DATUM: 2014-02-13 / TID: 17:44:00
KATEGORI: Gifs, Prison Break

Önskemål: Prison Break.

Det är en läsare som vill att jag ska skriva kort om Prison Break - och varför jag anser att den är värd att titta på. Så nu kör vi! Jag vet inte vart och hur jag ska börja. Jag är inte direkt så bra på att uttrycka mig ;)
 
Serien kretsar kring Lincoln Burrows som har blivit oskyldigt dömd till döden för ett mord på vicepresidentens bror som han inte har begått. Hans bror Michael Scofield är desperat och planerar i detalj hur han ska rädda sin bror, tatuerar sig och rånar en bank med avsikt att hamna i samma fängelse som sin bror. Räddningen visar sig dock, när han tvingas beblanda sig med några av fängelsets farligaste män för att planen ska gå i lås, bli svårare och mer komplicerad än vad han tidigare trott.
 
Hur det går, får ni helt enkelt ta och se själv. För den är så mycket värd att se! Den är en serie som man måste ha sett innan man dör. Prison Break är en av de bästa serierna som jag nånsin har följt och jag svär på Axess grav.
Prison Break är en otroligt smart och väldigt genomtänkt serie som man bara inte får missa. Ju flera nya avsnitt som jag såg, desto mer fascinerad blev jag av hur bra, smart och genomtänkt den verkligen var. Jag var så fascinerad av skapandet och det genialiska tänket bakom serien. Jag kommer aldrig att fatta hur de lyckades komma på allt. Det kunde hända ibland att jag satt och försökte förutse nästa drag eller händelse - men det slutade alltid med att jag hade fel och blev överraskad istället. Och jag slutar aldrig imponeras av hur rysande duktiga alla skådespelare verkligen är varje gång jag ser om serien. Visste ni förresten att en svensk finns med, nämlingen Peter Stormare? Han är helt lysande i rollen som maffian John Abruzzi. Det finns många intressanta karaktärer i serien som man antingen hatar eller älskar! Och det finns sådana fina OTPs, vänskaper och familjer också om det är ett måste ;)
 
Jag minns också att när den slutade, så grät jag i timmar efteråt. Jag kände mig bara helt tom inombords. Av en stor anledning. Det slutade inte bara lyckligt utan också tragiskt på en och samma gång. Det slutade inte som man hoppades för en karaktär på grund av en väldigt fin uppoffring som hen gjorde. Än idag har jag fortfarande inte kommit över det. Bara för att det var så förbannat fint men ändå tragiskt det hen gjorde som ledde till slutet! Men skippa inte serien bara för att jag sa det! Det var ett väldigt bra slut, men bara inte för en karaktär. Det gör bara så ont att veta att hen aldrig fick träffa någon speciell. Därför har jag inte kommit över slutet. Annars är serien i sin helhet helt jävla grymt bra, en av de bästa nånsin som jag sa tidigare!
 
Och apropå uppoffringar... vad jag också älskar med Prison Break är inte bara att den är smart och genomtänkt utan också att den lyckas alltid få fram en återkommande poäng: uppoffringar. Det kunde ibland handla om att offra sig själv för att rädda någon eller offra någon för att rädda någon eller offra någon för att rädda sig själv eller offra något/någon för att få det man vill och massor olika typer av uppoffringar som det finns. Serien handlar inte bara om att rädda Lincoln eller kärlek, vänskap och familj eller att få reda på sanningen och så utan också mycket om uppoffringar. Det är den viktigaste kärnan i serien. Det är vad som jag älskar mest med serien! Låter intressant? Ha maraton nu på en gång! Serien har fyra säsonger som innehåller 73 avsnitt totalt. Börja titta nu och njut! ♥
 
  
Postat av: anonym

Tack för att du skrev detta! Det var kul att läsa om och jag håller med dig till 100%! Sluter var helt oväntat och varje gång jag ser det gråter jag i timmar och måste lägga mig ner för att lugna ner mig ;-(

Svar: Ja, jag hatar verkligen slutet! Detsamma, varje gång jag ser det gråter jag lika mycket! Oavsett hur många gånger jag än ser om serien! Jag blir lika förstörd varenda gång! :(
Micaela Sundberg

2014-02-14 @ 08:13:00
URL: http://depressivsuicidal.blogg.se

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: