DATUM: 2014-10-26 / TID: 19:38:52
KATEGORI: Once Upon a Time, Sammanfattningar

Once Upon a Time 4x04 The Apprentice.

I måndags såg jag så klart det senaste av Once Upon a Time och jag älskade det fullkomligt! Jättebra avsnitt verkligen! Många roliga, fina och spännande moments! Markera för att läsa vad jag tyckte ;)
 
Till att börja med, vill jag säga först hur förbannad jag är på Rumple just nu! Det går inte att beskriva hur förbannad han gör mig. Han går mig verkligen seriöst på nerverna nu! Han bara ljuger för stackars Belle om dolken och nu manipulerade han stackars Killian till att tro att hans hand var förbannat och att den skulle förändra honom till den han en gång var! Nu visade det sig ju att Rumple bara ljög hela tiden och att handen i själva verket aldrig var förbannat. Stackars Killian trodde ju verkligen på det, han lät sig bli totalt lurad. Rumple satt bokstavligt talat frö i tvivel på Killian. Anledningen till att han ens började känna sig annorlunda och slog Will och skakade Rumple var för att han var så påverkad av vad Rumple sa om handen.
Rumple kan vara så otroligt jävla manipulerande ibland och det är när han är det som jag INTE tycker om honom överhuvudtaget! Och jag tror inte heller ett skit på vad han sa om Killians rätta jag, att han skulle bli den han en gång var igen. Aldrig i helvete att det kommer att ske. Jag tror verkligen inte det även om Killian självklart har fortfarande en lång väg kvar. Men han har iallafall förändrats ändå en del, mycket mer än Rumple! Det är ju tydligt hur mycket han faktiskt har förändrats för man såg i det här avsnittet hur LIVRÄDD han är att bli den han en gång var, för han vill inte förlora Emma som han älskar högt och för att han hatar den mannen han var då. Det blev så otroligt tydligt i det här avsnittet. Han var till och med livrädd att skada Rumple när de satt i bilen. Tänk er att Killian är livrädd att skada Rumple som ju är hans fiende?! Hans fiende, tänk er! Det bevisar bara hur mycket han faktiskt har förändrats nu, till skillnad från Rumple som bara bryr sig om makt. Men jag är inte orolig, för om Killian skulle bli värre och värre så kommer allt att ordna sig till slut igen ändå - för Adam och Eddy har sagt att Emma kommer att slåss för Killian den här säsongen, vilket vi inte har sett ännu. Så ja, jag är inte direkt orolig. Det kommer att ordna sig, ska du se!
 
Och ja en sak till. Jag kommer alltid att försvara Killian med allt jag har, det kan ni lita på. Ja, han utpressade Rumple och ja, det var fel gjort för vi alla vet ju hur farlig Rumple kan vara - men han gjorde det bara för att han ville kunna hålla Emma med båda händer. Det var ju förståeligt! Det var rätt och fel på en och samma gång. Och tänk också på att så fort han förstod att handen var farlig och att han kunde skada nån, då ville han ha den bort på en gång. Så ni som avskyr honom, kom inte och säg att han bara är en hänsynslös och hemsk och självisk pirat för ni har fel. Och oavsett om handen var förbannat eller ej, så har Killian INGEN önskan att bli den mannen han en gång var igen. Det är inte nåt han strävar efter, och han är även livrädd för att bli det. Så jag hoppas på allvar att Rumple kommer att betala för detta!
 
Och så det bästa i hela avsnittet: Captain Swan date! De är utan tvekan mitt största ship! Emma var så fucking söt när hon var nervös och bjöd ut Killian. Fan vad jag skrattade när han blev så överraskad så att han missade målet! Haha bäst! Och åh Killians blick när han sa "That's because you haven't been out with me yet. See you tonight". Vilken blick! Kan han bara sluta göra så där? Blir ju bara knäsvag av det, hihi. Jag gillade att det var just Emma som frågade honom, för det visar hur mycket hon verkligen har utvecklas som en karaktär särskilt när det gäller kärlek. Många tummar upp för det!
Oh my god, jäklar vad snygg Killian är i sin nya look! Jag hade redan sett det på bts bilder långt innan, men att faktiskt se det i serien var ännu bättre! Och det var ju också äntligen på tiden att han bytte från piratkläder till modern kläder. Detta hade jag väntat väldigt länge på, för jag hade börjat bli trött på hans piratkläder på sistone, jag menar kom igen, han lever ju i en modern värld nu. Så det är ju verkligen på tiden att han börjar leva som en! Och Emmas reaktion när hon först såg honom i hans nya look? Det var helt oslagbart! Precis vad jag hoppades på att hon skulle reagera! Och hon var också så vacker i klänningen! :)
Men det var nog inte det bästa. Det bästa var att Emma inte ens märkte först att Killian hade fått tillbaka sin vänstra hand. Det var inte förrän Snövit sa till som hon märkte det. Samma sak i slutet när han fick tillbaka kroken, så märkte hon det inte heller först. Det säger allt! Emma bryr sig verkligen inte om att Killian saknar en hand, allt hon bryr sig om är bara honom själv. Så han borde verkligen sluta vara osäker på hennes syn på honom och att sluta försöka göra allt för att göra henne nöjd. Hon bryr sig ju inte, hon gillar honom som han är. Jag hoppas att han börjar inse det snart eller att hon talar om det för honom! ;)
 
Dejten var finfin på en italiensk restaurang. Även om den nästan blev förstörd pga Will, så gick allt mycket bra ändå i slutändan. Och åh kyssen! Vilken kyss! Bara jag som märker hur djupare och mer passionerat det blir varje gång de kyssas? Det bara skriker kemi om dem, jag kan till och med känna deras kemi igenom datorn. Det är bara helt galet hur mycket kemi de verkligen har!
Jag älskade också att Emma sa tre gånger i det här avsnittet att hon verkligen behöver ett eget hem och att en av de tre gångerna var till Killian när hon bjöd in honom efter dejten. Nästan som om hon desperat vill ha honom, haha. Så det där som han sa till henne på Granny's om att hon inte hade varit ute med honom än, stämde ju mycket bra och åh, det är en sak till som jag bara måste nämna också. När Emma lutade sig mot dörren, så hade hon en min. Exakt samma min som Killian hade efter deras första kyss i Landet Ingenstans. Hon insåg nog just då att hon har totalt fallit för honom! ;)
Och haha Charming och Snövit alltså! Haha bara så typiskt att Charming ska vara så där pappa-överbeskyddande och jag älskade hur uppspelt Snövit var över dejten och även alla hennes frågor till Emma. Snövits min var helt oslagbar när hon plötsligt sa "So, how was it?" och Charmings "besvikna" min precis efter Emma lutade sig mot dörren, haha! Det var väldigt underhållande!
 
Snövit: So, how was it?
Emma: You guys are still awake.
Snövit: We want to hear everything about the date.
Charming: Just for the record, some of us don't want to hear everything.
Snövit: How as the restaurant? Did you go anywhere after? Was there a goodnight kiss?
Charming: That, for instance, is one of the things I don't want to know about.
Emma: I really need to get my own place. Good night, guys.
Snövit: She seems happy.
Charming: I guess he really has changed.
Emma: I can hear you guys.
 
Okej, nu är det nog snack om Captain Swan. Som vanligt, så måste jag alltid tjata om dem varje vecka haha! Nu vill jag prata om Will. Vad tusan har hänt!? Hans min när Emma visade honom boken på Alice i Underlandet och målningen på Anastasia på polisstationen. Han såg så ledsen ut. Nåt har hänt henne. Undra vad och kommer det att tas upp nån gång i kommande avsnitten? Det hoppas jag verkligen. För att döma av hans min, så måste nåt hemskt ha hänt henne och att det kanske förklarar varför han plötsligt dök upp i Storybrooke. Jag är så otroligt nyfiken nu. Så många frågor!
 
Jag älskade alla flashbacks med Rumple och Anna. De var intressanta. Och äntligen som fan fick vi också en scen med Kristoff och Anna, det har jag väntat på sen avsnitt ett! Efter att nu ha sett dem tillsammans, så kan jag säga nu att de är så fina ihop. Lika fina ihop som i filmen Frozen. De har finfin kemi också. Härligt! Jag undrar fortfarande vad som verkligen har hänt med Anna, varför hittar de henne inte i Storybrooke och sånt? Hoppas att Charmings, Elsa och Killian hittar henne snart!
 
Jag längtar redan tills nästa avsnitt som tack och lov kommer imorgon ;)

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: