DATUM: 2014-02-27 / TID: 10:43:27
KATEGORI: Sammanfattningar, Teen Wolf

Teen Wolf 3x19 Letharia Vulpina.

I tisdags förra veckan såg jag det senaste avsnittet av Teen Wolf 3x19 Letharia Vulpina - vilket helt gaaaalet bra avsnitt säger jag bara! Det hände så himla mycket! Jag måste citera en från seriegruppen på facebook: serien har verkligen bättrat sig denna tredje säsongen särskilt den här andra halvan som kallas 3B. Serien är mycket mer "påkostat" nu och har spännande handlingar! Den har allt som The Vampire Diaries inte längre har! Markera texten för att läsa vad jag tyckte om det här spännande avsnittet!
 
Deaton är tillbaka! När var sista gången vi såg honom förresten? Det känns som längesen! Men jag är glad att han är tillbaka nu! Även om han ibland är skum eller nåt, så har jag alltid gillat honom. Jag gillar relationen mellan honom och Scott. Och nu tillbaka till Deaton... han var hos nån japansk som hade en sjuk varg. Han letade tydligen efter mossa som kallas Letharia vulpina och han berättade att det är giftligt för en varg speciellt om det är behäftat med blodet från en nogitsune. Varför behöver Deaton den då är frågan? Vi fick också reda på att den japanska mannen är son till en nogitsune som vi såg i en tillbakablick för några avsnitt sedan, om jag förstod det rätt. Den japanska mannen drog en pistol mot Deatons nacke, men lyckligstvis var han ett steg innan och sa att han redan har gett honom en lam toxin från en kanima. Så tack och lov klarade Deaton sig. Han är en skitsmart man, verkligen!
 
Och samtidigt var det totalt kaos på Beacon Hills sjukhuset. Den strömförande ledningen härjade, gatan var översvämmad med vatten så det var elektrifierat och flera personer skadades inklusive Isaac. Han är svårt skadad nu och ligger inne på sjukhuset. Gode gud, hoppas att han klarar sig! Han får bara inte dö, okej?! Och på tal om gatan som var översvämmad... vilken badass Kira var! Jag älskar henne totalt, älskar att hon är badass! Hon bara drog tag i tråden och hindrade det från att skada flera till medan Scott tittade förundrat på. Det var fantastiskt! Fast jag undrar fortfarande en sak; vad betyder det att hon är "räv"? Vad är det som hon ska göra egentligen? Att krossa nogitsunen i Stiles? Eller vad ska hon göra? För av att döma vad hennes föräldrar sa, så verkar det ju som Kira ska göra nåt. Men isåfall vad? Om det inte redan är besvarat som jag har missat?
 
Och på tal om Kira... hon berättade senare för Scott att anledningen till att nogitsunen i Stiles gör allt detta dåligt beror på att nogitsunen är extremt förolämpad. Men av vad och/eller vem? Så mycket frågor!
 
Stiles blev hittad till slut senare i källaren på skolan av Scott och tvillingarna efter att han hade varit försvunnen i 48 timmar. Tack gode Gud! Blev orolig när alla nämnde att han hade varit borta länge. Tack och lov att han var okej.
Men tyvärr mindes Stiles inte vad han hade gjort de senaste två dagarna och han hade med sig en massa utrustningar och en karta. Det verkade som nogitsunen planerade nåt större än det som hände på sjukhuset i början av avsnittet. Vilket det också stämde! Scott, Stiles och tvillingarna skyndade sig till idrottlektionen för att försöka stoppa alla från att bli skadade, tack vare nåt som Stiles hade gjort när han togs över av nogitsunen.
Men tyvärr lyckades de inte riktigt för coachen blev skjuten i magen med en pil. Jag blev riktigt rädd för han är en av mina favoriter. Jag vill inte att han ska dö! Så jag höll tummarna hårt på att han skulle klara sig. Och ja, tack och lov kommer han att klara sig. Och Scott tog också bort smärta från honom. Snällt gjort av honom! :)
 
Stiles återförenades med sin pappa och under tiden hittade Scott och tvillingarna ett omslagspapper i Stiles jeep och det såg ut som nogitsunen Stiles hade planterat en bomb förmodligen på en buss! "Vaaaad? Och varför?" var min första tanke. Men lyckligstvis är en av poliserna Parrish en fd armé utbildad och kan därför mycket om hur en bomb fungerar. Så han försökte rädda Jared inne i bussen då han hade bomben i ett paket på sina knäna. Parrish klippte bandet, öppnade paketet och nej där fanns inte en bomb! Utan där låg Stiles pappas namn plack från polisstationen.
Då fattade man snabbt att bomben var egentligen på polisstationen där Allisons pappa Chris och Derek också satt då de blivit ditsatt av nogitsunen Stiles för mord eller mordförsök på en man vars namn jag glömt. Varför satt nogitsunen Stiles dit dem just där bomben fanns? Ville han döda dem? Eller vad försökte han göra? Och varför?
När bomben exploderade, skyddade Derek Chris fast han tidigare sa att han inte skulle riskera sitt liv för honom, hihi. Bra iallafall att han ändå skyddade Allisons pappa trots det han sa tidigare ;)
 
Lydia och Allison var på Dereks loft med Peter. Allison varnade innan att det inte var en bra idé men Lydia var för envis (ni känner henne) och ville ha svar på hur hon ska använda sina krafter. Där avslöjades ett par saker.
1) Peter berättade att hon inte var en banshee förrän hon blev biten av honom och att när hon skriker dränker det bara allt så att hon ska kunna höra vad som är viktigt. Och att det var därför han behövde hjälp av henne på grund av det. Hans syster Tatia raderade tydligen ett minne från honom och Peter ville veta vad. Det var bara Lydia som kunde lista ut det med hjälp av hennes krafter och klorna från Dereks mamma. Vilket ledde till 2) när Peter och Allison argumenterade med varandra blev Lydia arg som slutade med att hon kastade klorna in i väggen.
Och då hörde hon nåt viktigt. Vad Tatia raderade från Peters minne. Lydia sa bara "Du är inte bara en farbror." Så Peter har ett barn. Jag blev rätt överraskad, det förväntade jag mig inte! Och det är ingen annan mindre än Malia! Malia är hans dotter. Men varför raderade Tatia detta minnet från honom? Riktigt intressant!
 
Och så slutet!!! WHAAAAT? På veterinärkliniken dök oni upp och Kira drog ut hennes inre badass och bekämpade dem med Scott. Ojoj, vilken badass hon var! Jag älskade att se det! Olyckligstvis blev Scott distraherad så att han blev huggen i magen av en oni's svärd. Scott, Stiles och Kira skyndade sig då in på kliniken. Och efter bara några sekunder när Kira skulle dra ut svärdet från Scotts mage, slog Stiles henne medvetslös. Jag bokstavligen gapade av chock. Och sedan vred han på svärdet i Scotts mage och skrattade och hånlog och var totalt elak. Det visade sig att det hade varit nogitsunen Stiles hela tiden under hela avsnittet om jag har fattat rätt. Han sa "You really have to learn not to trust a fox. Because they're tricksters. They'll fool you. They'll fool everyone." Det som hände på sjukhuset, på idrottlektionen, på polisstationen och nu på kliniken... det visade sig att allt det var planerat av nogitsunen Stiles för att han ville ta smärta. Scott tog bort smärta från Isaac, coachen och en polis och nu ville nogitsunen Stiles alltså därför ta det. Om jag har uppfattat allt det rätt?
Men åh, vilken fantastisk skådis Dylan O'Brien är, säger jag bara! Jag är så otroligt glad att den här andra halvan är mycket fokuserad på Stiles för han är en av mina favoriter. Och så får ju O'Brien visa hur bra skådis han verkligen är. Vilket han också gör. Helt otroligt agerat, verkligen!
Hur som helst, lyckligstvis för Scott och olyckligstvis för nogitsunen Stiles så dök Deaton upp och injicerade honom med letharia vulpina innan han skulle hinna gå för långt. Nu är han förgiftad men inte död. "Inte än" sa Deaton. Vad betyder det!?
 
Jag ser fram emot att se nästa avsnitt när jag har lunch om en timme! Och då kommer det absolut en sammanfattning efteråt. Två sammanfattningar på en och samma dag, ni har tur ;)

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: