DATUM: 2014-12-28 / TID: 14:44:27
KATEGORI: Sammanfattningar, Övriga tvserier

Ugly Betty säsong 2-4 sammanfattning.

Jag blev klar med hela serien i torsdags. Jag borde ha skrivit ett seperat inlägg om varje säsong, men grejen är att jag inte kunde släppa serien utan jag satte på nästa säsong direkt och då blev det ju lite förstört haha. Så jag tänkte att det nog var lika bra att jag såg den klart och sedan skriva ett inlägg. Så här är jag nu ;)
 
Handling:
TV-serien handlar om Betty Suarez (America Ferrera), en ung kvinna från en latinamerikansk familj, som arbetar på modetidningen Mode. Betty bor med sin far, sin syster Hilda och systersonen Justin. Hon är inte lika attraktiv och smal som sina medarbetare. Jobbet på Mode fick hon av sin chefs far som ville anställa någon som sonen inte skulle ha sex med. Betty får ofta utstå förolämpningar och hån av kollegorna på grund av sitt utseende och bristande känsla för mode. Betty gör dock ett strålande jobb och ibland till och med mer än vad som krävs av henne.
 
Favoritavsnitt:
2x01 How Betty Got Her Grieve Back (fy så sorgligt avsnitt, en massa Santos/Hilda-scener som bara fick mig att gråta och gråta), 2x05 A League of Their Own (slutet! Ett fullkomligt perfekt Henry/Betty moment som blev nummer ett favorit med dem!), 2x06 Something Wicked This Way Comes, 2x11 Zero Worship, 2x12 Odor in the Court, 2x14 Twenty-Four Candles, 2x18 Jump, 3x01 The Manhattan Project, 3x06 Ugly Berry, 3x10 Bad Amanda, 3x15 There's No Place Like Mode, 3x21 The Born Identity, 3x22 In the Stars, 4x04 The Wiener, the Bun and the Boob, 4x08 The Bahamas Triangle (haha bara så jäkla kul att exakt alla fick till det i Bahamas! Wilhelmina/Connor, Daniel/Amanda, Marc/Troy, Matt/Betty osv), 4x09 Be-Shure, 4x12 Blackout!, 4x15 Fire and Nice, 4x17 Million Dollar Smile (jag älskar såna "hur hade livet varit om man...."-avsnitt!), 4x18 London Calling, 4x19 The Past Presents the Future och seriefinalen 4x20 Hello Goodbye.
 
Favoritkaraktär:
Alla! Betty, Daniel, Wilhelmina, Amanda, Marc, Christina, Hilda, Ignarco, Justin, Alexis osv. Men de som sticker extra ut är fortfarande Marc, Betty, Christina och Hilda :)
 
Favoritship:
Måste du fortfarande fråga? Henry och Betty helt klart! Även om de inte direkt blev endgame vilket jag redan visste långt innan. Men jag blev ändå lite ledsen att de inte slutade upp tillsammans, de som var så fina ihop! Särskilt då Henry kom ju och gästspelade i slutet av säsong 4, men ändå blev de inte ihop igen, snyft! De är äkta själsfränder för mig. Gio/Betty gillade jag också, men de slår ändå inte Henry/Betty. Aldrig! Även om de inte slutade upp tillsammans, så gjorde de det senare i framtiden i mina tankar. Ingen diskussion där! Och Matt då? Jodå, Matt och Betty var okej tillsammans, men inte mer än så. Och nu till Hildas män. Jag gillade coachen, men jag kände ändå att de inte hörde ihop så jag var därför beredd när de gjorde slut. Sedan kom Archie och jag gillade honom också, han var snäll och gullig. Tills Bobby kom. Då shippade jag honom och Hilda hårt! Så glad att de fick sitt lyckliga slut och gifte sig. Underbart! Det förtjänade Hilda efter allt hon gått igenom med. Även om Santos alltid kommer att vara nummer ett för mig som Hildas man. Men Santos är ju död och Bobby är en stark tvåa, så då blev det som det blev. Jag älskade också Connor och Wilhelmina tillsammans. Så som de var så passade de därför perfekt ihop. Glad också att de slutade upp tillsammans. Ett fint par de där. Och Daniel? Äääälskade honom och Molly tillsammans! Så perfekta och omaka ihop. Henne gillar jag bäst av alla tjejer som han varit med igenom serien. Så gissa om hur mycket jag grät när hon dog! Fy så tragiskt!
 
Bäst i säsongen:
Jag älskar att Daniel och Betty utvecklades så mycket som vänner igenom hela serien. Deras vänskap är en av mina absolut favoriter i hela serien tillsammans med Wilhelmina/Marc, Marc/Amanda, Marc/Amanda/Betty, Betty/Christina osv. Bara jag som tyckte mig se en hint på att de två skulle bli tillsammans i seriefinalen? Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, för jag älskar dom som de är. Som vänner. Så jag är därför lite lättad att serien inte fick en säsong 5. För om jag har rätt om hinten, då skulle det bli nåt romantiskt mellan de två i säsong 5 om serien fick en. Så tack och lov. Men vänner eller potentiel kärlekspar, så var jag glad att Daniel kom till London för att hitta ett jobb där. Och på tal om London, jag blev så glad för Bettys skull att hon äntligen fick hennes drömjobb till slut. Det förtjänade hon! ;)
Jag blev också så glad när Henry och Betty äntligen blev tillsammans på riktigt. De hade så många, många fina moments sen dess. De var perfekta ihop och äkta själsfränder, helt enkelt! Kul också att Amanda äntligen hittade hennes biologiska pappa! Så ironiskt att han är gay då Amanda har ju en bästa vän Marc som också är gay. Glad hur som helst för hennes skull! Kul också att Justin fick en pojkvän. Hade alltid vetat att han skulle visa sig vara gay sen vilket det också gjorde, så jag blev därför inte särskilt förvånad.
Jag blev också glad när det visade sig att William var Christinas son och inte Wilhelminas. Jag vet inte varför, men det kändes bara inte rätt med Wilhelmina som en mamma. Det passar henne inte riktigt med tanke på hennes situation med Nico och då hon alltid värdesätter jobbet högt. Jag är glad för hennes skull att hon äntligen fick Daniels jobb i seriefinalen som hon hade velat ha ändå sen serien började. För en gångs skull fick hon det nu på ett rätt sätt då tidigare hade hon bara försökt ta över jobbet på en massa fel sätt som intriger tex. Men nu fick hon det på ett rätt, välförtjänt sätt. Grattis, Wilhelmina!
Och sen har vi det där med Marc och Justin. Jag älskar deras vänskap. Jag älskade att Marc fanns alltid där för Justin när han kom och behövde prata, jag älskade hur han hjälpte honom att hantera high school och när de bara umgicks. Bra att Marc övertalade Justins familj att inte fixa en "grattis till att vara gay"-fest och att Justin borde få komma ut från garderoben när han väl var redo. Det var snällt gjort av honom. Han har ju erfarenhet ;)
Och massor, massor mer som jag bara inte kan lista ut här och nu. Det finns för många bra saker med serien. Jag har sagt det här förut och jag säger det igen:
En av de bästa sakerna med serien är att även om alla kan vara ganska elaka och ytliga ibland, avskyr varandra eller nåt så är de ändå på nåt konstigt vis som en enda stor familj på Mode som bryr sig om varandra och hjälper varandra på deras egna konstiga sätt. Det är som om alla karaktärer har två olika individer, en som de måste framstå sig som och en som de egentligen innerst är, och det älskar jag. Det är en av de bästa sakerna med serien. Oj så långt det blev här nu! ;)

Värst i säsongen:
Tråkigt att Christina flyttade i slutet av säsong 3. Saknade henne och vänskapen med Betty nåt enormt i säsong 4, så gissa om hur glad jag blev när hon kom i London på Hildas möhippa i ett avsnitt i säsong 4! Jag som hade saknat henne så mycket! Och att Connor stal företagets pengar, inte snällt gjort av honom. Och att Henry och Betty gjorde slut och att de inte slutade upp tillsammans. Trist också att cancer besegrade Molly och hon dog. Äsch vad jag grät! Fyfan så tråkigt att det blev som det blev! Jag som hoppades på att de skulle få leva lyckliga i alla sina dar. De som var så fina ihop! Tråkigt också att Alexis flyttade och kom inte tillbaka nån gång mer för ett gästspel. Det här är väl allt som jag kan komma på nu :)
 
Övriga kommentarer:
Vad bra serien är, lätt en av de bästa serierna som jag nånsin har sett! Jag kommer garanterat att se om serien igen snart! Så glad att jag nu äntligen har sett vartenda avsnitt som finns av denna serien, så nu kan jag bocka av serien från serier jag ligger efter i med. Efter att ha sett hela serien, så vill jag rekommendera er varmt att se den också! Absolut ett måste! ;)

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: