DATUM: 2014-01-30 / TID: 13:26:33
KATEGORI: Sammanfattningar, The Vampire Diaries

The Vampire Diaries 5x11 500 Years of Solitude.

I förra veckan sände The Vampire Diaries sitt 100:e avsnitt! Jag såg 5x11 500 Years of Solitude direkt det första jag gjorde när jag satt mig vid datorn och jag älskade det fullständigt! Grymt bra avsnitt för att vara ett speciellt 100:e avsnitt! Markera för att läsa vad jag tyckte ;)
 
Så mycket hände och jag har mycket att säga. Jag vet inte vart jag ska börja egentligen! Jag får framför allt börja med Damon först då jag störde mig mest på honom i detta avsnittet och Elena kommer tätt efter.
 
Fyfan så elak Damon var mot Katherine. Jag förstår självklart att han är bitter över vad hon har gjort mot honom alla dessa år. Men att ta ut det på henne, skylla allt han har gjort på henne och inte kunna stå för det man själv gjort? Patetiskt! Jag stod bara inte ut med honom i detta avsnittet. Jag förlorade bara min respekt för honom. Jag fattar inte hur den mannen lyckas få mig att ändra min uppfattning om honom hela tiden. Ibland hatar jag honom, ibland älskar jag honom, ibland tål jag honom bara inte, det går liksom bara upp och ner när det gäller Damon. Det är tyvärr verkligen svårt att hålla sig till EN uppfattning om honom. I detta avsnittet hatade jag honom så mycket. Lika mycket som jag verkligen, verkligen hatade honom i säsong 1 när han var som värst. Även om jag faktiskt föredrar honom som den i säsong 1 än vad han är nu. Men ändå... fan ta Damon ibland.
 
Jag var så glad över att se de andra döda karaktärer även om det bara varade några sekunder. Som Jenna, John, Alaric, Vicki osv. Det var så härligt att se dem alla. Särskilt Alaric och Jenna. Jag saknar båda så mycket! Jag älskade scenen med Damon och Alaric även om Damon inte kunde se honom. "Cheers, buddy". Åh vad jag önskar att de kunde ta tillbaka Alaric liksom de gjorde med Jeremy och Bonnie! Snälla Julie Plec, ta tillbaka honom!!! Damon behöver honom! Och jag behöver deras bromance!
 
Jag var också så glad att se ursprungsvampyrerna tillbaka i Mystic Falls även om de bara var på besök. Jag älskade scenen med Matt och Rebekah, de var så jävla söta även om scenen bara varade några sekunder med söta leenden! Jag önskar att vi hade fått en scen till med dem där de faktiskt pratade. Men det fick vi inte. Synd! Men att bara le mot varandra är ändå bättre än ingenting! Sedan så älskade jag scenen med Elijah och Katherine. Den var så äkta och bara så full av kärlek. Det märktes så tydligt att Katherine verkligen älskar honom. Taskigt bara att det inte var på riktigt för det var Damon som mixade med hennes hjärna så att hon såg Elijah. Väldigt taskigt gjort! Och Klaus!!! Läs längst ner, jag sparar honom till sist!
 
Jag var inte bara irriterad på Damon. Jag var även irriterad på Elena också. När hon fick veta att Stefan låg med Katherine, var hon arg. HALLÅ!? Hon var på honom för det, men hon har väl inte med det att göra!? Han är ju inte precis hennes pojkvän och hon valde Damon. Så låt Stefan vara ifred och låt honom få gå vidare också. Så tröttsamt att hon måste alltid jämt tro att hela världen kretsar omkring henne. Det gör det INTE. När ska hon inse det? Bäst var ju Stefans kommentar. Elenas ansikte, haha. Ärligt talat är det SÅ tydligt att hon fortfarande är kär i honom djupt och dolt i hennes hjärta och att hon anser Stefan vara ett förbjudet frukt för alla andra tjejer. Varför skulle hon vara på honom för att han låg med Katherine annars? Exakt!!
 
Och sedan så bevisade detta avsnittet ännu en gång att Stefan alltid kommer att vara den bättre brodern. Han gav Elena råd att inte ge upp Damon. Wow, säger jag bara. Trots att Stefan fortfarande älskar och är kär i Elena och har ett brustet hjärta på grund av henne, så ger han henne råd om Damon ändå. Så fint gjort av honom att sätta henne före sig själv. Även om jag vet att Stefan alltid har varit osjälvisk, så slutar han ändå aldrig att förvåna mig! Till skillnad från Damon. Minns ni när Stefan dumpade Elena i säsong 4? Då sa Damon att han borde säga att han var ledsen för det men att han inte var det. Så totalt själviskt! Jämfört med Stefan som nu gav Elena råd om Damon. Han gav även Damon råd också om Elena senare. Så totalt osjälviskt gjort av honom. Det är varför Stefan alltid kommer att vara min favorit om jag måste välja mellan bröderna!
 
Och så slutet... WTF!? Katherine bytte kropp med Elena. Jag liksom bara WHAAAT? Men fast samtidigt var jag faktiskt inte så överraskad direkt. Det är ju sån Katherine är, en överlevare. Klart att hon skulle göra vad som helst för att få fortsätta leva. Men att ta Elenas kropp av alla bara så där!? Wow! Och vad tycker jag om allt det här egentligen? Jag är inte riktigt så glad faktiskt. För jag var så beredd hela avsnittet på att hon faktiskt skulle dö. Och det ville jag också faktiskt. Missförstå mig inte nu. Jag älskar att hata och att älska henne och hon är en av mina absolut favoritkaraktärer och jag vill självklart se henne leva. Men då hon har varit döende sen säsong 5 började och allt pekade hela tiden på att hon skulle dö, så då förväntade jag mig därför verkligen att hon skulle dö på riktigt. Det känns som manusförfattarna fegade ur i sista stunden och vågade inte ta död på Katherine för att de är rädda att förlora bra ratings. Men de borde våga riskera lite. Så det är verkligen synd att inte så skedde, tycker jag. De har ju fuskat med Jeremy och Bonnie och så. Så varför inte våga att faktiskt döda en karaktär på riktigt? Det gjorde de ju med Vicki, Anna, Pearl, Isobel, John, Jenna, Alaric, Finn, Kol osv. Att de fuskade med Jeremy och Bonnie och inte också ta tillbaka de andra döda också - det är bara så orättvist. Så jag är därför rätt så besviken faktiskt. Men ja, man kan inte göra nåt åt det.
 
Och vad tror jag kommer hända nu när Katherine har stulit Elenas kropp? Det kommer bli riktigt, riktigt, riktigt dåligt! Jag har en hemsk känsla av det. Min magkänsla säger att Katherine kommer låtsas vara Elena i ett par avsnitt och leka med bröderna Salvatore. Jag känner på mig att nåt sånt ska hända. Om det nu kommer att ske så, så tänk er bara hur Stefan kommer känna sig när det väl visar sig att det inte har varit Elena som han tillbringat romantiskt med (om nu Katherine bestämmer sig för att leka med bröderna ja)? Han älskar ju henne fortfarande så obeskrivligt mycket. Så jag kan bara tänka mig hur förkrossad han kommer bli när sanningen kommer fram. Damon också för den delen. Men mest Stefan. Så jag är verkligen grymt orolig för det nu! :(
 
Och så sist men inte minst, jag sparade det bästa till sist; Klaroline! Ett ord? ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNTLIGEN!!!!!!! SÅ SOM JAG HADE VÄNTAT JÄVLA LÄNGE! Två säsonger och en halv säsong senare kysstes de äntligen! Fem dagar har gått nu sen avsnittet sändes och jag befinner mig FORTFARANDE i en lyckobubbla! Än idag har jag fortfarande inte slutat titta på den sista scenen om och om igen. Jag kan bara inte sluta titta! Jag kan fortfarande bara inte smälta att det äntligen har hänt på riktigt nu! Att de äntligen kysstes! Jag tror fortfarande att allt här bara är en dröm. Jag vill liksom inte våga tro att det här faktiskt är på riktigt. För jag är rädd att om jag tänker att det här är riktigt, så skulle det bara visa sig att det bara har varit en dröm hela tiden. Ni, som inte är Klaroliners, förstår bara INTE hur jag faktiskt känner mig nu. Det skriker bara "Lycka! Lycka! Lycka!" om hela mig varje gång jag tänker på denna sista scenen!
Och oavsett vad Julie Plec sa i intervjun som kom efter det här avsnittet om att den sista scenen var en goodbye mellan Klaus och Caroline och att det var deras "avslut" tills vidare, så kan hon inte förstöra min lycka ändå. De är mitt största ship, helt enkelt. Det spelar ingen roll vad hon än sa. För jag VET att Klaus och Caroline kommer träffas igen i framtiden. Jag hoppas iallafall. För jag ger inte upp hoppet om dem och jag vägrar göra det tills båda serierna är nedlagda. Och bara för att Klaus sa om att han lovar att aldrig komma tillbaka, så känner jag på mig att nästa gång de träffas så kommer det vara Caroline som jagar honom. Det skulle vara väldigt passande!
Och så har jag heller inte glömt vad Klaus sa till Caroline på examen. "I intend to be your last. However long it takes." Det skriker ju verkligen "De är endgame!" Så nej, jag tror inte att det här är deras avslut. Jag vägrar. Jag är 99% säker på att de är endgame. Klaus är ju villig att vänta hur lång tid det än tar. Och även om det här är deras avslut tills vidare och Klaus börjar se sig åt andra tjejer, så kommer Caroline ändå alltid att vara hans första hand. Men tills vidare, är jag helt okej med att här är deras "sista" scen för jag har ändå det här avsnittet att leva på tills de får flera scener i framtiden. Åh, jag är verkligen så jävla glad över att de äntligen kysstes! Och att de också hade hot hybrid sex. Det fick mig att tänka på 4x01 när de kysstes då Klaus var i Tylers kropp. Då sa Klaus "Maybe I'll take you up on that offer of hot hybrid sex". Nu har Klaus äntligen fått det, haha! Jag tänkte också på "Wrong time, wrong place, wrong equipment", "Your mouth was all over me. I was an innocent victim" och "You are a glorious kisser" Måste se denna scenen snart! ;)
Och åh en sak till. Bara jag som älskade när Caroline försökte springa iväg och Klaus jagade ifatt henne tre gånger i skogen? Haha, I love it! Särskilt första gången då Klaus bara log roat och han tänkte nog "Det där är min Caroline. Hon är sig lik". Haha, så himla söt! Och också efter att Caroline kysste honom, så log Klaus stort och sedan log Caroline också. Äkta leenden och allt. Älskade det fullständigt! Epic!
 
Och Carolines bortförklaring när Matt frågade vart hon har varit? Haha, epic! "I got lost". Hahaha visst, världens bästa bortförklaring! Bara om de andra visste vad hon gjorde i skogen, haha! Och bara jag som märkte att det var mörkt ute när hon kom tillbaka? Min första tanke var att hon hade sex i flera timmar med Klaus i skogen. Love it! Och då kom Tyler tillbaka och Caroline var typ "Skit!" Jag undrar om Tyler kände lukten av Klaus? Det måste han ha gjort. Klaus kände ju lukten av Tyler när han var i New Orleans för att hämnas på Klaus i The Originals. Det återstår att se om det tas upp eller inte. Och ja just det, en sista sak: hur reagerade jag när Tyler kom? "NEEEEEEEEEEJ!" Jag är inte okej med det! Inte alls! Ni anar inte hur mycket jag avskyr honom nu! Liksom vad fan hände i säsong 2 då jag verkligen älskade honom? Den killen är borta, död. Jag hoppas han dör snart. Starkt ord kanske, men jag bara tål inte honom längre. Jag känner inget för honom. Jag tycker inte ens synd om honom att Klaus och Caroline har fått det ihop. Överhuvudtaget. Jag till och med hatar honom mer än vad jag hatar Damon. Tyler hela tiden och Damon ibland.
 
Jag ser fram emot att se nästa avsnitt! Ska bli spännande att se vad K kommer hitta på nu! ;)
Postat av: SERIESNACK.SE

Satt och log som ett litet fån när jag läste dina tankar om Klaus & Caroline. Hjälp, vad besatt jag är. Haha!

Svar: Hahahaha :D jag log också som ett fån när jag läste dina tankar och Sofias och till och med mina egna. Åh, hatar att vara så här besatt haha!
Micaela Sundberg

2014-01-30 @ 14:35:38
URL: http://seriesnack.se/
Postat av: Leila

Åh bästa inlägg ever! Jag blev så LYCKLIG över att det hände!! Kan inte fatta det haha! Bara ren av lycka just nu!:D som du sa, besatthet!!

Svar: JAAAAAAAAA ;D är bara så besatt! Kan inte släppa Klaroline och det kommer jag aldrig att göra - inte förrän båda serierna är nedlagda! ;)
Micaela Sundberg

2014-02-04 @ 18:54:16

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: