DATUM: 2013-07-26 / TID: 21:52:21
KATEGORI: Film

Freedom Writers (2007).

Jag såg precis Freedom Writers nyss. OCH DET VAR SÅ JÄVLA BRA! Bara WOW! Jag vet inte ens hur jag ska beskriva med ord om hur fantastisk, bra och gripande den var! Den fick mig att tänka på väldigt mycket.
Det är en väldigt gripande - och viktig - berättelse som griper tag i ens hjärta ordentligt och som får en att tänka till mycket. Som den gjorde med mig. Och jag fällde många tårar också, för det gjorde verkligen ont att se vissa scener och att få höra personlig berättelse från var och en i klassen. Alla berättelser av dom var bara... fullt av smärta, så hemsk, så gripande. Men det var inte bara sorgligt hela tiden, det fanns glada ögonblick också som fick mig att lysa upp i ett stort leende ett antal gånger - som scenen på den här bilden.
Som sagt, jag har inga ord att beskriva. Jag är mållös helt enkelt. Så jag bara säger det här; gå och se den! Det är allt jag har att säga. Och Hilary Swank var fullkomligt lysande i sin roll! Jag rekommenderar den starkt!
 
En lärarinna, Erin Gruwell, hamnar på en skola präglad av våld och rasmotsättningar och börjar kämpa mot ett hänsynslöst system för att ge skolan en betydelse i sina elevers liv. Genom att berätta sina egna historier och höra andra berätta sina inser en grupp "hopplösa" tonåringar vad tolerans innebär, tar kontrollen över sina trasiga liv och förändrar sin tillvaro...
 
 

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: