DATUM: 2014-11-16 / TID: 17:17:21
KATEGORI: Once Upon a Time, Sammanfattningar

Once Upon a Time 4x07 The Snow Queen.

I onsdags såg jag det senaste av Once Upon a Time 4x07 The Snow Queen och vilket bra avsnitt det var! Och ja, den här gången såg jag det två dagar sent pga jag var så sliten och trött att jag inte ville missa en minut, så jag sparade det tills i onsdags haha. Hur som helst, markera texten för att läsa vad jag tyckte :)
 
Äntligen fick vi en backstory med snödrottningen Ingrid! Jag hade velat få veta mer om hennes förflutna sen dag en och nu fick vi det. Nu vet vi hur och varför hon hamnade i urnan. Fyfan så tragiskt det var att hon råkade döda sin syster Helga av misstag. Det var av misstag, men ändå kallade Gerda henne för ett monster och gjorde så att hon hamnade i urnan. Hemskt! Tja, nu förstår man ju också varför Ingrid är som hon är nu och varför hon vill så gärna ha Emma och Elsa. Tillsammans har ju de alla tre magiska krafter. Medan Helga och Gerda hade det inte. Så det är föreståligt att hon vill att Emma och Elsa ska ersätta hennes systrar. Fruktansvärt, men föreståligt! 
 
Och wow, Snövit var så helt jäkla oförskrämd mot Emma! Jag blev faktiskt överraskad när hon reagerade så på det sättet. Mot hennes egen dotter! Stackars Emma! Tyvärr har jag inte tyckt nåt vidare om Snövit sedan hon blev mamma för andra gången. De enda gångerna jag tycker om henne i denna säsongen är bara när hon INTE har Neal med sig. För när hon är med bebisen, så är hon en helt annan person. I mina ögon, alltså. Den personen hon är då tycker jag INTE om och verkligen stör mig på. Hon är alldeles för överbeskyddande och alldeles för fäst vid Neal så att hon glömmer bort hennes egen dotter. När Emma råkade göra nåt magiskt med flaskan och sedan skulle ta emot Neal, så backade Snövit. Hennes blick, det var hemskt att se på. Wow, det var ju bara så jäkla oförskrämt! Emmas ansikte just då... det smärtade mig verkligen att se! Trodde Snövit verkligen på allvar att Emma skulle skada hennes lillebror? Herregud! Och sen när Emma förlorade kontrollen över hennes magiska krafter och råkade skada Charming, så skrek Snövit "Emma!" på det inte helt snälla sättet. Och även hennes reaktion över kommentern "first time mom" nåt i den stilen. Inte okej! Och sen när hon sa "We failed today" så ville jag seriöst bara skratta. Det stämde ju inte alls. Hon menade väl att det var HON som misslyckades. Det var ju till stor del tack vare hennes "Emma!" som Emma insåg att de fruktar henne och sprang iväg. Stackars Emma! Jag hoppas att Snövit skärper sig snart!
 
På tal om Emmas växade krafter. Så oerhört grymt att Ingrid lyckades få Emma att tappa kontrollen över hennes magiska krafter genom att manipulera henne om hennes familj och om rädsla. Och att när Snövit sedan skrek "Emma!" blev det ju bara bekräftat att snödrottningen hade rätt. Alltså i detta fall, bara om Snövit. Jag tycker så synd om Emma. Men annars är det jätteintressant att hon har inte kontroll över magi nu. Jag ser fram emot att se mer av det imorgon.
Och sen så älskade jag också hur det bara var Killian och Charming som inte alls fruktade henne och vågade gå nära henne. Och också det faktum att Killian inte ens märkte att stolpen var på väg att ramla på honom och att Charming var tvungen att rädda honom? För allt han bara brydde sig om var Emma. Jag älskade hur Charming liksom typ bara "Nej, inte min kompis!" och knuffade Killian för att rädda honom, haha. Min finaste favoritbromance! Jag tror att Killian, Henry eller Elsa är nyckeln till att Emma ska få tillbaka kontrollen igen. Mina pengar ligger på Killian! För så vitt jag minns är han den enda som nånsin har gett Emma stöd ang hennes magi. Särskilt när han fick henne att få magi tillbaka i säsongsfinalen. Minns du? Just det!
 
Och slutet! Undrar vad fan för deal Rumple och Ingrid har kommit fram till!!? Jag är riktigt, riktigt orolig nu. Rumple såg ju så sjuhelvetes nöjd ut när Ingrid viskade i hans öra. Jag har en riktigt dålig känsla av att det kanske har nåt med Killian att göra. Allvarligt talat, hans nöjda ansikte gör mig ju rädd. För är det nån han vill göra slut på eller hämnas på, så är det Killian utan tvekan. Det är ju tack vare honom som Milah lämnade Rumple och att han blev The Dark One. Så jag skulle verkligen inte bli förvånad om det har nåt med Killian att göra. Så nu är jag verkligen orolig. Jag svär, om han dör så tänker jag inte fortsätta titta. Allvarligt talat, hur många ska Emma förlora egentligen? För jag lovar, om Rumple dödar Killian eller han själv dör, så kommer Emma aldrig att vilja ha kärlek igen. Så, manusförfattarna, våga inte ta den vägen!
 
Och sist men inte sist; Robin och Regina? DAMN YEEEEEEEAH!!! Vilken vacker - och hot - scen! Jag fullständigt älskade kyssen! Det är helt klart min favoritkyss med dem nu. Och Will, jag älskar dig, tack så mycket för att du gav Robin ett riktigt bra tal! ;D
 
Jag ser fram emot att se nästa avsnitt imorgon! Det bästa är att vi inte bara får ett avsnitt, utan dubbelavsnitt! Så två avsnitt imorgon, yeah! ;D

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: