DATUM: 2014-09-17 / TID: 21:24:37
KATEGORI: Film

Misery (1990).

Misery, som är baserad på en Stephen King bok med samma namn, såg jag i måndags. Wow, vilken jäkla bra och riktigt obehaglig film! Lätt en av de bästa psykologiska thrillers som jag har sett, verkligen! Stephen King filmer gör mig aldrig besviken.
Och herregud, den där galna bitchen! Kathy Bates var så fullkomligt jäkla lysande i rollen som den galna bitchen Annie Wilkes. Jag kan förstå varför hon vann Oscar för bästa skådis i filmen, för det var verkligen så oerhört bra prestation av henne! Jag blev ju fan mörkrädd för henne! Hon gav mig verkligen alldeles kalla kårar under hela filmen, hon var ju riktigt hemsk! "I'm your number one fan." "Oh my god, I love you!" Jag ryser! Grym skådis, helt enkelt! Det fanns några scener som jag verkligen hoppade till rejält, särskilt den på bilden ovanför, och många scener som fick en på hög puls. Obehaglig film men ett mästerverk!
Det där med släggan, jösses jag ryser bara i hela min kropp av att tänka på det! Och varje gång jag tänker på filmen, vill jag också bara gråta för jag kan inte ens föreställa mig hur det är att vara i stackars Pauls situation. Grymt bra prestation av James Caan också, men Bates vinner med hästlängder! Jag ryser också bara av att tänka på att det faktiskt finns psykologiska människor där ute, såna som henne, och att det som inträffar i filmen kan faktiskt inträffa på riktigt med vem som helst.
En sak kan ni dock lita på - jag vill aldrig nånsin, nånsin stöta på en sån dam som Annie Wilkes. Usch! Jag måste läsa boken som visst är hundra gånger värre än filmen, enligt alla som läst den. Jag kan varmt rekommendera filmen för er som älskar psykologiska thrillers! Absolut sevärd som man måste ha sett åtminstone nån gång! Jag själv kommer lätt att se den igen! :)
 
En framgångsrik författare Paul Sheldon råkar ut för en bilolycka mitt ute i obygden men har turen att bli omhändertagen av en ung kvinna vid namn Annie Wilkes. Hon visar sig vara ett stort fan av författaren och hans böcker om hjältinnan Lida. Men när han låter henne läsa sitt senaste manuskript och hon inser att han ämnar ha ihjäl Lida i nästa bok vänds hennes välvilja och den hemtrevliga stugan blir ett mardrömslikt fängelse.
 
 
Postat av: FrökenTV, bloggen om tv och film

är det lida? tror såå... Har inte sett filmen men har boken :D så awsome

Svar: Ja, den heter Lida på svenska :) du borde se filmen!
Micaela Sundberg

2014-09-24 @ 11:29:15
URL: http://efji.blogg.se/

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: