DATUM: 2014-08-22 / TID: 12:59:00
KATEGORI: Tidsfördriv, listor

Serielista: A to Z.

Jag hittade en riktigt rolig lista hos seriesnack! Jag som älskar serielistor, så den antar jag lätt! Såna är alltid, alltid roligt att göra, det kan ni lita på ;)
 
A Show You Never Thought You’d Like:
Prison Break. Jag minns att när Sofia berättade om den, då tänkte jag typ "Den är inte bra" eller nåt i den stilen. Men snacka om hur fel jag hade när jag av en slump såg den på tv när det var runt mitt i säsong 1! Sen dess var jag helt fast! ;)
 
Best Character Ever:
Många! Jag älskar Klaus Mikaelson, Rebekah Mikaelson, Stefan Salvatore, Killian Jones, Dale 'Barbie' Barbara, Caroline Forbes, Lydia Martin, Brooke Davis, Melinda Gordon, Veronica Mars, Michael Scofield, Seth Cohen, Haley James och mer!
 
Currently Watching:
Just nu har jag Las Vegas maraton.
 
Drink of Choice While Watching:
Det blir antingen läsk, saft eller mjölk. Ibland dricker jag inte, ibland måste jag. Det varierar från dag till dag :)
 
Eight Ships You Love:
Bara åtta ships!? Inte snällt! Jag får försöka. Nathan/Haley (always and forever!), Klaus/Caroline (fast det är helt över nu, men jag bryr mig inte!), Hook/Emma (så jääääävla taggad inför säsong 4 att jag finner inga ord för det! Jag såg en massa bts bilder de senaste veckorna!), Max/Liz, Barbie/Julia (help, det gör ont att shippa dem nu i säsong 2 särskilt efter 2x07-08), Wade/Zoe, Lucas/Peyton och Chuck/Blair.
 
Fictional Character You Probably Would Have Actually Dated In High School:
I high school? Då skulle jag säga Nathan Scott, Seth Cohen eller Max Evans. Riktigt rena drömkillar! Det vore fan inte fel med en egen version av nån av dem eller, ännu bättre, alla tre tillsammans i en version! ;)
 
Glad You Gave This Show A Chance:
The Walking Dead! Den hade jag länge velat se, men jag gav den aldrig en chans förrän nu. Och jag kan säga att jag verkligen inte ångrar mig! Jag är så glad att jag började se den. Nu är jag riktigt taggad inför säsong 5!
 
Hidden Gem Show:
Under the Dome är en väldigt underskattad serie och har en liten fandom. Den är bättre än så. Ge den en chans, för tusan. Men sen så är det ju olika smak för alla. Men ändå, ge den en chans ;)
 
Important Scene You’ll Always Remember:
Åh, det finns ju massor! Jag kommer alltid att minnas när Dan sköt Keith helt kallblodigt. När Mark och Lexie dog. Allisons död. Skottlossningen på Tree Hill High och så klart i Greys Anatomy också förstås! När Klaus fick veta vad hans hybrider hade gjort så han började massmörda dem i 4x08. Och massor mer!
 
Just Finished:
Legend of the Seeker.
 
Kinds of Show You Won’t Watch:
Jag älskar alla slags serier, men så länge det är en bra handling. Annars så tittar jag aldrig på serier där det inte finns ships att heja på. Jo, det finns några serier utan ships som jag tittar på (till exempel Supernatural - finns bara no-romantic pairings), men annars oftast inte :)
 
Longest Show You’ve Watched:
One Tree Hill. Jag började följa den runt mitten i säsong 1. Den har 9 säsonger, så den har jag följt längst av alla andra serier!

Major Shipping Moment:
Nä, det går bara inte att välja ett, så jag nämner några. När Hook och Emma klättrade i 2x06, det var då mitt hjärta verkligen hoppade över ett slag för dem från ingenstans. Han kunde läsa av henne lätt som en plätt och man insåg då att det var för att de faktiskt var lika. De såg något i varandra. En mycket speciell och viktig scen för det är där som allt börjar för dem. Nu är jag obsessed med dem idag, mycket mer nu än i början. När Klaus kom in i Carolines rum på hennes födelsedag, mitt hjärta bara PANG! En mycket speciell scen. Det växte mer och mer sen dess och idag är jag fortfarande obsessed även om det kanske inte syns så mycket nu. När Max lät Liz verkligen se honom i piloten. "I could feel everything he was feeling. I could feel his loneliness. For the first time, I was really seeing Max Evans. I saw me as he saw me. And the amazing thing was in his eyes, I was beautiful." Jag föll ordentligt för dem. Vad jag inte hade kunnat veta var att de senare skulle orsaka mig smärta. När Lucas sa "See you" till Peyton i piloten.
 
Number of Shows You Own on DVD/bluray:
15 serier varav 6 av dem är samlarboxer. Om man ska räkna varje säsong, så har jag 58(!) säsonger. Oops! ;)
 
One Show You Have Watched At Least 10 Times:
One Tree Hill.
 
Preferred Place To Watch:
Antingen i sängen eller på soffan. Men oftast soffan när det är dagtid. När jag ska lägga mig, då är det sängen som gäller! ;)
 
Quote That Gives You All the Feels From a Show You’ve Watched:
"Det viktiga är att inte vara bitter över livets besvikelser. Lär dig att släppa det förflutna och inse att varje dag inte är solig. Och när du är vilse i mörkrets hopplöshet, kom ihåg att det bara är under nattens mörker som man kan se stjärnorna och de stjärnorna visar dig vägen hem. Så var inte rädd för att göra misstag, att snubbla och falla. För under större delen av tiden kommer de största belöningarna från att göra det som skrämmer en mest. Kanske du inte får allt du önskar dig. Kanske du får mer än vad du nånsin föreställt dig. Vem vet vart ditt liv tar dig? Vägen är lång och i slutändan är resan målet." (Whitey, OTH)
 
"Det finns ögonblick i livet när man står inför ett vägskäl. Rädd. Förvirrad. Utan mål och mening. Valen man gör då kan påverka hela ens framtid. När man möter det okända, väljer de flesta att vända om och gå tillbaka. Men då och då, går några vidare för att få ut nåt mer. Nåt som finns bortom smärtan att vara ensam. Och bortom modet som krävs för att släppa in nån. Eller att ge nån en chans till. Nåt som finns bortom drömmen som man klamrat sig fast vid. För det är bara när man prövas som man upptäcker vem man är. Och det är bara när man prövas som man upptäcker vem man kan vara. Personen som man vill vara, finns nånstans bortom jobb, tro och hopp och bortom hjärtesorg och rädsla inför framtiden." (Lucas, OTH)
 
"True love isn't easy but it must be fought for because once you find it, it can never be replaced." (Charming, OUAT)
 
Reality Show You Like:
Jag följer aldrig reality-serier. Jag brukade följa Top Model med Tyra Banks förut, men inte nu längre. Senast säsong jag såg var 3:e eller 4:e. Jag är inte så jätteförtjust i reality-serier, så nej här är det drama, sci-fi, skräck och thriller serier som gäller! ;)
 
Series You Started And Need To Finish (all seasons are out):
En massa. Jag har ju min "serier jag ligger efter i med" lista ;)
 
Three of your All-Time Favorite Shows:
Bara för att fuska lite, så nämner jag tre nedlagda serier och tre aktuella serier. Nedlagda: One Tree Hill, Roswell och The OC. Aktuella: Under the Dome, Teen Wolf och Hart of Dixie.
 
Unapologetic Fangirl For:
När jag tänker efter, så finns det ingen serie som jag "unapologetic fangirl for" nu? Jag skulle lätt säga Pretty Little Liars, men jag tittar ju inte på den längre så jag kan därför inte svara den. Jag får nog säga Teen Wolf, för ibland undrar jag varför jag tittar på den när varulvarna är så fult gjorda? Haha, nej jag skojar bara, jag o-skriver det svaret. Så här får ni det riktiga svaret nu: Nej, det finns ingen serie just nu som jag "unapologetic fangirl for" ;)
 
Very Excited For This Release More Than All The Others:
iZombie, som tyvärr inte kommer förrän i vår 2015. Och när det gäller resten, så har jag inte bestämt mig ännu. Jag funderar på Gothum än så länge och om jag ska se den, då ska det bli riktigt kul att se Benjamin McKenzie på tvrutan igen! :)
 
Worst Habit While Watching:
Jag måste alltid äta eller dricka nåt när jag tittar på serier eller film. Det är en ful ovana, jag vet haha. Och så håller jag ibland på med min mobil, men det händer väldigt sällan särskilt om jag tittar på ett aldrig tidigare sett avsnitt eller en osedd serie. Men när det gäller de sedda serier eller avsnitten, så händer det ja att jag använder mobilen då och då under tiden ;)
 
X Marks The Spot: Start at the top left of your series shelf and pick the 10th dvd/bluray:
The OC säsong 1.
 
Your Latest Series Purchase:
I förra veckan köpte jag samlarboxen Las Vegas med alla fem säsonger!
 
ZZZ-Snatcher Show (last series that kept you up way late):
Senast som håller mig uppe sent är Las Vegas. När jag har maraton, så tänker jag alltid "Nej, ett avsnitt till bara!" efter varje avsnitt. Varje gång jag har maraton, oavsett om det är en sedd eller osedd serie ;)

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: