DATUM: 2013-07-13 / TID: 01:04:00
KATEGORI: Tidsfördriv, listor

30 frågor om tvserier.

1. En serie som aldrig borde ha lagts ner?
Kyle XY helt enkelt! Jag blev sååå jävla besviken och ledsen när den blev nedlagd. Det slutade ju så himla spännande och så var den också för bra för att bli nedlagd. Än idag är jag fortfarande väldigt sur. Jag vet att den blev nedlagd pga låga tittarsiffror, men kunde de inte ha beställt bara EN säsong till för att avsluta den en gång för allt istället för att lämna den sådär som den slutade? Så svårt är ju inte det!! Men ja... man kan inte göra nåt åt det nu!

2. En serie som du önskar att fler personer tittade på?
Hart of Dixie! Den har inte fått den uppmärksamheten som den förtjänar i Sverige vilket är så, så, så jävla synd! Jag hoppas att det ändras snart för den är verkligen en helt underbar tvserie som man inte bör missa!!!! Och så är jag också väldigt förvånad över att Revolution inte har börjat sändas i Sverige än. Vad väntar de på egentligen? Den förtjänar uppmärksamheten också lika mycket som Hart of Dixie!

3. Favoriten bland de nya serierna för säsongen?
Revolution heeeelt jävla klart! SÅ obeskrivligt jävla bra! Bland de bästa jag nånsin sett! Hade velat följa en likadan serie som Lost när jag blev klar med mitt maraton på den i förra sommaren - och nu har man fått det! J.J Abrams, skaparen av Lost, är helt grym på att göra serier helt enkelt! Seriöst, snälla ge Revolution en chans! Den är som Lost, så älskar ni den då kommer ni att älska Revolution också!
 
 
4. Din favoritserie någonsin?
One Tree Hill kommer alltid att vara min stora kärlek, så jag säger den! En väldigt speciell tvserie som föralltid kommer att ha en speciell plats i mitt hjärta ♥

5. En serie som du hatar?
Andra evenyn, Scrubs och Family Guy. Fråga inte varför. Jag bara inte gör det.

6. Ditt favoritavsnitt av din favoritserie?
Hur svårt det än är att bara välja ett, så måste jag nog ändå trots det säga 3x16 With Tired Eyes, Tired Minds, Tired Souls, We Slept. Det är nog OTHs största avsnitt! Det är ett väldigt känslosamt avsnitt som berör mitt hjärta så illa varenda gång!

7. Minst favoritavsnitt av din favoritserie?
Om jag ska vara ärlig, så tycker jag faktiskt att inte ett endast avsnitt är tråkigt. Varenda avsnitt är bra! Så jag kan inte svara på frågan! ;)
 
 
8. En serie som alla borde titta på?
Hart of Dixie! En mycket feel-good, rolig och mysig serie med härliga karaktärer som alla borde lägga ner sin tid på att titta på! Och så är Revolution, The Vampire Diaries, Teen Wolf, Supernatural, Lost och One Tree Hill ett måste som fan också! ;)

9. Bästa scenen någonsin?
Åååh, hela den "Du är min bror"-scenen med Scott och Stiles i Teen Wolf 3x06. Så förbannat fin och hjärtskärande! Bland de bästa scenerna jag nånsin sett i tv världen! Och så Nathans och Haleys första regnkyss i One Tree Hill 1x22 självklart och Keith/Dan sista scen i 9x11 när de förlåter varandra och säger att de älskar varandra. Och så Dan/Nathan sista scen också¨i 9x11. Och Mark/Lexie allra sista scen ihop också även om den är så förbannat hjärtskärande och inte borde ha skett!
 
10. En serie som du inte trodde att du skulle gilla men slutade upp med att älska?
Tro det eller ej, Greys Anatomy faktiskt. Innan jag hade maraton brukade jag kolla på den då och då av en slump när den gick på kanal 5 alltså när jag inte hade nåt annat bättre att titta på på tv. Och då hade jag bara tyckt att den var bra. Det var allt. Inte mer. Men när jag äntligen hade maraton slutade det med att jag seriöst inte kunde släppa tittandet. Jag bara måste fortsätta att titta, jag bara ville se avsnitt efter avsnitt hela tiden. Jag kunde inte vänta på nästa avsnitt, jag bara måste se nästa avsnitt direkt hela tiden. Nu älskar jag serien helt galet mycket! Verkligen, verkligen älskar! Den är bland de största favoriterna hos mig!

11. En serie som gjorde dig besviken?
Hittills har ingen tvserie nånsin gjort mig besviken faktiskt, så vitt jag vet! :)

12. Ett avsnitt du har sett mer än 5 gånger?
Jag har sett om hela One Tree Hill hur många gånger som helst! Så den! Allvarligt talat, hur många gånger jag än tittar på den så tröttnar jag aldrig! ;)

13. Favoritserie från barndomen?
Beverly Hills 90210 som var den allra första tvserien som jag började kolla på och en kort tid därefter började jag kolla på One Tree Hill efter en evighets tjat av Therese. Och det var då efter den som serienörden i mig började komma ut! ;)
 
 
14. Manlig favoritkaraktär?
Klaus från The Vampire Diaries! Han är en så förbannat intressant och komplicerad karaktär och jag älskar allt med honom! Jag minns första gången han kom till serien. Jag var verkligen skiträdd för honom då. Jag skojar absolut inte. Han var ju verkligen ond och elak! Och jag avskydde honom som pesten. Tills säsong 3 började. Ju flera avsnitt gick, desto mer började man upptäcka många nya sidor av honom som man inte visste att han hade och man började också då äntligen förstå honom, förstå varför han är som han är. Och då PANG så älskade jag honom efter 3x09 när han konfronterades och förolämpades av hans pappa Mikael. Nu älskar jag bara honom mer och mer och mer för varje avsnitt som går. Min besatthet och kärlek för honom slutar aldrig växa! Jag är så excited för hans spinoff-serie The Originals i höst även om jag är så förbannat ledsen över Klaroline (nej jag har inte tappat hoppet och kommer inte att göra det! Aldrig nånsin!). Det betyder ju mycket, mycket mer Klaus på heltid! ;D

15. Kvinnlig favoritkaraktär?
Jag har väldigt många kvinnliga favoritkaraktärer, men måste jag välja en... så säger jag nog Haley från One Tree Hill! För att hon är en sådan fantastisk kvinna som månar om alla och hon kan se det bästa i folk. Se bara på Nathan. Hon visste att Nathan inte var sig själv när han var en skitstövel - att den riktige, den som är god, fanns därinne. Och så fort de blev ihop började Nathan förändras mer och mer. Nu är han en fantastisk man och en underbar familjefar. Och hon lyckades också göra Quentin, som var lik Nathan i säsong 1, till en bra kille. Som sagt, hon är fantastisk!

16. Guilty pleasure serier?
Pretty Little Liars och Teen Wolf.
 
 
17. Favorit miniserie?
Harpers Island (så grymmmmt bra!) och nu senast Under the Dome! ;)

18. Favoritserie som började tidigare än 2000?
Friends som började år 1994. Hela 19 år sedan den började. Sjukt va!? Så lång tid det har gått! Och så Beverly Hills 90210 som började år 1990 (23 år sedan!).

19. Bästa cast?
One Tree Hill, The Vampire Diaries, Hart of Dixie och Teen Wolf! ♥
 
20. Favoritkyss?
Nathans och Haleys första regnkyss i 1x22 The Games That Play Us. Den kommer alltid att vara min 1a favoritscen med Naley! Och sen så älskar jag första kyssen mellan Derek och Jennifer i Teen Wolf så galet mycket också! ♥
 
 
21. Favoritpar?
Jag har jättemånga favoritpar men jag kan nämna bara alla som jag VERKLIGEN ÄR SUPER OBSESSED MED. Det är Nathan/Haley och Lucas/Peyton (One Tree Hill), Stefan/Elena, Klaus/Caroline och Jeremy/Anna (The Vampire Diaries), Caleb/Hanna (Pretty Little Liars), Jason/Charlie (Revolution), Wade/Zoe (Hart of Dixie), Seth/Summer (The OC), Mark/Lexie (Greys Anatomy), Leo/Piper (Charmed) och Max/Liz (Roswell).

22. Favoritserieavslutning?
One Tree Hill! Den slutade så himla jävla perfekt, den kunde inte ha slutat bättre än så! Så ja absolut, One Tree Hill serieavslutning är min favorit! Jag är jättenöjd! ;D

23. Mest irriterande karaktär?
Marissa Cooper i The OC. Hon tar priset som den mest irriterande karaktären. Jag tycker bara om henne i säsong 1, ibland i säsong 2 och i början och slutet av säsong 3 och när hon är med Ryan. Men annars den största delen av serien är hon så sjukt jävla irriterande och jobbig att jag ibland seriöst bara vill strypa hennes hals. Särskilt under perioderna när hon har problem med alkohol och droger, alla bråk med Julie där hon beter sig så jävla omoget, när hon börjar träffa Volchok, när hon är ovän med Summer och lite mer. Äsch, det är jobbiga perioder. Så ja, hon vinner som den mest irriterande karaktären!

24. Bästa citat?
För att inte vara tråkig och alltid välja nåt från One Tree Hill så väljer jag ett citat av Logan från Gilmore Girls som jag verkligen, verkligen gillar skarpt och det är: "It'll be fun, it'll be a thrill. Something stupid, something bad for you. Just something different. Isn't this point of being young? It's your choice, Ace. People can live a hundred years without really living for a minute. You climb up here with me, it's one less minute you haven't lived."

25. En serie som du planerar att titta på (gammal eller ny)?
How I met your mother, The Big Bang Theory bland annat. Inte nu, men i framtiden. Och sen så planerar jag att se färdigt Desperate Housewives också som jag slutade med efter fyra säsonger när jag började missa mycket :)
 
 
26. Största OMG-ögonblick?
Det första som dyker upp i mitt huvud nu är hur det slutade för Mark och Lexie i Greys Anatomy. Det är nog det största OMG ögonblicket för mig. För jag hade ALDRIG förväntat mig att det skulle sluta såhär för dem. Jag trodde att de skulle få sitt lyckliga slut som de flesta paren får. Jag blev så jävla förkrossad att jag grät i flera timmar efter jag sett klart åttonde säsongsfinalen när Lexie dog och avsnittet när Mark dog. Än idag har jag inte kommit över hur det slutade för dom. Jag saknar dem så vansinnigt mycket! Och ett annat OMG ögonblick är i One Tree Hill när Dan sköt Keith. Jag blev så sjukt chockad också då! Jag trodde aldrig att Dan skulle sjunka så lågt som han gjorde just då. Och ett annat är när Nathan och Haley visade sig vara gifta, hehe ;)

27. Bästa pilotavsnitt?
One Tree Hill, Lost och Revolution.

28. Första tv-besatthet?
One Tree Hill.

29. Pågående tv-besatthet?
Jag nämner bara de aktuella som jag är BESATT av och aldrig kan sluta följa; The Vampire Diaries, Supernatural, Hart of Dixie, Revolution och Teen Wolf.

30. Sorgligaste karaktärsdöd?
Marissa i The OC. Keith, Quentin, Haleys mamma Lydia och Dan i One Tree Hill. Lexi, Anna, Jenna, John, Alaric, Jeremy och Bonnie i The Vampire Diaries. Danny och Nora i Revolution. Mark och Lexie i Greys Anatomy - och antagligen flera mer som jag inte kommer på just nu!
 
Postat av: TVseries

Älskar Lost=AVGUDAR Revolution! :D

Svar: Haha ;D jag älskar båda - eller nej, jag älskar Revolution lite mer rättare sagt ;P
Micaela Sundberg

2013-07-13 @ 20:12:39
URL: http://www.tvseries.webblogg.se

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: