DATUM: 2015-03-29 / TID: 21:50:03
KATEGORI: Gifs, Once Upon a Time

"It's you." ♥

DATUM: 2015-03-29 / TID: 20:51:00
KATEGORI: Once Upon a Time, Pretty Little Liars, Sammanfattningar

Veckans tvserier (v 13).

Once Upon a Time 4x15 "Poor Unfortunate Soul":
Helt grymt bra avsnitt! Inte så konstigt egentligen med tanke på att alla avsnitt med Killian i centrum är alltid bra, enligt mig. I detta fallet är det båda Killian och Ursula i centrum. Jag fullkomligt älskade deras backstory! Alla flashbacks med dem var intressanta att se. Äntligen vet man nu också vad exakt han har gjort mot henne som han vägrade berätta om för Emma för två avsnitt sedan. Jag blev arg på honom för vad han gjorde, men å andra sidan var jag samtidigt inte särskilt arg egentligen heller. Han är ju inte precis sån längre och det som han gjorde mot Ursula tillhör det förflutna. Huvudsaken är åtminstone att han faktiskt har dåligt samvete för det, vilket räcker för mig. Nu har han iallafall gottgjort henne genom att ge henne sitt lyckliga slut. Jag blev så glad för hennes skull att hon fick sin röst och sin pappa Poseidon tillbaka. Nu är det en mindre i queens of darkness-gänget att oroa sig för.
 
Fan vad glad jag blev också att se Ariel tillbaka även om det bara var för en kort stund. Jag blev väldigt lättad att hon räddade Killian från att drunkna trots vad han gjorde mot henne med prinsen Eric i det saknade året. Haha, stackars honom också som måste stå ut med hennes örfilar! Jag tycker synd om Colin O'Donoghue som också är den enda som har fått örfilar i serien om jag minns korrekt, haha! Det är iallafall bra mellan dem nu, så det som hände är glömt nu. Skönt! Det var även Ariel som tog Poseidon till vår värld. Vore det inte för henne, så skulle Ursula inte ha fått sitt lyckliga slut. Så det var ju tur att Ariel dök upp! ;)
 
Jag hatar Rumple så mycket! Han är helt enkelt inte längre en av mina favoritkaraktärer nu. Han är självklart en grymt bra skurk, men han är bara ingen favorit hos mig nu. Jag ville bara skrika på honom för vad han gjorde mot stackars August! Även om det var också så sjukt underhållande att se hans näsa växa varje gång han ljög då han är ju Pinocchio, jag skrattade väldigt mycket! Men annars, fan ta dig, Rumple! Våga inte tortera August igen! Jag blev så glad att Emma, Charming och Snövit slutligen kom och räddade honom. Tack gode för det. Och återföreningen mellan August och Emma!? Varje sekund var perfekt! Jag har alltid älskat deras vänskap!
 
Jag blev också jätteirriterad på Charming och Snövit när de tjatade om Killians mörker och jag är också så trött på dem och deras hemlighet nu. Varför kan de inte bara berätta för Emma!? Det är inte okej att hålla det hemligt för henne! Och det var en lättnad också att se henne försvara sin pojkvän. "It's also not Hook! Relax. I'm just saying I understood where he was coming from."
Och Captain Swan!!!!! Hur är det möjligt att de bara fortsätter att bli finare och finare tillsammans!? Jag älskar deras lovestory så mycket, en av de bästa som hänt serien! Och jag skämtar inte, jag grät faktiskt när Killian sa att hans lyckliga slut var Emma! "Don't you know, Emma? It's you." Så jäkla, jäkla, jäkla fint! Bästa scenen hittills med dem! Det är ingen fråga om det! Hela scenen, bara AJFKGLJGKGILK! Jag fullkomligt älskade hur Emmas enda tår rann när de kysstes. Fantastiskt gjort av Jennifer Morrison! Varenda sekund var bara perfekt! Allvarligt talat, det är helt klart bästa scenen med dem hittills! Jag har typ sett om den hundra gånger nu och den är fortfarande lika vacker varje gång! :') 
 
Äntligen berättade Ursula också för Killian vad Rumples plan var. Så deras plan är att göra Emma ond. För att skurkar ska kunna få deras lyckliga slut, så måste frälsaren - vilket Emma är - därför bli ond. Icke bra! Hur ska detta sluta? Men det blir också grymt intressant att se om Rumple lyckas eller ej, spännande! Jag hoppas att Killian berättar om detta direkt för Emma och att han inte håller det hemligt som sist bara för att skydda henne. Hon förtjänar ju att veta särskilt när planen handlar om henne! Men jag tror att han kommer naturligtvis att berätta för henne, det hoppas jag! Spännande det ska bli att se nästa avsnitt! :D
 
Pretty Little Liars 5x25 "Welcome to the Dollhouse":
Vilket galet bra avsnitt! Det var så spännande, varenda minut! Helt jävla sjukt att A har satt tjejerna i ett jäkla dockhus som han har skapat och alla deras sovrum är exakt som dom de har hemma. Och också ligger det mitt i ingenstans med en massa skogar runtomkring och även en stängel av el, så tjejerna kan alltså inte fly! Alltså bara WOW, det var väldigt noga genomtänkt av A! Han måste vara mentalt, psyktiskt sjuk. Och ja, det är en han. Äntligen vet man vem A är nu, iallafall bara hans namn. Charles DiLaurentis. Jasons okände tvillingsbror. Say what!? Blev väldigt chockad - och lite besviken också för jag var ju så säker på att det var nån av karaktärerna som vi redan har sett och nu helt plötsligt är det en helt random ny karaktär som vi aldrig har sett.
Men då frågade en fan Marlene, skaparen bakom serien, på twitter om varför hon valde en helt random ny karaktär som A och hon svarade nåt i stilen med "Vem sa att Charles är nån vi inte har träffat?" Så nu är jag inte besviken längre. Vi kommer att få se vem han är, alltså hans ansikte, nån gång i de tio första avsnitten. Mina pengar ligger på att det är Andrew som är Charles, för han är sååå jäkla skum! Han satt ju och lyssnade på Spencers föräldrars samtal med Melissa! Så jag misstänker att det är han, få se om jag har rätt eller inte. Hela historien om A från säsong 1 kommer även också äntligen att lösas i de tio första avsnitten. 6x01 kommer att heta "Game on, Charles" och 6x10 kommer att heta "Game over, Charles". Spännande!!! Blir intressant att se!
Och på tal om Spencers föräldrar, jag är så glad att de nu vet om A och att de samarbetar med pojkvännerna! Och med pojkvännerna snackar jag alltså om Caleb, Toby och Ezra! Äntligen, säger jag bara! Äntligen går det väldigt framåt nu på riktigt med serien! Jag längtar som fan tills säsong 6 nu!
Och åh, vi får absolut inte missa att prata om det viktigaste också: Mona lever!!! Jag blev väldigt chockad, men samtidigt var jag inte så överraskad heller egentligen. För jag misstänkte ett tag att hon kanske kan ha fejkat sin död trots allt och mycket riktigt hade man rätt! Jag är hursomhelst så himla jäkla glad att hon är vid liv, för tro det eller ej så är hon faktiskt en av mina favoritkaraktärer. En av anledningarna är att hon är så förbannat jäkla smart! Tillsammans med Spencer, som också är lika smart, är de smartare. Så jag slår därför vad om att tjejerna kommer på nåt sätt att lyckas fly från dockhuset trots stängeln av el, tack vare Mona och Spencer. Spännande det ska bli med säsong 6! Kan inte juni komma NUUUUU!?
DATUM: 2015-03-29 / TID: 19:28:12
KATEGORI: Film

Love, Rosie (2014).

Igår såg jag äntligen den efterlängtade filmen Love, Rosie och jag fullkomligt älskade den! Väldigt förutsägbar men ack så bra, mysig och charmig film ändå som jag garanterat kommer att se igen och att skaffa till min dvdsamling! Det var en bra story, bra karaktärer och ett lyckligt slut. Jag är jättenöjd med varenda minut av filmen och att den är en timme och 40 minuter är lagomt! Och Sam Claflin och Lily Collins var som skapta för rollerna och de hade finfin kemi vilket var bra! Jag rekommenderar den varmt om ni älskar romantiska dramafilmer! ;)
 
Rosie Dunn och hennes bäste vän Alex har känt varandra sedan de var sex år. Som tonåringar festar de tillsammans och diskuterar kärlekens för- och nackdelar. Båda drömmer om att resa och till sist bestämmer de sig att lämna sin lilla brittiska småstad för att plugga i Boston. Men ödet vill annorlunda; under en festnatt blir Rosie gravid med pluggets hetaste kille. Hon uppmuntrar Alex att åka till USA före henne och har som mål att snart följa efter. Men åren går, de har fortfarande kontakt, men kan deras vänskap överleva tiden och avståndet? Rosie kan inte låta bli att fundera på om det var meningen att de skulle ha blivit mer än bara vänner. Missförstånd och otur har hållit dem ifrån varandra, men vågar de ta språnget och riskera allt när de får en sista chans?
 
 
DATUM: 2015-03-27 / TID: 22:42:06
KATEGORI: Gifs, Roswell

"Not like I love you." ♥

This is something from where I'll be. I can't believe that this is what I have of you. I can't believe that after everything... Liz... you never slept with Kyle, did you? *Liz skakar på huvudet* I wish this all could have been different. I wish that so much. *Max kysser Liz* I guess that this is our goodbye. Just tell me one thing, do you love her? Not like I love you ♥
DATUM: 2015-03-25 / TID: 21:04:00
KATEGORI: Gifs, Pretty Little Liars

"I can't even hold your freakin hand!" ♥

 
DATUM: 2015-03-22 / TID: 19:24:30
KATEGORI: Once Upon a Time, Sammanfattningar

Once Upon a Time 4x14 Enter the Dragon.

Jag såg just veckans avsnitt 4x14 Enter the Dragon nyss som för övrigt var grymt bra! Än så länge har jag bara älskat 4B och så hoppas jag att det fortsätter med kommande avsnitten! Markera för att läsa mina tankar :)
 
Äntligen en backstory med Regina och Maleficent! Jag som ju alltid har undrat hur de träffades och så! Och nu vet man hur de träffades, hur de blev vänner osv. Det var intressant att se alla flashbacks och alla deras scener var väldigt underhållande. Men deras nutid i Storybrooke är ännu mer underhållande att se även om Regina bara jobbar under täckmanteln. Det var förresten så gulligt också att Emma var så sjukt orolig för henne och hennes säkerhet under hela avsnittet, jag älskar verkligen deras utvecklade vänskap! Mer av det, tack! :)
 
Cruella blir bara galnare och hennes favoritlek var ju helt jävla sinnessjukt, haha! Ren tur att Regina gav med sig, annars hade hon ju dött. Även Maleficent, Cruella och Ursula hade dött också. Helt galen trio! Men jag dyrkar ändå fortfarande dem, särskilt Cruella. De är en underhållande trio att följa, som sagt! ;)
 
Rumple, din lilla skit! Att utnyttja Killian genom att anta formen som honom och lura stackars Belle för att få hans dagger? INTE FAN OKEJ! Seriöst, jag avskyr honom bara mer och mer för varje avsnitt som går nu. Jag gillar inte honom överhuvudtaget längre. De enda gångerna jag bara gillar honom är i backstoryn. Så så så besviken på honom! Det var verkligen inte okej att anta formen som stackars Killian och utnyttja hans vänskap med Belle för att kunna få dagger från henne. Stackars Belle! Jag menar, om Rumple vill ha henne tillbaka och få sitt lyckliga slut, då ska han verkligen inte göra så här som han gör. Så trött på Rumple nu!
But bless Colin O'Donoghue for his acting skills! Han var heeeelt jäkla grym på att spela Rumple spela Killian. För det märktes direkt att någonting var verkligen off när Killian dök upp och avbröt Wills och Belles dejt. Han betedde sig väldigt märkligt och han var kall som en sten. För kall för att vara den verkliga Killian. Jag bara direkt "Men det är ju Rumple som låtsas vara Killian!" Och mycket riktigt hade jag rätt när han log så ont och förvandlades tillbaka till Rumple efter att han lyckades få hans dagger från Belle. Och wow, det var också så jäkla imponerande när Belle försökte kalla på Rumple med dagger, då vände Killians ansikte mot henne vid exakt rätt tajming och det var så mycket kärlek i hans ögon - kärleken som Rumple känner för Belle. Alltså bara wow, vilken duktig skådis Colin var! Han var verkligen grym på att spela Rumple spela Killian. Hans acting skills, bara WOW! Många applåder till mr O'Donoghue! ;)
 
Och August är tillbaka!!! YAY! Så spännande det ska bli att se om han faktiskt får sina minnen tillbaka nu när han är vuxen igen eller om det fortfarande är likadant ändå som när han var Pinocchio precis innan Rumple förvandlade honom tillbaka till August! Men skitsamma, minnen eller ej, så är jag så oerhört glad att han är tillbaka igen! :D
DATUM: 2015-03-22 / TID: 17:35:00
KATEGORI: Gifs, Once Upon a Time

"It's not gonna change anything between us." ♥

Truth is, I remember my history with Ursula. It was ugly. Did you break her heart? Worse.
Look, whatever you did, you're not that person anymore. It's not gonna anything between us.
That's quite a lot of faith you're putting on me, Swan. I know. And there's a reason for it
DATUM: 2015-03-22 / TID: 17:22:56
KATEGORI: Once Upon a Time, Sammanfattningar

Once Upon a Time 4x13 Unforgiven.

Så hemskt ledsen för ett väldigt försenat inlägg, men jag blev sjuk så jag orkade därför inte att blogga överhuvudtaget. Men det är bättre sent än aldrig, så här kommer nu mina tankar om 4x13 Unforgiven som jag självklart såg förra veckan ;)
 
Maleficent är tillbaka! YAY! Verkligen kul att ha henne tillbaka nu. Jag ser fram emot att få se vad Queens of Darkness kommer att hitta på härnäst nu när draken är tillbaka! Jag dyrkar fortfarande Cruella De Vil, hon är helt underbar och jag bara fullkomligt älskar när hon är sarkastisk! Hon är lätt min favorit i gänget och Maleficent är en mycket nära andra plats. Ursula däremot vet jag fortfarande inte vad jag tycker om riktigt. Tillsammans är de alla absolut så fantastiska som de är, men indiviellt? Jag vet inte, jag hoppas på att få en åsikt när vi väl får se hennes backstory i avsnitt 15 :)
 
Killian och Emma fortsätter att imponera på mig med deras relationsutveckling! De hade äntligen en fantastiskt vacker heart to heart i slutet på stationen. Åh jag ville bara gråta just då när de satt där och hade ett djupt samtal, de är ju bara så förbannat fina ihop! De bara växer och växer starkare ♥
"Whatever you did, you're not that person anymore. It's not gonna change anything between us." "That's quite a lot of faith you're putting on me, Swan." - "Hey. I don't intend to let you down." "I know." - "Because no matter what, I gonna do what my parents always do. I'm gonna choose to see the best in you." "And I with you."
Och haha, när de skulle kyssas så blev de naturligtvis avbrytna av dumma Snowing för att de stod där och tittade på under hela deras djupa samtal. Jag skrattade väldigt mycket för Emmas min var bara så oslagbart! Hon var typ som en tonåring och bara "Shit, mina föräldrar kom på mig!" Och även Killians xD
 
Men fan vad irriterad jag blev på Charming och Snövit också! Just när de äntligen bestämde sig för att berätta deras mörka hemlighet för Emma då hörde de hennes samtal med Killian och då bestämde de sig för att fortsätta ljuga av rädsla. Åh fan också. Seriöst, jag loooovar att när hon får reda på hemligheten så kommer hon att bli mer arg på det faktum att de LJÖG och inte för självaste hemligheten. Helt hundra procent säker på det. Jag menar, hon vet ju att alla inklusive hennes föräldrar gör och har gjort misstag. Så varför ens slösa tid på att ljuga för henne? Det är meningslöst, för hon kommer ändå att få reda på det förr eller senare på ett eller annat sätt! Men ja, de får skylla sig själv när hemligheten väl är ute! För det var deras val att ljuga, man kan inte göra nåt åt det!
 
På tal om hemligheten... wow, jag såg det inte komma! Blev ganska chockad! Maleficent var gravid också samtidigt som Snövit var gravid med Emma - och på grund av Charming och Snövit så förlorade hon även sitt barn. Nu förstår man ju plötsligt varför hon hatar dem. Det är förståeligt, åh stackars Maleficent! Men det var inte det värsta. Det värsta var att Snövit NEKADE hennes förfrågan om att arbeta tillsammans för att stoppa Reginas förbannelse så att de kunde skydda deras barn. Hon bara "nej, jag kan inte för du är en skurk och mitt barn får inte bli en skurk." Say what!? Så totalt själviskt! Inte alls den Snövit som vi alltid har känt. Hur kunde hon?
Jag bryr mig inte om vem som är en hjälte och vem som är en skurk. Det HANDLAR om att kunna skydda deras barn. Men nej, hon valde att vara självisk och sa nej. Chockerande för att vara Snövit! Nu ser jag Snövit, och även Charming, på helt nytt sätt. Jag vet inte riktigt hur jag ska känna om dem just nu.
 
Och sist men inte minst... Will och Belle! Inte alls så överraskande! Jag visste redan långt innan att de skulle bli ett par pga bts-bilderna på tumblr, så det kom därför inte som nån överraskning. Mycket kan ju hända under sex veckor. Och ja, jag shippar dem som fan! Självklart tyckte jag lite, men bara LITE, synd om Rumple i slutet när han såg dem kyssas, men han förtjänade det efter vad han har gjort! Belle förtjänar att vara lycklig och jag är mer än glad att det är med Will av alla! Han är en fin kille och det förtjänar hon! Ja, jag vet att de inte kommer att hålla ihop och att det kommer bli Rumple och Belle igen i slutändan. Men till dess tänker jag njuta av att se dem tillsammans, så jag ser fram emot det ;)
 
Nästa avsnitt har jag inte sett, men det ska jag göra alldeles strax ;)
DATUM: 2015-03-19 / TID: 19:10:00
KATEGORI: Gifs, Once Upon a Time

"You have a mark in the hero column." ♥

 
DATUM: 2015-03-11 / TID: 20:20:03
KATEGORI: Under the Dome

Under the Dome season 3 filming.

Titta här! Idag har de börjat filma säsong 3 av Under the Dome! Ååh, jag längtar så sjukt mycket tills den 25 juni! Och det bästa är att vi kommer att få ett dubbelavsnitt, fan vad underbart! Kan inte juni skynda sig lite!? ♥
DATUM: 2015-03-09 / TID: 21:16:00
KATEGORI: Once Upon a Time, Sammanfattningar

OUAT 4x12 Darkness on the Edge of Town.

I förra veckan kom Once Upon a Time äntligen tillbaka efter tre jobbiga månaders uppehåll! Så som jag har saknat serien jättemycket! Ledsen för ett försenat inlägg om 4x12 Darkness on the Edge of Town, men bättre sent än aldrig! Jag tyckte att det var en fantastisk början på 4B, kanske lite seg i början, men sedan tog det fart och jag älskade det! Markera för att läsa mina tankar ;)
 
Den nya trion som består av Maleficent, Ursula och Cruella De Vil (och Rumple)? Fantastiskt! Så mycket sass och underhållande, jag älskar det! Är helt kär i Cruella! Nej, inte kär som i kär, utan bara kär i hur skådisen Victoria Smurfit spelar Cruella. Sättet som hon går, sättet som hon kör, sättet som hon klär sig, hennes attityd, hennes sarkastiska kommentarer osv. Hon är PRECIS så som jag alltid har föreställt mig som Cruella om det fanns en verklig Cruella i vår värld. Smurfit gör ett helt jäkla grymt jobb! Cruella De Vil är definitivt min favorit av trion, det är ingen fråga!
Haha vad jag skrattade också under scener med Rumple och Ursula, särskilt när hon sa "That better not be the last ramen! Do I look like I'm made of money?" och "I know how a phone works!" och när Rumple bara satt och åt nudlar. Mycket märkligt att se honom sån. Men ack så jäkla underhållande att se! xD
Jag satt också och väntade under hela avsnittet på att Maleficent skulle dyka upp i nutiden, men det gjorde hon inte. Hon dyker förhoppningsvis upp i nästa avsnitt! Jag tycker också att det var så oerhört dumt gjort av Regina och Emma att släppa in Cruella och Ursula i Storybrooke! Det luktar mycket trubbel!
 
Och Captain Swan?! AFJGKHLFIKJ! Så perfekta ihop! I början när Killian väntade vid Emmas bil och gav henne kaffe och de kysstes? Awww! De såg så lyckliga ut och det var också så tydligt att det har varit fullt med många romantiska moments för dem i sex veckor (jag är btw ledsen också att vi inte fick se det, snyft). Och även en kyss på pannan? Awww! Och när Emma tröstade Killian på Granny's och sa "Trust me, you have a mark in the hero column" och när de höll händerna medan de skulle befria féerna? Too much adorable! Awww! Åh, jag orkar inte med deras söta moments! De får bara mitt hjärta att smälta som smör! My ultimate OTP! ♥
 
Jag älskade även den nyfunna vänskapen mellan Killian och Belle! De har verkligen kommit långt sen säsong 2. Så svårt att tro att han faktiskt försökte döda henne två, tre gånger och att han faktiskt sköt henne en gång - alla gånger i säsong 2. Och vad nu? Se på dem nu. De är vänner. Jag älskar det! Bara awwww när de hade ett ögonblick där de pratade om vad som hänt med Rumple och tröstade varandra. Som "You were blinded by love. What was my excuse?" "Probably the same, just for someone else." och "Love is a weapon as dangerous and persuasive as magic." och "As big a bastard as he was, he did love you." Jag ser verkligen fram emot att se mer av deras vänskap i de kommande avsnitten! :D
 
Och så sist men inte minst; VAD I HELVETE FÖR MÖRK HEMLIGHET HAR CHARMING OCH SNÖVIT!? Jag behöver veta nu! Det låter ju som det verkligen är nåt fruktansvärt! Snövit skrämde mig rätt ordentligt i slutet när hon hotade Cruella och Ursula att slita ut deras hjärta om de nånsin berättar hemligheten för Emma eller nån annan. Jag behöver veta vad hemligheten är! Så spännande det ska bli att få reda på det! Förhoppningsvis redan i nästa avsnitt! Och Emma har också potential att bli mörk eller hur man fan ska kalla det nu igen! Say what? Det är ju mycket intressant. Kan detta kanske ha nåt med Snowings hemlighet att göra?
 
Nästa avsnitt finns ute nu sen idag, men jag kollar imorgon på grund av att jag försöker lägga mig tidigt varje dag pga praktiken och klockan är över nio nu. Så imorgon! Spännande! Jag längtar redan! :D
DATUM: 2015-03-05 / TID: 23:09:00
KATEGORI: Pretty Little Liars

Pretty Little Liars; snart ikapp!

Jag är på mycket god fot att komma ikapp Pretty Little Liars nu! Om jag har räknat rätt, så har jag bara sex avsnitt kvar nu innan jag är helt ikapp. Egentligen behöver jag inte ha bråttom då jag har ju tre veckor på mig innan finalen kommer då man äntligen får veta vem den stora A är. På tal om det, hur excited är ni på en skala till tio!? För mig är det en 11 ;D
Men jag kan bara inte sluta titta, säsong 5 är SÅÅÅ himla bra! Verkligen! Visst, det finns fortfarande en hel del saker som jag stör mig på, som tex att tjejerna fortsätter att vara dumma och tror att de kan lösa allt själv och sånt. Men sen du-vet-vem kom tillbaka, livs levande, så har serien verkligen varit guld. So let's face it, säsong 5 är grymt bra! Jag förväntar mig att jag är ikapp innan nästa veckas avsnitt och vi får också se om jag kommer att skriva en kort sammanfattning om säsong 5 ;)
DATUM: 2015-03-01 / TID: 19:29:00
KATEGORI: Once Upon a Time

Once Upon a Time 4B spoilers.

Det har varit en riktigt bra vecka för oss Oncers! Det kom en massa saftiga spoilers om vad vi har att vänta oss i 4B och i de två första avsnitten (4x12 och 4x13)! Kan ni fatta att serien äntligen är tillbaka idag, imorgon för oss, efter tre jobbiga månaders uppehåll? De här spoilers (en MASSA) är de som jag mest är excited för! Jag har också skrivit mina tankar under några av dessa spoilers. Och läs absolut inte om ni avskyr spoilers för det är en massa här! Så kom inte och säg att jag inte har varnat er ;)
 
Where does the premiere pick up?
ADAM HOROWITZ: We’re picking up a few months after the events of the winter finale. We’re going to be seeing how everything has settled in Storybrooke and maybe a little how it settled outside Storybrooke.
EDWARD KITSIS: We’re going to find out how Gold has taken his banishment. We’re going to find out in the flashback how he met and recruited these Queens of Darkness, this team of evil. All of it is going to lead to a couple of surprising revelations about Emma and a very dark secret that Snow and Charming have held onto that we didn’t realize they were keeping secret.
MINA TANKAR: Undra vad för mörk hemlighet har de om Emma!? Vad spännande!

Are the dark secret and the revelation about Emma connected?
KITSIS: Absolutely.
HOROWITZ: The stuff that we’re planning to reveal comes out of stuff that we’ve already done. It’s building off the mythology we’re already created as opposed to going somewhere completely left field.
KITSIS: There are revelations you can have about people that they themselves don’t even know about. This pre-dates Emma’s birth.

Can you talk about how you’ll be putting the focus back on the original characters?
HOROWITZ: As far as focusing on our core cast in the upcoming storytelling, it isn’t so much about the outside forces coming into our world, but about how these outside forces impact our core characters and what it’s going to do to them and their relationships.
KITSIS: We’re going to really explore what makes a hero and what makes a villain. Is it as black and white as just that? Or are there gray areas, which are always much more fun to write about. We’re going to pick up on a lot of things that we set up in the first half of the season. Regina and Robin, Rumple and Belle. We’re going to get more Snow and Charming. We’re going to get more Emma and Hook.

What can you say about this insinuation that Emma could go evil?
HOROWITZ: One of the big themes for the second half of the season is what makes someone a hero and what makes someone a villain, what the differences are and what the common ground is. Emma has spent a long time in the series being told she’s the Savior and being told she’s a hero. She’s going to have to face that it’s not as black and white as that. Going into the second half of the season, all of our characters are going to be wrestling with this idea of good and evil, not just in terms of what they’re facing as an external threat, but internally within themselves.
MINA TANKAR: Jag gillar faktiskt tanken! Spännande det ska bli att kanske få se Emma som "ond". Det kan ge mer karakärsutveckling. Så jag är excited för detta. Nu fattar jag ju också vad som menas med "Hook will protect Emma's heart in 4B" som kom för nån månad sedan!

Speaking of Robin Hood, he left Storybrooke. Are there other characters that might venture out of town despite the fact that they can’t come back?
HOROWITZ: There may be some exits and entrances. You’ll see some characters arriving in Storybrooke and you’ll see some characters departing as well. We think it’s fun to venture outside the confines of Storybrooke and see some of our characters in the real world.
KITSIS: We are absolutely going to be showing an entire episode of Robin Hood in New York City.
MINA TANKAR: Jag är excited att se vad som händer med Robin i New York. Spännande!

What’s next for Robin Hood and Regina as she’s likely faced with being tempted by the Queens of Darkness?
KITSIS: Regina has really shown a lot of discipline this year by not killing Marian and doing the right thing. There’s a lot of her that feels like, “Why am I continually doing good things when I’m not getting good results?” As far Regina and Robin Hood goes, that and what happens is what happens is one of our favorite parts of the second half.

We’ve been waiting all season to find out why Will Scarlett (Michael Socha) is in town. Will we finally find out?
HOROWITZ: We’re going to see more of Will, we’re going to see more of his background and see some of his time in the past. As we know, he was one of the Merry Men, so we’ll see some of his interaction with Robin Hood.
KITSIS: We’re going to see how those two actually met. We saw them together and saw how her joined the Merry Men, but for the people who watched that Wonderland episode, you’ll see that wasn’t the very first time they met. We’re going to dive fully into why he’s there. We’re definitely going to see more of Will in this back half.
MINA TANKAR: Yey! Äntligen! För jag har undrat länge vad Will gör egentligen i Storybrooke. Vad hände med Ana egentligen, varför är de inte tillsammans? Och en massa mer!

Will we also get to see more of Hook’s backstory?
KITSIS: We’re going to see a Hook backstory, absolutely. We’re going to see him at his most pirate-y.
MINA TANKAR: Som alltid älskar jag att se Killians backstory! Ser faktiskt fram emot att se honom i hans piratdagar igen, det var ju ett tag sedan ;)

Can you talk about Hook and Belle working together?
KITSIS: What’s interesting is Hook actually shot her in season 2. He used her as a pawn to get back his revenge for Mr. Gold, but now they both find themselves on similar ground, which is they both feel betrayed by Rumplestiltskin. He literally had both their hearts. Hook feels a lot of shame and guilt for getting rid of the fairies. Belle feels upset because she was deceived. We’re going to see them work together to try to repair some of the damage done.
MINA TANKAR: Vad spännande! En möjligen Hookelle vänskap? JA TACK! Det ser jag fram emot :D

What’s next for Emma and Hook’s relationship?
KITSIS: What we’re trying to do is just show a relationship, a real one, even though it’s between Captain Hook and the daughter of Snow White and Prince Charming. What we’re going to do is we’re going to see them grow and we’re going to see them get tested. Like all things, sometimes things get in the way of just purely your relationship; sometimes life gets in the way of it.
MINA TANKAR: Yey! Captain Swan forever! ;)
 
Spoilers om 4x12-4x13
1. Forbidden New Flashbacks: Right away fans will be transported back to the "forbidden fortress" to learn exactly how our beloved Queens of Darkness came together. (And if you're thinking Rumple might have hand a hand in this sinister sisterhood, then your assumptions are completely correct.) Plus, get ready to see just how persuasive Cruella De Vil can really be.
MINA TANKAR: Jag ser verkligen fram emot att se Cruella De Vil! Hon är en av mina favoritskurkar på Disney!

2. So Many CaptainSwan Kisses: Get ready Emma and Hook lovers because you will be beyond pleased with the amount of PDA packed into Sunday's premiere! Their looks of adoration will give you butterflies, and the opening credits are still rolling when you're treated to your first CaptainSwan kiss with coffee. It's clear that the past six weeks have been filled with many romantic moments.
MINA TANKAR: Ni anar inte hur excited jag är! Jag har saknat dem så mycket! Så skönt att få se dem igen efter det långa uppehållet! :D

3. Even Heroes Have Wicked Secrets: Ladies and gentlemen, brace yourselves because the Charmings are holding onto one of the darkest secrets we have ever seen on this series. Of course, we cannot spill exactly what our Charming couple is hiding, but take comfort in the fact that their dark secret means you'll be getting the more Snowing screen-time in these first two episode than we have in all of season four.
MINA TANKAR: Spännande! Jag ser fram emot detta!

4. Ladies Who Lunch: Sunday's all-new hour is jam-packed with amazing scenes, hilarious lines, and character twists, but our favorite interactions are definitely between Emma and Regina. (And trust us, there are a lot of them!) In one touching scene, Regina opens up about her relationship with Robin Hood and it's clear that Emma is hell-bent on getting her friend a happy ending. (And also a new bottle opener.)

5. Love is a Weapon: Those exact four words come to you courtesy of our new favorite Storybrooke friendship: Belle and Hook. Now before you start steering their 'ship, (We're calling them Hookelle, by the way,) keep in mind that this relationship is completely platonic. Belle still thinks about Rumple all the time, and often replays what she could've done differently in her mind. Perhaps her next relationship won't leave her wondering any more…
MINA TANKAR: Som jag redan har sagt; jag är så excited för denna Hookelle vänskapen! Jag ser fram emot det! ;)

6. Getting to the Heart of the Matter: If you're an obsessed Once fan, (like us), then you know that a character's heart is very powerful part of their character. So when a new demon is unleashed whose sole purpose is to hunt down the heart with the darkest potential, let's just say it might not go after the usual Stroybrooke suspects. Sometimes the purest heart is the most susceptible to darkness.

Frågor om 4x12-4x13 på Twitter
1. @MariaPazMS: What's the dynamic like between the Queens of Darkness? Do they clash much?
Take a look at our sneak peek video above to see for yourself! ETonline has snagged our fellow OUAT fans a clip from the Queens of Darkness' first meeting and their wicked banter is even more amazing then you could have ever hoped. "We just loved the idea of a team of evil and when we were saying our wish list of who we wanted to write, it was kind of these three," Kitsis spilled of the evil trifecta.

2. @celianomas: How did Regina/Gold contacted people in other city to adopt Henry in past seasons and now it seems this is not possible?
Never doubt the power of the internet, my friends -- or as Hook calls it, "that magical box" in Belle's library.
MINA TANKAR: Haha, Hooks kommentar om Internet! xD

4. @niyati_92: Do Emma and Killian have a convo about everything that occurred in 4A? Or do they have any heart-to-heart convo?
They actually have both! Their biggest and most swoon-worthy conversation happens in the sheriffs' office in episode 14. Kitsis teased that Emma is "beginning to open her heart up," and it most certainly shows. And, as we've said before, Emma and Hook have coffee in Sunday's premiere. Note: By coffee, we mean the dark-colored liquid that many drink to stay awake. As for the nookie-nickname that the Captain Swan fandom has created? All we can say is stay tuned…
MINA TANKAR: Yes! Äntligen! För även om jag älskar den sista scenen med dem i 4x11, så var jag också lite besviken att vi inte fick se hur hon hanterade med att ha nästan förlorat Killian! Så jag ser fram emot detta samtalet de kommer ha! Spännande!

6. @shawngf7: Any information on how Regina and Henry will grow and develop through Project Mongoose is appreciated. Thanks!
Over the past six weeks, Operation Mongoose has been in full swing with Regina's office as their central hub. Regina and Henry's scenes are as sweet as chocolate-frosted donuts (you'll understand in episode 14) and Horowitz also revealed that Henry is going to be a key component in Emma and Regina's blooming friendship. "There's a new common ground between [Emma and Regina] that I think will help build on that friendship," he said. "In addition to Henry they have something that they can share and deal with."

7. @skyliange: What is the 'connection' that the Charmings have with the QoD?
Let's just say that long ago in the Enchanted Forest -- before the big curse hit the land -- these heroes and villains had the same goal: protect the lives of those they love most.

8. @CapitainSwan__: I heard that Hook and Belle became good friends. Can you tell us anything more about their friendship?
We can tell you that we adore this friendship more than a basket full of newborn kittens. Seeing Hook comfort Belle in a moment of sadness -- and vice-versa -- will warm your Hookelle-loving heart. Plus, the fact that they are combining their brilliant minds to solve a puzzling case, makes us wish they had their own spin-off procedural called CSI: Storybrooke.
MINA TANKAR: Trösta varandra? Hell yes, jag ser fram emot det! Och CSI: Storybrooke? Ja tack, jag vill också ha det ;)

10. @Chloe_Queen: Please any on Emma/Snow relationship? We really didn't have much in 4A. I miss seeing Emma/Snow scenes!
Well then you might not want to hold your breath for some Storybrooke "Mommy and Me" scenes in the next two episodes. We will have more Charming Family scenes than we've had in the past, but that doesn't mean that these scenes will be truth-filled ones. (Sorry, y'all...)

13. @good_plain_jane: Do we get to see any of Hook's insecurities that Adam & Eddy were talking about? Or any clue which QOD he knows?
We're definitely getting a deeper peek at the internal struggles that Hook is battling with. "We are going to realize that he has got some things going on in his head that he is concerned about," Kitsis shared. As for which Queen of Darkness Hook shares a past with? We can't tell you who it is, but we can tell you that Emma's wave of jealousy/curiosity after seeing [Spoiler] and Hook's first encounter back together is definitely worth-watching.
MINA TANKAR: Emma, svartsjuk? Ja! Det ska bli så kul att se henne svartsjuk :D

15. @repeatlitanies: Anything new about Belle would be great! I'm hungering for more!
Not only is our book-lover still keeping the Storybrooke library in tip-top shape, she also is making a point to keep Mr. Gold's Pawn Shop up and running. She even invites a wonderful new friend to be her guest at the shop in episode 14.
MINA TANKAR: Jag gissar att det är Will. Det ryktas också att de kommer ha en romantik relation. Vad tycker jag? JA TACK! Ledsen, Rumple!

16. @Msqueenemmy: Anything OutlawQueen?
The only OutlawQueen scene is when Emma finds a very special momento of Regina's could've been/should've been love life with Robin. We don’t have much else to report other than the fact that Regina is still very much in love with her OTL. Luckily when we asked Kitsis about Regina's FFTBFF (Former Foe Turned Best Friend Forever, natch) Emma, the show-runner spilled that our savior is "absolutely" determined to find Regina's happy ending.

18. @ouat_csfan_: Can we get a quote between Hook and someone?
"Love is a weapon." -- Hook to Belle.

19. @mysunshine0808: Scoop on the Snowing secret? A hint? A breadcrumb?
Oh, we can definitely give you more than a measly bread-crumb: The Snowing secret is a two-parter. The first part -- if revealed -- will greatly affect their family dynamic. The second will drastically change the way you've always looked at this beloved couple.
 
Källa: 1, 2, 3
DATUM: 2015-03-01 / TID: 16:20:43
KATEGORI: Tidsfördriv, listor

Serielista; Februari 2015.

Ny månad, uppdaterad serielistan! Det som har skett förändringar är som vanligt i fetstil. Rent seriemässigt har det gått sådär i februari, precis som alltid på sistone.
 
Jag blev klar med Bones säsong 1 för ett par veckor sedan. Jag ska verkligen försöka skriva en kort sammanfattning snart. Och nu är det ny månad vilket betyder att jag kan påbörja säsong 2 nu. Jag är så klart uppspelt för ni anar inte hur jobbigt det var att vänta tills ny månad för att kunna titta på nästa säsong ;)
 
Nu är jag äntligen färdig med Pretty Little Liars säsong 4 som jag plötsligt lämnade (efter halloween-avsnittet för er som undrar när jag slutade titta). Jag börjar komma ikapp nu i rätt snabbt tempo, har 13 avsnitt kvar nu tills jag äntligen är helt ikapp. Men trots det valde jag ändå att flytta den under serier jag är up to date med, för jag lär ändå vara ikapp i veckan om jag fortsätter titta som jag gör. Och ni ljög verkligen inte; serien har faktiskt blivit riktigt, riktigt bra, ännu bättre och den går framåt rätt bra nu. Serien har fått en hel del förbättringar sen du-vet-vem kom tillbaka (alltså spänning, storyn osv) och det är jag tacksam för ;)
Jag har hamnat efter med Hart of Dixie nu igen, men det är med avsikt. Jag valde att vänta tills alla avsnitt i säsong 4 har sänts (jag har bara sett 4x01 än så länge som ni redan vet), för jag vill seriöst inte att den ska ta slut än! Så jag gör därför allt jag kan för att dra ut på det bara lite till, för jag är inte redo att ta farväl än om det inte blir säsong 5.
Jag har fortfarande Sailor Moon maraton, är på säsong 3 (Sailor Moon S) nu. Och sen så har jag också börjat se One Tree Hill från början bara för att jag saknar den så förbannat mycket! Jag tittar på den i långsamt tempo än så länge, för jag fokuserar mer på att komma ikapp Pretty Little Liars nu först ;)
 
Och sen så har jag också valt att ge upp Breaking Bad, Dexter och Suits efter att ha funderat mycket. Jag känner helt enkelt att BB inte riktigt är nåt för mig, detsamma med Dexter. Och även Suits, för jag är faktiskt inte mycket för såna serier. Men bara för att jag har gett upp dem betyder inte det att det är för gott (det står ju trots allt "troligen" också där). Jag kanske ändrar mig i framtiden, vem vet? Men till dess har jag valt att inte fortsätta med nån av dem. Det är nog allt :)
 
SERIER JAG ÄR UP TO DATE MED:
Arrow (säsong 3)
Once Upon a Time (säsong 4)
Pretty Little Liars (säsong 5)
Teen Wolf (säsong 4)
The Flash (säsong 1)
The Walking Dead (säsong 5)
The 100 (säsong 2)
Under the Dome (säsong 2)

SERIER JAG LIGGER EFTER I:
American Horror Story (säsong 2)
Awkward (säsong 3)
Beauty and the Beast (säsong 2)
Bones (säsong 2)
Buffy the vampire slayer (säsong 4)
Chicago PD (säsong 1)
Criminal Minds (säsong 5)
Dawson's Creek (säsong 3)
Desperate Housewives (säsong 5)
Hart of Dixie (säsong 4)
Greys Anatomy (säsong 10)
Grimm (säsong 2)
Homeland (säsong 1)
New Girl (säsong 2)
Reign (säsong 1)
Revenge (säsong 2)
Sailor Moon (säsong 3)
Sleepy Hollow (säsong 1)
Sons of Anarchy (säsong 4)
Supernatural (säsong 9)
Switched at Birth (säsong 3)
The Vampire Diaries (säsong 5)
The Originals (säsong 2)
White Collar (säsong 3)

SERIER JAG GETT UPP OCH KOMMER TROLIGEN INTE SE FÄRDIGT:
Breaking Bad (säsong 2)
Dexter (säsong 2)
Star-Crossed (säsong 1)
Suits (säsong 1)
The Lying Game (säsong 2)
The Tomorrow People (säsong 1)
True Blood (säsong 4)
Twisted (säsong 1)
Orange is the new black (säsong 1)
90210 (säsong 4)

SERIER JAG SETT KLART FRÅN BÖRJAN TILL SLUT:
Brothers and Sisters
Chuck
Don't trust the bitch in apartment 23
Förhäxad
Ghost Whisperer
Gilmore Girls
Gossip Girl
Harper's Island
Hellcats
H20 Just Add Water
Kyle XY
Las Vegas
Legend of the Seeker
Life Unexpected
Lost
Make it or Break it
Nikita
OC
Once Upon a Time in Wonderland
One Tree Hill
Revolution
Roswell
Pan Am
Prison Break
Privileged
The Gates
The Secret Circle
Ugly Betty
Veronica Mars
Vänner
21 Jump Streets

SERIER JAG VILL TITTA PÅ:
Beverly Hills 90210
Doctor Who
Drop Dead Diva
Everwood
Greek
Rookie Blue
Robin Hood
Scandal
DATUM: 2015-03-01 / TID: 15:45:15
KATEGORI: Once Upon a Time, Tidsfördriv, listor

How do you see Captain Swan in the future?

Hur ser jag dem i framtiden? Ja du, det är ju rätt så lätt. Jag kan faktiskt föreställa mig att de får deras lyckliga slut till slut nån dag efter många upp- och nedgångar. Jag kan också tänka mig att de kommer eventuellt att gifta sig och kanske få ett eller två barn när de väl har fått deras lyckliga slut. Men även om de inte får några barn, så skulle det göra mig inget ändå för de har Henry. Jag kan föreställa mig dem som en lycklig familj. Allt det kan jag faktiskt tänka mig att de kommer att ha en dag. Det tror och hoppas jag, främst för att de förtjänar det efter allt som de har gått igenom sen säsong 1 ;)
 
Dag 1: The moment that made you a CS shipper
Dag 2: Your favorite Hook quote/line
Dag 3: Your favorite Emma quote/line
Dag 4: Your favorite CS quote/line
Dag 5: A CS moment that made you smile
Dag 6: A CS moment that melt your heart
Dag 7: A CS moment that breaks your heart
Dag 8: Favorite CS episode
Dag 9: Favorite Hook moment
Dag 10: Favorite Emma moment
Dag 11: Favorite CS moment
Dag 12: Favorite CS video
Dag 13: Favorite Hook centric
Dag 14: Favorite Emma centric
Dag 15: Your favorite CS kiss
Dag 16: Your favorite CS hug
Dag 17: Your favorite CS argument
Dag 18: Sad Hook moment
Dag 19: Sad Emma moment
Dag 20: Funny Hook moment
Dag 21: Funny Emma moment
Dag 22: Sassy Hook / Sassy Emma
Dag 23: Favorite parallel (Snowing etc)
Dag 24: Favorite brotp for Hook
Dag 25: Favorite brotp for Emma
Dag 26: Favorite Colifer moment
Dag 27: A list with your TOP 5 CS moments
Dag 28: How do you see Captain Swan in the future?
DATUM: 2015-03-01 / TID: 15:36:27
KATEGORI: Gifs, Once Upon a Time, Tidsfördriv, listor

A list with your TOP 5 CS moments.

Åt helvete med att bara välja fem moments! Det är ju helt OMÖJLIGT! När jag försökte att välja fem moments bland dessa gifs här, så slutade det istället med att det blev de alla (fast det finns självklart flera mer som jag också älskar, men de här älskar jag mest). Helt omöjligt ju att välja BARA fem moments, som sagt. Men då det är min blogg, så bestämmer jag om jag fuskar eller ej och jag väljer så klart att fuska! ;)
 
Dag 1: The moment that made you a CS shipper
Dag 2: Your favorite Hook quote/line
Dag 3: Your favorite Emma quote/line
Dag 4: Your favorite CS quote/line
Dag 5: A CS moment that made you smile
Dag 6: A CS moment that melt your heart
Dag 7: A CS moment that breaks your heart
Dag 8: Favorite CS episode
Dag 9: Favorite Hook moment
Dag 10: Favorite Emma moment
Dag 11: Favorite CS moment
Dag 12: Favorite CS video
Dag 13: Favorite Hook centric
Dag 14: Favorite Emma centric
Dag 15: Your favorite CS kiss
Dag 16: Your favorite CS hug
Dag 17: Your favorite CS argument
Dag 18: Sad Hook moment
Dag 19: Sad Emma moment
Dag 20: Funny Hook moment
Dag 21: Funny Emma moment
Dag 22: Sassy Hook / Sassy Emma
Dag 23: Favorite parallel (Snowing etc)
Dag 24: Favorite brotp for Hook
Dag 25: Favorite brotp for Emma
Dag 26: Favorite Colifer moment
Dag 27: A list with your TOP 5 CS moments
Dag 28: How do you see Captain Swan in the future?