inte hålla på och vara likadan hur många säsonger som helst? Så det är väl klart? Därför älskar jag hur säsong 2 har gått hittills förutom grejen med Jarlie förstås som jag fortfarande saknar och som jag inte har gett upp hoppet om som många Jarlie-fans har gjort! ;)
 
Jag märker att många tröttnar lite på Hart of Dixie nu. Men för mig? Snarare tvärtom! Jag har fortfarande inte tröttnat på serien, istället älskar jag den bara mer och mer för varje säsong. Den är fortfarande i topp klass för mig. Självklart önskar jag ibland att den har kunnat våga komma med nån spännande storyline att följa LÄNGE, som till exempel det med om att Brick hade tumör i säsong 2 som de hade kunnat gärna ha fått dra ut lite på istället för bara i ett par avsnitt. Men än så länge har serien ändå fortfarande sin charm som jag föll för! Hur kan man inte älska charmen med Bluebell, med karaktärerna, med Wade/Zoe och så? Så den har sin välförtjänade tredje plats! ;)
 
Once Upon a Time har äntligen verkligen hämtat sig tillbaka från säsong 2 med säsong 3 som hittills har varit riktigt jävla bra! Hade säsong 3 varit som mitten i säsong 2, så hade serien typ stått mycket längre ner i listan - antagligen på nånstans mellan 7:e till 9:e plats. Nu står den på sin fjärde plats. Mycket välförtjänst då säsong 3 har börjat riktigt bra och fortfarande utvecklas för varje vecka! Och så händer ju dessutom mitt finfina ship på riktigt i säsong 3 också - nämligen Hook och Emma! ;)
 
Att The Tomorrow People faktiskt skulle toppa The Vampire Diaries, som är en av de populäraste tvserierna som har pågått i snart fem år nu, trodde jag aldrig! Men den här serien växer verkligen för varje vecka som går vilket är ju positivt! Det händer så mycket saker och sånt. Och man kan inget annat än att älska John/Cara, de är så fina ihop! Jag håller tummarna på att CW förnyar serien till full säsong istället för bara 13 avsnitt och att de även förnyar den till säsong 2! ;)
 
Om säsong fem av The Vampire Diaries hade varit som säsong fyra så skulle den antagligen ha stått på 8:e eller 9:e plats. Jag tycker att de verkligen har skärpt sig nu med säsong 5 som hittills har varit riktigt bra än så länge, man har till och med nästan (bara nästan) fått tillbaka den känslan som man alltid hade i de två första säsongerna också vilket känns bra, och jag hoppas att det fortsätter så på den banan! Därför förtjänar den sin sjätte plats! Det är väl ändå en rätt bra plats? För bara ett par år sedan så stod serien faktiskt på första plats. Ja, iallafall tills säsong 4 kom och då åkte den ner i listan. Tänk vad mycket har förändrats sen säsong 4 började!
 
Sleepy Hollow är en klassisk skräckhistoria om den huvudlöse ryttaren och Ichabod Crane och den historien har jag alltid älskat (filmen med samma namn med Johnny Depp i huvudrollen som Ichabod har alltid varit en av mina favoritfilmer)! Vilket är den största anledningen till att jag började följa serien! Och det ångrar jag inte! Det är alltid nya spännande twister och nya mysteriumer att följa för varje vecka. Härliga karaktärer till och med! Särskilt Ichabod som spelas av Tom Mison. En väldigt skön karaktär som lätt får mig att skratta! Och det bästa dessutom med serien är att Ichabod har sovit sen typ 1800-talet och då vaknade han plötsligt upp i nutiden. Nu hjälper han kollegan Abbie och övriga poliser till att lösa fall och sånt. Det är alltid spännande i varje avsnitt! Den får sin sjunde plats..
 
Supernatural är absolut fortfarande i topp klass! Men ändå på nåt sätt känns det som det kanske är dags att avsluta serien nu snart för det märks verkligen att det är snart dags. Gärna en säsong 10, men sen får det räcka. Missförstå mig inte, den kommer alltid att vara en av mina favoriter och jag vill absolut att den ska fortsätta i flera säsonger till - men jag känner bara att den borde få sluta medan den fortfarande är på topp vilket den är! I förra året hade serien antagligen stått på 5:e plats då säsong 8 var ju så grymt jävla bra! Säsong 9 är också bra, ja. Men nu är det så att den får tyvärr sin åttonde plats ändå. Det är inte för att serien är dålig, det ÄR fortfarande bra! Men det är bara inte tillräckligt för att den skulle flyttas upp i listan just nu. Så ja den är på 8:e plats nu :)
 
Jag har sett första avsnittet av Beauty and the Beast säsong 2, men inte resten. För jag valde att vänta tills säsong 2 skulle ha premiär på svensk tv. Jag väntar fortfarande. Men annars av det lilla jag såg i säsong 2 älskade jag! Jag skulle egentligen gärna vilja att den hade fått en bättre plats än 9:e plats, men de andra serierna ovanför toppar ju serien lätt. Så därför får den sin 9:e plats, sorgligt nog. Det är INTE för att den är dålig, den är faktiskt skitbra. Problemet är bara att de andra tvserierna råkar toppa den här serien, just därför :)  
 
Det känns som Greys Anatomy verkligen börjar lida mot sitt slut nu! Den är inte ens densamma längre, jag har inte samma känsla som jag hade i de fem första säsongerna, men ändå kan jag inte riktigt släppa taget om serien. Säsong 10 blir Cristinas sista säsong vilket är grymt trist. Vi får se hur det blir med säsong 11 om serien ens blir förnyad, om jag kommer titta eller inte. Det beror som sagt på hur länge jag kommer orka titta innan jag förlorar känslan helt. Nu tittar jag mest bara för att jag måste. Därför har den tyvärr fått sin sista 10:e plats.
DATUM: 2013-11-04 / TID: 01:04:00
KATEGORI: Once Upon a Time, Revolution, Sammanfattningar, The Originals, The Vampire Diaries

Veckans tvserier (v 44).

Det bästa med det här avsnittet är att det fokuserar på Hook! Han är ju en av mina favoritkaraktärer, en av tre topp! Jag hoppas verkligen att alla som hatar Hook, efter att ha sett det här avsnittet, har ändrat sina åsikter om honom nu. Han är egentligen en bra man innerst, han är fortfarande Killian Jonas men han visar det bara gärna inte. Nu förstår man också äntligen hur det kom sig att han blev pirat. Han förlorade sin bror. Herregud, jag dog där i slutet när Hook grät över att Liam dog för andra gången. Mitt hjärta krossades ordentligt för honom. Stackars! Vet du vad jag tänkte på när jag såg det här avsnittet? På grund av hans bror, blev han en pirat. På grund av Rumple där han förlorade en hand och Milah, blev han Hook. Och på grund av Emma, blev han återigen Killian igen. Underbart! :)
 
Och jag visste redan från början i avsnittet att Hook skulle rädda livet på Charming - vilket han också gjorde genom en lögn om att det handlade om Henry. För han visste att Charmig hellre skulle fokusera på att rädda Henry än att låta sig räddas. Så därför ljög Hook om Henry när det i själva verket egentligen handlade om att kunna rädda Charmings liv. Bra gjort, mannen! Jag älskar att Hook fick vara hjälten för en gångs skull! Och det bästa var att när Hook skaffade det speciella vattnet för att rädda livet på Charming så berättade han först om priset som Charming skulle betala om han drack vattnet. Om han drack så skulle han inte kunna lämna Landet Ingenstans utan att mista sitt liv - som det hände med Hooks bror Liam. Vilket är varför han dog för andra gången - första gången räddade Hook honom genom att han drack vattnet och så lämnade de ön och då dog Liam för andra gången. "I didn't go it for you, mate." Så klart att Hook gjorde allt för Emmas skull för att han vill inte att hon ska få uppleva vad Hook fick uppleva med Liam. Han gör allt för att Emma ska vara glad, så fint! :')
 
Hook och Emma? Herregud, vad jag älskar dem! Jag shippar dom så jävla mycket att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Vilka heta blickar de gav varandra vid elden, särskilt Hook som råglodde på henne. Jag dog, så som hur båda tittade på varandra. Jag skrattade mycket när Charming bad Hook att följa med honom och han bara "Varför?" och Emma sa "För att vi behöver mer rep" och då sa han "Om damen insisterar" och reste sig. Han gjorde inte som Charming sa, men han gjorde som Emma sa. Så söt! Och kyssen, herregud! Jag såg sneak peek som läckte ut, men att se kyssen i själva avsnittet var ännu bättre! Det var precis vad jag hoppades på! Jag tror inte på Emma som sa att det bara var "one time thing". För kyssen betydedde mer än så, all right!? Jag älskade hur Hook rörde sina läppar efter kyssen så fort Emma gick iväg - han såg så totalt hjälplöst förälskad ut! Så fint!
 
Det var hur skönt som helst att det var så lite Neal i det här avsnittet. Jag hoppas verkligen att Hook kommer berätta för Emma om vad Peter Pan sa till honom - att Neal lever och att han är i Landet Ingenstans. Att Hook inte kommer berätta för Emma är ju precis vad Pan förväntar sig. Hook kan verkligen få problem om han inte berättar. Men det tror jag inte att han kommer få. För jag är 100 procent säker på att han kommer att berätta för Emma. För än så länge har jag uppfattat att bland de sakerna som ska hända under säsong 3 är Hooks utveckling till att bli en bättre man. Så hur sjutton ska han inte kunna berätta för Emma då? Allt han vill ju är att hon ska vara glad. Han riskerade ju sitt liv för att rädda livet på Charming för hennes skull, för att hon ska slippa förlora nån mer. Så ja, jag tror att han kommer berätta för henne om Neal! :)
 
Äntligen är Elijah tillbaka på riktigt!!!! Det har bara gått tre avsnitt men jag har saknat honom så. Han behövs verkligen med sin moral och allt och för att Klaus och Rebekah verkar alltid lyssna på honom. Älskade den lilla korta återföreningen med Elijah och Rebekah. Och vilka gnistor det var när Elijah och Hayley såg på varandra! Det är fan nåt på gång mellan dem! Och vilken örfil hon gav honom, haha. Åh, jag shippar dom verkligen nu! Jag hoppas det blir nåt! ;D
 
Så Davina är nyckeln till allt! Alltså om jag har förstått allt rätt, så visade det sig att häxorna vill gå igång med Skörden bara för att kunna behålla sina häxkrafter - och för att det ska gå igenom så måste Davina dö. Det förväntade jag mig inte, så det var en bra twist! Och äntligen kan man också förstå hennes relation med Marcel nu. Så han räddade tydligen livet på henne. Och man förstår också äntligen varför hon är så mäktig som vi har fått se! Hon fick tydligen de tre häxornas krafter när de dog under Skörden som vi såg i flashbacken. Därför är hon typ fyra gånger så mäktig! Intressant!
 
Och wow, fight-scenen med Marcel och Klaus. Det var intressant. Undra hur det kommer gå nu när de har slagits och så? Och ja just det, Sean som vi fick se i flashbacken... jag antar att det är han som var Camis tvillingbror? Som hon nämnde om i förra avsnittet?
 
Grymt bra avsnitt! Även om jag visste att Monroe inte skulle dö, så blev jag ändå jättechockad när han somnade in. Jag trodde ju att eftersom jag visste att han inte skulle dö så skulle nån komma och lyckas rädda honom innan de faktiskt genomförde injektionen på riktigt. Men nej, de genomförde injektionen på riktigt och Monroe dog på riktigt, eller nja inte på riktigt. Men ändå. Så jag tänkte att Aaron kanske skulle väcka honom från döden med "sina krafter". Så jag satt och väntade på att detta skulle hända. Men då fick vi se Rachel i slutet när hon grävde upp honom. Då förstod jag direkt att hon måste ha gjort nåt med injektionen som skulle få alla tro att Monroe var död på riktigt, att den gjorde så att hans plus bara försvann tillräckligt länge för att alla skulle tro att han var död (lite som när Julia drack "giftet" i Romeo & Julia från 1996 som fick henne att vara död i tre dagar). Äntligen att hon lyssnade på Charlie för en gångs skull! :)
 
Och gode gud, flashbacken med Monroe. Jag dog! Nu förstår man äntligen varför han är som han är. Så han förlorade sin fru och sitt barn under födelsen, åh så hemskt! Jag grät som fan. Stackars honom! Rättare sagt, grät jag floder under de sista scenerna med Monroe i detta avsnittet. När han förlorade sin fru och sitt barn, när han sa farväl till Miles, när han fick veta att Miles har hemlighållit om hans son med Emma och då skrek han om varför Miles gjorde så, när han bad Charlie att ta hand om Miles, när han somnade in och så. Och åh scenen med Miles och Charlie ska vi inte ens tala om! Så ledsam men ändå så fin scen! Det var så hemskt att se Miles så förkrossad. Jag älskar verkligen hans bromance med Monroe och hans fina relation med Charlie. Båda relationer är bland mina absolut favoriter i serien!
 
Wow, så Rachels pappa är en av patrioterna, alltså han jobbar med dem! Och det var även han som tjallade på Monroe. "DIN SKIT!" tecknade jag till honom om och om igen. Kommer ni ihåg att jag tyckte han var cool? Ja, observera tyckte. Nu tycker jag inte om honom längre! Fuck you! Jag hatar honom! Jag hoppas att Miles, Charlie och Rachel upptäcker att Gene är en lögnare snart!
 
OCH VAD HAR DE FAN GJORT MED MIN FINA JASON!? Han är så trasig, så tom, så kall, så ond! Nej! Var är den riktiga, fina Jason? Vet ni vad jag tror om hur vi ska få tillbaka honom till sitt rätta jag igen? Jo, Charlie! Jag slår vad om och hoppas att det är hon som kan få honom att gå tillbaka till sitt rätta jag igen. JD Pardo har ju sagt på Twitter att de kommer återse varandra igen snart. Så jag gissar därför att det är då de kommer ses, så att hon skulle ändra honom tillbaka till sitt rätta jag. Vad tror ni om det? Jag hoppas på det iallafall! För jag saknar Jason och Charlie så mycket! De var så himla fina ihop! Kommer alltid och för evigt att shippa dom! Många shippar Charlie med Monroe nu bara för att de har gett upp hoppet om Jarlie nu vilket är jättesynd tycker jag haha - men inte jag. För att bara för att de inte är med varandra nu, så betyder inte det att det är över med dom! All right? Men jag verkar vara den enda som fortfarande har hopp om Jarlie :( för jag kommer inte att ge upp hoppet om dom. Aldrig! För de är true lovers, helt enkelt!
 
Först och främst vill jag börja med Tyler och Caroline. Nu har de gjort slut på riktigt. Fem ord från mig: ÄNTLIGEN, DET ÄR PÅ TIDEN!!!!!! Tänk er en total stor skillnad på Klaus och Tyler!? Klaus valde Caroline över hämnd och Tyler valde hämnd över Caroline. Nu vill Tyler gå efter Klaus och hämnas! Vilket skämt han är! PATETISKT! Även om jag är så glad att det nu är slut mellan Forwood, tycker jag sååå synd om Caroline. För hon förtjänar detta inte! Tyler är en skit! Michael Trevino aka Tyler kommer att dyka upp i ett avsnitt i The Originals. Så min tanke när jag fick reda på detta? "Hahahaha, så patetiskt!" Jag slår vad om att Klaus kommer bara att skratta honom rakt i ansiktet. Med tanke på att i New Orleans, som The Originals alltså utspelar sig i, är ju allt drama väldigt vuxet. Ingen tonårsdrama. Så när Tyler väl kommer till New Orleans med all patetisk tonårsdrama för att hämnas, så ja kommer Klaus bara att skratta. Lycka till med att slå honom, Tyler!
 
Wow! Wow! Vilken twist om att Nadia är Katherines dotter som hon förlorade för 500 år sedan! Jag blev så rejält överraskad för detta hade jag inte väntat mig alls! För jag trodde att när Katherines pappa tog ut barnet så var det för att döda det. Men nej, Nadia lever. Vilken fantastisk storyline! Jag älskar det! Jag blev helt tårögd när Nadia sa "My name is Nadia Petrova. And you're my mother." och Katherine blev tårögd när hon hörde detta. Säå fin! Så kul för hennes skull att hon äntligen har hittat sin dotter till sist. Jag är glad för hennes skull. Fantastiskt! De lär umgås en del nu, hoppas jag ;D
 
Är det bara jag eller verkar Elena undvika Damon? Jag luktar en uppbrytning här! Jag har en känsla av att de kommer göra slut om några avsnitt, det känns som det är på g? Och den där killen Aaron som Elena verkar intressera sig för är ju söt!
 
Och herregud, vad Damon gjorde mig så förbannad i detta avsnitt! Bryta Stefans nacke två gånger!? Vilken snäll bror du är. Visst det var för att hjälpa Silas så att i gengäld skulle han hjälpa Damon att få tillbaka Bonnie i livet för Elenas skull. Men ändå, det var inte snällt och rätt mot Stefan. Så jag därför bara "GO STEFAN!" när han vaknade och låtsades vara död tills Damon närmade sig honom bara för att vara säker på att han fortfarande var "död" och då hämnades Stefan genom att bryta nacken på honom. Bravo! Och haha, som en jävla cool boss slog Stefan bara ner Silas och tog tillbaka sin dagsring och stack iväg som om det var absolut ingenting, haha! Ännu en ny orsak av många orsaker till att älska Stefan Salvatore!
Och så Katherine i slutet... herregud, inte så jävla snällt av Damon att göra såhär mot henne! Katherine bönade som fan om att inte dö. Jag gissar att anledningen är Nadia. Hon har ju hittat henne och allt och nu skulle hon dö bara för att hennes blod var botemedlet? Klart att hon bönade om att inte dö. Men ändå dödade Damon henne kallblodigt genom att trycka ner hennes hals mot Silas mun. Och Elena bara stod där, såg på och gjorde ingenting! Hur kunde hon? Och hur kunde Damon? DET VAR SÅ JÄVLA ELAKT! Men tack och lov överlevde Katherine! Haha, hon bara "Am I in the hell?" när hon vaknade. Nu är frågan: Hur kommer det sig att hon överlevde!? Är hon en vampyr nu igen (kanske har hon druckit vampyrblod av Nadia)? Eller tömde Silas inte på allt blod? Eller är hon fortfarande människa men ändå odödlig på nåt sätt? Intressant!
Jag håller fullständigt med seriesnack om det här - Klaus och Damon är egentligen så jävla lika på alla sätt men ändå när Damon gör dumma saker så förklaras han som ett helgon men när Klaus gör dumma saker så hatar alla honom! Varför? Jag fattar verkligen inte! Jag fattar inte alls om hur de tänker med det här egentligen? Och allt som Damon gjorde i detta avsnittet för Elenas skull? Inte alls romantiskt som alla Delena-fans tycker! För det finns faktiskt gränser! Ja ni, läs seriesnacks recension istället om Damon för jag tycker exakt precis samma sak som henne så läs där istället!
DATUM: 2013-11-01 / TID: 12:03:00
KATEGORI: Film

The Princess Bride (1987).

Efter att många Captain Swan fans pratade om The Princess Bride - när Hook sa "As you wish" till Emma var jag bara tvungen att beställa denna filmen för att förstå vad alla talade om! Jag har tyvärr inte fått filmen i posten än men jag kunde inte vänta så jag laddade filmen och såg igår. Och herregud! Så vacker film! Så bra, gammaldags, rolig, perfekt och vacker film. Jag bokstavligt talat bara log rakt igenom hela filmen! Nu förstår jag också vad alla CS fans pratade om med "As you wish". Vilken fantastisk film! En riktigt vacker film som jag tveklöst kommer att se om och om igen! Bra story, härlig manus, sköna scener, vacker lovestory och roliga karaktärer! Jag råder er att se denna filmen nu! Ni kommer inte att ångra er! Och ja en sak till, gissa om hur jag höll på att ramla av sängen när jag såg karaktären Inigo, man såg direkt att det var Gideon i Criminal Minds som spelade honom, så det var kul att se honom i nån annan roll! ;)
 
Farfar sätter sig ner och berättar en saga för sitt barnbarn. Det är en klassisk saga som innehåller allt - en vacker prinsessa som fått reda på att hennes älskade har dödats, en prins som hon inte vill gifta sig med, en ond kung, fäktning, kidnappning - och så kärlek förstås.
 
"Thay day, she was amazed to discover that when he
was saying 'As you wish', what he meant was 'I love you'."