DATUM: 2013-07-31 / TID: 20:49:00
KATEGORI: Sammanfattningar, Under the Dome

Under the Dome 1x06 The Endless Thirst.

Igår såg jag det senaste avsnittet av Under the Dome 1x06 The Endless Thirst - och herregud, vad spännande det var! Helvetet bröt verkligen loss där paniken tog över alla, helt vad galet det var! Markera texten för att läsa mina tankar :)
 
Helvetet bröt loss så fort alla fick veta att de blivit av med vatten och att missilen inte fungerade! Paniken tog över alla så att alla sprang runt, förstörde saker, mördade, slogs, stal saker för att överleva osv. Jag kan inte fatta att Rose dog! Jag satt där och bara grät över hur hon dog. Hon förtjänade det inte! Han, vars namn börjar på W som jag glömt, bara dödade henne med ett slagträ när hon försvarade sig och Angie som också var där. Jag kan bara inte fatta det. Att hon dog på det sättet bara för att alla hade panik.
Angie blev också nästan våldtagen. Men tack och lov kom Barbie i sista minuten när han märkte att W's bror stod utanför Roses restaurang och vaktade dörren medan W var inne med Angie som var medvetslös. Ren tur att Barbie förstod att något var fel. Så han sprang in och "dödade" W och tog ut Angie och mötte Linda och berättade om Rose. Därav bilden. Allas reaktioner att Rose dog var väntat, särskilt Big Jims.
Och plötsligt började det ösregna! Som alla trodde inte var möjligt då de är ju fångade under kupolen. Till slut släppte alla allt och paniken gick bort sakta men säkert. Och då började de alla att samarbeta och tog fram saker som regndroppar skulle kunna hamna i så att alla skulle ha vatten att dricka och sånt. Dumma människor. Jag hoppas att de som hade mördat inte ska få komma undan.
 
Och när Barbie gav Angie till Big Jim, då skrek jag. Hon lyckades ju fly från Junior och nu riskeras hon igen att låsas in igen bara för att Barbie råkade ge henne till fel person. Junior är ju Big Jims son och han vill inte att nån ska veta att hans egen son hade kidnappat Angie när kupolen kom.
Men tack och lov tänker han inte låsa in henne. Han bad henne att hon ska lova att hon inte talar om för alla att Junior hade kidnappat henne och han lovar att Junior inte får röra henne och Joe och lite annat. Och då kom Junior hem och undrade vad det var som pågick. Och då kunde jag inte låta bli att få en känsla av att de kommer låsa in henne ändå. Av att döma deras min. Så jag är verkligen orolig nu!
 
Julia och Dodee hade en signal som de var på jakt efter under hela avsnittet. De antog att vart signalen än kom från, så skulle den ha svaret på hur kupolen skulle tas ner. Eller nåt sånt. Och gissa vart signalen ledde till?
Joe och Norrie! Det verkar som jag har rätt. De två HAR en koppling till kupolen. Men vad för koppling och varför? Och de fick visa videon för Julia och Dodee där de fick anfall och sa "De rosa stjärnorna faller. De rosa stjärnorna faller i led." De såg rätt vettskrämda ut. Med all rätt! För jag själv är också lite vettskrämd. Varför säger de så egentligen och vad betyder det?
 
Och de åkte fram till kupolens vägg när det började regna. Radion fungerade inte och så. Och så fort Norrie rörde kupolen och Joe tog tag i hennes hand samtidigt som han också rörde kupolen, fick de lätt ström av varandra och radion började fungera igen. Vad fan!? Så de har verkligen en koppling till kupolen. Men frågan är fortfarande, vad för koppling och varför de två?
Och då insåg Julia det. Radion började fungera igen för att Joe och Norrie rörde kupolen. Norrie blev livrädd och drog med sig Joe och stack. Med all rätt. Jag skulle också bli rädd om det var jag.
Och det regnade också bara under kupolen, inte utanför. Hur är det möjligt? Och då insåg Julia nåt. Intressant faktiskt! Missilen fungerade inte för att Joe och Norrie var ute oskyddade så därför skyddade kupolen dem och då fungerade därför inte missilen och nu när de verkligen behövde vatten började det plötsligt regna. Det verkar som kupolen är levande och går efter vad Joe och Norrie vill.
Och Julia och Dodee bestämde sig att inte tala om det för nån förrän de tar reda på först om varför ungarna har en koppling till kupolen. Hoppas bara inte att Dodee bryter löftet och skvallrar som hon först tänkte göra. Tänk dig vad folk i Chester's Mill skulle göra om de fick reda på det. De skulle gå efter ungarna och gör gud vet vad. Så Julia gör rätt i att be Dodee att hålla tyst om det. Hoppas bara att hon inte sviker Julia.
 
Och så det bästa: BARBIE OCH JULIA KYSSTES! Äntligen! Hurrrrra! Jag blev överlycklig! Vilken het kyss och ännu bättre var att det var i regnet! Jag älskade det! Kommer du ihåg vad jag sa om att alla måste ha märkt gnistorna mellan dem och att det vore omöjligt att missa det? Jag hade rätt. Iallafall om en - Linda. Hon märkte gnistorna. Hon talade om det för Barbie som väntat förnekade det.
Linda: "It's none of my business, but you're lucky to have her."
Barbie: "Her?"
Linda: "I have eyes, you know."
Barbie: "Julia and I aren't exactly an item."
Linda: "Well, from the sparks that I saw flying... you should be."
Barbie: "...."
Och se vad hände nu. Barbie och Julia kysstes. Åh äntligen, säger jag bara! Det är ju verkligen på tiden att göra åt åt det då gnistorna har bara flugit mellan dom! ;)
 
Jag kan som vanligt inte vänta tills nästa avsnitt! Den är ju så bra! Jag hatar att vänta en vecka mellan varje avsnitt! Det borde komma ett avsnitt varje dag, inte per vecka! ;)

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: