DATUM: 2013-08-18 / TID: 15:27:00
KATEGORI: Sammanfattningar, Under the Dome

Under the Dome 1x08 Thicker Than Water.

I tisdags såg jag det senaste avsnittet av Under the Dome 1x08 Thicker than Water - som var sjukt bra! Jävlar, vilket avsnitt det var! Markera texten för att läsa mina tankar ;)
 
Först och främst, som vanligt älskade jag alla scener med Barbie och Julia även om det bara blev två väldigt korta scener med de två. Jag älskade särskilt den sista där de betedde sig seriöst som ett gift, normalt par. Barbie typ bara knackade på dörren till Julias sovrum och hon bara "How was your day, honey?" (hon sa faktiskt honey! Let me fangirl a little!) och han bara satt sig på hennes säng och svarade "I had better. How about your?" och höll på att ta av sig skorna och var som "här bor jag nu!" och gjorde sig beredd att krypa ner i sängen med henne och sova. Oh my god, jag shippar dom verkligen stenhårt! Och som vanligt blir jag bara mer och mer rädd för varje scen med dom, jag är så rädd för hur Julia ska reagera när hon får veta att han har dödat hennes man (hon får reda på det i 1x10 enligt synoposis). Det kommer att gå verkligen dåligt! Jag är nervös!
 
Mini-kupolen i skogen är bara för, för, FÖR skum! Ett ägg inuti? Som blir rosa ibland? Skumt! Men ändå så spännande och intressant! Jag blev glad när Joe berättade för Julia om den - för Joe och Norrie behöver nån vuxen som kan hjälpa dom då de har nån slags anknytning till kupolen.
Jävlar vad rädd jag blev när Julia rörde mini-kupolen och plötsligt Joe stod framför henne en bit borta och såg skum och mystisk ut och sa "The monarch will be crowned" och Julia bara "Vad sa du nyss?" och helt plötsligt sa nån "Vem pratar du med?" och Julia vände sig om där rösten kom ifrån och där stod den riktiga Joe. Så den Joe som stod framför Julia var inte riktig, den uppenbarade sig bara för att hon rörde mini-kupolen. Jag blev lika vettskrämd som Julia.
Varför kommer synerna när man rör mini-kupolen? Likadant hände ju i förra avsnittet när Joe och Norrie rörde mini-kupolen och de såg Alice fastän hon var inte i skogen. Så vad betyder det? Och vad tusan betyder "The monarch will be crowned"!? Jag har en teori om det, mer om det kommer!
 
Åh, vad irriterad jag var på Big Jim i det här avsnittet. Han borde ha varit mindre egotisk och lyssnat mer på Barbie. Han hade den bästa idén ju! Mycket bättre än Big Jims var. Big Jims plan dödade fem människor och i slutet fungerade Barbies plan. Så se och lär dig av honom, Big Jim! Jag tycker att Barbie borde bli polis MED uniform och allt, då skulle fler antagligen lyssna på honom. Han har ju alltid de bästa idéerna! Det var väldigt barnsligt av Big Jim att hota Barbie om att han inte vill ha honom till fiende. Det var svagt, tycker jag. Hoppas att Big Jim inser det snart! Alltså att Barbie brukar ha de bästa idéerna!
 
Även om jag tycker att det var bra att Big Jim kickade ut Junior i förra avsnittet, så tyckte jag sååå synd om Junior i det här avsnittet. Även om han är sjuk i huvudet. När Big Jim berättade om Juniors mamma, var det så hemskt rörande att jag grät lite. Jag är så glad att Junior slutligen inte dödade sin pappa utan han dödade Ollie istället. Bra gjort, grabben!
 
Och slutet...! Sjukt! Det var så skumt när Angie stod på verdanan och stirrade på Joe och Norrie och hon log så creepy! Det KÄNNS som hon vet något! Där kommer min teori om vad "The monarch will be crowned" kan betyda. Faktiskt är det inte riktigt min teori utan en annan persons på tumblr, men den teorin fick mig att misstänka det också.
Denna personen tror att "The monarch will be crowned" betyder att den personen som är the monarch är den enda som kan bli fri och komma ut från kupolen eller nåt. Kanske, kanske inte? Och sedan googlade jag om monarch och såg att amerikanska fjärilar med orange, vit och svart färger kallas faktiskt monarch (monark på svenska). Och Angie har en fjäril tatuering som nästan ser ut som en monark. Så vad tror ni att jag tror? Jag tror att Angie är den som är the monarch. Det skulle kanske förklara varför hon såg så skum och creepy ut när hon stod där på verdanan och log och stirrade på Joe och Norrie. Jag vet inte, jag kanske bara inbillar mig det. Men hur som helst får vi ändå inte veta vad det betyder och innebär förrän i finalen. Åh!
Och sen när Julia sa "The monarch will be crowned" till Barbie i den sista scenen där de betedde sig som ett gift par, så skrek plötsligt nån och då slutade det. Läskigt som fan! (och nej, jag hörde det inte, men jag använde engsub för hörselskadade så ljud översattes också.)
 
Åååh, kan inte tisdag komma nu!? Det slutade ju så himla spännande! Och så kommer Maxine också i 1x09, den mystiska kvinnan från Big Jims och Barbies förflutna. Spännande! ;)

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: