DATUM: 2013-02-15 / TID: 16:45:00
KATEGORI: Sammanfattningar, The Vampire Diaries

4x14 Down the Rabbit Hole.

Jag såg The Vampire Diaries 4x14 Down the Rabbit Hole idag och hjälp, vilket jävla bra avsnitt med ett så jävla tragiskt slut!!!! Jag gråter bara varje gång jag tänker på slutet, som jag gör nu! SUPERSTORA SPOILERS SÅ LÄS INTE VIDARE OM DU INTE VILL VETA!!!

Jag börjar med Stefan och Elena... jag gillar att de är vänner nu! Självklart vill jag hellre ha dom ihop, men inte nu. Jag vill se dom med andra först - Elena med Damon och Stefan med Rebekah eller nån annan tjej. De behöver helt enkelt tid ifrån varandra ett bra tag nu. Och de är ju ändå endgame, så jag är inte orolig över hur det kommer sluta! Och på tal om Elena, jag har fortfarande svårt för henne MEN hon har börjat bli smått bättre nu, alltså hon har börjat bli sig själv lite. Så förhoppningsvis irriterar hon mig inte längre när säsongen är slut. Men oavsett, så ska jag självklart se säsong 5 ändå om ni undrar ifall jag skulle sluta titta pga henne ;)

Nu vet man att botemedlet bara räcker åt en. Trist för dom som vill bli människor igen, men jag är mer gladare än ledsen att det bara räcker åt en. För jag menar... seriöst, ett botemedel som räcker för alla som vill ha det? Det är lite väl fegt att få alla som vill att bli människor igen, tycker jag. Det är ju trots allt en serie som handlar om vampyrer därav seriens namn. Och är man vampyr så är man! Bara att inse och acceptera det. Självklart är storylinen om botemedlet väldigt intressant och spännande - men att få alla som vill att bli människor igen? Nej tack. Och nu undrar ni säkert vem som jag vill ska ta botemedlet. Svaret är Silas tveklöst! Han är ju världens farligaste som Kol sa - så jag vill att de ska använda botemedlet på Silas och sedan döda honom så fort han är sårbar! Och jag kunde aldrig ana vem som tog den först som ju också ledde till den tragiska händelsen i slutet som jag bara gråter av att tänka på - jag kommer till det sen!
 
Klaus och Caroline scenerna var så jävla fina, de scenerna bara dödade mig! Så mycket kemi, så mycket sexuell spänning och så mycket mer än bara det! Mina Klaroline-känslor är så mycket starkare nu än nånsin och jag shippar dem ännu mer nu! Och någon bör seriöst ge Klaus en stor applåd, som jag gjorde, när han ifrågasatte Caroline när hon sa "Vi alla vill ha botemedlet". Han frågade henne osjälviskt om vad HON vill. Tyler, som älskar henne, har ALDRIG nånsin frågat henne detta, men Klaus gjorde. Vad säger ni om det? Fast detta är faktiskt inte direkt första gången att han har osjälviskt frågat henne om vad hon vill, vad hon behöver, hur hon känner och vad hennes drömmar är (se exempel på säsong 3 avsnitt 15).
Och en ännu intressantare sak kom när Klaus sa att de är likadana. Jag har aldrig tänkt på detta förut, så när han tog upp det överraskade det mig. För det slog mig att han faktiskt har helt rätt! För Caroline föredrar hennes nu-jag jämfört med flickan hon en gång var. Precis som Klaus. Han föredrar också hans nu-jag jämfört med pojken han en gång var. Vampyrism gjorde ju Caroline starkare liksom det gjorde Klaus starkare. Därför är de likadana. Och jag älskar att hon svarar honom med att visa henne att de är likadana. Och det bästa är att Caroline INTE förnekar allt det för att hon vet att det är sant.
Och så deras sista scen... Klaus sa "Du vet att jag aldrig skulle skada dig.". Jag tolkade det som han nu har lärt sig sin läxa, att han nu menar det på riktigt den här gången - att han inte ska skada henne igen. Och mitt hjärta smälte som fan när fina Klaus sa "Jag har visat vänlighet, förlåtelse, medlidande. På grund av dig. Det var allt för dig." Åh, fina, fina Klaus! Han är totalt in love! Han i princip erkände ju att Caroline har en sån stor påverkan på honom. En av de finaste sakerna med dom två!
Och trots att jag är ett stort Klaroline-fan, så tycker jag att goodbye-scenen med Tyler och Caroline är så otroligt sorglig! Men att Tyler lämnade stan nu betyder en sak - Klaroline happens! JoMo har sagt att det finns mer av den storyn! Så jag är ivrig! :)
 
Varför måste Damon av alla karaktärer alltid vara den som torteras jämt i serien!? Åh stackars honom! Men skönt att det löste sig iallafall när Stefan och Elena slutligen kom och Vaughn flydde ner i hålan!
 
Och så sist men inte minst... Katherine är tillbaka! Det var väldigt oväntat att hon skulle komma tillbaka redan nu! Jag trodde att det skulle ske senare, men nu istället? Det var väldigt oväntat!
Igår sa jag till Petra, en kompis, att jag saknade Katherine och Elijah och att jag ville ha tillbaka dem. Jag har totalt ändrat mig nu. Bara glöm det jag sagt, jag tar det tillbaka: jag vill döda Katherine! Jag vill seriöst att hon ska försvinna och dö! Jag kommer till varför för det involverar ju den stora karaktären som skulle dö...
När hon kom, var jag så klart så jätteglad att se henne för jag saknade henne mycket. Men i bråkdelen av några sekunder som jag var glad att se henne, dödade hon Jeremy. Katherine bara tog Jeremy till Silas som då drack av honom på handleden och sen bet hon honom på halsen och överlät det till Silas istället för handleden. Jag var så jävla chockad! Jag trodde aldrig det skulle hända! Och när Silas plötsligt höll fast en hjälplös och panikslagen Jeremy med båda händerna på hans huvud, tog Katherine botemedlet och stack iväg med den.
Silas tömde blod på Jeremy och då han bara föll ihop mitt framför nästan på en vettskrämd och svårt skakad Bonnie. Fullständigt död. Då brast jag seriöst ut i gråt! Jag satt och bara grät länge och bara tänkte "Varför?" Han var ju en av mina favoriter. Varför måste alltid alla mina favoriter dö? Lexi, Anna, Rose, Jenna, Alaric, Kol och nu Jeremy. Åååh! Fan ta Katherine! Varför!!!!
 
Varför vill Katherine ha botemedlet? Vad ska Katherine ha det till? Hur kommer Elena att reagera på Jeremys död? Kommer Jeremy att återuppstå från döden eller kommer ringen tyvärr inte att fungera den här gången? Vad händer med Bonnie, kommer hon också dö? Är Vaughn död? Vad kommer hända med Klaus och Caroline framöver nu när Tyler har lämnat stan? Silas är vaken nu, så vad kommer att hända nu? Åh, nästa fredag nu tack!!!

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar: