DATUM: 2013-06-17 / TID: 18:21:00
KATEGORI: Sammanfattningar, Övriga tvserier

Charmed säsong 1 sammanfattning.

Skådespelare: Shannen Doherty, Alyssa Milano, Holly Marie Combs, Ted King, Dorian Gregory, Brian Krause bl.a.
Skapare: Constance M. Burge
Genre: Drama, komedi, romantik, fantasy
Åldersgräns: 11 år
Speltid: 16 timmar
Produktionsår: 1998-1999
 
LÄS INTE VIDARE OM DU HAR PLANER PÅ ATT SE DEN HÄR SERIEN!

Handling: Efter att ha insett att de är ättlingar till ett uråldrigt släkte häxor hamnar tre systrar i mitt i en kamp mot demoner och trollkarlar - och ibland mot varandra. När de vackra systrarna Halliwell ärver ett hus av sin mormor och hittar den hemliga "Skuggornas bok", inser de att de har var sin unik kraft. Den bestämda Prue (Shannen Doherty) kan flytta föremål med blicken, den reserverade Piper (Holly Marie Combs) kan frysa tiden och den ohämmade Phoebe (Alyssa Milano) kan se in i framtiden. Var och en är de starka, men det är bara genom att lägga sina olikheter åt sidan och gå samman med "kraften hos tre" som de kan skydda oskyldiga och utrota ondskan. Varje avsnitt i denna händelserika serie är ett övernaturligt äventyr fyllt av spänning och humor...

Bästa avsnittet: Jag skriver ju alltid ner överdrivet många avsnitt, typ varenda avsnitt som jag älskar extra. Så den här gången ska jag vara seriös och bara väljer några få bästa avsnitt som verkligen sticker ut. Och det är 1x01 Pilot, 1x07 The Fourth Sister, 1x08 The Truth is out there... and It hurts, 1x17 That '70 Episode och 1x21 Love Hurts (absolut bäst! Det är ju ett Leo och Piper avsnitt).

Bästa karaktären: Jag har bara sett första säsongen och jag gillar verkligen alla tre systrar på olika sätt. Men måste jag välja en, så behöver jag lite mer tid. För det känns som jag inte riktigt har lärt känna dom klart ännu. Så lite mer tid! Svaret får du nog i sammanfattningen av säsong 2 förhoppningsvis ;)
 
Värsta karaktären: Alla elakingar som kom och gick, haha ;)

Snyggaste karaktären: Leo Wyatt! ♥

Bästa paret: Leo och Piper! Man har inte sett mycket av dom i denna säsongen faktiskt, men jag har ju sett samtliga avsnitt när den gick på tv förut och då hade jag verkligen älskat dem. Så därför vet jag av hela mitt hjärta att de är mitt största OTP i serien! Efter dem kommer ett annat par som, ja, blir till i säsong 3.
 
Värsta paret: Jeremy och Piper! Jag visste redan i piloten att det var nåt skumt med honom, därför kunde jag aldrig gilla dom. Inte ens lite grann! Och så var han ju bara med i piloten för han dödades senare i slutet. Så det spelar ingen roll ;)

Bäst i säsongen: Allt! När systrarna fick reda på att de var häxor och galna saker började hända. Leo och Piper och när de sa "Jag älskar dig". Och... ja, allt!

Värst i säsongen: Att Andy dog! Jag bara satt där och grät floder. Stackars Prue! Och jag som gillade honom också, han var ju en schysst kille. Det är bara så ledsamt.

Övriga kommentarer: Den var grymt bra! Det var lite segt i början, men sedan gick det fort att plöga igenom. Jag ser fram emot att se säsong 2 som jag började med igår direkt efter jag blev klar med säsong 1. Jag har bara hunnit med fyra avsnitt. Jag försöker ju ta det lugnt ;)

Betyg: 4/5
Postat av: Sofia - En blogg om tv-serier

efter som du skrev innan att du sett serien så kan jag ju med att avsöja att jag var kär i Cole. Jag tror i och för sig att mitt OTP i serien är Leo och Piper, för dom är som Naley, Stabila och bra, man kan känna sig tygg med att det är dom för alltid. Men Phebe och Cole hade sån kemi att man nästan kunde flyga av stolen av att se dom. haha! Jag vill Se om Charmed nu!! Men jag har på tok för många maraton projekt nu och jag vill bli klar med Dexter snart så jag kan följa sista säsongen som Bethany Joy Lenz är med i i vanlig takt! Jag har saknat henne på tv!

Svar: Ja, Leo och Piper påminner verkligen mig om Nathan och Haley! De är så stabila och de är själsfränder precis som Naley! Och ja, jag såg serien ibland helt slumpaktigt när den gick på tv. Och jag har bara sett väldigt få avsnitt där Cole och Phoebe var ihop och jag hade också gillat dem då. Jag har hunnit med sex avsnitt i säsong 3 nu och än så länge gillar jag inte Cole som person, men trots det så gillar jag Cole och Phoebe ihop. Ser fram emot att se mer av dem.
Och jag håller med dig om kemin! Vilken kemi! Jag vet att det inte slutar väl för Cole och Phoebe sen och att han ska dö också. Men att han är en demon? Det där visste jag inte. Det förklarar nog varför jag inte gillar Cole nu, jag litar helt enkelt inte på honom. Men det blir nog bättre ju längre i säsong 3 sen! Hoppas jag!
Och säg inget för jag har inte sett hela serien förut, jag har typ bara sett några avsnitt av varje säsong (jag kände igen vissa avsnitt i säsong 1 och 2) och så har jag aldrig sett serieavslutningen heller, det enda jag bara vet som händer där är att Leo och Piper är slutligen tillsammans för gott och att Phoebe slutar upp med nån som jag tror heter Coop ;)
Micaela Sundberg

2013-06-19 @ 13:17:43
URL: http://seriebloggen.com

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: