DATUM: 2013-09-30 / TID: 13:48:10
KATEGORI: Allmänt

Where's my sister?

Här är títeln på min nya novell och även en handling! Klicka på bilden för att komma till min novellblogg! ;)
DATUM: 2013-09-30 / TID: 10:47:00
KATEGORI: Revolution, Sammanfattningar

Born in the USA.

Revolution kom äntligen tillbaka i onsdags med säsong 2 premiär - efter en lång uppehåll sen den 4 juni! Så i torsdags såg jag 2x01 Born in the USA och jag älskade det! Vilken fantastiskt bra start på säsong 2! Verkligen! Det var en LYSANDE start! Markera texten för att läsa mina tankar ;)

Först och främst, vilken fantastisk inledning på säsong 2! Det har gått 6 månader sen det som hände i säsongsfinalen. Jag brukar egentligen inte vara så jättepositiv ang tidshoppande särskilt ofta, men jag blev det den här gången! Jag gillar att det har hoppat fram sex månader. På så sätt blir det hela mer spännande då. Fast jag önskar bara att vi har fått svar på en sak; vad tusan hände med det finaste paret i serien, Jason och Charlie!? Helt plötsligt har de bara glidit ifrån varandra! Men vi kommer få svar snart enligt Eric Kripke. Det kan ju inte precis bara sluta så där som det slutade för dom? De känns alldeles för starkt som ett endgame för att bara sluta så där som det slutade. Kripke sa också att de kommer träffas igen. Så de kommer återförenas innan vi vet ordet av! Tur att den där Jeff bara är det faktumet att Charlie växer upp, enligt Kripke. Jag är långt ifrån orolig för Jason och Charlie är endgame och de hör ihop!

Det har dykt upp några intressanta storylines! Charlie är totalt badass och helt wricked up och verkar vara besatt av att döda Monroe vilket jag hoppas hon inte ska lyckas med då han är en av mina favoriter! Han har grävt ner sig i rena skiten nu men det är en spännande storyline som jag ser fram emot att följa. Och fan vad chockad och ledsen jag blev när Aaron dog! Jag bara tänkte ”Nej nu räcker det ju med dödsfall! Ni har ju fan tagit död på en av största favoriterna, Nora! Nu räcker det!” Jag har ju fortfarande inte kommit över Noras död. Jag önskar SÅ att hon aldrig dog! Jag saknar henne så mycket och jag som älskade Miles och Nora ihop också! Men hur som helst… då helt plötsligt i slutet vaknade Aaron upp från döden! Vad i helvete hände!? Eldflugorna måste nog vara orsaken för det är nåt skumt med dom! Och nej nej tack till Miles och Rachel. Är fortfarande väldigt skeptisk till dem! Och gud vad kul det är att se Stephen Collins på teven igen som Rachels pappa! Vilken stor skillnad på hans roll här och i Sjunde himlen! Han kan komma att bli en av mina favoritkaraktärer under säsongens gång för jag gillar verkligen honom. Han är cool!

Och jag älskade även scenerna med Tom och Jason! Jag har alltid avskytt deras relation, mycket på grund av hur dåligt Tom behandlar Jason. Men jag måste erkänna att jag sakta men säkert börjar älska dem. Deras relation är väldigt hemskt komplicerat men också väldigt intressant på vis och sätt. Jag ser fram emot att se hur deras relation kommer utveckas under denna säsongen för jag vill se mer av det. Och oh my god, scenen när Tom funderade på att ta livet av sig helt förkrossad över hans fru och Jason sa ”You’re gonna check out… like a little bitch?” fällde jag ett par tårar. Det var en ledsam ”pappa och son”-scen.

Och sist men inte minst, den största höjdpunkten i avsnittet är kommentern om David Schwimmer. ”We have the world famous David Schwimmer right here in the very tent, performing live for you. That’s right. You heard correct. The last surviving ’Friends’ is here.” Gissa om hur mycket jag skrattade! Helt klart den bästa, hahaha! Mitt favoritcitat har alltid varit ”What’s a boy band?” och nu tror jag att citatet om Schwimmer har tveklöst vunnit första platsen nu, haha! Mer av såna humor tack!

Jag ser verkligen fram emot att se säsong 2! Jag tror det kan bli en grymt bra säsong och till och med bättre än säsong 1! Så spännande det ska bli att se resten! ;D
DATUM: 2013-09-29 / TID: 21:13:00
KATEGORI: Film

The Frozen Ground (2013).

The Frozen Ground såg jag alldeles nyss och helt galet vad bra den var! Så sjukt bra film, verkligen! Sjukt spännande till och med! Och det bästa är att den är baserad på verkliga händelser.
Det var skitbra agerat av alla - Nicholas Cage, Dean Norris (han är bara med lite men han är ändå bra som alltid trots det), John Cusack och Vanessa Hudgens. Framför allt Vanessa Hudgens! Jag blev så jävla imponerad av hennes skådespel. Hon är alltid bra men i den här filmen... bara WOOOOW! Vilken skådespel! Hon var helt jävla lysande i sin roll som prostituerade Cindy, verkligen. För hon fick mig verkligen att känna med Cindy så att jag blev tårögd ett antal gånger! Jag nästan bokstavligen gapade faktiskt också, hon var helt sjukt otrolig ju. Hon kommer verkligen ha en lysande skådespelkarriär framför sig i framtiden! Bra jobbat, säger jag bara!
Grymt bra och spännande film som jag definitivt kommer att se flera gånger! Och ett stort plus i kanten är att i slutet får vi veta en kort stund om vad som hände sen och vi får även se fotona på offren som är sorgligt att titta på (stackars dessa kvinnor!). Denna rekommenderas starkt om ni älskar verklighetsbaserade filmer för ni kommer verkligen inte att bli besvikna! ;D
 
Frozen Ground är baserad på den sanna historien om Robert Hansen, en av de värsta seriemördarna i USA:s historia. Polisen i Alaska undersöker ett antal fall av mördade kvinnor. Då dyker den kidnappade Cindy upp och berättar att hon blivit utsatt för våldtäkt och tortyr. Utredaren Jack är övertygad om att gärningsmannen är seriemördaren han letat efter.
 
 
 
DATUM: 2013-09-29 / TID: 20:45:22
KATEGORI: Film

The Bling Ring (2013).

The Bling Ring såg jag idag och den var ganska bra! Tyvärr inte en av världens bästa filmer direkt. Men den får godkänt av mig. Mycket för att den är baserad på verkliga händelser. Alla agerade jättebra, särskilt Emma Watson. Fan vad ovant det var att se henne spela en total bitch diva i filmen till skillnad från vad vi alltid hade sett i hennes roll Hermione Granger i Harry Potter filmerna som var ju så snäll och smart och så. Men det var kul iallafall att se henne spela diva, hihi. Bra agerat av henne till och med! Det är en ganska bra film med en intressant story och allt - men den kommer jag nog inte att se igen för en gång räcker verkligen gott och väl! Rekommenderar den om ni älskar verklighetsbaserade filmer! ;)
 
Ett gäng tonåringar besatta av mode och berömmelse gör inbrott i kända personers hem i Los Angeles. Drivna av lusten att äga samma kläder som de Hollywood-kändisar de dyrkar spårar de upp sina offer på internet, bryter sig in i deras hem och själ designerkläder, smycken och andra dyra statusprylar. Inspirerad av verkliga händelser om hur ett gäng välbeställda ungdomar från The Valley blev en av de mest vågade inbrottsligorna i Hollywoods historia, är The Bling Ring ett exempel på hur långt vissa är beredda att gå i jakten på status och lyx. Det som börjar som en lek går snart över styr...
 
 
DATUM: 2013-09-29 / TID: 13:37:00
KATEGORI: Allmänt

Ny novell.

Jag vill bara säga att jag har börjat på en ny novell i fredags! Jag har fått tillbaka lusten att skriva och för att inte riskeras att den nya novellen ska gå samma öde till mötes som min förra novell, som bara fick 8 kapitel innan jag tappade lusten att skriva, så har jag en ny "regel". Jag tänker inte publicera några kapitel, inte förrän jag har flera skrivna kapitel. Och då kan jag börja publicera ett kapitel eller två i veckan "i tryggheten att veta att det finns mer" och samtidigt fortsätta att skriva nya kapitel.
Men idag kommer jag att publicera ett prolog så ni kan få ett smakprov på vad den nya novellen kommer handla om. Än så länge har jag inte kommit på en titel till novellen än. När jag har kommit på det, ska jag upplysa er och samtidigt avslöja en kort handling också. Anvisa er till min novellblogg genom att klicka på bilden ;)
DATUM: 2013-09-26 / TID: 21:59:23
KATEGORI: Film

Now you see me (2013).

Now you see me såg jag precis nyss och WOW!!! Jag säger bara holy shit! Jag blev verkligen imponerad av storyn, effekterna och skådespel - och jag blev även så, så, så jävla mållös över twisten som vi fick se i slutet! Jag kände mig så totalt lurad för jag blev verkligen rejält jävla överraskad! Det var SÅÅÅ sjukt oväntat! Helt sjukt bra twist! Verkligen!
Filmen kommer jag definitivt att se om flera gånger och den kommer även att hamna i min dvdhylla tveklöst! Grymt bra skådespel av alla. Vanligstvis brukar jag oftast inte gilla Mark Ruffalos roller egentligen även om jag faktiskt tycker att han är en bra skådis (jag har liksom bara problem med hans val av roller som brukar vara tråkiga). Men hans roll här i filmen, wow! Bra jobbat! Även Jesse Eisenberg, Isha Fisher, Dave Franco, Morgan Freeman, Michael Craine, Woody Harrelsson och Melanie Laurent var alla makalösa i deras roller!
Och handligen här under är verkligen inte en rättvis beskrivning av vad filmen handlar om! Se den ändå för ni kommer verkligen inte att bli besvikna! Se bara på den kanonbra betyg den har på Imdb! Rekommenderas starkt! Se den, se den! ;)
 
Några FBI-agenter är efter några illusionister som lyckas genomföra ett bankrån under
ett av deras framträdanden och där de sedan ger pengarna till publiken...
 
 
DATUM: 2013-09-26 / TID: 11:52:43
KATEGORI: Revolution

Revolution är tillbaka!

Kolla in denna sjukt jävla snygg poster - och jag är så glad att Revolution äntligen kom tillbaka igår! Jag ser fram emot att se 2x01 Born in USA snart på lunchen eller senare! Hittills har jag bara hört positivt om det, så jag är sååå förväntad! ;D
DATUM: 2013-09-24 / TID: 23:11:09
KATEGORI: Gifs, Under the Dome

"Something out there really wanted me back on my feet." ♥

DATUM: 2013-09-24 / TID: 23:03:00
KATEGORI: Sammanfattningar, Under the Dome

Under the Dome 1x13 Curtains (säsongsfinal).

I tisdags såg jag säsongsfinalen av Under the Dome 1x13 Curtains - och wow, vilken spännande säsongsfinal! Och det lämnade med sig en "hell of the cliffhanger"! Ååååååh! Hur FAN ska jag orka vänta 9 månader på säsong 2!? HUUUUUUUR?! Markera texten för att läsa ;)
 
Oj, vilken chock det var när kupolen blev svart! Jag liksom bara "Vad händer! Vad fan händer nu!? Varför blev kupolen svart!?". Jag var så rädd och nervös! Haha ;p
Linda, Linda, Linda, Linda, dumma jävla polis! Hon gjorde mig rent sagt ut skitförbannad och grymt irriterad! Jag brukade älska henne, iallafall ja tills i avsnitt 11 när hon trodde Big Jims stora käft om Barbie.
Nu avskyr jag henne bara som pest. Fyfan, vad tusan hände med henne!? Hon tror allt vad Big Jim än säger utan att ge Barbie en chans att bevisa att han är oskyldig! VAKNA FÖR FAN!!!!! vill jag bara säga! Vad för jävla polis är hon? Hon bara körde på och lät Big Jim bestämma Barbies öde utan att ha en rättegång först. Barbie sa ju faktiskt "Inte skyldig" i slutet av förra avsnittet! Borde inte Linda då ha misstänkt nåt och börjat utreda allt först innan Barbie skulle hängas? Hon bara "Ja, kör på!" när det bestämdes att Barbie skulle dö.
Herregud! Jag vill bara strypa hennes hals! Ja, jag är bara så skitförbannad på henne. Ärligt talat så vet jag inte hur jag nånsin ska tycka om henne igen efter allt det här. Inte ens om och när hon förstår senare att Barbie faktiskt är oskyldig. För nu har hon bara totalt förlorat min respekt! Och HAHAHAHA, hon fick vad hon förtjänade när hon rörde mini-kupolen! Rätt åt henne! ;)
Åh, jag älskade när Julia envisades så med att rädda Barbie först innan de skulle gå till mini-kupolen som Joe, Norrie och Junior höll på att flytta till cemenatfabriken för att skydda den från Big Jim och Linda. Hon bara "I'll die trying". Hon brydde sig inte ens om att hon riskerades att dö eller ej. Allt hon bara ville var att rädda sin pojkvän.
Och sedan när de såg varandra....! Åh, jag doooog! Deras ansikte, hur de såg på varandra, kyssen och allt! Så sjukt jävla fina att det inte finns! Jag hoppades på att de skulle säga "I love you" till varandra innan de såg varandra och det fick vi inte se. Men ärligt talat?!! Det behövdes faktiskt inte!!! Så som de såg på varandra och kyssen efteråt SA FAN ALLT!. Det var tydligt skrivet i deras ansikte att de älskar varandra. "My God, how are you even standing?" "I don't know. Something there out really wanted me back on my feet." och så kyssen. Åååh, så fin! Iallafall ja tills Angie kom och förstörde det och sa "Okay, it's enough, lovebirds" och fick ut Barbie från fängelsecellen, haha ;')
Något som också verkligen upprörde mig, som Linda, var Phil. Jag brukade också älska honom, iallafall tills i förra avsnitt när han skyllde direkt på Barbie att det var han som brände ner radiostationen och dödade Dodee. Då förlorade jag min omtyckte för honom.
Han bara "Nej så fan heller!" när han såg att Barbie var fri. Han såg också Julia och Angie. Borde han inte då ha fattat att det inte var Barbie som sköt Julia vid det här laget? Julia hjälpte ju för fan precis till att fria Barbie! Varför skulle hon fria honom om det var han som sköt henne? Precis! Men självklart precis som Linda är Phil för dum för att inse det. Han tror ändå fortfarande att Barbie har skjutit Julia. Herregud! Han äcklar mig som Linda och Big Jim.
Men han fick vad han förtjänade när Barbie sparkade honom i ansiktet. Det är jättekul faktiskt. För i förra avsnitt sparkade ju Phil Barbie i ansiktet och nu i denna säsongsfinalen var det Barbie som sparkade Phil i ansiktet. Hur kul som helst! Hahaha! Bra jobbat av Barbie att kicka ass Phil! I handklovorna dessutom! Ändå vann han slagsmålet mot Phil. Vilken badass :')
Så Julia är monarken! JAG VISSTE DET! Jag hoppades på att det var antingen henne eller Barbie som skulle vara monarken. Sååå glad att det inte blev Junior! För han är verkligen inte kapabel till att leda staden liksom Big Jim verkligen inte är kapabel till det heller! Det är antingen Barbie eller Julia som borde leda stan! De har de rätta ledaregenskaperna! Varken Big Jim eller Junior! Punkt slut! Ingen diskussion här!
Och jag kommer ALDRIG att förstå hur Junior kunde bli en del av gruppen - alltså med Joe, Angie och Norrie och mini-kupolen. Han delar ju inte ens deras tankar! Han tror fortfarande att Big Jim är den som håller stan ihop och han tror fortfarande inte på att Barbie aldrig dödade Maxine och Ottio bara för att enligt honom så skulle Big Jim aldrig skada kvinnor. Herregud, skitsnack! Du känner honom inte ens, Junior. Din pappa är inte den du tror att han är! Och så pistolhotade han Julia! För att hon skulle ge upp ägget till honom så att han skulle kunna ge det till Big Jim! Jävla skitstövel, fan ta dig, du sinnessjuka människa!
Jag älskade att Barbie bara stirrade på pistolen som om han var helt beredd på att rädda Julia ifall Junior skulle skjuta. Och jag älskade att Julia kastade ägget till Angie utan att blinka. Hon visste att Junior aldrig skulle skjuta Angie. Smart kvinna, Julia! Medan Barbie fortfarande hade handklovarna på sig, knuffade han Junior så att båda ramlade omkull för att ge de andra ett försprång att hinna fly. Min hjälte! Även om det tyvärr slutade med att Junior vann och tog tillbaka Barbie till polisstationen. NEEEEEEJ! Vore det inte för handklovarna så skulle han ha varit med de andra! :'(
Vilken chock jag fick när Joe, Norrie, Angie och Julia fick se ett bekant ansikte i skogen efter att de lyckades fly från Junior. Det väntade jag mig aldrig! Det var Alice, Norries mamma. Fast det visade sig att det inte var den riktiga Alice. Det var kupolen. Om jag har uppfattat det rätt.
Det visade sig att kupolen var god, att den sändes för att skydda dem i Chester's Mill. Men varför? Och från vad?! Hon sa bara "You'll see in time" när de frågade vad de skyddas från. Och Alice sände även ett budskap - de måste skydda ägget - när Angie frågade hur de skulle kunna se nu när kupolen var svart. Hon sa "If you want the darkness to abate, you must earn the light." Julia frågade hur. Hon svarade "By protecting the egg." Då förstod Julia och frågade "And if we fail, it's the end, isn't it?" och Alice nickade till svar. Holy shit! säger jag bara! Nu hade de mycket att tänka på!
Och det hade de också! Big Jim sände ett budskap till Julia genom polis walkien och sa att om hon gav ägget till honom inom en timme, så skulle Barbie slippa dö. Det svåraste beslutet nånsin att göra för Julia. Hon var kluven. För om hon valde att rädda Barbie och ge ägget till Big Jim så skulle alla dö ändå (ägget vore ju i fel händer) och om hon valde att skydda ägget så skulle mannen hon älskar dö.
Jag visste att Julia till slut skulle välja det andra. Vilket hon också gjorde. Så jag blev inte direkt överraskad! Även om jag samtidigt blev väldigt jätteledsen över att hon valde stan över Barbie. Även om det faktiskt var det rätta att göra. Men jag hoppades att de skulle komma på nån smart plan att både kunna skydda ägget och ändå rädda Barbie på nåt sätt. Men samtidigt förstår jag varför hon valde att skydda ägget. Jag klandrar henne inte för det direkt. Jag själv skulle nog göra samma val.
Och så känner jag också Barbie väl. Jag vet att han hade velat att Julia skulle välja att skydda ägget. För han dör hellre än att Julia också ska dö. Och så offrade han ju sig för henne när han stoppade Junior och gav henne, Joe, Norrie och Angie ett försprång att fly med ägget. Jarbie påminner faktiskt lite om Michael och Sara från Prison Break när det gäller uppoffringar.
Och så den jävla cliffhangern. DEN JÄVLA CLIFFHANGER, OMG! Jag skrek rakt ut! Varför, varför, varför slutade det så!!? Det gjorde ont att se allt det! Barbie stod nu med ett rep runt hans hals för att hängas - med Big Jim vid sin sida framför publiken och med Juniors hand på spiken helt förberedd på att vrida på den så att Barbie skulle ramla ner mot marken och krävas till döden för nåt han inte har gjort.
Och samtidigt på samma tidpunkt åkte Julia ut till sjön i en båt och höll hårt Barbies ID-bricka mot sitt hjärta, grät och kastade ägget i vattnet och så föll de rosa stjärnorna i led! Det gjorde ont att se när Julia höll ID-brickan mot sitt hjärta och grät. Vilken helt otrolig skådespelerska Rachelle Lefevre är! Verkligen! För det kändes verkligen i hjärtat när hon grät över Barbie och som ett hårt Jarbie fan jag är! Åh, det gör så ont att shippa dem!
Och på tal om de rosa stjärnorna... omg, det var så jävla vackert när de flög upp i led mot himlen! Så otroligt vackert. Vilka effekter! Och plötsligt sa Big Jim "Gör det nu!" till Junior. Jag bara "Nej, Junior! Snälla gör inte det! Barbie är oskyldig! Du vet att han är det! Julia sa ju till dig att det inte var han som sköt henne! Gör det inte, snälla!" Jag till och med grät.
Och då helt plötsligt försvann de rosa stjärnorna och kupolen höll på att förvandlas från svart till vit. Medan Big Jim fortsatte att säga till Junior "Nu, min son! Gör det nu! Gör det!". Han hade bråttom med att bli av med Barbie. Men Junior tvekade. Han tvekade faktiskt! Han hade fortfarande inte vridit på spiken än. Och då helt plötsligt var kupolen vit och så slutade det! Jag bara "NEEEEEEEJ! Så kan det inte sluta! Vad händer med Barbie!? Klarar han sig eller inte!" Helt galen jävla cliffhanger!!! Jag hatar cliffhangers! :'(
Men jag är 99% säker på att Barbie kommer klara sig! För han är en alldeles för viktig karaktär och han känns inte som ett avslutat kapitel heller. Så jag är därför helt säker på att han inte kommer att dö! Mycket för att han är ju duktig på att klara sig ur dåliga situationer och för att militären faktiskt letar efter honom och de säger att han är "the one"! Så det kan ju inte bara sluta så där med att Barbie dör utan att vi får veta varför militären letar efter honom och vad att han är "the one" betyder? Så det vore därför inte logiskt att han skulle dö bara så där! So I have faith! ;)
Och vi har fortfarande inte fått veta varför kupolen vill att ungarna ska döda Big Jim som vi fick se i slutet av avsnitt 11. Och hur är Juniors mamma en del av allt det här? Hon verkade haft likadana anfall som Joe, Norrie, Angie och Junior hade och hon verkade ha sagt samma sak som dom "De rosa stjärnorna faller. De rosa stjärnorna faller i led." Och jag tror inte att vi har fått svar på vad de rosa stjärnorna betyder? Så vad betyder det? Och varför är Juniors mamma en del av allt? Och vad skyddas Chester's Mill från egentligen som "Alice" sa tidigare? Och nu när Julia är monarken som ska krönas, vad händer då med Big Jim? Och varför just Julia? Så många frågor som vi troligen får svar på i säsong 2!
 
Hur fan ska jag orka vänta 9 månader innan jag får veta om B...? Och få svar? HUUUUR!? Vilken jävla cliffhanger! Självklart slutade det så sjukt spännande! Men ändå!!!! Och varför är den vit!? 9 månader....! Hur! Okej! Jag får bita ihop till dess! :(
DATUM: 2013-09-23 / TID: 13:09:31
KATEGORI: Gifs, One Tree Hill

"Don't say I never gave you anything."

DATUM: 2013-09-23 / TID: 12:56:00
KATEGORI: One Tree Hill, Serienyheter, Övriga tvserier

Great news ;)

One Tree Hill-stjärnan Paul Johansson gästspelar i Beauty and the Beast säsong 2! Han kommer först i sjätte avsnitt och kommer spela Kurt, pappa till Tori (som spelas av Amber Skye Noyes). Kurt beskrivs som en arrogant och kraftfull affärsmogul vars karriär har haft en explosionsartade ökning under de senaste åren. Han har blivit alltmer paranoid som ett resultat av hans karriärs uppstigningar, omger sig med beväpnade livvakter och håller ett vakande öga på sin dotter. Det låter som en intressant och elak karaktär! Alla vet ju att Paul är grymt bra på att spela elak, all right? Se bara på Dan Scott! Jag ser fram emot säsong 2! ;D
DATUM: 2013-09-23 / TID: 12:34:04
KATEGORI: One Tree Hill

One Tree Hill 10 års jubileum!

Idag har det gått exakt tio år sedan One Tree Hill sändes för första gången! 10 år, 9 säsonger och 187 avsnitt. WOW! Så många år det har gått! Det känns faktiskt nästan som det var igår jag började se den, men nej! Och det är väldigt en passande dag idag också då jag började min maraton igår! Jag bestämde mig igår att ha maraton av två orsaker - 10 års jubileum och för att jag saknar serien! ♥ (räkna med att det kanske blir en massa OTH inlägg idag!)
DATUM: 2013-09-22 / TID: 23:03:00
KATEGORI: Serienyheter, Övriga tvserier

White Collar.

Det är något som jag har glömt nämna här i bloggen. Jag började också se White Collar nyss - för nån vecka sedan på Netflix där det finns två säsonger av serien. Jag brukar faktiskt kolla på den på tv ibland och jag hade också alltid velat se hela serien nån gång. Så när jag såg att den finns på Netflix blev jag jätteglad då den finns ju inte nånstans med swesub att ladda. Så jag började se den. Jag gillar ju serien verkligen jättemycket! Den är så bra och rolig och aldrig tråkig för en sekund och det är alltid roligt att följa olika fall. Så det är bara härligt att se den från allra början nu som jag alltid hade velat göra. Och att Matt Bomer, som spelar Neal Caffrey, är så förbannat jäääävla snygg är bara ett stort plus i kanten! Jag har svårt att tro att han är gay i verkligheten för i serien är han överförtjust i kvinnor! Än så länge har jag bara sett två avsnitt nu i veckan och jag vill ta det väldigt lugnt så jag kommer bara se några avsnitt per vecka. Jag ser fram emot det! ;)
 
Efter flera år av katt- och råttalek lyckas FBI-agenten Peter Burke slutligen fånga sitt byte, den yrkeskriminelle bedragaren Neal Caffrey. Efter att ha placerats i ett högsäkerhetsfängelse lyckas Neal ändå rymma. Peter överlistar honom igen och inför hotet att återsändas till fängelset kommer Neal med ett utmanande förslag för att slippa undan en ny fängelsevistelse. Han erbjuder FBI sina tjänster och motvilligt inser Peter att den kunskap om den undre världen som Neal besitter inte kan hittas på rätt sida om lagen och godtar förslaget.
DATUM: 2013-09-22 / TID: 17:23:18
KATEGORI: Tidsfördriv, listor

30 dagar-lista om TV-serier.

Många har börjat köra på den, så det tänker jag göra nu också! Jag vet inte om jag ska börja imorgon eller om jag ska vänta tills den 1 oktober. Det återser att se, men den här ska jag iallafall göra! Det ser ut som en riktigt rolig lista - med tanke på att jag är ju en tvättäkta serienörd! ;)
 
Day 01- A show that should have never been canceled
Day 02 - A show that you wish more people were watching
Day 03 - Your favorite new show ( aired this t.v season)
Day 04 - Your favorite show ever
Day 05 - A show you dislike
Day 06 - Favorite episode of your favorite t.v show
Day 07 - Least favorite episode of your favorite t.v show
Day 08 - A show everyone should watch
Day 09 - Best scene ever
Day 10 - A show you thought you wouldn’t like but ended up loving
Day 11 - A show that disappointed you
Day 12 - An episode you’ve watched more than 5 times
Day 13 - Favorite childhood show
Day 14 - Favorite male character
Day 15 - Favorite female character
Day 16 - Your guilty pleasure show
Day 17 - Favorite mini series
Day 18 - Favorite title sequence
Day 19 - Best t.v show cast
Day 20 - Favorite kiss
Day 21 - Favorite ship
Day 22 - Favorite series finale
Day 23 - Most annoying character
Day 24 - Best quote
Day 25 - A show you plan on watching (old or new)
Day 26 - OMG WTF? Season finale
Day 27 - Best pilot episode
Day 28 - First t.v show obsession
Day 29 - Current t.v show obsession
Day 30 - Saddest character death
DATUM: 2013-09-22 / TID: 00:31:00
KATEGORI: Serienyheter, Under the Dome, Övriga tvserier

Sleepy Hollow.

För knappt en timme sedan såg jag det allra första avsnittet av Sleepy Hollow. Och jag gillade det skarpt! Jag blev verkligen positivt överraskad så den kommer definitivt att stanna på min serieschema! Jag satt på helspänn under hela avsnittet för det var rätt spännande och mystiskt. Jag älskar mysterier! Och jävlar vad rädd jag faktiskt blev i slutet, det bara kom så plötsligt! Haha. Jag gillade Ichabod och Abbie som karaktärer, de är redan mina favoriter nu. Särskilt Abbie som är den kvinnliga polisen, hon är riktigt cool. Linda från Under the Dome behöver seriöst lära sig från Abbie om hur man ska vara en bra polis! Jag tror den här kan bli en riktigt bra tvserie så jag ser fram emot att följa den till slutet! ;)
 
Ichabod Crane vaknar upp ur en grav i en grotta. Han stapplar upp och befinner sig i 2000-talets Sleepy Hollow, en sömnig liten småstad nånstans i Amerika. Han blir snabbt anhållen och misstänkt för ett mord han inte begått. Snart förstår han att hans gamle fiende från förr, den huvudlöse ryttaren, också hängt med från dåtiden. Men den enda som tror honom är polisen Abbie. De två upptäcker att det finns mer begravt i Sleepy Hollow än vad man först kan tro - och att det är många som är ute efter dom.
DATUM: 2013-09-21 / TID: 23:15:00
KATEGORI: Gifs, Jag älskar/hatar, Prison Break

OTP #2; MiSa.

Här har vi Michael och Sara från Prison Break!
Jag började shippa dom vid deras första scen ihop när Michael citerade Sara "Be change you want to see in the world" och sen dess har de alltid varit ett av mina favoritpar insklusive några av mina favoritkaraktärer. Jag bara visste under deras första scen ihop att det skulle komma att bli en fin lovestory, att de skulle gå igenom mycket och att de hörde ihop. Vilket de gjorde också! De hade en förbannat fin lovestory som tyvärr slutade tragiskt men ändå fint på nåt sätt - som jag inte heller har kommit över ännu liksom Marks och Lexies (läs OTP #1 här) död trots att det har gått fem år sedan Prison Break slutade. ♥
 
(Jag skulle gärna skriva hela deras lovestory men det är svårt att skriva om dom då deras lovestory är komplicerat och väldigt lång. Så jag uppdaterar inlägget när jag vet hur jag ska skriva och när jag har lust! Jag säger definitivt till när jag har uppdaterat så ni slipper komma hit hela tiden och kolla efter!)
DATUM: 2013-09-20 / TID: 23:17:19
KATEGORI: Under the Dome, Veckans Hottie & Beauty

Veckans Hottie/Beauty #10.

Veckans hottie och beauty blir Mike Vogel och Rachelle Lefevre! De är aktuella i rollerna som Dale "Barbie" Barbara och Julia Shumway i succén Under the Dome som precis haft sin säsongsfinal och återvänder med säsong 2 nästa sommar. Mike Vogel ska man inte ens tala dåligt om - han är så förbannat snygg, oavsett Barbie-skägg eller ej, med sina isblå ögon att ord inte räcker till för att beskriva det! En tvättäkta hunk som får mig att smälta varenda gång jag ser honom! Och Rachelle Lefevre är så förbannat vacker med sitt stora, lockiga, röda hår. Jag är så grymt avundsjuk på henne - på utseendet, på håret och på att hon får kyssa Mike Vogel! ♥
DATUM: 2013-09-20 / TID: 21:58:47
KATEGORI: One Tree Hill, Tidsfördriv, listor

Lista: One Tree Hill.

Jag är totalt uttråkad så när jag fick syn på denna roliga listan hos Karin, blev jag sugen! Jag börjar med One Tree Hill först, min allra första favorit genom tiderna! ;)
 
1. Den karaktär som jag blev kär i först.
Lucas! Men sedan blev han en kort stund därefter utkickad av Nathan när han inte längre var ett svin tack vare Haley ;)

2. Den karaktär som jag aldrig förväntade mig att älska så mycket som jag gör nu.
Nathan. I början hatade jag honom så mycket för han var ett riktigt jävla svin då! Men sen växte han upp från att vara ett svin till en ren drömkille tack vare Haley som kunde se det gott i honom som ingen kunde. Sen dess hade jag bara älskat honom mer och mer.

3. Den karaktär som alla älskar men som jag inte tycker om.
Jag har inte den blekaste om vem som alla älskade som jag inte tyckte om? Hmm... jag kan inte komma på nån faktiskt. Jag älskade ju typ alla. Förutom de elaka förstås - som nanny Carrie, Renee, Katie osv.

4. Den karaktär som alla hatar men som jag tycker om.
Jag kan inte komma på nån! Kanske Tim? De flesta OTH-fans som jag hade stött på under seriens gång, verkade inte gilla honom alls. Men det gjorde jag. Jag tyckte om honom. Jag tyckte att han var jätterolig och väldigt skön - och en riktigt tönt också dessutom! Gissa om hur mycket jag skrattade när han var med i ett avsnitt i säsong 5 där han jobbade som en pizzabud och det visade sig att han hade döpt sin son till Nathan efter Nathan x)

5. Den karaktär som jag en gång älskade men inte längre.
Ingen, faktiskt. För varje gång jag började gilla nån brukade det fastna och aldrig ändras. Så jag ändrar på frågan: en karaktär som jag en gång hatade men inte längre. Dan Scott. I början hatade jag honom så mycket men senare började jag tycka om honom. Jag kommer alltid att hata honom i säsonger 1-3 och det varierar lite i säsong 4 och 5 och sen i säsonger 6-8 tycker jag om honom och i säsong 9 blir han tillslut en älskad karaktär. Jag grät jättemycket när han dog. Jag trodde faktiskt aldrig att jag skulle gråta vid hans slut när jag väl började se serien! Så mycket hade förändrats sen säsong 1!

6. Den karaktär som jag vill ”smoocha”.
Nathan, Nathan och åter Nathan! ;)

7. Den karaktär som jag själv skulle vilja vara.
Haley! Hon får ju Nathan, en ren drömkille! Jag hoppas att jag en dag hittar en sån fin och omtänksam kille som Nathan! Han är ju bara sååå förbannat fin, all right?

8. Den karaktär som jag vill slå till.
Det mesta av tiden ville jag alltid bara slå till Dan! Han var skurken och den elakaste pappan i serien utan tvekan!

9. Ett par som jag älskar.
Nathan och Haley! Alltid och för evigt! De är mitt största otp i serien (också min allra första otp faktiskt) och sen efter dom kommer Lucas/Peyton, Julian/Brooke, Keith/Karen och Jack/Sam - och jag älskar till och med Jake/Peyton också faktiskt även om jag alltid kommer välja Lucas för Peyton.

10. Ett par som jag hatar.
Dan och Rachel. Vilken skandal, äsch! Och sedan så hatade jag också Felix och Brooke. Äsch, de var inte ens fina ihop! Jag hatade också Mouth/Lauren. Och till och med Deb/Skills!!! Vad i all friden tänkte manusförfattarna på när de parade ihop dem (samma med Dan och Rachel)!? Total stor skillnad på ålder så det bara är vidrigt, haha.

11. När jag började titta på serien.
När halva av första säsongen hade gått. Sen dess hade jag följt den slavariskt fram till det allra slutet i förra året. Åh, jag saknar den så mycket att ord inte räcker till för att beskriva det! ♥
DATUM: 2013-09-19 / TID: 00:18:00
KATEGORI: Serienyheter, Övriga tvserier

Twisted.

I måndags gav jag med mig och gav Twisted en chans. Och jag ångrar det inte! Den är en verkligen jättebra, spännande och intressant tvserie med många intressanta karaktärer! Jag såg de första fem avsnitten och jag är inte ett dugg besviken! Den påminner lite om Pretty Little Liars när det gäller mysterier, hemligheter bl.a men den är mycket bättre. För den går mer framåt än vad PLL nånsin har gjort. Iallafall, än så länge! Och gällande ships, i början var jag tveksam på vem jag shippar. Nu vet jag. Danny/Lacey och Jo/Rico! Ja tack till dem! Jag ser fram emot att se serien med fortsättning! ;)
 
Danny Desai är en karismatisk 16-år gammal kille med ett brokigt förflutet som återvänder till sin hemstad efter att han har tillbringat fem år på ungdomsanstalt för att ha dödat sin faster. Han blir omedelbart behandlad som en utböling, men han försöker ta kontakt med sina två bästa vänner från barndomen - Jo och Lacey - som är osäkra på hur de ska reagera. När en skolkamrat hittas död i sitt hem, blir Danny genast misstänkt för mord. Jo och Lacey måste bestämma sig om deras barndomsvän är en oförlåtlig sociopat eller om han verkligen är ett offer för sina egna skruvade hemligheter...
 är ett offer för sina egna skruvade hemligheter.
DATUM: 2013-09-16 / TID: 18:03:00
KATEGORI: Serienyheter, Övriga tvserier

Life Unexpected.


Som ni vet, började jag se Life Unexpected för flera veckor sedan.
Jag blev klar i onsdags. Anledningen till att det tog lång tid för mig att se klart den var för att jag ville ta det lugnt. Och jäklar, vilken fantastisk tvserie!
Åh, varför, varför, varför blev den nedlagd!? VARFÖR!!! Den var ju så otroligt jävla bra, en av de bästa tvserierna nånsin! Det var mycket drama och det hela tiden! Vilket var ett stort plus i kanten!

Och vilken värsta chock jag fick i nära slutet av säsong 2 när Lux berättade vad som hände hos den senaste fosterfamiljen på rättegången, det bara kom från ingenstans. Det var SÅ oväntat. Så oväntat att jag bara satt där och gapade av chock och grät floder - och vilken drama och vilket starkt skådespel efteråt!Jag älskade alla karaktärer men Lux och Baze var mina absolut favoriter. Deras far-och-dotter-relation var också min stora favorit. Och jag älskade Lux med alla killar - Bug, Eric och Jonah. Men måste jag välja, så Bug. Och alla storylines den kom med under de två säsongerna var fantastiska, men den med rättegången och den mörka hemligheten bakom den senaste fosterfamiljen.var min favoritstoryline!
 
Det är sååååååå synd att det bara blev två säsonger. Med ett för hastigt avslut. Den slutade bra ja men ändå för hastigt. Men hur som helst, huvudsaken är att den åtminstone fick en chans att knyta ihop allt och sluta bra! Jag är glad att Baze och Cate slutade tillsammans då jag hade hejat på dem sen första början! Och ett ännu stort plus i kanten var Haley James från One Tree Hill när hon kom på besök i Portland med Mia från Tree Hill och sjöng. Det fick mig att bli sugen på att ha maraton snart!
Jag rekommenderar Life Unexpected starkt!!! Den är en fantastisk, bra, mysig och spännande familjeserie! ♥
DATUM: 2013-09-16 / TID: 14:15:00
KATEGORI: Under the Dome

Dale (Barbie) & Julia; Still ♥


De är perfektion! All right!!!!!??? ♥
DATUM: 2013-09-16 / TID: 14:10:45
KATEGORI: Gifs, Under the Dome

"I love you!" AJFHDJGKG!!! ♥

   
DATUM: 2013-09-16 / TID: 13:22:31
KATEGORI: Sammanfattningar, Under the Dome

Under the Dome 1x12 Exigent Circumstances.

I tisdags såg jag det senaste avsnittet av Under the Dome 1x12 Exigent Circumstances – och jag älskade det! Det var fullpackat med action i händelser, det hände mycket! Markera texten för att läsa! ;)

Big Jim ska vi inte ens tala om! Han har blivit bokstavligen galen! I förra avsnittet anklagade han Barbie för att ha dödat Maxine och Otto och för att ha skjutit Julia (det var egentligen Maxine som sköt henne ifall ni glömt) för att rädda sitt ass när det egentligen var han som dödade Maxine och Otto. Nu är hela stan efter Barbie och han ska få dödstraff för nåt han inte gjort - förutom mordet på Julias man Peter förstås som han också blivit anklagad för trots att det var självförsvar vilket de självklart inte vet om än! De tror att Barbie sköt Julia för att hon fick reda på det. Vad de fan inte vet är att Peters död faktiskt tärde på Barbie (han menade ju inte att döda honom, det var självförsvar) och att han till slut berättade för Julia om det. Varför skulle han berätta och sen skjuta henne? Det vore inte logiskt. Och så skulle han aldrig skada henne heller! För att han älskar henne och för att han faktiskt är en bra man! Han är bara en bad boy, man är inte en dålig kille bara för det!
Och nu i det här avsnittet blev Barbie anklagad för ännu en sak som Big Jim har gjort. Han dödade Dodee och satt radiostationen på eld. Phil påpekade direkt att det var Barbie när de fick reda på att radiostationen brann och att Dodee var död. Förbannat att de ska skylla allt på stackars Barbie som är så oskyldig!!!!

Vad jag inte kan förstå är varför hela stan plötsligt är efter Barbie efter bara EN ENDA lögn UTAN bevis av Big Jim när Barbie faktiskt har gjort så jävla mycket för dem sen kupolen slog ner? Har de glömt alla saker han gjort? Är deras minne korta eller vad? När Joe nästan blev dödad av ett flygplan dagen kupolen slog ner, vem räddade honom? Barbie. När Dukes hus brann, vem var hjälten? Barbie. När Randolph sköt Freddie, vem tog ner honom? Barbie. När Randolph var på flykten, vem hittade honom? Barbie. När Angie var på väg att bli våldtagen, vem räddade henne? Barbie. Under utbrottet, vem tog medvetslösa Julia till kliniken? Barbie. Vem upptäckte att besökardagen var för att säga farväl, inte för att säga hej? Barbie. Vem avledde vattenförsörjningen tillbaka till magasinen? Barbie. Vem hjälpte det första barnet till världen under kupolen? Barbie. Det är många saker! Chester’s Mill förtjänar seriöst inte Barbie! Han är alldeles för bra för stan.

Julia låg i koma och hade fortfarande inte vaknat. Big Jim sände Junior för att vakta henne på kliniken. Han sa att Junior måste ringa honom direkt så fort hon hade vaknat. Jag fattade direkt att det var för att Big Jim ville döda Julia så att hon inte skulle kunna rentvå Barbie genom att säga att det inte var han som sköt henne för att inte riskeras att Big Jims påhittade story inte skulle stämma överens. Men jag bara tecknade "Haha, du är bara så dum! Barbie vet att du kommer döda henne så han kommer att göra allt för att skydda henne från dig, din skitstövel! Vänta du bara! För att det goda vinner alltid över det onda!" Och som tur var för Julia, hade jag rätt. Barbie känner Big Jim för väl för att veta att han skulle döda henne. Han bad Angie om hjälp med att rädda Julia. Jag älskar när män gör allt för att rädda deras älskade! Jag är svag för sånt ;)
De bestämde sig att när Barbie väl hade tagit Julia så skulle han ta henne till en ambulans och då skulle Angie köra dem nånstans och hjälpa honom att gömma sig med Julia. Sedan fick Angie leka sköterska för att distrahera Junior så att Barbie skulle ta Julia till ambulansen. Hon brukar jobba ibland på kliniken så det var därför ett perfekt tillfälle! Och det funkade perfekt! Ja tyvärr tills de delade en passionerad kyss. För Junior kände smaken av cigaretter på hennes läppar och då fattade han direkt att hon alldeles nyss hade rökt med Barbie (han hade sett dem röka ihop en gång, därför förstod han att det var med Barbie hon rökte nyss) och att han nu var på kliniken. Shit! tänkte jag bara. Junior sprang för att kolla Julia och såg att hon var borta. Då blev han blyförbannad och jag bara "Shit! Spring och varna Barbie, Angie!"

Angie sprang ut från kliniken och skrek "Barbie!" och man såg att Barbie precis hade satt in Julia i ambulansen. Då tänkte jag bara "fan, fan, fan! Nu är det kört! Ni kommer inte att hinna att åka iväg!". Jag var seriöst så nervös!! Junior skrek i sin walkie till Linda att Barbie var på kliniken och de hamnade i slagsmål. Linda svarade att hon var 30 sekunder från kliniken. Då sjönk jag; "De hinner inte! De kommer bli fångade, fan!" Barbie hade då bara två alternativ att välja på.
Att hoppa i ambulansen och åka med Angie och Julia och ändå blir fångad då Linda ju bara skulle vara 30 sekunder bakom dem och då kommer Big Jim att döda Julia - eller att låta Angie åka själv med Julia och han stannar kvar och blir arresterad så att Linda inte skulle bry sig om att jaga efter ambulansen och då får Julia vara i säkerhet från Big Jim och leva.
Jag visste att han skulle välja det andra, för jag känner honom för väl. Han bryr sig om Julia, han älskar henne och skulle göra allt för att skydda henne. Vilket han också gjorde, han valde det andra utan att tveka en sekund. För som sagt så älskar han Julia och han skulle göra allt för skydda henne från Big Jim. Så han offrade sig och skrek åt Angie att åka iväg snabbt och blev arresterad av Linda. Det var så fint gjort av honom! Det påminner om när Michael offrade sig för Sara i Prison Break the Final Break! :')
Under de 30 sekunderna som Barbie hade på sig, hoppades jag hårt på att han skulle säga ”I love you” då han gör ju det, det är så tydligt med tanke på allt han gjort för Julia. Vilket han också gjorde! Då fick jag seriöst världens spader och grät. Det var ett så sorgligt men ack så vackert ögonblick! Jag älskade hur han såg ledsen ut (han ville ju så gärna åka med och vara med henne, naaw!), sa ”I love you” till Julia och sedan kysste henne. OMG, jag hade värsta hjärtklappning. Åh, jag älskar de två så mycket, de är så förbannat fina ihop!!! Jag hoppas att Julia hörde det! Hon var ju medvetslös när han sa de tre magiska orden. Det sägs ju att folk i koma kan ibland höra allt vi säger. Hoppas! ;)

Medan allt det hände, försökte Joe och Norrie hitta ett nytt gömställe till minikupolen med ägget när Norries mamma Carolyn bad dem när hon fick reda på att Big Jim bestämde att de skulle kolla igenom allas hus efter Barbie. Jag tänkte bara "Ben! Ben! Ben! Gömma den hos Ben!" och yes, de valde att hamna den hos honom. Jag var så glad för jag tyckte att de gjorde ett jävla bra val! Ben är väldigt pålitlig och jag gillar honom, han är en bra kompis.

Dodee, Dodee, Dodee... jag visste att hon förr eller senare skulle skvallra för Big Jim. Vilken skvallerbytta. Hon berättade om minikupolen, militären och Barbie. Hon sa att militären letar efter Barbie och berättade att minikupolen var hos Joe (tur att de redan hade flyttat på den till Ben). Och när hon gick ner för att göra nåt, satt Big Jim sig vid radion och hörde då av militären att de hade sett Big Jim döda pastorn och att han var opålitlig. Och olyckligtvis för honom hade Dodee hunnit komma tillbaka för att höra det. Hon stod bakom honom och såg chockad ut. Hon fattade med detsamma att anklagelser mot Barbie var falska. Jag bara "Inte bra! Nu kommer du dö bara för att du vet." Och som förväntat, fick hon panik och försökte prata sig ur för att rädda sitt liv. Om att de skulle hjälpa varandra med minikupolen och allt. Men otur nog för henne, sköt Big Jim henne ändå och satt radiostationen på eld.
Även om jag inte gillade henne på grund av hennes stora käft, så grät jag faktiskt när hon dog. Jag tyckte så himla synd om henne! Mycket för att det var så otroligt välspelat av skådespelerskan som spelar Dodee. Och för att oavsett om jag inte gillade henne så förtjänade hon ändå inte att dö. Verkligen inte! För hon var en bra människa innerst och ville bara väl. Det var en väldigt sorglig scen :(

Joe och Norrie hamnade i varsin fängelsecell bara för att de vägrade berätta för Big Jim om vart minikupolen var. Vilken man som satt MINDERÅRIGA BARN i fängelse! Äsch och fyfan för honom! Han gjorde mig verkligen irriterad. När han skadade Norrie, ville jag bara slå till honom! Vilken vidrig man!
Och för att inte tala om när han hotade Barbie som då precis blivit arresterad och hamnat i dödscellen! Han hotade att om Barbie inte erkände för publiken att anklagelserna stämde, så skulle han fixa så att Joe och Norrie skulle hamna i fängelse för att ha dödat Dodee då hon var den enda som visste om minikupolen (även om jag hatar honom så måste jag erkänna att han är en smart man!) och sen hotade han att Julia också skulle hamna i fängelse för att ha gömt en mördare, alltså Barbie, som dödade Peter så att hon skulle få pengar. Jag bara "VA! Hur kunde du sjunka så lågt!?" Sen hotade han också att Angie skulle hamna i fängelse för att ha hjälpt Barbie med hans brott. Inte bra, inte bra! Mycket hot! Och sen hände det som absolut inte fick hända: Barbie gick med på detta. "VAD!? Du är oskyldig, stå fast vid det!" tecknade jag panikslaget.

Och Julia vaknade!!! Jag blev så jätteglad, det var verkligen på tiden! Och oh my god, jag grät när Angie berättade om Barbie. Julias ansikte... omg, hon var så ledsen och förtvivlad och orolig för Barbie och sa att Big Jim ljög. När hon frågade "Where's Barbie?" ville jag bara dö! Hon såg så förtvivlad ut. Åh, se till att rädda din man!

Och alldeles innan slutet började ägget bete sig helt galet just när Big Jim tog ut Barbie till publiken så att han skulle bekänna om anklagelserna. Jag har läst en teori om varför som jag verkligen gillar och som också vore logiskt!
Jag citerar personen (översätt till svenska): "Okej, jag tror att jag har räknat ut det. Jag tror självklart att Julia är monarken och jag tror att Barbie är hennes beskyddare. Kupolen blev arg när Julia blev skjuten och sedan när Barbie räddade henne, slutade den. Och nu blir ägget psykopat eftersom staden kommer att döda Barbie. Om Barbie är död, då kommer Julia bli dödad av Big Jim." Mycket intressant teori! Jag gillar den idén! Varför inte liksom!? ;D
Och då kom det stora ögonblicket: skulle Barbie erkänna att han var skyldig som han kom överens med Big Jim om i utbyte mot att han höll sig borta från ungarna och Julia eller skulle han trotsa honom, göra det rätta och säga att han inte var skyldig? Jag bara tecknade "Säg 'inte skyldig'! Det är det rätta! Säg 'inte skyldig'! Det är det rätta!" om och om igen. Och yes, han svarade "Inte skyldig!" och då jag bara skrek! Jag var så glad! Han gjorde verkligen det rätta, tycker jag! Han är ju faktiskt oskyldig! Det är Big Jim som ska erkänna sig skyldig, inte Barbie! Och även om Barbie skulle erkänna, så hur fasen skulle han veta som död om Big Jim höll sitt ord om att hålla sig borta från Joe, Norrie, Angie och Julia eller inte? Precis! Så Barbie gjorde det rätta!


Och då bara slutade det! Åååååååh!!! Det är säsongsfinal imorgon, jag är så nervös för det ska tydligt bli en stor cliffhanger och för att nån kommer dö! Men samtidigt ska det bli så spännande! Tisdag, skynda dig! ;)
DATUM: 2013-09-13 / TID: 21:43:44
KATEGORI: The Vampire Diaries

The Vampire Diaries säsong 5 poster & trailer.

 
DATUM: 2013-09-13 / TID: 21:11:13
KATEGORI: Film

Pirates of the Caribbean 5 skjuts upp.

När jag fick veta att det skulle bli en femte POTC-film och att den skulle ha premiär i sommar 2015, blev jag jätteglad! Så föreställ dig min besvikelse när jag fick veta att den skulle skjutas upp till 2016 istället på grund av manusproblem! Snyft! Nu får jag ju vänta ännu längre! Hur fasen ska jag orka vänta? Jag hatar att behöva vänta så länge! Och ja, jag är ett fan av POTC filmerna! ♥
DATUM: 2013-09-11 / TID: 11:34:00
KATEGORI: Under the Dome

Under the Dome 1x13 extended promo (season finale).


OH MY GOD, OMG, OMG! Säsongsfinalen ser så sjukt spännande och jävla bra ut! Jag kan inte vänta! Tisdag behöver fan skynda sig! Igår såg jag det senaste 1x12 och sammanfattningen kommer som vanligt i helgen! :)
DATUM: 2013-09-10 / TID: 17:18:42
KATEGORI: Film

Encino man (1992).

Igår såg jag Encino man och jösses, den var så jävla rolig! Den fick mig att skratta många gånger så att jag grät, det är ju en så asskön film som fan! Brendan Fraser var lysande och väldigt rolig i sin roll som grottmänniskan Link medan Sean Astin var lysande i sin roll som Dave. Och skådisen som spelade Stoney var inte så dum heller! Jag rekommenderar den varmt om ni älskar komedier! Trailern kan ni se här.
 
Dave vill imponera på sina skolkamrater och gräver en egen swimmingpool på sin gård. Där hittar han en begravd grottmänniska i ett isblock. Grottmänniskan tinas upp och Daves kompis Stoney hjälper till att bada och snygga upp fyndet. Det visar sig vara en pojke i samma ålder som dom och han döps till Link. Dave och Stoney lyckas få in Link vid Encino High som utbytesstudent. Link gör omedelbar succé hos sina skolkamrater. Dessvärre vinner han också flickornas hjärtan inklusive Daves drömflicka, Robyn...
 
 

DATUM: 2013-09-09 / TID: 10:54:22
KATEGORI: Film

Domestic Disturbance (2001).

Domestic Disturbance såg jag efter World War Z - och den har jag sett väldigt, väldigt många gånger innan. Den var en gammal favorit från min barndom.
Sist jag såg den var för sju eller åtta år sedan och jag hade glömt en del hel i filmen, så därför såg jag den igår. Med helt nya ögon dessutom för sist jag såg den var jag typ bara 14 år gammal och då hade den 5 av 5 i betyg av mig. Och nu? Jo, med nya ögon älskade jag den igår också även om den här gången har det tyvärr svalt lite nu märkte jag efter slutet. Jag var ju 14 år då sist och nu är jag 22 år, så nu känns därför filmen annorlunda. Nu har jag fått se den på nytt och jag älskar den fortfarande, men bara inte lika mycket nu som då.
Det är fortfarande en hel del hotfulla och obehagliga scener, spänningen är fortfarande kanon, den dåliga stämningen med Rick är fortfarande läskig och skådisarna är fortfarande bra vilket räcker gott och väl för mig i slutändan. John Travolta, Vince Vaughn, Matt O'Leary och Teri Polo gjorde alla bra ifrån sig särskilt Vaughn som var ganska läskig i sin roll som Rick och Travolta i rollen som Frank. Jag rekommenderar den varmt till alla som älskar thriller. Trailern kan ni se här.
 
Frank Morrison önskar allt gott till sin 12-årige son Danny. Men sedan Frank skilt sig från sin hustru Susan har Danny gjort uppror och ofta avslöjats med att ljuga. Men Danny skulle aldrig ljuga för sin far. När Susan träffar en ny man, den rike Rick Barnes, måste Frank därför tro på de hemska saker Danny anklagar sin nye styvfar för.
 
 
DATUM: 2013-09-09 / TID: 09:11:07
KATEGORI: Film

World War Z (2013).

Denna såg jag äntligen igår och jag gillade den faktiskt! Den var jättebra, storyn var bra och det var talangfulla skådisar osv osv. Brad Pitt var lysande som alltid. Och den skulle lätt ha fått fullbetyg egentligen - men på grund av att det var för lite action och de kunde ha gjort nåt mer av slutet så förlorar den därför en halv betyg. Men annars gillade jag den verkligen för den var bra och jag älskar zombiefilmer. Och den kommer jag absolut att se igen! Jag önskar bara att det hade varit mer action och att de hade gjort nåt mer av slutet. Men hur som helst, jag rekommenderar den varmt till alla som älskar zombies. Trailern kan ni se här.
 
Den FN-anställde Gerry Lane reser jorden runt i en kamp mot tiden för att förhindra en pandemi som har fått armér och regeringar på knä och som nu hotar att utrota hela mänskligheten.
 
 
DATUM: 2013-09-08 / TID: 03:03:56
KATEGORI: Gifs, Under the Dome

"I don't wanna leave her but-" ♥

   
DATUM: 2013-09-08 / TID: 02:57:00
KATEGORI: Sammanfattningar, Under the Dome

Under the Dome 1x11 Speak of the Devil.

Jag såg det senaste avsnittet av Under the Dome 1x11 Speak of the Devil i tisdags - och jävlar, vilket jävla bra avsnitt det var!!! Bästa avsnitt hittills! Markera texten för att läsa! (och ursäkta för en kanske stökig sammanfattning, men jag har ju så mycket att säga att jag inte vet vart och hur jag ska börja först, haha)
 
Efter Barbies stora bekännelse till Julia i slutet av förra avsnittet om att det var han som dödade hennes man, fick vi se nu hur det gick efteråt. Han sov på soffan och Julia i hennes säng. Jag älskade när hon gick nerför trappan och han bara visste att hon var där och när hon frågade hur soffan var och han svarade att det var ensamt och Julia sa detsamma om sängen. Åh jag älskar de två så mycket, de är så förbannat fina ihop! Jag är så otroligt glad att Julia har hanterat allt så bra! Men sedan kom nåt så oväntat för Barbie liksom det var för mig - hon bad honom att ta henne till Peters grav. "I want you to take me to Peter's grave. For us to move forward, I need closure. I think you do too. So yeah, I want to see his grave." Men samtidigt tyckte jag också att det var en bra idé, att det verkligen var vad de behövde för att kunna gå vidare. Så Barbie sa att han skulle klä på sig.
Och en kort stund därefter hände nåt annat som absolut inte fick hända! En arg Maxine knackade på och Julia öppnade dörren. Efter att Max sa "Nu kan du inte ens hjälpa dig själv", sköt hon en förvånad Julia. För hämnd. Hon var arg för att Barbie valde Julia framför henne. Vilken dum subba!
 
Och precis som jag förväntade mig, blev Barbie så jätterädd och panikslagen när han såg Julia ligga där på golvet och höll på att förblöda. Jag satt där och var sååå rädd också för bådas skull. Han kallade på Linda i walkie och bad om skjuts till sjukhuset då han inte kunde själv för annars skulle Julia förblöda till döds. Linda var på polisstationen då med Big Jim där han manipulerade henne om att Barbie var en dålig kille. Big Jim hörde vad Barbie sa i walkie om Julia och elakt nog sa han "Om du kan tro honom." till Linda. SLUTA MANIPULERA HENNE, DIN ÄCKLIGA JÄVLA DÅRE! tecknade jag. Mer om Linda sen.
Lyckligtvis för Barbie kom Joe som faktiskt var på väg hem till Julia. Så han fick köra i brådskan till sjukhuset med Barbie och en medvetslös Julia bak istället för Linda. Och medan de var väg mot sjukhuset, var det en galen och hemsk storm som orsakades av kupolen. Kupolen var arg. Men på vem eller/och varför? Jag har en teori om det - om det tillsammans med alla andra teorier kommer i slutet av inlägget.
 
Joe var på väg hem till Julia för att tidigare hade han och Norrie, Angie och Junior äntligen insett en sak. I avsnitt 8 när Joe visade minikupolen för Julia i skogen, rörde hon ju den och den fejkade Joe uppenbarade sig och sa "The monarch will be crowned." Och det hände aldrig Julia nåt. Men i förra avsnittet när Dodee rörde minikupolen flög hon bakåt och blev skadad. Varför blev Dodee skadad men inte Julia när hon rörde minikupolen i avsnitt 8? Då insåg de fyra att minikupolen litar på Julia och att hon på nåt sätt är en del av den också, inte bara dom. Därför sände dom Joe till Julia efter hjälp.
 
På sjukhuset kämpade Barbie som en tok på att rädda livet på Julia med lite hjälp av Joe. Oh my god, Barbies ansikte när Julia dog. Han var tårögd och trodde att han verkligen hade förlorat henne. Jag doooog som fan. Men så plötsligt några minuter senare började Julias hjärta slå igen. Tack och lov! Barbie blev så lättad och glad - liksom jag blev. Tack gode Gud! Jag vet att Rachelle Lefevre ska vara med i säsong 2, men ändå kunde man inte låta bli att vara så rädd och orolig på att Julia skulle dö! För det kan ju kanske bara vara flashbacks med Julia i säsong 2? Man vet ju aldrig. Så jag är därför jättelättad att hon lever! Och efter att Barbie räddat livet på henne, sa Joe att han kanske är den som är "the monarch". Jag tycker faktiskt att det låter logiskt. Fast det är en annan sak som också låter logiskt. Jag kommer till det!
Och gode gud, den sista scenen med Barbie och Julia. Sååå fin! De är så förbannat fina! Även om Julia var medvetslös i den scenen. Barbie släppte inte taget om hennes hand för en sekund och han bara tittade på henne medan han smekte hennes haka med ett finger. Man kunde se tydligt i hans blick att han var in love. Hans sätt att titta på henne, bara wow. Och sedan kysste han henne på pannan och sa till sköterskan "I don't wanna leave her but I gotta go take care of something, so could you..." Fina, fina Barbie!
 
Alldeles efter scenen träffade Barbie på Big Jim som kört till sjukhuset för att hitta honom. Han frågade "Du vet väl att det var Max som sköt henne?" och Barbie svarade ett kort ja och att det var på tiden att stoppa henne en gång för allt men att han ville ta henne levande och att när de hade tagit henne till polisstationen så skulle han och Big Jim vara färdiga med varandra för gott. För Barbie är väldigt trött på honom, på hemligheter och allt, han är trött på Maxine och allt han vill är att ha en framtid med Julia. "I want a future. I want something that I can build towards. You want kingdom."
 
Och sedan hände det som absolut inte fick hända. Först blev de fångade i en fälla av Maxine och nån snubbe i den gamla fabriken. Men efter en stund lyckades det bli tvärtom efter Barbies geniula plan med alarm i mobilen. Barbie skulle gå och hämta bilen så att han och Big Jim skulle ta Maxine och snubben till polisstationen. MEN så plötsligt bara sköt Big Jim Maxine och snubben bakom ryggen på Barbie när han hade hunnit bara gå några meter. Han blev vettskrämd och vände sig om och såg snubben och Maxine ligga där döda och skrek till Jim "What in the hell are you doing!?".
Big Jim bara stod där och log elakt och sa "När hon andas, är hon ett hot. Nu är hon inte det längre." nåt i den stilen och då stod Barbie på tur att bli skjuten. Men som tur var hann han stoppa Big Jim som ramlade omkull och nu höll Barbie i pistolen mot honom. Men olyckligsvis för honom, kom Linda vid helt fel tajming (hon såg aldrig Big Jim skjuta, så därför tror hon att det är Barbie som har dödat Maxine och snubben) och skrek åt honom att lägga ner vapnet. Men det är inte det värsta. Det värsta är att Big Jim skrek åt Linda att det var Barbie som hade skjutit snubben och Maxine och att han nu stod på tur att bli dödad. Barbie försökte säga att Big Jim ljög. Men tyvärr så trodde hon honom inte. Då kunde han ingenting göra, han kunde inte bevisa att han faktiskt var oskyldig. Big Jim hade alldeles för stor makt. När Linda närmade sig bakom Barbie, hade han inget annat val än att slå henne och sedan flydde han. (och skönt förresten att Maxine är död!)
 
Och Linda... henne ska man inte ens tala om. Hur dum kan man vara egentligen!? Hon vinner nog priset som den värsta sheriffen i Chester's Mill! Varför valde hon att lita på Big Jim? Varför lät hon sig manipuleras av honom? Varför! Kunde hon inte ha försökt se alla de tydliga sakerna? Har hon glömt att Barbie faktiskt har hjälpt henne massor av gånger och att han har offrat sig så mycket för alla andra, att han varit totalt osjälvisk? Varför skulle han hjälpa om han faktiskt gjorde det som Big Jim påstod att han gjorde? Och det värsta är att Linda faktiskt tror nu att det var Barbie har skjutit Julia för att hon fått reda på om Peter. MEN HALLÅ?! Leta reda på fakta först innan du anklagar Barbie för det för fan, Linda! Tror du verkligen att Barbie skulle skada Julia!? Om han gjorde det, så tror du verkligen att han skulle kalla på dig i walkie? Isåfall är du så otroligt korkad! Jag är SÅ otroligt besviken på henne att det inte finns ord för det!
 
Och jag är så arg på Big Jim! Jag hatar honom! Jag hatar honom så mycket! Hur kunde han göra så mot Barbie? För att inte tala om vad han gjorde i slutet! Han anklagade Barbie för alla mord som han inte hade begått, förutom mordet på Peter förstås som var i självförsvar, för hela stan på radion. Big Jim påstod att Barbie hade dödat snubben, Maxine och Maxines mamma Agatha och att han försökte döda Julia - och att han vill ha dödstraff för Barbie (!!!!????!!!). Nu är jag verkligen rädd och orolig för hur detta ska sluta! Gud hjälpe Barbie! Nu är hela stan efter honom och han är på flykten där han nu inte vet varken ut eller in om vad han ska göra nu. Och framför allt är jag så grymt jävla orolig för Julia nu också som man borde vara! För hon är DEN ENDA som kan rentvå Barbie. Nu kommer Big Jim antagligen att försöka döda Julia - som synopsis för nästa avsnitt lyder på. Snälla gode Gud, låt det här sluta bra! Annars vet jag fan inte vad jag ska göra!
 
Och på tal om Barbie! Man fick även veta att militären utanför kupolen letar efter honom! Och de har sagt att Barbie är "the one". Vad tusan betyder det!? Menas det att han är utvald? Men för vad isåfall? Och varför? Det är bara så sjukt intressant nu plötsligt. Spännande!! Kanske att han är "the one" betyder att han är den som ska krönas? Alltså att han är "the monarch" som ska krönas? Kan det vara så? Eller så kan det finnas nån annan orsak också. Läs under mina teorier.
 
Och vilken jävla spännande cliffhanger det lämnade efter sig! Jag blev så chockad! Så kupolen vill tydligen att Big Jim ska dö och att Junior, Angie, Joe och Norrie är de som ska döda honom, att de ska göra det TILLSAMMANS! Om de har rätt alltså. Isåfall varför? Vad kommer hända när de har dödat Big Jim? Kommer kupolen att stängas av? Eller måste Big Jim dö för att den som är "the monarch" ska krönas? Eller vad tusan betyder det? Intressant, intressant!! Men den stora frågan är väl om de kommer göra det? Med tanke på att Junior fick panik och sprang iväg för att leta efter Big Jim.
 
MINA TEORIER:
1. Stormen. Det kan vara två möjliga orsaker till varför kupolen var arg, men jag väljer att tro på det som är mycket mer logiskt; det är för att Julia blivit skjuten. Stormen började så fort hon blev skjuten och slutade så fort Barbie räddade livet på henne. Vilket leder till teori nummer två...
2. The monarch. Kan det vara för att Julia möjligen kan vara den som är "the monarch"? Att det var därför kupolen var så arg? För att hon nästan dog? För att om hon hade dött så skulle det inte finnas nån "the monarch"? Det skulle faktiskt vara logiskt att Julia är "the monarch" med tanke på att det bara var henne som minikupolen hade sagt "the monarch will be crowned" till och att det var därför hon aldrig blev skadad när hon rörde minikupolen i avsnitt 8 till skillnad från Dodee i avsnitt 10? Det vore också logiskt om det var Barbie som är "the monarch". Han kanske är i Chester's Mill för att rädda alla, som Joe sa? Det kanske är meningen att det ska vara så? Och han känns också mer kapabel till att leda Chester's Mill än vad Big Jim är.
3. Barbie är "the one". Det finns en annan teori som jag gillar så mycket och som jag skulle älska om det vore sant och som jag faktiskt tycker också vore logiskt. Om Barbie och Julia. Om Julia visar sig vara "the monarch" så då är Barbie hennes skyddare. Alltså att han är "the one" betyder att han ska skydda den, därav Julia, som ska krönas. Att det är därför militären söker Barbie för att tala om för honom om det. Varför inte liksom?! Det skulle vara så romantiskt som ett Jarbie fan jag är! ;)
4. Kupolen vill att Big Jim ska dö. Jag har en enda teori om det. Anledningen till att kupolen vill att ungarna ska döda Big Jim är för det han gjorde mot Barbie. Alltså OM Barbie är den som är "the monarch" och inte Julia. Eller så finns det nån annan orsak. Det återstår att se!
 
Oj, vilket långt inlägg det blev! Mycket längre än de andra sammanfattningar, wow! Och gode Gud, tisdag behöver fan skynda sig så som det slutade så spännande! Jag hatar att behöva vänta en vecka emellan varje avsnitt, jag hatar det! Kan det inte komma ett nytt avsnitt varje dag istället? Det skulle ju vara så jävla fett! Men allvarligt talat, tisdag behöver skynda sig!!!
DATUM: 2013-09-07 / TID: 23:12:00
KATEGORI: Allmänt

I'm ready.

Jag sörjer fortfarande, men jag mår mycket bättre nu och känner mig redo att blogga igen. Alla hanterar sorgen på olika sätt, jag hanterar min genom att göra saker som får mig att må bra. För jag vet att Anna inte hade velat att jag skulle vara ledsen hela tiden, hon hade velat att jag skulle gå vidare.
Allt jag har kvar av henne nu är alla fina minnen med henne och de kommer jag att hålla hårt vid. Och jag saknar henne så mycket att det gör ont, jag saknar henne mer och mer för varje dag. Hon lever i, och kommer alltid att göra, mitt hjärta ♥
 
Och tack för er jättefina kommenterar, de hjälpte mycket också! Ni är underbara!
DATUM: 2013-09-03 / TID: 11:20:32
KATEGORI: Allmänt

My lovely friend ♥

Vad tårar rann när jag skrev det här. Hon gick borta alldeles för tidigt! Saknar dig så! </3
DATUM: 2013-09-02 / TID: 15:56:00
KATEGORI: Allmänt

Varför!?

Jag går igenom en svårt förlust nu som jag fick veta idag. Så medan jag sörjer, räkna med att jag inte kommer blogga så mycket eller alls denna veckan. Jag är bara så förkrossad nu.

Mitt serieschema.

Jag gör samma sak nu som många seriebloggar har gjort nyligen. Jag gör ett serieschema. Så här ser mitt höstschema ut. Jag ska ge ett par nya serier i höst en chans. Och jag räknar inte med sommarserier förresten för de har uppehåll nu och kommer tillbaka först i januari (förutom Under the Dome som fortfarande har tre avsnitt kvar innan den går på uppehåll tills säsong 2 nästa sommar) så att ni vet! ;)
 
 
Jag blev väldigt intresserad av Sleepy Hollow idag när jag såg trailern på Days, jag tror den kan bli bra! Så den stannar troligen på schemat! Men The Tomorrow People är jag fortfarande lite tveksam till, men som sagt ska jag ge den en chans ändå och ser om jag vill fortsätta eller ej. Och så finns det en annan ny tvserie som inte står med som jag också ska ge en chans och den heter Star Crossed. Men den har inte nåt datum än, därför står den inte med.
Och Arrow är jag tyvärr väldigt tveksam till. För jag har tappat intresset att titta flera gånger i den andra halva av den första säsongen på grund av ön. Ön har blivit tråkigt att titta på. Så jag tänker vänta med säsong 2 lite och när jag har läst många sammanfattningar om några avsnitt och om de lyckas övertyga mig att den har blivit bättre eller nåt, så tittar jag ikapp. Det visar sig ;)
 
Men ja, iallfall så här ser mitt serieschema ut i hösten! Självklart kommer jag inte alltid att se alla samma dag som avsnitten kommer ut, det kan hända med att jag väntar några dagar. Det beror som sagt på när jag känner för att titta. Och så några av dom brukar jag ju vänta med tills svensk text finns. Just därför! ;)
DATUM: 2013-09-01 / TID: 01:18:01
KATEGORI: Film

Epic (2013).

Epic såg jag efter The Big Wedding och jag älskade den massor! Den är lätt en av de bästa animerade filmerna jag sett! Den var så bra, rolig och otroligt underhållande att titta på! Storyn var kanon och karaktärerna var härliga och jätteroliga! Fick mig att skratta flera gånger! Och det var en massa fantastiska och vackra animerade effekter som fick mig att tappa hakan ibland, så jag tycker därför att filmens titel är så rätt och väldigt passande! Jag rekommenderar den varmt! Trailern kan ni se här.
 
En tonåring blir transporterad till en mystisk skogsmiljö där en kamp mellan de goda och de onda äger rum. Hon ansluter sig till en grupp av märkliga varelser för att rädda deras värld - och sin egen...
 
 
DATUM: 2013-09-01 / TID: 01:01:55
KATEGORI: Film

The Big Wedding (2013).

The Big Wedding såg jag idag och jag gillade den verkligen! Den var bra och rolig och väldigt underhållande med många kända ansikten som Robert De Niro, Diane Keaton, Katherine Heigl, Amanda Seyfried, Ben Barnes, Topher Grace, Robin Williams och Susan Sarandon. Jag såg filmen pga dom alla. Det var guld skådespel av alla! Gillar ni mysiga lätta komedier så är denna perfekt! Perfekt som ett tidsfördriv en tråkig regnig dag också. Den kommer jag definitivt att se igen nån gång! Trailern kan ni se här.
 
Ett sedan länge frånskilt par låtsas att de fortfarande är gifta när deras familjer förenas inför ett bröllop.
 
 
DATUM: 2013-09-01 / TID: 00:49:51
KATEGORI: Gifs, Under the Dome

"In the future?"


I'm so sorry for everything. Me too. Barbie, I've seen you sacrifice yourself for total strangers.
But in the future, there can be no more lies. In the future? You sure? Maybe.
DATUM: 2013-09-01 / TID: 00:05:26
KATEGORI: Under the Dome

1x11 stills.

 
.
DATUM: 2013-09-01 / TID: 00:04:13
KATEGORI: Under the Dome

Under the Dome 1x11 promo.

Synopsis: BIG JIM BILDAR EN FÖRBRYTARJAKT PÅ BARBIE EFTER ATT HAN ÖVERTYGAR STADEN ATT BARBIE ÄR DEN MED BLOD PÅ HANS HÄNDER. 1x11 "Speak of the Devil" - Big Jim vänder staden mot Barbie när sanningen om hans förflutna avslöjas. Samtidigt gör Maxine det personligt när hon konfronterar Barbies närmaste allierade. På Under the Dome måndagen den 2 september. Natalie Zea gästspelar som Maxine.
DATUM: 2013-09-01 / TID: 00:00:00
KATEGORI: Sammanfattningar, Under the Dome

Under the Dome 1x10 Let the Games Begin.

Jag såg det senaste avsnittet av Under the Dome 1x10 Let the Games Begin i tisdags - och jag älskade det! Jävlar vad allt som hände var spännande inklusive det största ögonblicket för Barbie/Julia fans (bilden)! Och serien blir ju bara mer och mer spännande! Markera texten för att läsa vad jag tyckte om det här avsnittet ;)
 
Först och främst, jag hatar Maxine! Den lilla subban tror att hon är boss över alla. Äsch, hon är bara så jobbig! Redan när hon först kom in i bilden för första gången och bara kysste Barbie på munnen i förra avsnittet hatade jag henne direkt. Jag hatar henne så mycket att det finns inga ord att beskriva! För varje sekund hatar jag bara henne mer och mer! Jag hatade när hon utpressade Barbie till att göra precis som hon sa eller annars skulle hon berätta om Peter för Julia (definiera "hatade" och "utpressade", jag kommer till det strax).
Men hon är inte den enda som jag hatar. Jag gillar inte Big Jim nåt vidare heller! Han vinner nog med hästlängder med tanke på vad som kommer hända i nästa och nästnästa avsnitt!
Så Maxines mamma är den försäkringen Maxine talade om i förra avsnittet när hon hotade Big Jim och Barbie om att avslöja deras mörkaste hemligheter om de inte gjorde som hon sa. Eller var, rättare sagt. För Big Jim hittade henne till slut. Men tråkigt nog hann Agatha, Maxines mamma, avslöja för Big Jim om Barbie. Att det var han som dödade Peter. Innan Big Jim lämnade henne kvar i vattnet när hon ramlade av båten. Och jag tror inte att hon är död, förresten!
 
Jag älskade när Linda och Julia arbetade tillsammans som ett team när de letade efter sanningen om Duke. Det visade sig att Duke var en god man trots allt. Han gjorde det han gjorde bara för att rädda Chester's Mill. Tack gode gud att han lämnade ett reservbrev med hans bekännelse till Linda i bankfacket. Pastorn eldade ju upp det första brevet tillsammans med Dukes hus när han hittade det. Så tack och lov. Och nu vet Linda att Big Jim och pastorn var inblandade i droghandeln. Och hon är inte så värst glad. Det klandrar jag inte henne för.
Och Julia kollade också upp hennes mans bankfack och hon hittade nåt och blev chockad och bara sa "Jag behöver tala med Barbie!". Det var då jag blev väldigt rädd för jag visste redan innan jag såg det här avsnittet att det var det här avsnittet som Julia skulle få veta att det var Barbie som dödade hennes man. Jag var ju rädd för hennes reaktion. Jag är ju ett Barbie/Julia fan. Jag kommer till det sen.
 
Så Junior är den fjärde handen. Jag blev inte direkt så överraskad! För jag förstod direkt att det var han som var den fjärde handen redan i samma ögonblick när Joe, Norrie och Angie förstod att de behövde en fjärde hand i slutet av förra avsnitt när de alla rörde minikupolen tillsammans och den fjärde handen dök upp från ingenstans. Med tanke på att tidigare i förra avsnitt så visade Junior hans mammas målning för Angie efter hon fick ett anfall och började säga "De rosa stjärnorna faller. De rosa stjärnorna faller i led," precis som Joe och Norrie fick. Målningen består av Junior vid ett hus med de rosa stjärnorna ovanför hans huvud. Så det var därför väldigt lätt gissat!
Men varför? Varför målade Juniors mamma det? Visste hon att kupolen skulle komma? Var det därför hon begick självmord? Eller är det nån annan orsak? Det är väldigt intressant det med Juniors mamma! Det får mig att undra om Junior kanske är den enda som kan stänga av kupolen? Visst, han vet inte, men senare kanske? Eller att han är själva kupolen? Tänk om? Hmm!
 
Jag blev sååå glad när Barbie äntligen sa ifrån till Maxine (glad att det redan hände efter bara ett avsnitt). Älskade hans attityd när han sa "Tänk om du inte får mer? Ingen whiskey? Du får mig inte?". Hahaha, älskade hennes min när han sa det där sista! Rätt åt henne! Din lilla subba! Sedan sa Barbie "Vi är färdiga med varandra, Max." Vad betydde det? Jo, han bestämde sig att berätta för Julia! Skönt att han inte tänker låta henne vinna. GO GO BARBIE!
 
Och så nu det största ögonblicket för alla Barbie och Julia fans som vi alla hade väntat på sen första avsnitt - som var sååå svårt att titta på, för jag bara tänkte hela tiden på hur hennes reaktion skulle bli. Barbie berättade för Julia!
Men hon visste redan tack vare det hon hittade i hennes mans bankfack tidigare med Linda (därför sa hon att hon behövde prata med Barbie) och när hon upptäckte i hennes sovrum att hennes mans pistol saknades men att alla kulorna var kvar! Jag förberedde mig då på hennes reaktion. Men istället blev jag så överraskad. För Julia var så fruktansvärt lugn ändå trots att Barbie slutligen berättade. Jag hade alltså gått och oroat mig i onödan i veckor! Men jag blev jättelättad ändå! Tack gode Gud att hon reagerade bättre än förväntat! Det var ju fan inte direkt Barbies fel att han dödade Peter. Det var ju i självförsvar för tusan!
Det var Peters livsförsäkring som hon hittade i bankfacket. I den står det att om han dör så skulle Julia få pengarna. Och att självmord inte räknas. Det visade sig alltså att Peter VILLE att Barbie skulle döda honom. Därför gjorde han som han gjorde. Därför drog han pistolen för att Barbie skulle reagera i självförsvar och döda honom. Peter hade alltså hela tiden planerat att Barbie skulle råka trycka av när de hamnade i slagsmålet.
Det är nog därför Julia inte blev så arg när hon fick veta. Hon har ju förstått att Peter planerade att bli mördad, att det var självförsvar och att Barbie aldrig ville döda Peter avsiktigt. Hon är nog bara mer arg för det faktumet att Barbie inte sa sanningen direkt. Men annars förlät hon honom. När hon sa "I framtiden kan det inte bli flera lögner." blev jag så glad. Det är inte slut mellan dom, de är säkra! Gud så lättad jag blev! Länge leve dem! Nu kan jag sluta oroa mig! ;)
 
Åh jag kan inte vänta tills nästa avsnitt som vanligt! För det slutade ju så spännande! Tisdag, skynda skynda skynda!!! ;D