DATUM: 2014-12-06 / TID: 20:43:26
KATEGORI: Sammanfattningar, Övriga tvserier

Dawson's Creek: säsong 3 sammanfattning.

Säsong 3 blev jag klar med i söndags och den har helt klart varit den bästa säsongen hittills! Särskilt om man är en Pacey/Joey shipper som jag! ;)
 
Handling:
In the small coastal town of Capeside, Massachusetts, a group of high school kids come of age, each with their own set of trials and tribulations. Affluent, 15 year-old Dawson Leary (James Van Der Beek), idolises Steven Spielberg and wants to be a film maker. He has been friends with Joey (Katey Holmes) who lives across the pond with her pregnant sister since they were both five, but their friendship is changing now that their hormones are kicking in. The arrival of attractive new girl Jen (Michelle Williams), however, changes their relationship in even more, unexpected ways. Meanwhile Dawson and Joey's friend Pacey (Joshua Jackson) finds himself embroiled in a sticky situation with a pretty young teacher. Created by Kevin Williamson, DAWSON'S CREEK is filmed on location in Raleigh, Durham, and Wilmington, North Carolina.
 
Favoritavsnitt:
3x01 Like a Virgin, 3x04 Home Movies, 3x07 Escape from Witch Island, 3x08 Guess Who's Coming to Dinner (jag älskar avsnitten med högtider!), 3x09 Four to Tango, 3x12 Weekend in the Country (ett förbannat mysigt avsnitt, särskilt när alla sitter i vardagsrummet vid brasan och delar med av sig lite berättelser), 3x15 Crime & Punishment (det var bara så fint att Pacey kämpade med att hitta den som förstörde Joeys målning!), 3x17 Cinderella Story (bara för att det är äntligen Pacey/Joey första riktiga kyss i detta avsnitt), 3x18 Neverland, 3x19 Stolen Kisses, 3x20 The Longest Day (mycket främst för att det var en väldigt smart upplägg på ett snyggt sätt!), 3x22 The Anti-Prom och säsongsfinalen 3x23 True Love
 
Favoritkaraktär:
Fortfarande Pacey, Jen och Jack! Sen så älskar jag också Grams, hon är ju skön när hon vill vara det ;)
 
Favoritship:
Pacey och Joey! Jag var så fullkomligt lycklig att de äntligen hade så många scener ihop i denna säsongen, i nästan varje avsnitt dessutom, och det fick mig bara att älska dem mer och mer! Herregud, de är ju bara så förbannat fina ihop att jag finner inga ord! Och herregud, jag måste ju också kommentera deras dans i 3x22 på balen. Det bara skrek "så mycket kemi!" Det var så förbannat intimt att det faktiskt kändes som om jag stod där framför dem och tittade på när de dansade. Så mycket kemi. Jag älskade att de först var vänner i början och att de sedan utvecklade romantiska känslor för varandra. Underbart! Jag vill inte tänka på vad som hade hänt om det inte vore att Dawson bad Pacey att kolla till Joey i säsongspremiären. För hade han inte gjort det, så hade Pacey/Joey troligen inte hänt. Så man har ju Dawson att tacka för det, hihi. Och sen så gillar jag också Henry och Jen ihop även om Henry är lite för mycket ibland. Men annars är de rätt fina ihop. Men de, och inget annat par, kommer ändå aldrig nånsin att slå Pacey och Joey! Okej? ;)
 
Bäst i säsongen:
Att Pacey och Joey äntligen blev vänner på riktigt, att de umgicks så mycket, att deras vänskliga känslor slutligen utvecklades till romantiska känslor och att de också hade så många, många, många scener ihop i denna säsongen. I nästan varenda avsnitt. Till skillnad från säsong 2 där de typ knappt hade några scener ihop! Så ni kan nog förstå hur mycket jag led i säsong 2 och hur mycket jag lyste upp i säsong 3. Och jag blev sååå otroligt glad att Joey valde Pacey i säsongsfinalen även om jag visste redan innan. Men att faktiskt se det var ju ännu bättre. Och så blev Dawsons föräldrar också ihop igen och gifte sig igen! Yeah, jag blev så glad! Vad skönt att de hittade tillbaka till varandra igen! Och sen så älskade jag också att Jack försökte hantera att vara homosexuell, att han skaffade sig en gayvän som fick lära honom att acceptera homosexualitet under hela säsongen och skönt också att det ordnade sig slutligen mellan honom och hans pappa! Ja, vad mer? Det är så många saker. Åh en sak måste jag ju nämna, det här är faktiskt fruktansvärt men jag kan bara inte låta bli: när Dawson grät. Förlåt, men han såg bara så rolig ut med sitt gråtansikte i säsongsfinalen. Jag bara brast ut i skratt trots att det faktiskt var en ledsam scen! x)
 
Värst i säsongen:
Den här gången säger jag bara en sak: Dawson! Särskilt när det gäller Pacey och Joey! Jag blev faktiskt överraskad över hur han hanterade det hela. Jag trodde verkligen inte att han skulle överreagera alldeles för mycket. Jag trodde att han bara skulle reagera en stund eller nåt och låta dem lida lite i ett par dagar, men nej, istället överreagerade han för mycket och det slutade med att de tre inte ens pratade med varandra i två veckor. Att Dawson också gav Joey ett ultimatum var ju hemskt! Hur kunde han göra så? I samband med det fick Pacey och Joey lida över att inte kunna vara tillsammans. De kan ju fan inte rå för att de fick känslor för varandra! Dawson överreagerade verkligen. Och för att inte tala om det faktum att han typ tvingade Joey att gå med honom på balen när hon hellre ville gå med Pacey. Det märktes ju sen på henne när hon dansade med Pacey. Jag tyckte bara så synd om dom två, att de inte kunde vara tillsammans bara för att Dawson inte gillade det. Joey var ju rädd att förlora honom som vän, därför valde hon inte Pacey direkt som hon lätt skulle ha gjort om det inte vore för Dawson. Men det var nog inte det värsta ändå: det värsta var att Dawson nästan dödade Pacey under segeltävlingen på grund av det. Jag blev så jättechockad, jag trodde inte att han skulle kunna sjunka så här otroligt lågt. Chockerande! Så hemskt! Han fick iallafall vad han förtjänade i slutet av säsongen när Joey valde Pacey för att hon älskar honom mer. Men förutom allt det som hänt, så tycker jag ändå att det är jättetråkigt att Dawson och Pacey inte är bästa vänner längre.
 
Övriga kommentarer:
Jag hatar att säsonger 4-6 inte finns på Netflix! Det kliar så i fingrarna att fortsätta se serien, men jag kan inte för att resterande säsonger finns inte på Netflix. Fan Netflix, hur länge ska jag vänta!? :(

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: