DATUM: 2013-08-11 / TID: 01:43:00
KATEGORI: Gifs, Jag älskar/hatar, Övriga tvserier

OTP #1; Slexie.

Jag börjar med Mark och Lexie från Greys Anatomy först - eftersom jag precis blivit klar med femte säsong och är på sjätte säsong nu i mitt maratontittande av serien.
De har alltid varit ett av mina favoritpar i serien, det har de varit ändå sen deras första riktiga scen ihop i 5x01. De har många scener som jag älskar fullkomligt och som jag kan se om och om igen. De har fantastisk kemi och de är bara så perfekta ihop. De är alltid så söta ihop och alltid så söta mot varandra. De är menade att vara tillsammans och de hör ihop. De förändrar varandra till det bättre.
När de inte är tillsammans och har andra förhållanden, så kastar de trånande blickar efter varandra ibland ändå och slutar aldrig att älska eller sakna varandra oavsett vad som än händer. Deras kärlek är sann, helt enkelt. Det är svårt att INTE älska dem. Jag hatar att det slutar så tragiskt för dom, jag har fortfarande inte kommit över det och blir bara ledsen av att tänka på det. Men de slutar iallafall som tillsammans ändå, det får jag trösta mig med ♥
 
Här kommer deras kärlekshistoria. Innehåller mycket spoilers så läs INTE om du har planer på att se serien! ;)
 

 
       
 
Allt började i femte säsong. När Mark och Lexie hade haft några scener ihop, så tänkte han aldrig på henne på det sättet. Han såg henne bara som en AT-läkare. Tills Derek bad Mark att hålla sig borta från Lexie. Då började han plötsligt tänka på henne som mer än bara en AT-läkare. Han kämpade att hålla sig borta från henne, men hon var överallt så han kunde inte tänka särskilt klart. Tills en kväll kom Lexie hem till Mark och ville att han skulle lära henne. Hon klädde av sig tills hon stod där halvnaken. Då kunde Mark inte hålla sig längre och gav med sig och kysste henne.
De började träffas och inledde ett förhållande i hemlighet. Men efter ett tag började Lexie få nog av hemligheter och ville offentliggöra deras förhållande och sa det till Mark. Han ville det också. Så Mark samlade på mod så småningom och berättade för Derek att han var ihop med Lexie och Derek anföll honom för att han var arg. Fientlighet mellan dem existerade i flera avsnitt innan de reparerade sin vänskap igen.
Mark och Lexie relation blev allt allvarligare. Han fick träffa hennes pappa, Thatcher, första gången och i slutet av säsong fem bad han henne att flytta in hos honom. Men hon var inte redo. Så de fick smått lite problem. Men sedan ordnade allt sig i början av säsong sex och hon flyttade in hos honom. De var väldigt lyckliga och stabila.
 
 
Tills Mark upptäckte att han hade en 18-årig dotter, Sloan Riley. Hon var gravid och hade blivit utkastad av sin mamma. Så hon flyttade in hos Mark och det retade Lexie. När hon förstod att hon visste att Mark skulle välja sin egen dotter framför henne, så satt hon stopp för deras förhållande. Hon gjorde slut med honom.
Sloan upplevde svårigheter i sin graviditet så Mark tog henne till LA för att låta behandla henne. Han låg med Addison där men när han kom tillbaka berättade han för Lexie eftersom han ville inte ljuga för henne. Och han ville att de skulle bli tillsammans igen. Men när Lexie berättade för honom att hon låg med Alex efter att de gjorde slut, sattes det stopp för deras förhållande. Han ville inte kännas vid henne eller prata med henne igen. Han var djupt sårad.
Senare i säsongen insåg Mark att han fortfarande älskade Lexie. Så i finalen sa han till henne att han saknade henne men då skedde skottlossningen och så hann de aldrig prata ut om det. Mark var fullt upptagen med att hjälpa henne att rädda Alex som då var hennes pojkvän.
 
   

I början av säsong sju var deras vänskap väldigt ansträngd. Men sedan mjuknade Lexie när hon fick veta att han fortfarande var kär i henne. Så hon gick hem till honom för att prata om det men då såg hon honom och Dereks syster Amelia kyssas medan de gick in för att ha sex. Hon blev ledsen. Och när Callies flickvän Arizona bröt upp med henne, hade hon en one-night-strand med Mark. Och kort därefrer återförenades Mark med Lexie. Men då blev Callie gravid. Mark var dock väldigt glad över att han skulle få barn. Men hans lycka med Lexie blev väldigt kortvarig. För hon var bestört över nyheten och lämnade Mark.
Mark bad Jackson att ta på reda på hur Lexie mådde och han svarade att han inte visste och kort därefter började han dejta henne. Under tiden föddes Callies och Marks dotter Sofia. Och i slutet av säsong sju gav Mark Lexie sin välsignelse och sa att han skulle låta henne gå vidare och vara lycklig med Jackson. Och då berättade hon att hon fortfarande var kär i honom, men att hon behövde Jackson för att vara lycklig. Efter att ha gett Jackson en hård tid för att han började dejta Lexie, började Mark lära honom plastikkirugin trots att Jackson dejtade Marks livs kärlek.
Efter en lång tid utan dejting, inledde han en relation med Julia i säsong åtta. Detta gjorde Lexie väldigt svartsjuk vilket ledde till att hon och Jackson gjorde slut. Hon kämpade med att berätta för Mark om hur hon kände och till slut bekände hon det för honom i nästan slutet av säsong åtta. Världens bästa kärleksförklaring dock, kolla videon här!
 
       
 
Och så i finalen av säsong åtta var Mark, Lexie, Derek, Meredith, Cristina och Arizona inblandade i en flygolycka på väg till Boise, Idaho för att operera siamesiska tvillingar. Lexie var väldigt, väldigt svårt skadad och låg fast under flygeln. Mark vägrade inse att hon skulle dö ändå oavsett, vägrade att hålla i hennes hand när hon bad om det, sa gång på gång att hon skulle klara sig och kämpade utav helvete för att rädda henne. Men efter en massa försök och misslyckande, tvingades han att inse att det var meningslöst. Lexie var döende och kunde inte räddas.
Han tog tag i hennes hand och höll i det och berättade att han älskade henne, att han alltid hade älskat henne och alltid kom att älska henne. Att hon skulle bli en fantastisk kirugi, att de skulle gifta sig och få 2 eller 3 barn så att Sofia skulle få syskon, att hon bara inte fick dö för att de var menade att vara tillsammans och så (kolla här - varning för tårar!). Och mitt i allt det dog Lexie till slut. Mark blev förkrossad som fan och grät och sa "Jag älskar dig" om och om och om och om igen. Han och de andra överlevande offren lämnades strandsatta i skogen i dagar medan de sörjde Lexie och kämpade för att överleva.
 
     
"I love you. [...] I do. I love you. I've always been in love with you. I will always be in love with you. Yeah. Which is why you have to stay alive. We're going to get married. And you're going to become an amazing surgeon. And we're going to have 2 or 3 kids. [...] Yeah, a sister and two brothers. We're going to be happy, Lex. You and me, we're going to have the best lives, you and me. We're going to be so happy. So you can't die, okay? you can't die. Because we're supposed to end up together. We're meant to be. [...] I love you, I love you, I love you, I love you, I love you, I love you, I love you, I love you!"
 
I säsong nio hade Mark en våg av god hälsa på hans retur till Seattle Grace. Men Webber upptäckte att Mark var sådan som mådde utmärkt först innan han skulle bli värre. Mark skrev på att om han föll i koma och visade inga tecken på att vakna inom 30 dagar så skulle maskinerna stängas av. Hans "surge" tillät honom att ha tillräckligt med energi för att ge råd till Jackson: "När du älskar någon, berätta för dem". Och under denna momentana energin, tog Mark också möjligheten att göra en ren uppbrytning med hans flickvän Julia och sa att situationen inte var rättvist mot henne då han älskade och hade alltid älskat Lexie.
 
   
 
Och sedan, innan han hann få se Sofia som Jackson var på väg till honom med, gav Mark med sig efter hans skador och föll i koma. Och efter 30 dagar visade han inga tecken på att vakna. Så med Derek och Callie vid sin sida stängdes maskinerna av och Mark dog. Senare i säsongen blev sjukhuset omdöpt till Grey Sloan Memorial Hospital i hyllning till Mark och Lexie.
 
   
Postat av: Nathalie - Film/TV

Åh det här inlägget var jättekul att läsa! Eller ja, det suger ju hur det sluta, men det var intressant med en tidslinje. Mer såna!! :)

Svar: Haha, vad kul att höra ;D Självklart ska det komma mer så fort jag känner för det :P
Micaela Sundberg

2013-08-11 @ 13:09:38
URL: http://torpenbergs.blogg.se/
Postat av: sofia - En blogg om tv-serier

Nu fick du mig att gråta och det är inte ofta jag gör det. Jag kom in här för att svara på vad jag menade om Izzie och nu sitter jag här med näsdukar! Shit vad jag älskade dom tillsammans! Jag har länge funderat på att se om GA just för att det är min favorit serie, den och OTH har alltid legat högst upp på min lista. Det är speciella serier i mitt seriehjärta OTH var den andra serien jag började följa och GA den tredje och jag var besatt!

I början av serien så var Izzie min favorit, även om jag rå shippade MerDer utan att ens veta vad shippa var ;) Så det jag menar var det brutala sättet som Izzie försvann! Jag trodde att hon och Alex skulle få vara lyckliga men så blev det inte, jag är helt enkelt riktigt besviken precis som du hur Izzie försvann!

Izzie var min favorit, men hon kan ändå inte jämföras med hur mycket jag gillade Lexi som för mig inte kommer kunna bli ersatt i serien. Trotts det så tycker jag att säsong 9 var bra. Inte super som ga brukar vara, men fortfarande något av det bästa på tv. Delvis lite tack vare att April plötligt blev en riktigt rolig och skön karaktär. Denna videon dök upp som rekomenderad efter man man såg Lexis döds scen och den gjorde att jag blev på mycket bättre humör för dör föddes ett av förra seriesäsongens största ship för min del http://www.youtube.com/watch?v=BfGEByyEoNU Nu blev detta en jätte lång kommentar haha!!

Svar: Åh hahaha, förlåt att jag fick dig att gråta (a) ;D jag själv grät också medan jag skrev det här inlägget. Är ju ett stort fan av Slexie! Jag kommer troligen aldrig att komma över det faktumet att de dog. Även om de är ju bara fiktiva. Men jag kan inte hjälpa att jag älskar dom så mycket! Åh, Lexie var också min stora kvinnliga favoritkaraktär, älskade henne väldigt mycket. Ingen kan ersätta henne! Nånsin! Detsamma med Mark som var min stora manliga favoritkaraktär! Ingen kommer nånsin att kunna ersätta dem! Nånsin.
Ja, jag hatar det brutala sättet som Izzie försvann på. Så otroligt korkat! Var ett fan av Alex och Izzie så jag trodde därför detsamma att de skulle få vara lyckliga. Ja iallafall tills Jo kom. För nu är jag för fast vid Alex och Jo, jag tycker att de är helt perfekta för varandra än Alex och Izzie nånsin varit för varandra. Iallafall mig iallafall. För Izzie förtjänar inte Alex längre, inte efter vad hon gjorde. Helt ärligt talat kan jag inte tänka mig dom ihop längre, jag kan bara inte det. För jag känner att Jo är rätt för Alex än Izzie nånsin varit. Så nu har jag bara ögon för Alex och Jo :)

Åh, jag shippar också Jackson och April. De är så fina! Hoppas de blir tillsammans igen och för gott i säsong 10! ;D
Micaela Sundberg

2013-08-12 @ 22:04:12
URL: http://seriebloggen.com

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: