DATUM: 2014-10-05 / TID: 16:46:23
KATEGORI: Sammanfattningar, Under the Dome

Under the Dome 2x13 Go Now (säsongsfinal).

Oj, jag glömde ju helt bort att skriva om säsongsfinalen, så här är den nu! Det här avsnittet var så sjuuuukt bra, ännu bättre än senaste säsongsfinal! Jag har sett om säsongsfinalen säkert 15 gånger nu sen det kom, oops! Jag hoppas verkligen i hela min själ och mitt hjärta på att serien ska få säsong 3 för säsongsfinalen lämnade efter sig en ännu värre cliffhanger än senaste! Jag kommer bli så förbannad om det inte blir nåt, det kan ju bara inte sluta så där! Markera texten för att läsa mina tankar ;)
 
Det hände så mycket och nonstop! Jag vet knappt vart jag ska börja. Först och främst får jag börja med Big Jim. Herregud, vart fan har det tagit åt honom!? Så fort Pauline dog, med hjälp av Rebecca, blev han ju helt vansinnig och mordisk! Han bara dödade Rebecca, utan det minsta av tvekan, med en fucking hammare för att hon bara gjorde som Pauline bad om när Jim var på kliniken och letade efter vätska! Jag borde inte ha blivit överraskad över hans plötsliga beteende, för det är ju Big Jim man pratar om - men överraskad blev jag verkligen den här gången! Även om det gick upp och ner när det gäller att gilla Rebecca, så förtjänade hon inte att dö! Och på det hemska sättet dessutom! Hon gjorde ju fan bara som Pauline bad om. Men som vanligt är Big Jim självisk och vill inte lyssna! Jag grät när han bara slog i hennes huvud med hammaren, det var ju bara så fruktansvärt att se!
 
Och för att inte tala om Andrea! Jag blev så chockad, Big Jim bara sköt stackaren i huvudet! Herregud, hon som ju var så oskyldig och snäll och omtänksam och brydde sig om alla i staden. Hon hjälpte till och med att hålla liv i staden när förrådet höll på att sina! Hur kunde han göra så här mot henne? Hur kunde han? Det gjorde ont att se. Sedan så försökte han döda Julia också! Han lyckades lura henne hem till Andrea och sen tvingades Julia se på när han sköt stackaren! Men tack och lov var Julia smart nog innan och tog med sig en kniv. Vore det inte för kniven, så hade Big Jim lyckat att döda henne med hammaren - samma hammare som han dödade Rebecca med. Jag älskade när Julia sa "Do you know why the dome didn't bring Pauline back? Because you're a joke, cause the dome doesn't make deals with insects like you. Even your wife knew you were meaningless." Haha bäst! Fastän hon hade ont och allt, så var hon tuff och badass och satte kniven i Big Jims fot. Men hon borde ha satt den mellan benen på honom! Det hade varit bättre! :)
 
Den lilla mänskligheten som Big Jim hade är bara som bortblåst nu. Efter vad han gjorde med Rebecca och Andrea, så kommer jag aldrig nånsin att ens tycka om honom om han skulle bli en bättre människa sen (eller rättare sagt så har jag aldrig tyckt om honom) eller förlåta honom. Det bästa i hela avsnittet var att Junior sköt honom! Jag nästan bara skrek och tecknade "Bra jobbat!" Fast han borde ha siktat på hjärtat. Men en kula i axeln var bättre än ingenting, det förtjänade Big Jim så jäkla mycket! Allt som han hade gjort sen kupolen kom har bara varit dåligt. Han dödade pastorn, Maxine, hennes partner, hennes mamma, skyllde dessa morden på Barbie, dödade Dodee, brände ner radiostationen, skyllde allt igen på Barbie, hängde honom nästan, pistolhotade ungdomarna, kastade ägget över klippan och mer! Den mannen ska seriöst bort, punkt slut! Hoppas att han inte lyckas komma ner i kratern ändå trots alla träd och så, om det nu ska bli säsong 3!
 
Inte bara Rebecca och Andrea dog. Även Tom dog också. Hans son Aidan tvingades se på när hans egen pappa träffades av en blixt och dog medan Barbie höll på att försöka få loss honom! Så hemskt, nu har Aidan inte bara förlorat hans mamma i 2x11 utan hans pappa också i den här säsongsfinalen! Nu är han ju alldeles ensam och föräldralös. Bara så tragiskt. Tur att Barbie och Julia åtminstone var där just när Tom dog och kunde ta Aidan med sig. Hoppas att de adopterar honom eller åtminstone tar hand om honom. Usch, stackars pojke!
 
Fan vad mitt hjärta krossades när Barbie och Julia ännu en gång skildes åt igen! Åh varför!? Först 2x07 och nu det här!? Kan de inte bara få vara lyckliga? Hur många gånger ska deras förhållande drabbas? Inte okej! Hur ska Julia (och Junior) nu ta sig över till Barbie och de andra som har tagit sig över? Hoppas att de löser det snabbt och fort i säsong 3 om vi får det! Barbies ansikte och Julias ansikte... usch vad jobbigt det var att se. De såg så ledsna ut att inte få vara tillsammans. De älskar verkligen varandra. "I'm coming back for you." "I know." Aaaw! Så nej, det är inte alls kul att se dem så här igen som en diehard Jarbie shipper jag är! Åh gud, tänk om vi inte får säsong 3? Då blir det här ju det sista vi får se av dem tillsammans. Så nej, det är bara inte okej!
 
På tal om Barbie. I början av avsnittet efter att Pauline blev knivhuggen så hade hon en vision. Hon berättade om den för Julia och sa att kupolen valde henne. Men det visste vi ju redan, Julia är ju monarken. Klart att kupolen valde henne. Men så sa Pauline att det fanns en till. En man. Som skulle leda alla ut från Chester's Mill. Men hon kunde inte se hans ansikte.
Min första tanke? "Det är Barbie!" Vem annars skulle det vara? Under de två säsongerna, så har båda Barbie och Julia gjort mycket för staden. Så de är de rätta ledare, inte Big Jim. Och Julia är monarken, så då var det därför inte svårt att förstå direkt att det måste vara Barbie som Pauline pratade om. Barbie och Julia är ju ett par, så då är det ju passande att det skulle vara han. Och mycket riktigt hade jag rätt!
Julia talade om det för Barbie precis innan han tvingades lämna henne kvar och gick. Men allt Barbie och de andra i hela staden hittade var stopp i grottan med ingenstans att ta vägen. Då plötsligt dök en fjäril upp och ledde honom dit han skulle lägga sin hand på. Och den öppnade sig! Så jag hade helt klart rätt. Det var Barbie som Pauline pratade om. Jag är så glad att det är han. Och när den öppnade sig, då kom Melanie! I samma kläder från 2x01. Jag blev rätt överraskad! Hon var blöt och allt och hon såg ganska skum ut och sa "Follow me. We're going home." Hem? Till var? Varför är hon tillbaka igen? Varför är hon blöt? Och är det verkligen säkert att följa henne? Hur som helst så är jag glad att se henne igen! :)
 
Ja, nu är hela Chester's Mill förlorat och alla människor är under kratern och de har äntligen hittat vägen ut om det nu verkligen är en utväg. Och Julia och Junior är fast och kan inte gå över då det är alldeles för stort avstånd för dem att hoppa. Och var är Big Jim? Klarar han sig, eller dör han? Lyckas han komma ner i kratern trots alla träd? Om ja, hur kommer det att gå för Junior och Julia då!? Är så orolig för dem nu. Det kan inte sluta bra! Och var är Barbies pappa och ägget? Vad hände med honom efter den sista scenen i 2x12? Så många frågor!
Mina förhoppningar om säsong 3 om vi får det? Att vi får svar. Barbie får Big Jim att lida för vad han försökte göra med Julia. Att Big Jim också får sota för vad han gjorde med Rebecca och Andrea. Big Jim dör och klarar sig inte. Junior och Julia lyckas ta sig över. En massa bonding tid mellan Barbie och Melanie. De är ju syskon, så mer av det vill jag se! And a lot of Jarbie! Och ja massor mer!
 
Åh snälla, snälla låt serien få sin säsong 3! Jag kommer att bli så förbannad om den inte förnyas! Ja, verkligen blyförbannad! Det kan ju inte bara sluta så där, snyft! Ja, allt man kan göra nu är bara att hålla tummarna och hoppas!

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: