DATUM: 2013-09-08 / TID: 02:57:00
KATEGORI: Sammanfattningar, Under the Dome

Under the Dome 1x11 Speak of the Devil.

Jag såg det senaste avsnittet av Under the Dome 1x11 Speak of the Devil i tisdags - och jävlar, vilket jävla bra avsnitt det var!!! Bästa avsnitt hittills! Markera texten för att läsa! (och ursäkta för en kanske stökig sammanfattning, men jag har ju så mycket att säga att jag inte vet vart och hur jag ska börja först, haha)
 
Efter Barbies stora bekännelse till Julia i slutet av förra avsnittet om att det var han som dödade hennes man, fick vi se nu hur det gick efteråt. Han sov på soffan och Julia i hennes säng. Jag älskade när hon gick nerför trappan och han bara visste att hon var där och när hon frågade hur soffan var och han svarade att det var ensamt och Julia sa detsamma om sängen. Åh jag älskar de två så mycket, de är så förbannat fina ihop! Jag är så otroligt glad att Julia har hanterat allt så bra! Men sedan kom nåt så oväntat för Barbie liksom det var för mig - hon bad honom att ta henne till Peters grav. "I want you to take me to Peter's grave. For us to move forward, I need closure. I think you do too. So yeah, I want to see his grave." Men samtidigt tyckte jag också att det var en bra idé, att det verkligen var vad de behövde för att kunna gå vidare. Så Barbie sa att han skulle klä på sig.
Och en kort stund därefter hände nåt annat som absolut inte fick hända! En arg Maxine knackade på och Julia öppnade dörren. Efter att Max sa "Nu kan du inte ens hjälpa dig själv", sköt hon en förvånad Julia. För hämnd. Hon var arg för att Barbie valde Julia framför henne. Vilken dum subba!
 
Och precis som jag förväntade mig, blev Barbie så jätterädd och panikslagen när han såg Julia ligga där på golvet och höll på att förblöda. Jag satt där och var sååå rädd också för bådas skull. Han kallade på Linda i walkie och bad om skjuts till sjukhuset då han inte kunde själv för annars skulle Julia förblöda till döds. Linda var på polisstationen då med Big Jim där han manipulerade henne om att Barbie var en dålig kille. Big Jim hörde vad Barbie sa i walkie om Julia och elakt nog sa han "Om du kan tro honom." till Linda. SLUTA MANIPULERA HENNE, DIN ÄCKLIGA JÄVLA DÅRE! tecknade jag. Mer om Linda sen.
Lyckligtvis för Barbie kom Joe som faktiskt var på väg hem till Julia. Så han fick köra i brådskan till sjukhuset med Barbie och en medvetslös Julia bak istället för Linda. Och medan de var väg mot sjukhuset, var det en galen och hemsk storm som orsakades av kupolen. Kupolen var arg. Men på vem eller/och varför? Jag har en teori om det - om det tillsammans med alla andra teorier kommer i slutet av inlägget.
 
Joe var på väg hem till Julia för att tidigare hade han och Norrie, Angie och Junior äntligen insett en sak. I avsnitt 8 när Joe visade minikupolen för Julia i skogen, rörde hon ju den och den fejkade Joe uppenbarade sig och sa "The monarch will be crowned." Och det hände aldrig Julia nåt. Men i förra avsnittet när Dodee rörde minikupolen flög hon bakåt och blev skadad. Varför blev Dodee skadad men inte Julia när hon rörde minikupolen i avsnitt 8? Då insåg de fyra att minikupolen litar på Julia och att hon på nåt sätt är en del av den också, inte bara dom. Därför sände dom Joe till Julia efter hjälp.
 
På sjukhuset kämpade Barbie som en tok på att rädda livet på Julia med lite hjälp av Joe. Oh my god, Barbies ansikte när Julia dog. Han var tårögd och trodde att han verkligen hade förlorat henne. Jag doooog som fan. Men så plötsligt några minuter senare började Julias hjärta slå igen. Tack och lov! Barbie blev så lättad och glad - liksom jag blev. Tack gode Gud! Jag vet att Rachelle Lefevre ska vara med i säsong 2, men ändå kunde man inte låta bli att vara så rädd och orolig på att Julia skulle dö! För det kan ju kanske bara vara flashbacks med Julia i säsong 2? Man vet ju aldrig. Så jag är därför jättelättad att hon lever! Och efter att Barbie räddat livet på henne, sa Joe att han kanske är den som är "the monarch". Jag tycker faktiskt att det låter logiskt. Fast det är en annan sak som också låter logiskt. Jag kommer till det!
Och gode gud, den sista scenen med Barbie och Julia. Sååå fin! De är så förbannat fina! Även om Julia var medvetslös i den scenen. Barbie släppte inte taget om hennes hand för en sekund och han bara tittade på henne medan han smekte hennes haka med ett finger. Man kunde se tydligt i hans blick att han var in love. Hans sätt att titta på henne, bara wow. Och sedan kysste han henne på pannan och sa till sköterskan "I don't wanna leave her but I gotta go take care of something, so could you..." Fina, fina Barbie!
 
Alldeles efter scenen träffade Barbie på Big Jim som kört till sjukhuset för att hitta honom. Han frågade "Du vet väl att det var Max som sköt henne?" och Barbie svarade ett kort ja och att det var på tiden att stoppa henne en gång för allt men att han ville ta henne levande och att när de hade tagit henne till polisstationen så skulle han och Big Jim vara färdiga med varandra för gott. För Barbie är väldigt trött på honom, på hemligheter och allt, han är trött på Maxine och allt han vill är att ha en framtid med Julia. "I want a future. I want something that I can build towards. You want kingdom."
 
Och sedan hände det som absolut inte fick hända. Först blev de fångade i en fälla av Maxine och nån snubbe i den gamla fabriken. Men efter en stund lyckades det bli tvärtom efter Barbies geniula plan med alarm i mobilen. Barbie skulle gå och hämta bilen så att han och Big Jim skulle ta Maxine och snubben till polisstationen. MEN så plötsligt bara sköt Big Jim Maxine och snubben bakom ryggen på Barbie när han hade hunnit bara gå några meter. Han blev vettskrämd och vände sig om och såg snubben och Maxine ligga där döda och skrek till Jim "What in the hell are you doing!?".
Big Jim bara stod där och log elakt och sa "När hon andas, är hon ett hot. Nu är hon inte det längre." nåt i den stilen och då stod Barbie på tur att bli skjuten. Men som tur var hann han stoppa Big Jim som ramlade omkull och nu höll Barbie i pistolen mot honom. Men olyckligsvis för honom, kom Linda vid helt fel tajming (hon såg aldrig Big Jim skjuta, så därför tror hon att det är Barbie som har dödat Maxine och snubben) och skrek åt honom att lägga ner vapnet. Men det är inte det värsta. Det värsta är att Big Jim skrek åt Linda att det var Barbie som hade skjutit snubben och Maxine och att han nu stod på tur att bli dödad. Barbie försökte säga att Big Jim ljög. Men tyvärr så trodde hon honom inte. Då kunde han ingenting göra, han kunde inte bevisa att han faktiskt var oskyldig. Big Jim hade alldeles för stor makt. När Linda närmade sig bakom Barbie, hade han inget annat val än att slå henne och sedan flydde han. (och skönt förresten att Maxine är död!)
 
Och Linda... henne ska man inte ens tala om. Hur dum kan man vara egentligen!? Hon vinner nog priset som den värsta sheriffen i Chester's Mill! Varför valde hon att lita på Big Jim? Varför lät hon sig manipuleras av honom? Varför! Kunde hon inte ha försökt se alla de tydliga sakerna? Har hon glömt att Barbie faktiskt har hjälpt henne massor av gånger och att han har offrat sig så mycket för alla andra, att han varit totalt osjälvisk? Varför skulle han hjälpa om han faktiskt gjorde det som Big Jim påstod att han gjorde? Och det värsta är att Linda faktiskt tror nu att det var Barbie har skjutit Julia för att hon fått reda på om Peter. MEN HALLÅ?! Leta reda på fakta först innan du anklagar Barbie för det för fan, Linda! Tror du verkligen att Barbie skulle skada Julia!? Om han gjorde det, så tror du verkligen att han skulle kalla på dig i walkie? Isåfall är du så otroligt korkad! Jag är SÅ otroligt besviken på henne att det inte finns ord för det!
 
Och jag är så arg på Big Jim! Jag hatar honom! Jag hatar honom så mycket! Hur kunde han göra så mot Barbie? För att inte tala om vad han gjorde i slutet! Han anklagade Barbie för alla mord som han inte hade begått, förutom mordet på Peter förstås som var i självförsvar, för hela stan på radion. Big Jim påstod att Barbie hade dödat snubben, Maxine och Maxines mamma Agatha och att han försökte döda Julia - och att han vill ha dödstraff för Barbie (!!!!????!!!). Nu är jag verkligen rädd och orolig för hur detta ska sluta! Gud hjälpe Barbie! Nu är hela stan efter honom och han är på flykten där han nu inte vet varken ut eller in om vad han ska göra nu. Och framför allt är jag så grymt jävla orolig för Julia nu också som man borde vara! För hon är DEN ENDA som kan rentvå Barbie. Nu kommer Big Jim antagligen att försöka döda Julia - som synopsis för nästa avsnitt lyder på. Snälla gode Gud, låt det här sluta bra! Annars vet jag fan inte vad jag ska göra!
 
Och på tal om Barbie! Man fick även veta att militären utanför kupolen letar efter honom! Och de har sagt att Barbie är "the one". Vad tusan betyder det!? Menas det att han är utvald? Men för vad isåfall? Och varför? Det är bara så sjukt intressant nu plötsligt. Spännande!! Kanske att han är "the one" betyder att han är den som ska krönas? Alltså att han är "the monarch" som ska krönas? Kan det vara så? Eller så kan det finnas nån annan orsak också. Läs under mina teorier.
 
Och vilken jävla spännande cliffhanger det lämnade efter sig! Jag blev så chockad! Så kupolen vill tydligen att Big Jim ska dö och att Junior, Angie, Joe och Norrie är de som ska döda honom, att de ska göra det TILLSAMMANS! Om de har rätt alltså. Isåfall varför? Vad kommer hända när de har dödat Big Jim? Kommer kupolen att stängas av? Eller måste Big Jim dö för att den som är "the monarch" ska krönas? Eller vad tusan betyder det? Intressant, intressant!! Men den stora frågan är väl om de kommer göra det? Med tanke på att Junior fick panik och sprang iväg för att leta efter Big Jim.
 
MINA TEORIER:
1. Stormen. Det kan vara två möjliga orsaker till varför kupolen var arg, men jag väljer att tro på det som är mycket mer logiskt; det är för att Julia blivit skjuten. Stormen började så fort hon blev skjuten och slutade så fort Barbie räddade livet på henne. Vilket leder till teori nummer två...
2. The monarch. Kan det vara för att Julia möjligen kan vara den som är "the monarch"? Att det var därför kupolen var så arg? För att hon nästan dog? För att om hon hade dött så skulle det inte finnas nån "the monarch"? Det skulle faktiskt vara logiskt att Julia är "the monarch" med tanke på att det bara var henne som minikupolen hade sagt "the monarch will be crowned" till och att det var därför hon aldrig blev skadad när hon rörde minikupolen i avsnitt 8 till skillnad från Dodee i avsnitt 10? Det vore också logiskt om det var Barbie som är "the monarch". Han kanske är i Chester's Mill för att rädda alla, som Joe sa? Det kanske är meningen att det ska vara så? Och han känns också mer kapabel till att leda Chester's Mill än vad Big Jim är.
3. Barbie är "the one". Det finns en annan teori som jag gillar så mycket och som jag skulle älska om det vore sant och som jag faktiskt tycker också vore logiskt. Om Barbie och Julia. Om Julia visar sig vara "the monarch" så då är Barbie hennes skyddare. Alltså att han är "the one" betyder att han ska skydda den, därav Julia, som ska krönas. Att det är därför militären söker Barbie för att tala om för honom om det. Varför inte liksom?! Det skulle vara så romantiskt som ett Jarbie fan jag är! ;)
4. Kupolen vill att Big Jim ska dö. Jag har en enda teori om det. Anledningen till att kupolen vill att ungarna ska döda Big Jim är för det han gjorde mot Barbie. Alltså OM Barbie är den som är "the monarch" och inte Julia. Eller så finns det nån annan orsak. Det återstår att se!
 
Oj, vilket långt inlägg det blev! Mycket längre än de andra sammanfattningar, wow! Och gode Gud, tisdag behöver fan skynda sig så som det slutade så spännande! Jag hatar att behöva vänta en vecka emellan varje avsnitt, jag hatar det! Kan det inte komma ett nytt avsnitt varje dag istället? Det skulle ju vara så jävla fett! Men allvarligt talat, tisdag behöver skynda sig!!!

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: