DATUM: 2014-07-14 / TID: 19:05:00
KATEGORI: Sammanfattningar, The Walking Dead

The Walking Dead; säsong 2 sammanfattning.

Wow, jag är visst galen när det gäller att ha maraton! När jag blev klar med första säsongen igår, skrev jag om det direkt i min blogg och efteråt började jag direkt med säsong 2. Och nu är jag klar! Den här serien är ju riktigt, riktigt bra! Bara två säsonger kvar och sen är jag ikapp! Och en sak till, nu har jag även lagt till "Värsta karaktär" för en av karaktärerna i säsong 2 förtjänar den platsen! ;)
 
Handling:
Efter att ha fått smärtsamma svar från smittskyddsinstitutet fortsätter Rick och hans grupp med att finna en säker plats längs vägarna. Problem uppstår när Carols dotter Sophia försvinner ut i skogen och Ricks son Carl blir av en olyckshändelse skjuten och allvarligt skadad. De kommer fram till en farm som ägs av veterinären Hershel Greene. Gruppen bosätter sig på hans gård och där börjar allas känslor att svalla mellan varandra. Hershel försöker att rädda livet på Carl och de andra letar efter Sophia i skogarna. Gruppen får snart ett oväntat besök av opålitliga främlingar som anses vara ett stort hot mot gruppen.
 
Favoritavsnitt:
Vartenda avsnitt var sååå bra att det nästan är svårt att bara välja ett! Jag får nog säga säsongsfinalen 2x13 Beside the Dying Fire, det hände så mycket och galet! Ett och annat twist och sånt!
 
Favoritkaraktär:
Daryl!!! Jag älskar att han är så hård på utsidan men att han faktiskt är snäll på insidan när han väl vill visa det. I denna säsongen växte han alltmer i mina ögon och han blev mer och mer min favorit. Jag älskade att han inte gav upp med att söka efter Sophia och att han letade efter henne dag in och dag ut. Så totalt osjälvisk. Och han är så oerhört duktig på att skjuta pilar! Glenn är nummer två, han är en fin kille och sen så tycker jag fortfarande om Rick och Dal också. Andrea gillar jag inte nåt vidare längre, tyvärr.
 
Värsta karaktär:
Shane! Herrrrrreguuud, säger jag bara! I första säsongen var han okej, men i denna säsongen...!? Vad tusan hände med honom? Han bara förändrades totalt och han blev såååååå jäkla irriterande, jobbig, elak och vidrig! Han trodde bara hela tiden att han var något! Och för att inte tala om vad han gjorde med Otis! Det var då jag hatade honom direkt! Jag blev så chockad och jag blev även så otroligt äcklad av Shane! Hur kunde han göra nåt sådant mot Otis som var så snäll och oskyldig? Hur kunde han vara så totalt jäkla självisk? Det var bara så vidrigt, elakt och så jäkla själviskt gjort av honom! Jag mådde seriöst så dåligt när jag såg på hur Shane sköt Otis i benet och lämnade kvar honom som mat åt zombierna! Det brast i mitt hjärta att se hur Otis slutade upp som död på grund av Shanes förbannade själviskhet. Jag mådde så dåligt, det gjorde faktiskt ont i mitt hjärta att se det så att jag faktiskt också grät! Varje gång jag såg hans fula ansikte och hans fula insida, ville jag bara skrika och slå honom! Han fick vad han förtjänade i sin sista stund! Jag blev så otroligt glad och bara sa "ADJÖ DIN JÄVEL!" Fan vad skönt det är att bli av med honom nu! Allvarligt talat! Han tar priset som en av de värsta TV-karaktärerna!
 
Favoritship:
Glenn och Maggie! Så otroligt fina ihop! Jag smälte varje gång jag såg dem ihop, oavsett dåliga eller bra stunder. Och sedan så började jag gilla Rick och Lori mer och mer också. Skönt att Rick tog det bra och med ro när han fick veta om Shane och Lori. Det var ju inte deras fel, för de trodde ju att Rick var död. Så jag var bara glad att Rick tog det bra. Det förväntade jag mig faktiskt inte att han skulle göra, för jag trodde han skulle skrika på dem och vara arg på dem. Och kul också att Lori är gravid! :)
 
Bäst i säsongen:
Allt! Det hände så mycket och det var alltid spännande varenda sekund precis som i första säsongen! Det var aldrig en tråkig stund! Jag älskade de nya karaktärerna, jag älskade dessa nya storylines, zombierna och ja allt! ;)
 
Värst i säsongen:
1) Att man ibland tvingades se på hur zombierna åt. Inävlor och en massa vidriga saker! Jag ville bara kräkas hela tiden, så äckligt var det haha! Men det var otroligt bra gjort också med dessa saker, för allt såg så jäkla äkta ut! Fantastiskt! 2) Och att Dale dog! Jag blev så otroligt ledsen, han förtjänade det ju verkligen inte och han som också var en av mina favoriter. Jag gillade att han var den i gruppen med moral och största mänsklighet. Så ja, snacka om hur svårt det var att se honom dö så där. 3) Och så sist men inte minst; Sophia! När hon försvann i första avsnittet, hoppades jag bara hela tiden av hela mitt hjärta på att de äntligen skulle hitta henne till slut. Men ju flera avsnitt det gick, desto mer började jag ana att något hemskt måste ha hänt henne. För varför var hon borta så här länge annars? Och mycket riktigt, blev jag väldigt överraskad när hon plötsligt kom ut sist från ladan - som en zombie. Och det enda jag bara kunde tänka var "Åh Carol! Stackars henne! Hur kommer hon att hantera det här?" Vilken jävla twist att Sophia blivit en zombie, säger jag bara! Jag tyckte så synd om Carol! Det var en väldigt jobbig scen att se, men samtidigt var det en fullkomligt jävla fantastisk scen också! Jag fick verkligen gåshud!
 
Övriga kommentarer:
Denna andra säsongen var ääääännu bättre! Och längre! Jag älskade varenda sekund och jag hade aldrig tråkigt en enda stund! Är jättenöjd med allt som hände i denna säsongen! Jag kan inte vänta med att se säsong 3 snart! ;D

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: