DATUM: 2014-11-28 / TID: 22:05:00
KATEGORI: Sammanfattningar, Övriga tvserier

Dawson's Creek: säsong 2 sammanfattning.

Andra säsongen blev jag klar med i tisdags och den var mycket bättre! Den är verkligen bra - och snacka om hur överraskad jag blev när det visade sig vem som låg bakom serien! Det är nämligen Kevin Williamson som är skaparen bakom serien! Det var en trevlig överraskning! Han jobbade ihop med Julie Plec på de första säsongerna av The Vampire Diaries, han lämnade serien efter säsong 2, tror jag. Jag fattar inte att jag inte redan märkte det i säsong 1, hans namn var ju hela tiden med i credit, haha. Men bättre sent än aldrig! ;)
 
Handling:
In the small coastal town of Capeside, Massachusetts, a group of high school kids come of age, each with their own set of trials and tribulations. Affluent, 15 year-old Dawson Leary (James Van Der Beek), idolises Steven Spielberg and wants to be a film maker. He has been friends with Joey (Katey Holmes) who lives across the pond with her pregnant sister since they were both five, but their friendship is changing now that their hormones are kicking in. The arrival of attractive new girl Jen (Michelle Williams), however, changes their relationship in even more, unexpected ways. Meanwhile Dawson and Joey's friend Pacey (Joshua Jackson) finds himself embroiled in a sticky situation with a pretty young teacher. Created by Kevin Williamson, DAWSON'S CREEK is filmed on location in Raleigh, Durham, and Wilmington, North Carolina.
 
Favoritavsnitt:
2x07 The All-Nighter, 2x11 Sex, She Wrote, 2x12 Uncharted Waters, 2x14 To Be or Not to Be..., 2x15 ...That Is the Question, 2x16 Be Careful what you wish for (oh my god, vad jag skrattade mycket! Det var så underhållande att se Dawson full, hehe), 2x17 Psychic Friends, 2x18 A Perfect Wedding, 2x19 Rest in Peace och säsongsfinalen 2x22 Parental Discretion Advised.
 
Favoritkaraktär:
Fortfarande Pacey och Jen! Sen så har Jack också blivit en av mina favoriter! ;)
 
Favoritship:
Jag shippar fortfarande Pacey och Joey, men även i den här säsongen hade de fortfarande inte hänt än, grrr! Så tills dess får jag väl säga Pacey och Andie. De var faktiskt riktigt fina tillsammans. Hellre de än Dawson och Joey som jag fortfarande verkligen ser inget speciellt med!
 
Bäst i säsongen:
Att se Dawson full. Det var så underhållande, haha. Jag trodde inte att han kunde vara så rolig. Det var underhållande att se honom och Andie sjunga tillsammans på scenen. Och sen så älskade jag också att Joey tog det bra när Jack till sist berättade att han är gay. Jag var orolig ett tag att hon skulle överreagera för mycket eller nåt. Det vore ju typiskt henne. De var ju för tusan ihop. Så skönt i alla fall att hon tog det ganska bra. Kanske inte först i början, men det gick snabbt över ändå som tur var. Och ännu bättre var att de blivit mycket goda vänner efteråt. Jag älskade att se dem umgås mycket som vänner. Det var härligt. Efter att ha sett dem vara ihop och sen bara vara vänner då Jack är gay, så måste jag säga att de är mycket bättre som vänner. Jag hoppas se mer av deras vänskap framöver, och även vänskapen mellan Jack och Jen som jag också älskar! Det var kul förresten att Jack fick flytta in hos Jens mormor också när han valde att stanna kvar ;)
 
Värst i säsongen:
Pacey och Joey hade knappt några scener tillsammans, bara ett fåtal scener. Så snacka om hur besviken jag, som en shipper, var! Tråkigt också att Dawsons föräldrar skilde sig! Jag hoppades under hela säsongen på att de skulle hitta tillbaka till varandra, för av det jag såg i säsong 1 innan otrohetsaffären avslöjades så var de verkligen fina och lyckliga tillsammans. Det var nära, men sen så blev det inte av när Dawsons mamma fick jobb i Philadelpia. Trist, men ja. Hoppas det händer i säsong 3, då. Och sen så hatade jag Dawson också i säsongsfinalen. Han tvingade Joey att ange sin pappa när han började langa droger igen. Mitt hjärta krossades verkligen för henne. Hon som ju äntligen fick tillbaka sin familj tillsammans. Tråkigt också att han började langa droger igen när han precis kom ut villkorligt från fängelset. Det var också hemskt när Jens mormor sparkade ut Jen efter hennes lilla scen på Abbys begravning. Jag som ju älskar deras relation. Så snacka om hur glad jag blev när de blev sams igen i säsongsfinalen, skönt!
 
Övriga kommentarer:
Andra säsongen var ännu bättre! Jag är redan några avsnitt in på säsong 3 nu och sen lär det bli en aslång paus med tanke på att resten finns inte på Netflix än, snyft!

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: